Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

EKTAKTO! ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ, MLRS ΚΑΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ ΤΟΥ Π.Ν – ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ! ΝΑΥΑΓΗΣΕ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ- ΕΞΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΘΗΡΙΟΥ»

EKTAKTO! ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ, MLRS ΚΑΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ ΤΟΥ Π.Ν – ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ! ΝΑΥΑΓΗΣΕ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ- ΕΞΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΘΗΡΙΟΥ»

ellada tourkia
Τεθωρακισμένα, άρματα μάχης, MLRS και άλλο πολεμικό υλικό φορτώνεται σε αρματαγωγά του Π.Ν. για την ενίσχυση των γραμμών άμυνας στα νησιά.
Διαλύονται οριστικά όλες οι ελληνικές πολιτικές ψευδαισθήσεις δια στόματος Μ.Τσαβούσογλου. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποννόησε πως κάτι κρύβεται πίσω από την είσοδο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος, που οδήγησε στη σύλληψή τους. Είπε χαρακτηριστικά «θα εντοπίσουμε τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση…»
Υπόνοιες ότι «κάτι μπορεί να κρύβεται» πίσω από την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, άφησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Die Zeit προαγγέλοντας μακροχρόνια αιχμαλώτιση!«Δεν ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα. Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός, κάνοντας δηλώσεις στη διαδικτυακή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί ενδεχόμενης ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, διαφεύγοντας με στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
«Όχι δεν θέλουμε τέτοιο παζάρι. Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες τους συλλάβαμε σε τουρκικό έδαφος και όχι ελληνικό. Όσον αφορά τους πιλότους, την έκδοση τους τη ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό» σημειώνει.
Τον Αύγουστο του 2016, λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο έμπειρος Τούρκος δημοσιογράφος Λεβέντ Κενέζ, περνούσε παράνομα τα σύνορα του Έβρου, για να ξεφύγει από τις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν.Ως διευθυντής της εφημερίδας Meydan, ο Κενέζ άνηκε στους σφοδρότερους επικριτές του Τούρκου προέδρου και μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση εκκαθάρισης των αντιφρονούντων, τέθηκε απευθείας στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών της γειτονικής χώρας.
Μιλώντας στο για το περιστατικό σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Λεβέντ Κενέζ εκτιμά ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επιχειρήσει να μετατρέψει την υπόθεσή τους σε «παζάρι» με την ελληνική κυβέρνηση.
«Μπορώ να φανταστώ ότι όταν ο Ερντογάν άκουσε ότι κρατούνται δύο Έλληνες στρατιώτες, ένιωσε πολύ χαρούμενος», λέει με νόημα ο διευθυντής της Meydan, η οποία πλέον έχει τεθεί εκτός κυκλοφορίας από την τουρκική κυβέρνηση.
«Η Τουρκία τελεί σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Σε αυτήν την κατάσταση, ο μόνος που λαμβάνει τις αποφάσεις είναι ο Ερντογάν. Δεν έχει σημασία τι λένε τα δικαστήρια, τα αποδεικτικά στοιχεία, οι νόμοι, μόνο τι λέει ο Ερντογάν», τονίζει ο Κενέζ, εκτιμώντας πως ο χρόνος κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις βουλές του Τούρκου προέδρου.
«Οι Έλληνες στρατιώτες θα μείνουν υπό κράτηση όσο θέλει ο Ερντογάν. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία θέτει ξένους υπηκόους υπό κράτηση και τους χρησιμοποιεί στην ουσία ως όμηρους», λέει ο Τούρκος δημοσιογράφος.
Κεραυνοί Στρατηγού Ζιαζιά: Πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη
«Πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη, πρέπει να είναι αξιόπιστη, ότι λέμε να το εννοούμε. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε την σύγκρουση πρέπει να σταματήσουν οι αυταπάτες, η τύπου εξημέρωση του θηρίου της Τουρκίας, να εγκαταλείψουμε το αφήγημα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, η οποία προσέγγιση πνίγησε στα φουσκωμένα νερά του Αιγαίου, θάφτηκε στα χιόνια του Εβρου και φυλακίστηκε στις φυλακές Ανδριανουπόλεως»…
«Πρέπει να οργανωθούμε, σοβαρευτούμε, να ισχυροποιηθούμε και να εξοπλιστούμε».
«Δεν ήταν τυχαίο το επεισόδιο, έπρεπε να είχαμε κάνει τις εκτιμήσεις μας. Ειδικά μετά την επίσκεψη Ερντογάν είχαν αλλάξει τα δεδομένα» τόνισε ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.
«Πρέπει να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Ό,τι λέμε να το εννοούμε» και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η στρατηγική της χώρας καθώς δεν αποδίδει η «εξημέρωση του θηρίου».
Τόνισε ότι πρέπει «να σταματήσουμε να έχουμε αυταπάτες με την Τουρκία» και ζήτησε τη συγκρότηση ισχυρής αποτρεπτικής δύναμης σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να έχουμε μονάδες φαντάσματα χωρίς στρατιώτες».
«Να είμαστε ψύχραιμοι και όλα καλά θα πάνε», ήταν η απάντηση του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ, Κωνσταντίνου Ζιαζιά, ο οποίος είπε αναφερόμενος στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «μην μιζεριάζουμε αν είναι όμηροι, αν είναι αιχμάλωτοι, αν είναι συλληφθέντες. Ομηρος ή αιχμάλωτος δεν αλλάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δοκιμάζονται αυτήν τη στιγμή.
Στο ερώτημα πώς θα επιλυθεί το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ απάντησε:
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τις ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών, αυτήν τη στιγμή».
Δεν ήταν τυχαίο ο περιστατικό, είπε ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και εκτίμησε ότι «οι Τούρκοι εκβιάζουν όχι μόνο τη χώρα μας, εκβιάζουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και ποιος ο λόγος που κάνουν αυτήν την εκβίαση στη διεθνή κοινότητα; Για έναν και μόνο λόγο. Διότι δεν θέλουν να δημιουργηθεί στο υπογάστριό της κουρδικό κράτος».
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Στρατηγού στον ΣΚΑΙ:

7 σχόλια:

  1. Θα προσέλθουμε εθελοντικά να υπερασπιστούμε την Πατρίδα μας. Δεν ξέρω αν έχουν γίνει προετοιμασίες επιστρατεύσεως, διότι λόγω ηλικίας (κοντά 60 ετών) δεν είμαι σε άμεση προτεραιότητα για επιστράτευση. Πλήν όμως είναι υπέρ ή βέβαιον ότι όλοι μας θα προσέλθουμε να καταταχθούμε εθελοντικά σε όποια θέση μπορούμε να προσφέρουμε, για υποστήριξη της Πατρίδας μας.

    Ἒλληνες που είστε φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, δεν σας ξεχνάμε. Ο Θεός να σας ενισχύη. Κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα και σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης έχει αντίστοιχες με την Τουρκία στρατιωτικές δυνάμεις σε άρματα μάχης, αντίστοιχης ισχύος πολεμικά πλοία, αντίστοιχα πολεμικά αεροσκάφη ενώ υπερτερεί σε υποβρύχια και σε πυραυλικά αμυντικά και επιθετικά συστήματα. Η Ελλάδα όμως υπερέχει σε ηθικό λόγω του ότι ο Έλληνας Στρατιώτης υπερασπίζεται τα εδάφη των προγόνων του, και ούτε στην κοινωνία ούτε στο Στρατό υπάρχουν εσωτερικά διχαστικά πολιτικά και θρησκευτικά ζητήματα παρόμοια με της Τουρκίας. Ίσως να ήρθε ο καιρός να εκπληρωθεί το προαιώνιο όραμα "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θά ναι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθεύει ότι ο αριθμός των αποστρατευθέντων - συνταξιοδοτηθέντων μονίμων αξιωματικών / υπαξκών ηλικίας από 40 μέχρι 50 ετών ανέρχεται στα 10.000 άτομα;... Σύνταξη γήρατος (!!!) στα 40; Να είχαμε το Λιχτενστάϊν γείτονα ας παίρναν σύνταξη στα 35, αλλα με γείτονα τη Τουρκία στα 40; (σύνταξη γήρατος!!);... Κι όλα αυτά (αθρόες αποστρατείες 40/45ρηδων) επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!! Κατά τ΄ άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ μας μάρανε....

    ΥΓ: Θά΄ θελα νά΄ ξερα ποιός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ή ΓΕΣ, ή ΓΕΝ, ή ΓΕΑ έχει βάλει την υπογραφή του σε τέτοιο ευτελισμό, να θεωρούνται ...γέροι να να αποστρατεύονται με συντάξεις (γήρατος) μόνιμοι αξ/κοί και υπαξ/κοί σε ηλικίες 40, 45 και 50 χρονών;...

    ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σας δώσω μια υποθετική πλην προσωπική εξήγηση; Προφανέστατα δεν πρόκειται για θέμα γήρατος (ηλικίας) ούτε σωματικής αντοχής, πλην εξαιρέσεων ιπταμένων, υποβρυχίων κ.α. εξ άλλου σήμερα οι αξιωματικοί δεν πολεμούν εκ του συστάδην με ξιφολόγχες ή εφορμώντας έφιπποι υπό τους ήχους της σάλπιγγας. Ἀλλωστε όσοι, οι λιγότεροι, αξ/κοί δεν αποστρατεύονται και συνεχίζουν να παραμένουν ως ηγέτες στα ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα, έχουν και πρέπει να έχουν σωματικές και πνευματικές δυνάμεις που τους επιτρέπουν να ασκούν ἀριστα τα καθήκοντά τους. Δεν είναι λοιπόν θέμα σωματικής και ψυχικής αντοχής. Τότε;

      Μάλλον πρόκειται για θέματα στρατιωτικής παράδοσης, πειθαρχίας, συντεχνιακών κεκτημένων, αξιοπρέπειας όπως νοείται κ.α. Ένας που εισήχθη σε ηλικία 18 ετών στη Σχολή Ευελπίδων σαφώς γνώριζε ότι θα αποστρατευθεί στην ηλικία των 50 ή 55 και προγραμμάτισε τη ζωή του. Πώς να του αλλάξεις τη ζωή του;

      Βέβαια στους υπόλοιπους τομείς της κοινωνίας οι συντάξεις εκδίδονται όχι πλέον στην ηλικία των 65 ετών, αλλά στην ηλικία των 67 ετών και ελλοχεύει η αβεβαιότητα της ανεργίας.

      Όταν όμως στις κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών μόνον ο ένας θα επιλεγεί για τον ανώτατο βαθμό, και μόνον οι δύο ή τρεις για τον ανώτερο κ.ο.κ. οι συνυποψήφιοι εκάστου πώς θα είναι πλέον υφιστάμενοί του και για πόσες "κρίσεις" ηγεσιών; Ιδίως στους περί τον ταξίαρχο βαθμούς, πώς θα παραμείνουν αναγκαστικά στον ίδιο βαθμό, μετά από δυο και τρεις και τέσσερις και πέντε και πολλές επαναλαμβανόμενες κρίσεις, απο την ηλικία των 45 μέχρι την ηλικία των 67 ετών; Δεν είναι δυνατόν να εξελιχθούν όλοι, ούτε όμως προφανώς θεωρείται στρατιωτικώς εύσχημο να παραμένουν στον ίδιο βαθμό επί 20 έτη βλέποντας τους Αξ/κούς του έτους τους να εξελίσσονται μέχρις αντιστρατήγου, υποστρατήγου και όσο επιτρέπει η ιεραρχία του Στρατού της Ελλάδος κι εκείνοι να παραμένουν αντισυνταγματάρχες... προφανώς κάτι τέτοιο υποψιάζομαι χωρίς να είμαι βέβαιος, διαφορετικά δεν εξηγείται.

      Με όλο το σεβασμό στο θεσμό του Στρατού και των Αξ/κών.

      Διαγραφή
    2. Απο που αντλεις μια τετοια πληροφορια για την συνταξιοδοτησι υων στρατιωτικων στα 35-40 χρονων;
      Μηπως κανεις λαθος;
      Μηπως μπορεις να μας βρεις την νομοθεσια αυτη;
      Αλλοιως ο καθενας μπορει να γραφει οτι θελει.
      Παραπομπη θελουμε στον αντιστοιχο νομο.

      Διαγραφή
  4. Κε Οδυσσέα είμαι ο σχολιαστής 3:21μ.μ.
    Ο Σχολιαστής 1:55 π.μ., χαριεντολογεί λέγοντας "ας είχαμε ακίνδυνους γείτονες κι ας έπαιρναν σύνταξη στα 35", ενώ γράφει ότι με Νόμους προηγούμενων Κυβερνήσεων υπήρξαν στο παρελθόν "αθρόες αποστρατείες 40 /45 άρηδων"!

    Και επιβεβαιώνεται. Στο παρακάτω άρθρο Εφημερίδας του 2010 γράφεται: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=132026
    "..αφορά όσους κάνουν χρήση της 25ετίας και συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 43 ετών. Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, ο μέσος όρος ηλικίας όσων παίρνουν σύνταξη στις ένοπλες δυνάμεις αγγίζει μόλις τα 50 έτη..."

    Στο παρακάτω λινκ ένας Αξ/κος εξ Υπαξ/κών γράφει ότι πήρε σύνταξη πριν από τα 45 του.
    http://epiruscorner.gr/%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-45%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9/

    Μετά το 2011 ισχύει νέα Νομοθεσία και οι υπηρετούντες θα πάρουν Σύνταξη με μεγαλύτερα όρια ηλικίας απ΄ ό,τι ίσχυε στο παρελθόν. Μερικές από τις κατά περίπτωση ισχύουσες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης Αξ/κών μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://www.armynow.net/syntakseis-stratiwtikwn-nea-oria-ilikias/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχολιαστά 7.52, σας ευχαριστώ για την επιβεβαίωση - για την οποία, ασφαλώς, και λυπούμαι βαθύτατα ως Ελληνας... Ακου εκεί συντάξεις γήρατος ("αποστρατείας") για 40/45ρηδες μονίμους (επαγγελματίες) των Ενόπλων Δυνάμεων!!! Κι ύστερα σου λέει ο άλλος ότι (μετά το πρόσφατο επεισόδιο του Εβρου και τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, κλπ) χρειάζεται ν΄ αυθηθεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας για τους κληρωτούς, την ώρα που κάποιοι μόνιμοι στρατιωτικοί το΄ χουν ρίξει στο τάβλι απ΄ τα 40 τους!... Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;...

    ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου