Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ο ιερέας των Αμισιανών κοινωνεί υπό προϋποθέσεις τις γυναίκες- “Είναι λάθος του”, σχολιάζει ο Μητροπολίτης













Μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε το πρωί στην εκκλησία των Αμισιανών, όταν την ώρα της θείας κοινωνίας ο ιερέας- εφημέριος έθεσε όρους και προϋποθέσεις σχετικά με τις γυναίκες που ήταν παρούσες. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Πρωινή ο ιερέας ανακοίνωσε ότι δεν επρόκειτο να κοινωνήσει τις γυναίκες που είτε φορούσαν παντελόνι, είτε είχαν στο πρόσωπο μεϊκ απ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 18χρονης μαθήτριας, η οποία μετά από αρκετές ημέρες νηστείας βρίσκονταν στην εκκλησία για να λάβει θεία κοινωνία. Επειδή φορούσε παντελόνι αποχώρησε από τον ιερό ναό χωρίς καν να δοκιμάσει να πλησιάσει τη διαδικασία της θείας κοινωνίας, λόγω της ανακοίνωσης του ιερέα. Η μαθήτρια μαζί με τη μητέρα της μετέβησαν στην εκκλησία του Αμυγδαλεώνα όπου το κορίτσι έλαβε κανονικά τη θεία κοινωνία.
Η Πρωινή επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Στέφανο αφού η εκκλησία των Αμισιανών ανήκει στην αρμοδιότητα της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε κι ο Μητροπολίτης Στέφανος ήταν ξεκάθαρος. Μας είπε ότι πρόκειται για λάθος του ιερέα. Για μια απόφαση με την οποία διαφωνεί.
Ο ιερέας των Αμισιανών κι άλλη φορά – όπως λέγεται- έχει αποκλείσει από τη θεία κοινωνία τις γυναίκες που φορούν παντελόνι ή έχουν μέικαπ. Στις προηγούμενες περιπτώσεις δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες ή και αν υπήρξαν δεν έλαβαν μεγάλη έκταση. Κάτοικοι των Αμισιανών, που ρωτήθηκαν σχετικά από την Πρωινή, σημείωσαν ότι η αναφορά του ιερέα δεν είχε σχέση με τα παντελόνια των γυναικών γενικά αλλά μόνο με τα στενά παντελόνια.

1 σχόλιο:

  1. Κατώδυνοι την ψυχήν επί τη βασει ετέρου, συμπληρωματικού του πρώτου, ρεπορτάζ https://www.proininews.gr/o-iereas-ton-amisianon-koinonei-ypo-proypotheseis-tis-gynaikes-einai-lathos-toy-scholiazei-o-mitropolitis/ πληροφορηθήκαμε ότι ο μητροπολίτης Καβάλας αντί να συγχαρεί τον ιερέα του που εφήρμοσε το θέλημα του Θεού διά της υπ αυτού απαγορεύσεως της μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας στις ασεβώς προσελθούσες, παντελονοφορούσες γυναίκες και να τον καλύψει πλήρως υπερθεματίζοντας μάλιστα, εκείνος χαρακτήρισε "λάθος" την ομολογιακή του ενέργεια. Κατόπιν της ως άνω εξελίξεως δημιουργούνται ισχυρές υποψίες στον πιστό λαό του Θεού για την υπό του ιερέως μεταμέλεια-αλλαγή πλεύσεως εν προκειμένω, Υφίσταται, δηλονότι, η υπόνοια ότι ο ιερεύς προέβη στην εκζήτηση συγγνώμης από τις ενορίτισσές του κατόπιν της σχετικής ατυχούς δηλώσεως του μητροπολίτου και πιθανώς κατόπιν προτροπής του τελευταίου. Bεβαίως ο εν λόγω ιερεύς δεν θα έπρεπε να υπακούση στον επίσκοπο εάν όντως ο τελευταίος τον προέτρεψε να ζητήση συγγνώμη. Πλην, όμως, δεν είναι όλοι ήρωες...
    Στα πρόσωπα ποιμένων τέτοιας νοοτροπίας η Εκκλησία της Ελλάδος παρουσιάζεται όχι ως "ελευθέρα και ζώσα" αλλά ως δούλη της εκκοσμικεύσεως και θεράπων της ανθρωπαρέσκειας και μνημονεύουμε εν βαθυτάτη θλίψει της ρήσεως του Ιερεμία περί των ποιμένων του Αμπελώνος! Συλλυπητήρια εις αμφοτέρους!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου