Σάββατο 7 Απριλίου 2018

1 σχόλιο:

  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Ας προσευχηθούμε στον Αναστημένο Κύριο να μας ενδυναμώνει, να μας φυλάει, να μας προστατεύει ως Εκκλησία, Κράτος, Ελληνικό έθνος, και να μας χαρίζει τη Σωτηρία ως άτομα.

    Έστω και καθυστερημένα, μετά από 40 μέρες φυλακίσεως των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών στις Τούρκικες Φυλακές της Αδριανουπόλεως υπήρξε κάποια δήλωση εκ του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως με την οποία υπενθυμίστηκε ότι υφίσταται και μητροπολίτης Αδριανουπόλεως (ο οποίος θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να επέμβει και να παρέμβει ως θρησκευτικός ποιμήν των φυλακισμένων. Τα γεγονότα όμως βοούν ότι υπό καθεστώς ανελευθερίας δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του το δήθεν "πνευματικό κέντρο της Ορθοδοξίας"). Έρχεται στην επικαιρότητα το αρχαιότερο γνωστό Ριζίτικο τραγούδι της Κρήτης:

    Τα χελιδόνια της Βλαχιάς και τα πουλιά της Δύσης
    κλαίσιν αργά, κλαίσιν ταχιά, κλαίσιν το μεσημέρι
    κλαίσιν την Αντριανούπολη την πολυκουρσεμένη
    όπου την εκουρσεύανε στις τρεις γιορτές του χρόνου:
    Των Χριστουγέννων για κερί και των Βαγιών για βάγια
    και την ημέρα της Λαμπρής για το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

    Αντιγράφω από το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων (www.amna.gr) :

    "Στο μήνυμά του για την Ανάσταση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη ότι ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος θα επισκεφθεί σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, αφού έλαβε την άδεια των τουρκικών αρχών για αυτό έπειτα από προσπάθειες πολλών ημερών.
    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σύντομα «να επιστρέψουν στις οικογένειες τους και στα καθήκοντά τους».
    /Κυριακή 8 Απριλίου 2018, 00:48:05 / Τελευταία Ενημέρωση: 00:53 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου