Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Οικουμενιστική “σφηγκοφωλιά” η…. ορθόδοξη ακαδημία Κρήτης


  Τελικά ποιος ο ρόλος της περίφημης Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης; Για ακόμη μια φορά όσα συμβαίνουν εκεί προκαλούν το κοινό αίσθημα κάθε πιστού αληθινά Ορθόδοξου-και όχι κατ΄όνομα- Χριστιανού.

«Σταυροδρόμια Θεολογικών Διαλόγων» τιτλοφορείται το θεολογικό συνέδριο που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες στις εγκαταστάσεις της με πολύ έντονη παρουσία Ρωμαιοκαθολικών με μπροστάρη την “αλεπού” τουΒατικανού καρδινάλιο Κοχ!
Συγκεκριμένα, λοιπον, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), το  Ίδρυμα PRO ORIENTE (Βιέννη/Αυστρία) και το Οικουμενικό Ινστιτούτο Johann Adam Möhler (Paderborn/Γερμανία), συνδιοργανώνουν Συνέδριο με θέμα: «Σταυροδρόμια Θεολογικών Διαλόγων», στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ, από την Τρίτη 24 έως και σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου .
Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα “η Θεματολογία του Συνεδρίου σχετίζεται με τη μετάδοση των νέων προοπτικών στη συνάντηση της Ορθοδόξου και της Καθολικής Εκκλησίας”.
Στο Συνέδριο συμμετέχουν από την Κοινή Διεθνή Επιτροπή για τον Θεολογικό Διάλογο ανάμεσα στη Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξο πλευρά, ο Καρδινάλιος Kurt Koch, o Επίσκοπος Andrea Palmieri και o Αρχιεπίσκοπος Job Getcha. Από την Κοινή Καθολική-Ορθόδοξη Επιτροπή στη Γαλλία συμμετέχουν ο Επίσκοπος Didier Berthet και ο Δρ π. Alexandre Siniakov, από τη Μικτή Επιτροπή της Γερμανικής Συνδιάσκεψης Επισκόπων και της Ορθόδοξης Επισκοπικής Διάσκεψης στη Γερμανία, οι Δρ Κωνσταντίνος Βλιαγκόφτης και Δρ Johannes Oeldemann, από τη Βορειοαμερικανική Ορθόδοξη-Καθολική Θεολογική Διαβούλευση, ο Επίσκοπος Paul Mc Partlan και ο Καθηγητής Δρ Paul Meyendorff, από την Επιτροπή Νέων Ορθοδόξων και Καθολικών Θεολόγων του Ιδρύματος PRO ORIENTE, οι Καθηγητές Δρ Στέφανος Αθανασίου και Δρ Michaela Hastetter, όπως και από την Κοινή Ορθόδοξο-Καθολική Ομάδα Εργασίας Αγίου Ειρηναίου, ο Καθηγητής Δρ Assaad Elias Kattan και ο Δρ Johannes Oeldemann.

1 σχόλιο:

  1. Μα, στην ιστοσελίδα της "Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης" αναφέρεται ότι "Οι οικοδομικές εργασίες άρχισαν το 1965 με την οικονομική βοήθεια που πρόσφερε η Evangelische Zentralstelle fur Entwicklungshilfe / Bonn, μια Υπηρεσία της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας". Τώρα πώς συνάδουν οι Προτεστάντες με τους πάλαι ποτέ άσπονδους εχθρούς τους, τους Καθολικούς, είναι από τα σημεία των καιρών. Η "Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης" είναι ΝΠΙΔ και ΜΚΟ που μέσω της Ι.Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου και της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, πνευματικά υπάγεται στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

    Γιατί λοιπόν απορεί ο αρθρογράφος;... Μήπως ξεχνά ότι εκεί διεξήχθη η ψευτοσύνοδος; Οι δραστηριότητες της "ΟΑΚ" εξ άλλου, δημοσιεύονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της. Οι ανθενωτικοί μπορεί να διαφωνούμε, οι οικουμενιστές όμως καμαρώνουν. Τόσο, που ζητούν και την οικονομική συνδρομή μας, εάν έχουμε ευχαρίστησι.

    Ας υπαχθεἰ επιτέλους η Εκκλησία της Κρήτης στη Εκκλησία της Ελλάδος, σε μια ενιαία Ελεύθερη Εκκλησία μέσα σε μια Ελεύθερη Πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου