Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

KEΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ

    KEΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ




Περασαν 5,5 μηνες απο τοτε που επαψε να ερχεται να λειτουργει στον Αγιο Μαρκο τον Ευγενικο Σουρωτης ο πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας ο οποιος μας εμαθε ποιο ειναι το θελημα του Θεου για τη στασι μας εναντι των Αιρεσεων και ιδιαιτερα εναντι της Παναιρεσεως του Σατανοκινητου Οικουμενισμου.
Πληροφορηθηκα οτι οι πατερες Ζησης και Νικολαος Μανωλης λειτουργουν καπου στη Θεσσαλονικη και προσπαθησα να τους βρω. Ανακαλυψα τον χωρο αυτο  και αρχισα να εκκλησιαζομαι εκει και να κοινωνω σε τακτα χρονικα διαστηματα των Αχραντων Μυστηριων.
Ομως την προηγουμενη Κυριακη ο πατηρ Νικολαος σε επιμονες ερωτησεις των πνευματικων του τεκνων αν θα κανη προηγιασμενες λειτουργιες ή τι θα γινη με τις ακολουθιες της Μεγαλης Εβδομαδας αφου εκεινος ανακοινωσε οτι θα λειτουργει μονο τις Κυριακες,  προεβη σε μια δηλωσι που κυριολεκτικα με εξεπληξε, αφου δεν την περιμενα και επεσα κυριολεκτικα απο τα συννεφα.
----Αν θελετε  προηγιασμενες ή τις ακολουθιες της Μεγαλης εβδομαδας να πηγαινετε στις ενοριες σας.
Καλα ειναι δυνατον ο πατηρ Νικολαος να ελαβε μια τετοια αποφασι να στελνη τα πνευματικα του παιδια και παλι στους ναους του Ανθιμου απο τον οποιον υποτιθεται οτι αποτειχισθηκε και επαψε το μνημοσυνο του δια λογους αιρεσεως;
Δεν θελω να προβω σε χαρακτηρισμους των απαραδεκτων αυτων πραξεων του, οι οποιες δεν θα αρεσουν καθολου.
Καταγγελω μονο το γεγονος που με εξεπληξε και με αναγκασε να λαβω καποιες αποφασεις.
Μολις εφτασα στο σπιτι μου σκεφτηκα να τον παρω στο τηλεφωνο και να τον προτεινω αντι να στελνη τους πιστους στους ναους των Οικουμενιστων να ελθη εδω στον Αγιο Μαρκο Σουρωτης για να τελει τις  αγρυπνιες, τις προηγιασμενες και τις ακολουθιες της Μεγαλης Εβδομαδας.
Και τοτε ελαβα μια απαντησι που δεν την περιμενα.
Οτι δεν μπορει να ερθη, επειδη οσα γραφω ....δεν τους αρεσουν.
Δεν μου εξηγησε τι ...δεν τους αρεσουν, αλλα υποθετω οτι δεν τους αρεσε καθολου η σειρα απαντησεων που καθηκοντως απηυθυνα, στον πατερα Αγγελο Αγγελακοπουλο το ...χαϊδεμενο τους παιδι!!!
Το οποιο ωφειλαν να επιπληξουν σφοδροτατα για το θρασος του και την αναιδεια του, να συκοφαντη εναν Αγωνιστη κληρικο, που μονος του αυτος και επι πολλα χρονια σηκωνε στην Ελλαδα, ολο το βαρος του Αντιοικουμενιστικου Αγωνα.
Περιμεναμε να τον αναγκασουν να ζητηση δημοσια μια συγνωμη απο τον ασκητη του Κισσαβου.
Ομως, που να βρη κανεις μια τετοια ταπεινωσι απο Σιγονταροοικουμενιστη κληρικο; 
Μονο λογια, λογια του αερα, λογια πολλα και μεγαλα.


Οπως και η επαναλαμβανομενη αναφορα μου οτι εκτος απο ....αυτους τους τρεις, υπαρχουν και αλλοι διωκομενοι Πατερες και δεν ειναι μονον ....αυτοι οι τρεις!!!
ΦΟΒΕΡΟ. 
Δηλαδη προτιμουν να συνιστουν, να παροτρυνουν και να συμβουλευουν τους Αποτειχισμενους, να λειτουργουνται οχι στον ναο Αποτειχισμενου, αλλα .....στους ναους των Αιρετικων;;;;;!!!!!!!!!
Αυτο ειναι καταντια ή οπως αλλοιως εσεις θελετε να το πητε.
Και αναρωτιεμαι αυτοι οι ανθρωποι εκαναν πραγματι Αποτειχισι ή παιζουν θεατρο;
Δεν οφειλουν να δωσουν καποιες εξηγησεις;
Μετα απο αυτον τον κεραυνο εν αιθρια, ασφαλως και εγω προσωπικα, δεν μπορω να ξαναπαω να λειτουργηθω και να κοινωνησω στον χωρο του π. Νικολαου Μανωλη, αφου ακομα δεν ξεκαθαρισε μεσα του τι ακριβως πρεσβευει για τις Αιρεσεις και την Παναιρεσι του Οικουμενισμου και αποτελει ενα κακιστο παραδειγμα της Ιερας Αποτειχισεως.
Θα ημουνα βεβαια πολυ περιεργος να γνωριζα αν ο σεβαστος μου πατηρ Θεοδωρος Ζησης συμφωνει μαζι του ή διαφωνει απο τις ελευθεριαζουσες αυτες αποψεις που μας αποξενωνουν τελειως απο το θελημα του Θεου και την γραμμη των Αγιων μας, αλλα δεν στηριζονται και στην Πρακτικη των Αγιων Πατερων της Ορθοδοξιας.
Αν θελει επισης και καποιος αλλος να απαντηση, ας απαντηση, αν θελει ακομα και ο ιδιος ο πατηρ Νικολαος Μανωλης.
Οφειλω να δηλωσω δημοσια ενωπιον Θεου και ανθρωπων, οτι στον χωρο εκεινο πηγα με χαρα, ειλικρινεια και αδολοτητα καρδιας και οχι ως περιεργος, ως διψυχος ή ως ....κατασκοπος. 
Ειμαι αναγκασμενος ομως μετα απο μια τετοια εξελιξι να προτιμησω να κοινωναω εν μεσω Ορθοδοξων, εστω και μια φορα το χρονο και να μενω και να πεθανω στο σπιτι μου, εστω και μονος μονωτατος.
Επισης δεν επιθυμω να εκκλησιαζομαι σε ναους Αιρετικων, ουτε σε ναους Ημιαποτειχισμενων ή Σιγονταροοικουμενιστων Ψευτοαντιοικουμενιστων.
Αλλωστε, μετρω χρονια, μηνες και μερες της υπολοιπης ζωης μου και ειναι πολυτελεια να παιζω με την σωτηρια μου.
Ομως εκει στον χωρο του π. Νικολαου Μανωλη, αντικρυσα και αλλα εφαμαρτα τα οποια με στενοχωρησαν σφοδρα και δυστυχως ....ειμαι αναγκασμενος να δωσω, εν ευθετω χρονω, καποια συνεχεια.

110 σχόλια:

  1. Αυτό νομίζω ότι δεν κατέχει το άθλημα.Έκανε αποτείχιση από τον Άνθιμο και θέλει να τον δώσει αύξηση.Έτσι λέει ο Κανόνας μας λέει.Να δικόπτει την μνημόνευση ο κληρικός και ο ψευδεπίσκοπος να τον λέει μπράβο.Η αφέλεια σε όλο της το μεγαλείο.Αυτός χαλάει τον π.Θεόδωρο.Έφυγε ο π.Βεζύνιας από την τριάδα,αν φύγει και ο π.Μανώλης θα είναι μόνος σαν τον κούκο.Γι'αυτό κάνει τον στραβό ο π.Ζήσης!Τον π.Τρικαμηνά τον θεωρεί σχισματικό,τον Σάββα εχθρό και τον Σεταφείμ τον τρέμει!Γέρασε και αρχίζει να κάνει κολοτούμπες.Μόνο η γυναίκα του θα τον ξυπνήσει!Θα παω να την βρώ στη Μονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρχισαν δειλά δειλά να εμφανίζονται δεξιά και αριστερά απόψεις που μιλούν για αποτυχία αποτοίχισης και σχίσματα μεταξύ μιας χούφτας αποτοιχισμένων...
      ΒΑΣΙΚΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΤΟΙΧΙΣΗ ΔΕΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ!

      1ΟΝ Στην παρούσα φάση αποτυχία αποτοίχισης σημαίνει ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ! Άρα όσοι μιλούν για αποτυχία αποτοίχισης θα ήταν ακριβέστεροι αν μιλούσαν για ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.

      2ΟΝ Αυτή η μια χούφτα αποτοιχισμένων ιερέων είναι λιγότεροι από επισκόπους που συμμετέχουν σε συμποροσευχές και κηρύττουν φόρα παρτίδα τις αιρέσεις του οικουμενισμού. Τελικά μας έχουν πει πόσες και ποιες από όλες αυτές τις αποχρώσεις πιστεύουν από όλες αυτές τις θεωρίες που κηρύττουν ;;;; γιατί ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ (ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ!!!).

      3ΟΝ Δεν πιστεύω ότι οι αποτοιχισθέντες της Θεσσαλονίκης παίζουν θέατρο. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ. Θεωρώ ότι διάλεξαν τον δρόμο της οικονομίας διότι ΕΙΜΑΤΕ (η μεγάλη πλειοψηφία) τόσο ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ (θεολογικά) και τόσο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΛΙΓΟΙ (ποιοτικά) που βλέπουμε το σωστό και το λάθος αλλά επιμένουμε στο λάθος επειδή από κει πάν και οι άλλοι και μάλιστα οι δημοφιλείς (φερόμενοι και αυτοπλασσαρόμενοι ως καλοί χριστιανοί…).

      Ένας άλλος λόγος που η ομάδα της Θεσσαλονίκης διάλεξε την οικονομία είναι επειδή έστω και στην ενδεκάτη ίσως θεωρούσε πως κάποιοι πολυγραφότατοι και πολυδιαφημιζόμενοι ως παραδοσιακοί χριστιανοί ιερείς, θεολόγοι και οργανώσεις έστω και την ενδεκάτη θα έλεγαν τα πράγματα με το όνομα τους και θα βοηθούσαν στην ενημέρωση αυτού του ΔΕΙΛΟΥ, ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΥ, ΦΥΓΟΠΟΝΟΥ, ΕΓΩΠΑΘΟΥΣ ποιμνίου.

      Αυτά είναι τα χάλια μας δε θέλουμε να μας πουν ακραίους οι διαπλεκομενοι με την αίρεση “άνθρωποι της εκκλησίας” (ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΛΑΣΣΑΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…).

      Αλλά δυστυχώς όπως οι πολιτική είναι καθρέπτης της κοινωνίας μας έτσι και οι χριστιανοί αστέρες της πολύπαθης κοινωνίας μας είναι καθρέπτης του ποιμνίου. Σπιθαμιαία πνευματικά μεγέθη που οι “καθώς πρέπει άνθρωποι της εκκλησίας” (ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΛΑΣΣΑΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…).ανακηρύξαν σε φωτισμένους πατέρες και εμείς τα χάπατα θωρούμε πως εκφράζουν τη “σωφροσύνη” (εντός πολλών εισαγωγικών διότι άλλο σωφροσύνη και άλλο μη τυχών και σπάσω κάνα αυγό με τους από πάνω ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΩ ΚΑΙ ΧΑΡΕΣ ) …


      ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΤΟΙΧΙΣΗ ΔΕΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

      Διαγραφή
    2. Αποτυχία αποτείχησης δε σημαίνει την κυριαρχία Οικουμενιστών.Κυριαρχία οικουμενιστών θα υπαρχει όταν όλοι οι ιέρειες θα κηρύττουν την αίρεση του οικουμενισμού δημόσια.

      Μην κάνεις μεγάλες δηλώσεις τύπου '' ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΤΟΙΧΙΣΗ ΔΕΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!'' πρέπει να καταλάβεις ότι εδώ μιλάμε οι αποτυχησμένοι λαϊκοί που μας ξεσήκωσαν να αποτειχιστούμε και μετά μας παράτησαν ουσιαστικά διότι δεν είχαν την ικανότητα να μας προφυλάξουν από διάφορες πλάνες.

      Κάποιοι αποτειχισμένοι ιερείς και μοναχοί ή με την αγραμματοσύνη τους ή με την μεγάλη ιδέα για τον ευατό τους ή με τη μανία να είναι φωστήρες και σωτήρες έπεσαν οι ιδιοι σε πλάνη και προσπαθούν να πιάσουν στα δίχτυα της πλάνης τους αποτειχισμένους ή μη αποτειχισμένους λαϊκούς.

      Θα ρθει ώρα που θα μιλήσω και με ονόματα για αυτούς τους ιερείς και μοναχούς αν δε θα δείξουν μετάνοια και θα ζητήσουν συγνώμη.
      Μάρθα.

      Διαγραφή
    3. Ενδιαφέρουσα η άποψη σας ,
      με αυτό ακριβώς το σκεπτικό μπορούμε να ισχυριστούμε ότι και επί τουρκοκρατίας ΔΕΝ ΕΊΧΑΜΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΉ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ μιας και ΔΕΝ ΈΓΙΝΑΝ ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΘΩΜΑΝΟΊ.




      Διαγραφή
    4. Ενδιαφέρουσα η άποψη σας ,
      με αυτό ακριβώς το σκεπτικό μπορούμε να ισχυριστούμε ότι και επί τουρκοκρατίας ΔΕΝ ΕΊΧΑΜΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΉ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ μιας και ΔΕΝ ΈΓΙΝΑΝ ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΘΩΜΑΝΟΊ.


      Καθόλου παράλογο που σας αναπαύει το σχόλιο 5.18 μιας που στο τρίτο μέρος του (5.19) με μια σειρά παρερμηνειών του κανόνα 15 (επιεικέστερη έκφραση) θεωρεί άκυρες όλες τις αποτοιχίσεις.

      Ποιος Οικουμενισμός ;; υπάρχει οικουμενισμός;;;;;;;;
      Κουμουνιστές ή οικουμενιστές;;;; υπάρχουν οικουμενιστές;;;; τι ναι αυτοί;;;



      Αστεία πράγματα…

      Διαγραφή
  2. Άξιος αδελφέ μου! Ενημέρωνε μας!!!

    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ κύριε Οδυσσέα, ούτε είναι η πρώτη σας "απογοήτευσι" ούτε είστε ο μόνος προβληματιζόμενος.

    Εν θερμώ και υπο στενοχώρια δεν γίνονται νηφάλιες τοποθετήσεις και συζητήσεις. Ἐχουμε όμως όλο τον καιρό να συζητήσουμε, να θέσουμε υπό διερεύνησι όλα τα θέματα από την αρχή, να ρωτήσουμε τη γνώμη και ειδικότερων και να δούμε γιατί άραγε, ενώ πρόσφατα δόθηκε η μεγαλύτερη δυνατή αφορμή (Κολυμπάρι), όλος αυτός ο λαός που δεν είναι οικουμενιστής δεν προσήλθε μαζικά στο κίνημα της μη μνημονεύσεως. Και γιατί ἀραγε παρατηρείται αυτή η διαπιστωμένη πλέον ἐλλειψι ομοψυχίας, ενότητος και αγάπης μεταξύ των ομάδων των αποτειχισμένων μη μνημονευόντων, κάτι που προκαλεί πρόσθετη αποτροπή στον καθένα πιστό που θα ήθελε να τους προσεγγίση αλλά και να προσχωρήση στην αποτειχισμένη μη μνημόνευση.

    Σκεφθήτε: 11 Ἑκατομμύρια πολιτών από τα οποία έστω τα 2 εκατομμύρια είναι άθεοι, αλλόθρησκοι, αιρετικοί, παλαιοημερολογίτες. Από τα υπόλοιπα 9 εκατομμύρια το ποσοστό των συνειδητών εκκλησιαζόμενων πιστών είναι το 2%. Δηλαδή 200.000 είναι οι κατά τεκμήριο συνειδητοί Όρθόδοξοι στην Ελλάδα. Από αυτούς το 98% είναι αντιοικουμενιστές, δεν είναι ενωτικοί, δεν αποδέχονται την Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου. Αναρωτηθείτε με βάση και τις προσωπικές εμπειρίες σας γιατί, αυτοί οι 196.000 Χριστιανοί Ορθόδοξοι δὲν ἀκολουθούν τις ομάδες των αποτειχισμένων μη μνημονευόντων αλλά και μερικοί ήδη αποτειχισμένοι μη μνημονεύοντες, όχι μόνο αποδέχονται ότι τα μυστήρια της επίσημης Εκκλησίας είναι έγκυρα, ενώ πριν έλεγαν το αντίθετο, αλλά μερικοί άρχισαν να προβληματίζονται ακόμα και ως προς την εγκυρότητα των μυστηρίων κάποιων από τις ομάδες των μη μνημονευόντων που "δεν μιλιούνται μεταξύ τους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε μεγαλα ποσοστα χριστιανων αριθμεις οπως και αντιοικουμενιστων.
      βαζεις 2% ενω η αληθεια ειναι 0,5%.
      Ολοι οι αλλοι ειναι ΑΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
      Το ακους;
      0,5% σημαινει πανελλαδικα 50000 και οχι περισσοτεροι.
      Επομενως μεσα σε μια τετοια εικονα της εκκλησιαστικης καταστασεως τι να περιμενεις;
      Οι αρχιερεις δεν εχουν καθολου λαο.
      και ερχονται τα καρναβαλια να τους το υπενθυμισουν.
      Αλλα αυτοι ..αγρον ηγορασαν.
      Ζουν στον κοσμο τους.
      Αδιαφορουν τελειως για την κατηχησι του λαου.
      Και τρεχουν στις τελετες και πανηγυρεις, ασταματητα.
      Ομως τι τους περιμενει τους ταλαιπωρους;
      Μας τα ειπε ο πατηρ Παϊσιος που ...εβλεπε.
      Την Κολασι γεματη απο ...ρασοφορους.
      Μεσα, λοιπον, σε μια τετοια εικονα τι να περιμενεις για τους Αποτειχισμενους;
      Μεγαλους αριθμους;
      Μικρον το ποιμνιον του Ιησου.
      Ο λαος κατηντησε ΣΑΡΚΕΣ και μονον ΣΑΡΚΕΣ.
      Δεν χορταινουν τα γλεντια.
      Οι γιορτες ολες εχουν πνευματικο χαρακτηρα και οι κοσμικοι τις εκλαμβανουν ως ευκαιριες πολυφαγιας.
      Ο Θεος να ελεηση αυτη την χωρα που εχασε ανεπιστρεπτι το παληο της ..χρωμα, ναναι οι ανθρωποι συνετοι και σωφρονες και ολιγαρκεις.
      Με εληες και σκορδα περνουσαμε πολλες φορες μεσα στα χωραφια.
      Αυτη ηταν καποτε η ζωη μας.
      Κατι ζησαμε και εμεις τα χρονια εκεινα.
      Γευθηκαμε την φτωχεια σε ολες της τις διαστασεις.
      Σημερα ομως;
      Αν αυριο ελθουν δυσκολες μερες, ποσο θα αντεξει αυτος ο λαος;

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σας κε Οδυσσέα ότι στην περίοδο των καρναβαλιών πέφτουν οι μάσκες του "ορθοδόξου λαού" που τις φοράμε υποκριτικώς όλο το έτος.

      Εν μέσω οικονομικής κρίσης, εθνικών απειλών, Θερμών επεισοδίων στο Αιγαίο και στην Κύπρο, Σκοπιανού, μετανάστευσης νέων και ανεργίας, ο "Ορθόδοξος λαός" κατά εκατομμύρια συμμετέχει στα "πατροπαράδοτα" Διονυσιακά καρναβάλια, τα και γενναίως χρηματοδοτούμενα από τους Δήμους σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Και μάλιστα μερικά είναι απροκάλυπτα ανήθικα (αντιχριστιανικά) ως εντελώς "Διονυσιακά", με φαλλοφορίες, βωμολοχίες, μεταμφιέσεις, όργια, μπουρανιά, φανούς, βορβόλεια και άλλα πολλά. Ο ίδιος συνεπής λαός θα συμμετέχει στους χαιρετισμούς, στις λιτανείες επιταφείων και θρήνων, ενώ ερευνώντας στο διαδίκτυο αν υπήρξε κάποιος "αφορισμὀς" ἠ έστω αντίδραση από Ορθόδοξο Επίσκοπο σε όσους συμμετέχουν σε Καρναβάλια και Διονυσιακά δρώμενα, βρήκα μόνον αυτό (άνευ σχολίων): http://www.enikos.gr/society/561032/o-psevdomouftis-tis-xanthis-apagorevei-stous-mousoulmanous-to-kar

      Διαγραφή
  4. Όντως είστε φοβερός κ. Οδυσσέα όπως και ο φίλος σας....
    Δεν παίζεστε... Μόνο να ρωτήσω ανωνύμως "ακόμα"... που σας έστειλε ο π. Ευθύμιος να βαπτίστε τα εγγόνια σας; Είδατε να γίνετε κανένα μυστήριο στους αποτειχισμένους; Τι είναι πιο σοβαρό τα μυστήρια ή οι ακολουθίες για τις οποίες μιλάτε;
    Ζητώ συγνώμη αν σας στεναχωρώ.
    Ανώνυμος...ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εγιναν και γινοννται και αλλα μυστηρια εκτος απο την εξομολογησι και την θεια κοινωνια.
      Πιστευω οτι αν οι Αποτειχισμενοι ηταν οργανωμενοι και αυτα τα ζητηματα θα λυνονταν ευκολοτερα.
      Μας ευνοει και το ...κλιμα της αθεης Πολιτειας που δεν απαιτει βαπτισεις και γαμους απο την επισημη εκκλησια, αλλα τα ...δευτερα που ψηφισε και μπορουμε να τα επικαλεσθουμε με κανενα προβλημα.
      Και γαμοι γινονται και βαπτισεις γινονται, οπως τα θελει ο Θεος.
      Και νομιμοι απεναντι στην πολιτεια ειμαστε.

      Διαγραφή
  5. O π. Νικόλαος αποδέχεται Μυστήρια και γενικά την οιαδήποτε κοινωνία με όσους έχουν ορθόδοξο φρόνημα αλλά διστάζουν να κόψουν το μνημόσυνο ή για άλλους λόγους δε το κάνουν (όπως ο π. Αγάθων). Το έχει δηλώσει και είναι ξεκάθαρος σε αυτό. Ως εκει δύναται να φτάσει η Αποτειχισή του στην παρούσα φάση.

    Αργότερα ίσως γίνει δυνατότερος στο φρόνημα και θελήσει να αποκοπεί εξολοκλήρου από την Διοικούσα Εκκλησία κάτι που βεβαίως είναι πιο Θεάρεστο και το πραγματώνει ο π. Ευθύμιος εδώ και χρόνια.Γιατί σκανδαλιζόμαστε με τις πράξεις των άλλων δε το καταλαβαίνω.

    Η Αποτείχιση είναι δύσκολο πράγμα και για να ολοκληρωθεί τελείως χρειάζεται προσωπικές θυσίες που κάποιοι ακόμα δε μπορούν να σηκώσουν.Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την αποτείχιση από τις προσωπικές μας αμαρτίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε αυτο δεν ειναι Αποτειχισι.
      Τουλαχιστον να τηρουν τα προσχηματα.
      Οταν παληοτερα εκανε αποτειχισι και την αλλη μερα εκκλησιαστηκε και παλι στον αγιο Σπυριδωνα, ειχα τρελλαθει με τα ...καραγκιοζλικια του εκεινα.
      Τωρα τηρει την Ακριβεια.
      Τι τα θελουν λοιπον τα ...φαιδρα τους;
      Ειναι τοσο αναγκαια;
      Οικονομια σημαινει σε μεμονωμενα ατομα απο αυτους τους ιδιους.
      Και εμεις κανουνμε τις οικονομιες μας σε βαπτισεις και γαμους και κηδειες ή μνημοσυνα.
      Ομως τηρουμε και την Ακριβεια.
      Οχι ομως μεχρι αηδιας.
      ΟΙ λεγομενοι Αντιοικουμενιστες, (Μεταλληνος κλπ), θελουν καταγγελια για τον εμπαιγμο τους και οχι ...αγαπες και λουλουδια που επικαλειται ο π. Νικολαος και ο π. Ζησης.
      Διαφωνω ριζικα και αρνουμαι οποιαδηποτε συμπραξι στην ασεβεια.

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν, άκουσε κύριε Τσολογιάννη, άν είσαι εσύ αυτός που γράφει τό άρθρο.
    Τούς ίδιους προβληματισμούς είχαν και άλλοι, προτού προκύψουν οι εν καινοτομία αποτειχισμένοι. Σηκώθηκαν κι έφυγαν. Ξέρεις πού πήγαν καί δέν τό επαναλαμβάνω. Δέν θέλω νά ακούσω τα γνωστά (σχισματοαιρετικά) καί χιλιοειπομένα. Φυσικά, τό σχίσμα δεν τό έκαναν αυτοί, οι καινοτόμοι τό έκαναν, αλλά ποιός τό ακούει ;

    Θέλω, λοιπόν, νά σέ ρωτήσω κάτι. Στήν προς Εβραίους Επιστολή ο Απ. Παύλος γράφει : "μετατιθεμένης της ιερωσύνης εξ ανάγκης και νόμου μετάθεσης γίνεται".
    Ποιοί μετέθεσαν τήν ιερωσύνη τους; Ποιοί πήγαν καί τήν κόλλησαν, συμπροσευχόμενοι μέ παπικούς, προτεστάντες, αλλόθρησκους καί ένα σωρό άλλους; Ξεχνά κανείς τήν συμπροσευχή πρό μιάς γυάλινης σφαίρας γιά τήν σωτηρία τής Γής;

    Είναι καί άλλα πολλά. Μήπως υπήρχε καμία ανάγκη γιά όλα αυτά; Εγώ δέν βλέπω νά είναι άλλη, από τήν ανάγκη μίας νέας θρησκείας, που θά αγκαλιάζει όλο τόν κόσμο.

    Λοιπόν, στό ερώτημα : Μετέθεσαν οι καινοτόμοι τήν ιερωσύνη τους, ναί ή όχι; Άν όχι αιτιολόγησέ το.

    Προσωπικά είπα ναί, μετά από όσα έβλαπαν τά μάτια μου καί άκουγαν τά αυτιά μου. Πάνε τώρα σαράντα χρόνια. Άργησα, αλλά έφυγα.

    Θά μού πείς : "κι εκεί πού πήγες δέν είναι καλύτερα τά πράγματα, ο ένας τούς έχει διαγράψει ως αιρετικούς, ο άλλος περιμένει τήν συνοδική διαγνώμη, εσύ μέ ποιόν θά πάς;". Σού απαντώ και οι δύο είναι σωστοί. Ο ένας (Ματθαίος Καρπαθάκης) προέβλεψε ότι Σύνοδος Οικουμενική, κατά τα πρότυπα τών προηγουμένων δέν πρόκειται νά γίνει, ο άλλος (Χρυσόστομος πρώην Φλωρίνης) άφησε ανοικτό τό ενδεχόμενο αυτό. Έτσι, επήλθε η ρήξη καί ακολούθησαν οι Σύνοδοι τών δύο γνωστών παρατάξεων. Δικαιολογημένα βέβαια. Όταν οι καινοτόμοι μετέθεσαν τήν ιερωσύνη τους οι άλλοι τί μπορούσαν νά κάνουν; Νά λένε αυτά που λέει ο π. Μανώλης; Έκανα μετάθεση τού νόμου - γιά τήν ακρίβεια ιερού Κανόνος. Άν έπραξαν καλώς ή κακώς, αυτό θά τό κρίνει Οικουμενική Σύνοδος, άν ποτέ γίνει, καί όχι εγώ, εσύ ή άλλος. Είναι στά χέρια τού αγίου Τριαδικού μας Θεού, ο μόνος ο οποίος γνωρίζει άν εξαντλήθηκαν τά περιθώρια υπομονής, ανοχής, παραχώρησης και οικονομίας πρός τό δαιμονικό πνεύμα τής πλάνης. Εκείνος έχει τόν τελικό λόγο, τόν λόγο : "τετέλεσται" (Ιν. ιθ' 30)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυπριανε αγαπητε,
    σας χαρακτηριζουν σχισματικους γιατι χειροτονησατε επισκοπους και οργανωσατε ολοκληρες συνοδους.
    Εγιναν υπερβασεις ασυζητητει.
    Ποιος θα λυση τον γορδιο δεσμο των ΓΟΧ δεν ξερω.
    Δεν γνωριζω αν και ο ιδιος ο Θεος θα μπορεση να τον λυση.
    Τα εκκλησιαστικα ειναι απο τα λεπτοτερα των ζητηματων.
    Παντοτε συμβουλευομαστε την Ιστορια και την Πρακτικη των Αγιων και προχωραμε.
    Αλλοιως πεφτουμε σε υφαλους και βραχωδεις τοπους και περιπλεκονται τα ζητηματα ετι περισσοτερον και οδηγουμαστε σε αδιεξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αγαπητέ Οδυσσέα έγιναν υπερβάσεις στους ΓΟΧ και δεν είναι , κατά την γνώμη μου, η υπέρβασή τους, η χειροτονία Επισκόπων ή η Συνοδική οργάνωση, που είναι φυσικό αποτέλεσμα της ύπαρξης Επισκόπων, αλλά η υπέρβαση των Κανονικών δικαιωμάτων τους, όσων αφορά στην αντιμετώπιση των Καινοτόμων. Παρόλλα Αυτά οι ΓΟΧ είναι κατά πάντα Ορθόδοξοι δεν έχουν καμμία Εκκλησιαστική σχέση με την Παναίρεση και έχουν και Επισκόπους, που μπορεί να αποδειχθούν κάποια στιγμή ιδιαίρετα χρήσιμοι για ολόκληρη την Ορθοδοξη Εκκλησία, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν Επίσκοποι στην Αντίσταση από την Επίσημη Εκκλησία και πιθανόν να μην υπάρξουν ποτέ. Η ανάγκη αδελφέ πολλές φορές οδηγεί πιθανόν και σε υπερβάσεις, για τις οποίες αρμόδια να κρίνει θα είναι μόνο μία μέλλουσα αληθινή Ορθόδοξη Μεγάλη Σύνοδος. Για να καταννοήσεις αυτό που γράφω σκέψου μονάχα το σύγχρονο παράδειγμα του Επισκόπου Αρτεμίου, τον οποίο και εσύ συμπαθείς, όπως και εγώ, προέβη σε πράξη υπέρβασης, πιθανόν από Εκκλησιαστική ανάγκη, την οποία εμείς ίσως να μην γνωρίζουμε καλώς.

      Διαγραφή
    2. Τον Αρτέμιο Ράσκας γιατί δεν τον λέτε σχισματικό;
      Κι αυτός ίδρυσε δική του παράλληλη σύνοδο. Αυτόν όμως τον εκθειάζετε

      Διαγραφή
    3. Oχι ο Ρασκας Αρτεμιος δεν ειναι σχισματικος.
      Πρωτα Καρατομηθηκε σαν τον Αθωο Ιησου.
      Και εκαμε χωρεπισκοπους αφου ειχε αυτο το δικαιωμα για τις αναγκες ου ποιμνιου του.
      Η ηλικια του ειναι μεγαλη και θεωρησε να καμη αυτην την Ιεροκανικη πραξι για να εξυπηρετειται ο λαος του θεου.
      Εμεις δεν το θεωρησαμε ποτε ως υπερβασι.
      Και παντοτε το λεγαμε στον π. Ευθυμιο οτι ειμαστε σε καιρο της Παναιρεσεως και καποια μετρα ειναι απαραιτητα, οπως και η χειροτονια ΧΩΡΕΠΙΣΚΟΠΩΝ και οχι επισκοπων.

      Διαγραφή
    4. Δεν αποκαλω εγω τους ΓΟΧ ως σχισματικους αλλα αλλοι.

      Διαγραφή
  8. Κυπριανε μου.
    Μπροστα μας εχουμε μια τραγικη πραγματικοτητα.
    ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.
    Αυτην, ειμαστε υποχρεωμενοι, για να μεινουμε Ορθοδοξοι, να Αποτειχισθουμε απο τους γνωστους και δεδηλωμενους ή τους ΔΕΙΛΟΥΣ Αιρετικους επισκοπους.
    Αυτο αυτη τη στιγμη προεχει.
    Ο Αποτειχιζομενος ευλογειται ιδιαιτερα απο τον Θεο γιατι αγωνιζεται για την Πιστι Του.
    Ειναι το Πολυτιμοτερο αγαθο που μας εδωσε ο Θεος και δεν ξερω αν δεν αγωνισθουμε να το φυλαξουμε ακεραιο να το παραδωσουμε στο Θεο, αν δουμε το Προσωπο Του και δεν αποφυγουμε την Κολασι.
    Αυτος ειναι λογος του αγιου Μαρκου του Ευγενικου, του Ηρωϊκου Μονομαχου του Αντιχριστου Δικερου Γιγαντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τσολογιάννη, έχω την εξής απορία: αν μελλόνυμφο ζευγάρι είναι αποτειχισμένοι από τους Οικουμενιστές, μπορούν να τελέσουν το Μυστήριο του Γάμου σε αποτειχισμένο ιερέα ή πρέπει να έχουν ευλογία Επισκόπου; Αν το σωστό είναι το δεύτερο, περιμένουν να βρουν αποτειχισμένο Επίσκοπο ή μπορούν να τελέσουν το Μυστήριο στους ΓΟΧ;

      Διαγραφή
    2. Μα αφού ο κ.Ρίζος και ο π.Ευθύμιος λένε ότι τα μυστήρια των Γ.Ο.Χ. είναι άκυρα!Το ίδιο λέει και ο κ.Κυριαζόπουλος και ο Μοναχός Μακάριος ο Δραμινός.

      Διαγραφή
    3. Αφου ειναι αποτειχισμενοι θα κανουν γαμο απο αποτειχισμενο κληρικο.
      Ενας κληρικος εκανε τελευταια ενα τετοιο γαμο.

      Διαγραφή
  9. Οταν ανακοίνωσαν την διακοπή μνημοσύνου και την επόμενη εκκλησιάστηκαν στις ενορίες τους, απο τις οποίες υποτίθεται οτι αποκήρυξαν τον αιρετικό επίσκοπο.... κατάλαβα ακραιφνώς όλα όσα θα ακολουθούσαν.
    Στο μόνο που έπεσα έξω είναι ο χρόνος της ολοκληρωτικής αποκαλύψεως των θεατρίνων - περίμενα να φανερωθούν σύντομα, αλλα πέσαμε σε καλούς ηθοποιούς και πήρε κάμποσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατσε περιμενε αδερφε μου θα δεις κ αλλα....οπως η αλλαγη της ημερομηνιας στην ημεριδα...τυχαια λες να εγινε????οχι φυσικα!!!..Να βγουν και να πουν τις γραμμες τους ακριβως και φανερα για να ξερουμε ξεκαθαρα ...αν και μου φαινεται δυσκολο γιατι ουτε οι ιδιοι καταλαβαινουν...κανεις δεν λεει τι απαγορευται ,κ αυτο που απαγορευει ο ενας το επιτρεπει ο αλλος ολα δλδ θολα,και χαωδη!!!.Για μανωλη και λοιπους δεν εχω κατι να πω ,το ξεραμε!!!!!η κολοτουμπα ειναι must....!!!Ναι αδελφε μου η σωτηρια μας πλεον δεν ειναι για χαρισμα...!!!Τον αγωνα μας τον ξερεις,πρεπει να ξεκαθαρισουν οι αποτειχισμενοι τα ορια ...τι επιτρεπεται και τι οχι...δεν μπορει με την Α οικονομια του ενος και την Β του αλλου να επιτρεπονραι ολα..!!!καλη σαρακοστη ...!!!οι πατερες το λενε θα κανεις χιλιομετρα να βρεις ΟΡΘΟΔΟΞΟ ιερεα!!!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σαμαρτσίδη,οι Γ.Ο.Χ.είναι σχισματικοί για εσάς;

      Διαγραφή
    2. Ακουστε αδελφια.
      Εγινε Αποτειχισι απο αρκετους πατερες τολμηρους.
      Και εμεις χαρηκαμε για το τολμημα τους και την αυτοθυσια τους και τους ακολουθησαμε.
      Δεν εχουν διαφορες μεταξυ τους αλλα ολοι σχεδον απεχουν χιλιομετρα απο τους αλλους.
      Οποτε αφου δεν συναντηθηκαν ποτε ολοι μαζι για να συζητησουν ειναι φυσικο επομενο να υπαρχουν και να ακουγονται διαφορα.
      Ομως ολοι ειναι ενωμενοι στο ζητημα της Παναιρεσεως.
      Καποιοι, σαν τον π. Νικολαο, που στελνει και παλι τα τεκνα του στους Οικουμενιστες ειναι απαραδεκτοι.
      Αυτα δημιουργουν τα χασματα και οχι οι αποψεις για αλλα ζητηματα.
      Εχουν μια αλλη μορφη της Οικονομιας πολυ φιλελευθερης θα την ελεγα.
      Αυτο δημιουργει προβλημα σοβαρο.
      Ειναι τακτικη περα ως περα ΛΑΘΟΣ.
      Βγηκαν και οι αλλοι οι Σιγονταροοικουμενιστες σαν τον Μεταλληνο, Σαραντο, κλπ. για να παραστησουν τους εξυπνους.
      Απαραδεκτοι και αποδοκιμαστεοι.
      Αυτοι ειναι οι χειροτεροι και κανουν πολυ κακο στην Εκκλησια του Χριστου.

      Διαγραφή
    3. Μην τους δικαιολογείτε! Αυτό που τους χωρίζει τους αποτειχισμένους δεν είναι τα χιλιόμετρα.Είναι ότι δεν συμφωνούν ή στην εγκυρότητα των μυστηρίων και με την κοινωνία με τους μη μνημονεύοντες και στο θέμα της οικονομίας και της ακρίβειας. Μακάρι να ήταν το πρόβλημα τους μόνο η απόσταση μεταξυ τους. Μια χαρά περιοδείες κάνουν οι αποτειχισμένοι μοναχοί και ιερείς για να αποκτήσουν τους ακολούθους.

      Διαγραφή
    4. Αδερφε μου ανωνυμε η ερωτηση σου για τους ΓΟΧ ειναι οντως σοβαρη! το θεμα ειναι οτι για να απαντησω σε κατι τοσο σοβαρο θα πρεπει να μην εισαι ανωνυμος....Δεν μπορει να μιλαμε για την σωτηρια μας ανωνυμα..

      Διαγραφή
    5. Ἀπορία ψάλτου βήξ.

      Διαγραφή
    6. Κοιταξε φιλε 8,14. Ανθρωποι ειναι και θα διαφωνουν σε διαφορα ζητηματα.
      Εμεις ειμαστε υπερ της ενωσεως ολων.
      Να μαζευτουν και να συζητουν κατα διαστηματα.
      Να μας ενωνει ΟΛΟΥΣ η Παναιρεσι του Οικουμενισμου.
      Στα αλλα δεν πειραζουν οι διαφωνιες.

      Διαγραφή
    7. Μόλις δώσατε τον ορισμό του "συγκρητησμού"! Με αυτό το επιχείρημα μαζεύονται και συζητούν για την ένωση των "χριστιανικών εκκλησιών", για να αντιμετωπίσουν το ισλάμ κλπ. Να πούμε λοιπόν το ίδιο για τις διαφορές μας με τον παπισμό και τον προτεσταντισμό? διαβάστε πάλι τι είπατε ...! "Ανθρωποι ειναι και θα διαφωνουν σε διαφορα ζητηματα.
      Εμεις ειμαστε υπερ της ενωσεως ολων.
      Να μαζευτουν και να συζητουν κατα διαστηματα." Μήπως παρασύρεστε ? Μία εκκλησία, μία πίστης, ένα δόγμα, ένας Κύριος. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, όποιος θέλει λέει ναι, όποιος δεν θέλει λέει ού, όλα τα υπόλοιπα εκ του πονηρού.

      Διαγραφή
    8. Να μαζευτουν και να συζητουν κατα διαστηματα." Μήπως παρασύρεστε ? Μία εκκλησία, μία πίστης, ένα δόγμα, ένας Κύριος. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, όποιος θέλει λέει ναι, όποιος δεν θέλει λέει ού, όλα τα υπόλοιπα εκ του πονηρού.

      Διαγραφή
  11. Το '' πάθος'' της ομολογίας άνοιξε η όρεξη στους διάφορους '' διωκόμενους'' ιερείς και μοναχούς να χάσουν έλεγχο( διότι μερικοί όπως αντιλαμβανόμαστε δε θα έχουν καν πνευματικό για να τους καθοδηγεί, αφού δεν έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τους άλλους, άρα ο καθένας έχει γίνει γέροντας του εαυτού του) και με το πρόσχημα ομολογίας παριστάνουν φωτισμένοι τρομακρατώντας τους πιστούς αν δε θα αποτειχιστήτε θα κολαστήτε.( έγραψαν και ''νέο πηδάλιο'' για τις ανάγκες των αποτειχισμένων , διότι το πηδάλιο δεν τους καλύπτει στην αποτείχιση έτσι όπως το θέλουν αυτοί).

    Θα ήθελα να μας δώσετε την ''συνταγή'' της σωστής αποτειχίσεως εφόσων τοποθετηθήκατε ότι η αποτειχισή του π. Μανώλη και του π. Ζηση είναι λάθος.

    Υ.Γ. Την ''συνταγή'' της σωστής αποτείχισης θα σας παρακαλούσα να μας περιγράψατε ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΩΣ ( δηλαδή πότε και πως, με ποιες συνθήκες να αποτειχιστούμε, αν μπορούμε να ανακατευθούμε με τους μη αποτειχισμένους και τα λοιπά ) διότι έχω ακούσει διαφορετικές συνταγές από κάθε αποτειχισμένο ''ηγέτη'' και λογικό είναι να έχουμε μπερδευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι απλα τα πραγματα.
      Αποτειχιζεσαι απο την Παναιρεσι και τους αιρετικους και συνεχιζεις την ζωη σου σαν αποτειχισμενος αγωνιστης.
      Μιμεισαι τους Αγιους και αισθανεσαι οτι τα εχεις ολα και αποκτας και την σοφια του θεου μελετωντας τα συγγραμματα τους.
      Τι αλλο θελεις να μαθης;
      Μην δινεις σημασια σε δευτερα ζητηματα και προχωρα γεματος απο ευτυχια που εισαι παιδι του Θεου και αγωνιζεσαι για την Πιστι Του.

      Διαγραφή
    2. Και λόγω που δεν υπάρχει σχετικά κοντά μας ένας αποτειχισμένος ιερέας τι μου προτείνετε; Να κάτσω στο σπίτι; ή να περιμένω να αποτειχιστεί ένας ιερέας;( σχετικά κοντά σε απόσταση από την ενορία μου) Και αφού δεν υπάρχει σχετικα κοντά στην ενορία μου αποτειχισμενος ιερέας τι γίνεται τότε αν δε θα αποτειχιστώ; προβλέπει κάποιος κανόνας κάποια ποινή για μένα σε τέτοια περίπτωση;

      Διαγραφή
    3. Η Ζ' Οικουμενική φίλος.Αυτοί που κοινωνούν με τους αιρετικούς εν γνώση τους,ΑΝΑΘΑΜΑ!Δηλαδή αν δεν αποτειχιστής σε αναιεματίζει Οικουμενική Σύνοδος.Απλά πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Η Ζ' οικουμενική Σύνοδος αυτό που γράφεις το λεει για τους καταδικασμένους αιρετικούς( παπικοί, προτεστάντες,μονοφυσίτες...) Μην ερμηνεύεις με το μυαλό σου θα σε συμβούλευα.

      Διαγραφή
    5. Και οι ΚΟλυμπαριώτες που αναγνώρισαν σωστικά μυστήρια σε
      ( παπικούς, προτεστάντες,μονοφυσίτες...) που εγραψες, ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ;;
      Τα αναθέματα των οικουμενικών συνόδων ισχύουν η μπαγιάτεψαν;

      Διαγραφή
    6. Όλοι οι αιρετικοί είναι καταδικασμένοι από τον Κύριο.Ανάθεμα,λέει ο Χριστόστομος Παύλος,σε αυτούς που διδάσκουν αιρέσεις(και ΑΓΓΕΛΟΥΣ αναθεματίζει και Αποστόλους,αν αλλάξουν την διδασκαλία του Κυρίου).Η Ζ' Οικουμενική μιλάει για αιρετικούς,δεν λέει για αιρετικούς καταδικασμένους από Σύνοδο.Η Σύνοδος δεν κάνει αιρετικό τον Οικουμενιστή,αλλά αιρετικό τον κάνει η κακοδοξία,καινοτομία και πλάνη του.Στο Πηδάλιο τα γράφει,αλλά δεν το αγοράζεις να το ''φας''.Και ο π.Τρικαμηνάς τα γράφει,χτυπώντας τους γνήσιους.Ξύπνα και διάβασε!

      Διαγραφή
    7. Ακουσε φιλε.
      Εγω εμεινα ενα χρονο χωρις θεια κοινωνια και μετα αποτειχισθηκα.
      Τωρα εγραψα πιο πανω οτι θα εφαρμοσω και κατι παρομοιο.
      Αν βρω θεια κοινωνια σε αποτειχισμενο κληρικο εχει καλως.
      Αν οχι θα περιμενω.
      Ευτυχως υπαρχει και το κομποσχοινι και το δωματιο μας.

      Διαγραφή
    8. Μου κάνει εντύπωση πόσο εύκολα λύσατε το θέμα με την αίρεση και τους αιρετικούς όλοι εσείς που έχετε υιοθετησει τις ακραίες θέσεις και επαναλαμβάνω τρομοκτρατείτε τους πιστούς ότι θα κολαστούν αν θα εκκλησιαστούν σε ένα ναό μου μνημονεύουν. Δε χρείζεται να γίνει Σήνοδος για σας πια, εσεις τους καταδικάσατε και τους αφεραίσατε και την ιεροσύνη τους ιερεις που μνημονεύουν, κατά τη γνωμη σας, ήδη απο τη Ζ' οικουμενικη Συνοδο καταδικασμένο αιρετικό Επίσκοπο.

      Η ορθοδοξια μας έχει κανόνες, έχει τάξη και δεν συμφωνεί με τις αταξίες σας. Μην παρασύρεται ψυχές με τις ακραίες θέσεις σας.

      Δε φτάνει να διαβάσετε μόνο το Πηδάλιο αλλά πρέπει να έχετε Θεία φώτισει εσείς που έχετε την απαίτησει να είστε ηγέτες.

      Διαγραφή
    9. Και η απόδειξη ότι έχουν θεία φώτιση είναι μόνο το να συμφωνούν μαζί σας ? προφανώς!!

      Διαγραφή
  12. Ἄν βγάλετε ἄκρη μέ τήν ἀποτείχιση θά εἶναι θαῦμα.
    Βλέπουμε μέχρι τώρα πώς κάθε ἀποτειχισμένος ἔχει τή δική του ἑρμηνεία.

    Βλέπουμε πώς οὔτε μία φορά δέν ἐμφανίσθηκαν ὅλοι οἱ ἀποτειχισμένοι μαζί. Διασπάσεις μονίμως.

    Αὐτό ἀπό μόνο του καταδεικνύει τήν ἀποτυχία τῆς ἀποτείχισης.
    Ὁ Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς εἶχε προβλέψει πώς ἄν γίνει 8η Σύνοδος (βλέπε ψευδοσύνοδο Κολυμπαρίου), μετά θά ἐπέλθουν σχίσματα καί αἱρέσεις.
    Σχίσματα βλέπω κι ἐγώ μέχρι τώρα καί μάλιστα σέ μία μικρή χούφτα ἀποτειχισμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅπως ἔχει πεῖ ἕνας γνωστός πολιτικός (γύρω στά 80 τώρα), "τό καλόν εἶναι πάντοτε διῃρημένον"!

      Διαγραφή
    2. Πείτε μας για σχίσματα που βλέπετε για να μαθευτεί και να προφυλαχτούν οι καλοπροαίρετα αποτειχισμένοι (ανυποψίαστοι) λαϊκοί.Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό καλό θα ήταν να μιλάμε πιο συγκεκριμένα.
      Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σας... και ότι Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΕΤΥΧΕ ( όπως τα δείχνουν τα πράγματα) διότι έχουν πολύ εγωισμό.

      Διαγραφή
    3. Κανεις μεγαλο λαθος.
      Ετσι τα βλεπουν τα ματια σου.
      Εμεις δεν βλεπουμε προβληματα σοβαρα.
      Εκτος απο το ζητημα της Οικονομιας δεν νομιζω οτι απασχολει τους αποτειχισμενους κατι αλλο απο αυτο που εχουν και απο αυτο που ζουν Αγωνιζομενοι εναντιον των παθων μας και εναντιον του παντοιου κακου και ιδιαιτερα της Αιρεσεως που μας οδηγει στην Κολασι.

      Διαγραφή
    4. Σε θεματα Πιστεως οικονομια ΔΕΝ υπαρχει!Η οκονομια εχει να κανει με την προσωπικη σχεση του λαικου με τον πνευματικο του..!!!!.οχι σε Κανονες Πατερων και ΟικουμενικωνΣυνοδων!!!!!!Χανονται τα ορια αν τα μπερδευουμαι ολα

      Διαγραφή
    5. Αγαπητε φιλε εμεις δεν ασχολουμαστε με τετοια ζητηματα για μυστηρια κλπ
      Αυτα που λεγει ο πατηρ Ευθυμιος ικανοποιουν απολυτα ολους.
      Οτι για χαρι των νηπιων και του αδαους λαου ειναι εγκυρα αλλα εκεινοι που γνωριζουν τα ορια της αιρεσης και πανε επι τουτου στην αιρεσι τοτε παιρνουν κριμα και κατακριμα ως ο ΙΟΥΔΑΣ.
      Δεν το καταλαβαινεις ειναι απλο.

      Διαγραφή
    6. Δειξτε μου σας παρακαλω σε ποια οικουμενικη συνοδο δογματισαν οτι για χαρη των νηπιων κ του αδαους λαου τα μυστηρια των αιρετικων ειναι εγκυρα!!ενω!!!......και επισης αφου γνωριζει τα οσα κηρυττει ο π.ευθυμιος!!... τα ορια της αιρεση δλδ...τοτε ο π.ευθυμιος κολαζεται αφου ο ιδιος στελνει τους πιστους στους οικουμενιστες να τελεσουν τα μυστηρια εν γνωση του!με τα δικα σας ακριβως λογια ρωταω

      Διαγραφή
    7. Και κατι αλλο...ο π.Ν.Μανωλης που στελνει τα πνευματικα παιδια στον οικουμενισμο ειναι ο κακος ???ενω ο π.ευθυμιος..κ ο καθε π.ευθυμιος ειναι ο καλος???

      Διαγραφή
    8. Και προσθέτω και μια αλλη απορία. Ο π. Ευθύμιος που στέλενει τα πνευματικα παιδια του να εκκλησιάζονται στους ναούς των Γ.Ο.Χ αντί να πηγαίνουν στους ναούς των οικουμενιστών έχει λογική;;; Δηλαδή οι Γ.Ο.Χ έχουν έγκυρα μυστήρια, ενώ ολη οι Ελλαδικη εκκλησι όχι, αυτο θέλει να μας πει; Ετσι όπως πάνε σε λίγο και νεό Ευανγέλιο θα μας παρουσιάζουν οι ''νεοι ψευτοαποτειχισμενοι''.ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΑΝΗΣ!
      Δημήτρης.

      Διαγραφή
    9. Ἀγαπητέ Ανώνυμε 19 Φεβρουαρίου 2018 - 7:59 μ.μ.,

      γιά νά ἀναλύσω τά σχίσματα-διασπάσεις-διαφωνίες, πεῖτε τα ὅπως θέλετε, θέλει ὧρες.
      Ἡ οὐσία εἶναι μία: δ ι α σ π ά σ ε ι ς! Αὐτό εἶναι ἕνα ἀδιαμφισβήτητο γεγονός-πραγματικότητα πού δείχνει τήν ἀπουσία τοῦ ἑνοποιοῦ Ἁγίου Πνεύματος.Ξεκάθαρα. Ὅποιος δέν τό βλέπει, ἄς τό ψάξει μέ τόν ἑαυτό του.

      Πρέπει νά πάρω ἕνα ἕνα τά γραπτά κείμενα καί τά βίντεο-ὁμιλίες ἀποτειχισμένων καί νά σᾶς παρουσιάσω μία ἀράδα δογματικῶν λαθῶν καί θολῶν σημεῖων καί ταυτόχρονα ἀδιέξοδων ἐρωτημάτων στά ὁποῖα δέν δύνανται τόσο καιρό νά ἀπαντήσουν εἴτε καθόλου, εἴτε μέ ἱκανοποιητικές ἀπαντήσεις καί οὔτε ἔν ἑνί πνεύματι ὅλοι τους (μία χούφτα ἀνθρώπων ἐπαναλαμβάνω γιατί ἔχει σημασία αὐτό).

      Ὅταν γιά π.χ. τό θέμα οἰκονομίας ἤ ἀκρίβειας ἀποτελεῖ μῆλον τῆς ἔριδος ὥστε νά χωριστοῦν πατέρες, τίθεται ἐρώτημα πρός καλήν ἀνησυχίαν:
      πῶς χωρισμένοι πατέρες ἀποτελοῦν μαζί μία ἐκκλησία, ἐφόσον ὄχι μόνο σέ κονό τραπέζι συζήτησης δέν παρευρίσκονται πιά, ἀλλά δημόσια ἀλληλοκατηγοροῦνται καί τό χειρότερο, δέν ἐκκλησιάζονται μαζί;...
      Κι ἄλλο ἐρώτημα πρός καλήν ἀνησυχίαν: αὐτό ἀποτελεῖ ἁπλή "διαφωνία" μόνο, ὄταν δέν ὑπάρχει κοινός ἐκκλησιασμός;...


      Διαγραφή
    10. (συνέχεια)
      Περί ἐγκυρότητος καί ἀκυρότητος τῶν Μυστηρίων ἔχουν εἰπωθεῖ (δημόσια σέ βίντεο) καί ἔχουν γραφθεῖ διάφορα ἀντιφατικά κατά καιρούς καί ἐλλιπῆ, ἐπίσης ἀλληλοαναιρούμενα ἀπό τούς ἴδιους ὁμιλητάς ἤ συγγραφεῖς ἀποτειχισμένους σέ διαφορετικά χρονικά διαστήματα.
      Π.χ. ἐλέχθη ὅτι ἄν κοινωνεῖς ἀπό ἱερέα οἰκουμενιστή (χωρίς νά εἶναι καθαιρεμένος συνοδικά) δέν παίρνεις χάρη ἤ παίρνεις λίγη χάρη.
      Ἐρώτημα πρός καλήν ἀνησυχίαν: ὁ Χριστός δέν βρίσκεται στό Ἅγιον Ποτήριον καί δέν δίνει Αὐτός τήν χάρη;... Ἐπιπλέον, τό φρόνημα αὐτοῦ πού κοινωνεῖ πάει περίπατο ἄν εἶναι ἀντιοικουμενιστικό καί πιθανόν δέν γνωρίζει τά φρονήματα τοῦ ἱερέα ἤ τά γνωρίζει καί δέν συμφωνεῖ μέ αὐτά, ἀκόμη καί μπορεῖ νά τόν ἔχει ἐλέγξει κιόλας, ἀλλά περιμένει ὡς λαϊκός ἐκκλησιολογικῶς κάποια Σύνοδο νά ἀναλάβει τό ἄν πρέπει νά καταδικασθεῖ;...Ἐμεῖς θά γίνουμε Σύνοδος καταδίκης καί καθαίρεσης;....Ἄλλο τό νά ἀδειάσω τό στασίδι ὡς ἔνδειξη διαμαρτυρίας στά φρονήματά του καί νά ἐκκλησιασθῶ ἀλλοῦ, ὄχι ὄμως πώς δέν ἔχει χάρη ἤ ἔχει λίγη χάρη ἡ Θεία Κοινωνία!

      Ἐπικαλοῦνται τόν Ἅγιο Θεόδωρο Στουδίτη γιά ἀποτείχιση, ἀλλά δέν γνωρίζουν πώς καταδικάσθηκε συνοδικῶς ὡς λάθος ἡ ἀποτείχισή του καί αὐτός μετανόησε; Ἐπίσης οἱ Στουδίτες τό εἶχαν παραξηλώσει καί ἔκοβαν μνημόσυνα μέ ψύλου πήδημα;...

      Εἶναι πολλά καί δέν θέλω νά ἐπεισέλθω σέ βάθος. Πρέπει νά γράφω κατεβατά.
      Ὅποιος φεύγει ἀπό τό μαντρί τόν τρῶνε οἱ λύκοι

      Διαγραφή
    11. (συνέχεια)
      Τέλος, νά ἀναφέρω καί αὐτό, ὁ 15ος Κανόνοας ΔΕΝ ὑποχρεώνει νά ἀποτειχιζόμαστε. ΔΕΝ λέει πουθενᾶ ὡς ἐντολή πώς πρέπει ὅλοι οἱ ρασοφόροι καί οἱ λαϊκοί νά ἀποτειχισθεῖτε ἀπό τόν Ἐπίσκοπο πού κηρύττει αἵρεση γυμνῇ τῇ κεφαλῇ. Καί σέ αὐτό τό σημεῖο θά ἔλεγα πολλά καί γιά τίς προϋποθέσεις τοῦ 15ου Κανόνος, πού δέν πληροῦνται.

      Λέει ὁ 15ος Κανών: ...Οἱ γὰρ δι' αἱρεσίν τινα, παρὰ τῶν ἁγίων Συνόδων ἢ Πατέρων κατεγνωσμένην, τῆς πρὸς τὸν πρόεδρον κοινωνίας ἑαυτοὺς διαστέλλοντες, ἐκείνου τὴν αἵρεσιν δηλονότι δημοσίᾳ κηρύττοντος καὶ γυμνῇ τῇ κεφαλῇ ἐπ' ἐκκλησίας διδάσκοντος,....

      α) πρέπει νά κηρύττεται "κατεγνωσμένη αἵρεση". Ὁ Οἰκουμενισμός περιλαμβάνει καί αἱρέσεις πού κατακερματισμένα ἔχουν καταδικασθεῖ συνοδικῶς στό παρελθόν, ἀλλά περιλαμβάνει καί πολλά πράγματα πού δέν ἔχουν καταδικασθεῖ καί κατεγνωσθεῖ συνοδικῶς ὡς αἵρεση. Π.χ. ἡ ἀθεΐα. Π.χ. οἰ ἠλεκτρονικές ταυτότητες εἶναι κι αὐτές μέσα στό πνεῦμα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καί οἱ Ἐπίσκοποι δέν φρονοῦν κοινῶς ἐπί τοῦ θέματος,
      β) "κηρύτοντος", σημαίνει νά κηρύττει αἴρεση συνέχεια, κατ' ἐξακολούθησιν, δηλαδή μία μόνιμη δημόσια καί ἀδιαμφισβήτητα λεκτική κατάσταση-ἔκφραση,
      γ) "ἐπ' ἐκκλησίαις", σημαίνει ἀπό ἄμβωνος στό ποίμνιο,
      δ) "διδάσκοντος", σημαίνει νά ἔχει γίνει φρόνημα αὐτό πού κηρύττει ὁ Ἐπίσκοπος μέσα στήν καρδία του, τοὐτέστιν νά μήν ἔχει κάνει κάποιες ἐνέργειες (π.χ. συμπροσευχές) ἤ κάποια λεκτικά ἀτοπήματα κάποιες φορές, οὔτως ὥστε καί νά διδάσκει τήν αἵρεση ὡς πλήρης γνώστης καί ἀποδέκτης αὐτῆς προκειμένου νά τήν ἐμφυτεύσει ὡς "ὀρθό" φρόνημα στό ποίμνιο.

      Γιά μένα δέν πληροῦνται αὐτά μέχρι τώρα στούς Ἐπισκόπους τῶν ὁποίων ἔκοψαν τό μνημόσυνο, ὅσα σφάλματα καί νά τούς καταλογίσουμε. Σημειώνω, ὅτι δέν ἀναφέρεται στόν Ἱερό Κανόνα ἡ σιωπή των ὡς προϋπόθεση ἀποτείχισης, ἐνῶ ὑπάρχει ἀνοχή στήν ὑποσημείωση τοῦ Κανόνος σέ περίπτωση πού εἶναι κρυφά αἱρετικοί!

      Καί ἐφόσον δέν πληροῦνται οἰ προϋποθέσεις, ἰσχύει αὐτό πού λέγεται στήν ἀρχή τοῦ 15ου Κανόνος:
      "...Ὥστε, εἴ τις πρεσβύτερος ἤ ἐπίσκοπος ἢ μητροπολίτης τολμήσειεν ἀποστῆναι τῆς πρὸς τὸν οἰκεῖον πατριάρχην κοινωνίας καὶ μὴ ἀναφέρει τὸ ὄνομα αὐτοῦ, κατὰ τὸ ὡρισμένον καὶ τεταγμένον, ἐν τῇ θείᾳ μυσταγωγίᾳ, ἀλλὰ πρὸ ἐμφανείας συνοδικῆς καὶ τελείας αὐτοῦ κατακρίσεως σχίσμα ποιήσει...".

      Ἐσεῖς ὅλοι ἀναλαμβάνετε τήν εὐθύνη ὅτι ὀρθῶς τούς ἐκόπησαν τά μνημόσυνα;
      Ἐγώ ὄχι καί καλύπτομαι συνειδησιακά καί πνευματικά, διότι ΔΕΝ ὐποχρεώνομαι ἀπό Κανόνα νά κόβω μνημόσυνο.
      Στήν χειρότερη περίπτωση ἄν ἔχω ἄδικο, δέν καταδικάζομαι, ἀλλά ἴσως θεωρηθῶ ὅτι ἀγωνίστηκα λιγότερο, ὅμως μέ καλή προαίρεση νά μήν ἀδικήσω κανέναν ἄνθρωπο, οὔτε τόν Ἐπίσκοπό μου.

      Διαγραφή
    12. Λαθος κανεις.
      Δεν ειμαστε χωρισμενοι μας ενωνει η θεια Κοινωνια και ο αγωνας μας εναντιον της Παναιρεσης.
      Εσυ τι κανεις που πας στους αιρετικους και κοινωνας;
      Συγχαρητηρια, ελυσες το προβλημα σου.

      Διαγραφή
    13. Που τα βλεπεις και τα λες αυτα Δημητρη στα ονειρα σου;
      Ποιος διαβολος σε παρεσυρε και λες ψευδη και συκοφαντιες για τον π. Ευθυμιο;

      Διαγραφή
    14. Δεν έχω κανένα λόγο να συκοφαντήσω κανέναν. Ό,τι μου είπε ενα πνευματικό του παιδί του π. Ευθύμιο σας το μετέφερα.Ρωτήστε τον ίδιο τον π. Ευθύμιο και ότι απαντηση θα πάρετε σας παρακαλώ να ανακοινώσετε δημόσιως.
      Δημήτρης

      Διαγραφή
    15. Αγαπητέ ανώνυμε 20 Φευρουρίου 2018-5:18 μ.μ

      Ευχαριστώ πολύ για την πλήρη θεολογική
      απάντηση που δώσατε στις απορίες μου.

      Ελπίζω να βοηθηθούν και άλλα καλοπροαιρέτα αδέλφια που είναι ή ηδη αποτειχισμένα ή θέλουν να αποτειχιστούν.

      Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή, καλή μετάνοια!
      Μάρθα.

      Διαγραφή
    16. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης,αυτό το καμάρι της Ορθοδοξίας,δεν έκανε κανένα σχίσμα.Είναι γνωστές οι απαντήσεις του ομολογιτή Ευθυμίου Τρικαμηνά.Αυτή την βλαφημία σου πρός τον Άγιο θα την πληρώσεις φίλος!Ενώ γνωρίζεις την αλήθεια(από τις απαντήσεις του π.Ε.Τ.),την διαστρέφεις.Έχω γράψει ότι η διακοπή κοινωνίας από τους αιρετικούς,είναι ΕΝΤΟΛΗ του Θεού και εσύ τον χαβά σου.Ξύπνα φίλος!®

      Διαγραφή
    17. Δεν βλέπω καμμιά βλασφημία προς τον Θεόδωρο Στουδίτη, ο οποίος απ΄ ό,τι θυμάμαι υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των μοναστηριών του κατά των εικονομάχων, αφού τα έσοδα από τις εικόνες που αγιογραφούσαν οι μοναχοί ήταν τεράστια.

      Διαγραφή
    18. Πρῶτον δέν ἔγραψα ὅτι ὁ Ἅγιος Θεόδωρος ἔκανε σχῖσμα, ἀλλά ὅτι καταδικάσθηκε γιά ἀποτείχιση, μάθε νά διαβάζεις.

      Δεὔτερον, καταθέτω τό παρακάτω λίνκ, μέσα στά ὁποῖο θά βρεῖτε περιληπτικά μερικές ἱστορικές πηγές καί ἀναφορές περί αὐτοῦ πού ἔγραψα, μέ σκληρότερη ἀναφορά "περί σχισμάτων", ὄχι ἀπό ἐμένα:

      http://www.oodegr.com/oode/biblia/Sxisma_Zilwtikou_Palaioimerologitismou/1_3_18.htm

      Ἀντιθέτως, ἐσύ μιλᾶς ἀερολογῶντας ἀνιστόρητα χωρίς στοιχεῖα.

      Διαγραφή
    19. Γράφετε:
      "Έχω γράψει ότι η διακοπή κοινωνίας από τους αιρετικούς,είναι ΕΝΤΟΛΗ του Θεού και εσύ τον χαβά σου"

      Δέν διαφωνῶ, μέ τήν διαφορά ὅτι ἐσεῖς μόνος σας καθαιρεῖτε καί ὀνομάζετε αἰρετικούς αὐτούς πού δέν ἔχουν καθαιρεθεῖ ἀκόμη. Καθαιρετέοι μπορεῖ νά εἶναι, καθαιρεμένοι δέν εἶναι.

      Ὅσο γιά τόν "χαβά", κρατῆστε αὐτό τό λεκτικό ἐντός τοῦ στόματός σας καί μήν ξεστομίζετε ἐκφράσεις πού δέν ἁρμόζουν σέ χριστιανό. Τί νά τήν κάνω τήν ἀποτείχιση, μέ τέτοιο ἦθος; Δέν σώζει.

      Διαγραφή
    20. Αφού επιτρέπονται τα links ιδού ένα ακόμα

      http://www.agiaanastasia.gr/cms_files/files/ermineutikiproseggisifree17.pdf

      για προβληματισμό.

      Διότι ούτε ο π. Ευθύμιος είναι αλάθητος, ούτε ο π. Βασίλειος είναι αλάθητος, ούτε ο π. Θεόδωρος είναι αλάθητος κι εμείς μελετώντας, συμβουλευόμενοι, προσευχόμεοι, θα αποφασίσουμε για τη Σωτηρία μας.

      Ας μη μας πάρει στο λαιμό του κανένας "φίλος", που κι εκείνος δεν είναι αλάθητος, που κι εκείνος δεν παίρνει υπ' όψι τα επιχειρήματα και τα ερωτηματικά μας, ενώ αστοχεί τρίς (απειλεί με άσφαιρες γνωματεύσεις, θεωρεί άνθρωπον (γέροντα) αλάθητον, θεωρεί αγιοποιηθέντα ως θεόν και κάθε αμφισβήτησί του ως "βλασφημία"!).

      Διαγραφή
    21. Αγαπητοι μου φιλοι.
      Στην συνοδο της Κρητης υπεγραψαν κατι που δεν συνεβη ποτε στην Ιστορια.
      Υπεγραψαν οτι οι Αιρεσεις αποτελουν Εκκλησιες.
      Το κατανοειτε καλα αυτο ή οχι;
      Μαλλον ΟΧΙ.
      Δηλαδη ταυτισαν την Εκκλησια με τις Αιρεσεις.
      Δεν το καταλαβαινετε;
      Και ολοι οι αλλοι επισκοποι που αποδεχθηκαν ολα τα συμβαντα εις κρητη, ειναι συνενοχοι και αποδεχθηκαν σιωπηλα τα παντα.
      Δηλαδη; Προσπαθειστε να το σκεφτειτε.
      ΟΛΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ.
      Δηλαδη οτι ειναι Αιρετικη και Οικουμενιστικη Εκκλησια.
      Δεν το κααταλαβατε καλα ακομα;
      Τι οφειλετε να πραξετε σκεφτειτε το.
      Αν θελετε την σωτηρια σας.

      Διαγραφή
    22. Εγώ λεώ να κατηχηθεί πρώτα το ποίμνιο για να είναι σε θέση να αποτειχιστεί όταν θα έρθει η ώρα( ο Θεός θα τους δείξει).
      Όμως έχω εντύπωση άτι και στους κάποιους ψευδοαποτειχισμενους ''ηγέτες'' τους βολεύει ακατήχητο ποίμνιο για να τους παρουσιάσουν τις πλάνες τους σαν ορθόδοξη διδασκαλία.

      Διαγραφή
    23. Χωρίς στοιχεία;Καλά,δεν διάβασες την απάντηση του π.Ευθυμίου Τρικαμηνά στον ψεύτη π.Β.Παπαδάκη και στον χοντροκέφαλο Ι.Κ.(το 2011);Είσαι λίγο πίσω!

      Διαγραφή
    24. Γεωργις Σαμαρτζιση ζουμε μια μεταβατικη καταστασι της Ιερας Αποτειχισεως.
      Ουτε πολλους κληρικους εχουμε ουτε συγκεκριμενες τυπικες διαταξεις.
      Ο πατηρ Μανωλης δεν στελνει μονο τα μωρα στους Οικουμενιστες αλλα και τα ωριμα πνευματικα του τεκνα.
      Ο ιδιος εφαρμοζει την Ακριβεια, οπως και ο πατηρ Ζησης, τι την θελουν την οικονομια;
      Ας πουν στα παιδια τους καθηστε στο σπιτι σας και κανετε κομποσχοινι.
      Θεια κοινωνια υπαρχει για καθε Κυριακη, επομενως αυτο αρκει.

      Διαγραφή
    25. Τι να πρωτοσχολιάσεις στο ποστ 5:19 έπεισε και κάλυψε τάχα θεολογικά αυτό το ποστ κάποιους "αποτοιχισμένους" και κάποιους "καλοπροαίρετους";;;;;;;;;;;;

      στο (α) λέει ο ποιητής "Ὁ Οἰκουμενισμός περιλαμβάνει καί αἱρέσεις πού κατακερματισμένα ἔχουν καταδικασθεῖ συνοδικῶς, ἀλλά περιλαμβάνει καί πολλά πράγματα πού δέν ἔχουν καταδικασθεῖ καί κατεγνωσθεῖ συνοδικῶς ὡς αἵρεση. Π.χ. ἡ ἀθεΐα. Π.χ...... "
      εδώ τι θέλει να πει ο ποιητής;;;;;;
      ότι αν ο επίσκοπος κηρύττει μία καταδικασμένη αίρεση κηρύττει αίρεση (και ενεργοποιείται ο κανόνας 15) ενώ αν κηρύττει πολλές καταδικασμένες αιρέσεις και άλλες μη καταδικασμένες δεν κηρύττει αίρεση με τρόπο που ενεργοποιείται ο κανόνας 15;;;;;;; ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ;;;;;;;!!!!!!!!! ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!! Με αυτή τη λογική μπορούμε να ισχυριστούμε και ότι η Αθήνα περιέχεται στο νομό Αττικής αλλά όχι στην επικράτεια του ελληνικού κράτους;;;;;;;;;....
      ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ.... ;;;;;;;;;

      Στη συνέχεια αναφέρεται και το παράδειγμα της αθεΐας ως μη καταδικασμένης αίρεσης!!!!! εδώ τι θέλει να πει ο ποιητής ;;;;;;;;
      ότι ακόμα και αν ο επίσκοπος διδάσκει ότι δεν υπάρχει θεός και Χριστός ο ιερέας οφείλει να τον μνημονεύει;;;;;;;;

      Μιλάμε ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΉ ΠΛΉΡΟΥΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΛΑΤΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΎΕΤΑΙ;;;;;;;;; !!!!!!!!

      και κατά τα άλλα αυτό το σχόλιο μπορεί αναπαύσει κάποιους "καλοπροαίρετους" και "αποτοιχισμένους";;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    26. Τό κλασικό σκοτισμένο φρόνημα τῶν ἀποτειχισμένων στήν πλειοψηφία τους.

      Χωρίς ἱστορικά, δογματικά καί ἐκκλησιολογικά ἐπιχειρήματα, διαστρέφουν ὅσους τά ἐπικαλοῦνται γιά νά καταλήξουν αὐθαιρέτως σέ λάθος συμπεράσματα οἱ ἴδιοι καί δυστυχῶς καί ὅσοι τούς ἀκοῦνε. Καί ἔτσι, νά παρακτρέπονται ἀπό τήν ΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΞΗ, ἀπό τήν ΔΙΑΚΡΙΣΗ καί ἀπό τήν ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ (ὅπως ἀπέδειξα στά τρία ἑνσ υνεχείᾳ σχόλιά μου) καίὄχι ἀπό τόν ἐπισκοποκεντρισμό καί τήν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ τοῦ καθενός καί ἑπομένως τόν ΑΤΟΜΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟ ΤΟΥ!!!

      Εἶπα ἐγώ ὅτι εἶναι νορμάλ ἕνας ἱερέας νά ἀρνεῖται τόν Χριστό καί τότε θά τόν μνημονεύουμε;
      Εἶπα ὅτι ὁ Οἰκουμενισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καλῶς ἤ κακῶς καταδικασμένος συνοδικά, διότι δέν περιλαμβάνει ΜΟΝΟ αἱρέσεις, ἀλλά ἀποτελεῖ ἕνα ὁλόκληρο νεοταξικό θρησκευτικοπολιτικοοικονομικό παγκόσμιο σύστημα. Ἐπικαλέστηκα δύο τρανταχτά παραδείγματα (τῆς ἠλεκτρονικῆς κάρτας-ταυτότητος καί τῆς ἀθεΐας) γιά νά ἀποδείξω πώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καταδικασμένος συνοδικῶς ὅπως πρέπει, ὥστε νά τόν ἐπικαλούμαστε ὡς κατεγνωσμένη συνοδικῶς αἴρεση.

      Πνεῦμα δαιμονικόν ἡ διαστροφή. Καταστρέφει αὐτόν πού τό ἔχει καί ὅσους παρασύρονται ἀπό αὐτό!

      Διαγραφή
    27. Θά τού τά έγραφα κι εγώ, ίσως περισσότερα, αλλά προτίμησα νά μή ασχοληθώ μαζί του. Για τήν μετάθεση τής ιερωσύνης απάντησε άλλα αντί άλλων, πιθανό είχε υπόψη του τό 1024 καί όχι τό 1924. Καί πάλι έπεσε έξω, διόρθωση παροράματος δέν έκανε.

      Αποτείχιση καί όχι αποτοίχιση.

      Διαγραφή
    28. Τρανταχτή ἀπόδειξης τοῦ δαιμονικοῦ πνεύματος;

      Πέρα ἀπό ὁποιοδήποτε ἄλλο ἐπιχείρημα, ὅταν παραθέτεις σέ αὐτούς τούς ἀνθρώπους ἱστορικές πηγές καί στοιχεῖα (π.χ. τίς καταδίκες καί τήν μετάνοια τοῦ Ἁγίου Θεοδώρου Στουδίτη πού μπορεῖ ὁ καθένας νά βρεῖ καί στήν ἐκκλησιαστική ἱστορία τοῦ Φειδᾶ καί ἄλλων ἱστορικῶν), ἐλλείψει ἐπιχειρημάτων καί ἄλλων ἱστορικῶν στοιχείων, ἀντιπαραβάλουν εἰρωνεῖες, ἀερολογίες καί παραλογίες (τά αὐθαίρετα συμπεράσματα καί οἱ διαστροφές τῶν γραφομένων πού ἀνέφερα στό προηγούμενο σχόλιο).

      Κατά τ' ἄλλα καί τελικά...τά σχόλια αὐτῶν τῶν ἀνθρώπων δύνανται νά ἀναπαύουν μόνο τούς κακοπροαίρετους!!!!!!!

      Διαγραφή
    29. Να διαβάσεις τις απαντήσεις του π. Τρικαμηνά(του 2011) και να αφήσεις τις διαστροφές σου.Ξύπνα φίλος!

      Διαγραφή
    30. Νά διαβάσεις ἐκκλησιαστική ἱστορία γιά τίς ἀποτειχίσεις (πόσες ἦταν, κάτω ἀπό ποιές προϋποθέσεις, ἄν πέτυχαν, ποιοί τίς ἔκαναν κ.λ.π., καθώς καί τίς οἰκονομίες καί τίς διακρίσεις τῶν Ἁγίων), καί νά ἀφήσεις ἐσύ τά δικά σου καί τοῦ π. Τρικαμηνᾶ πού δέν εἶναι ὁ μοναδικός Ὀρθόδοξος στόν κόσμο καί ξύπνα ἐσύ ἀπό τήν πλάνη σου "φίλος".

      Διαγραφή
    31. Ο πατήρ Τρικαμηνάς είναι ο μοναδικός άνθρωπος πάνω στον πλανήτη που έχει διαβάσει 24 χρόνια τον μεγαλύτερο Πατέρα της Εκκλησίας μετά το 800 μ.Χ. !
      Ο Παπαδάκης μας λέει ότι δεν υπάρχει αίρεση και πουλάει πνεύμα.Ο Καρδάσης και οι θολολόγοι είναι όργανα της πλάνης και του ορθολογισμού.Και ο άγιος Νεκτάριος τα έκανε θάλασσα στα ιστορικά και όχι μόνο!Σε αυτά τα θέματα είναι άριστος ο π.Ευθύμιος(το καμάρι της Εκκλησίας μας).Έχει και τα λάθη του(π.χ. αναγνωρίζει τα μυστήρια των Οικουμενιστών ψευδοκληρικών κατ'οικονομία,αυτό είναι λάθος).Ένας Ιερομόναχος τους σάρωσε όλους!Σε 40 ημέρες ο Μάξιμος θα κρυφτεί σε μια σπηλιά.Εσύ που θα κρυφτείς την ημέρα του Κυρίου;Σύνελθε και μην βλασφημάς τον Άγιο.Εγώ ξύπνησα,εσύ έχεις πάθει αγκύλωση και φαρμακώνεις και τους άλλους με το δηλητήριο της πλάνης.Ουαί υμίν...!!!

      Διαγραφή
    32. Ἐσύ βλασφημᾶς τούς Ἁγίους. Διάβασε τί ἔγραψες μόλις πρίν γιά τόν Ἅγιο Νεκτάριο.
      Ὅ,τι ἔγραψα παρέθεσα ἱστορικές πηγές. Δέν εἶναι δικά μου λεγόμενα, ὁπότε συνειδησιακά καλύπτομαι ἐνώπιον τοῦ Κυρίου ἐπ' αὐτοῦ.
      Μιά χαρά ἀναγνωρίζω τόν Ἅγιο, ὁπότε ΔΕΝ βλασφημῶ καί κυρίως διδάσκομαι ἀπό τήν ταπείνωσή του νά βάλει μετάνοια σέ αὐτά πού τόν ἐπέπληξε ἡ Ἐκκλησία.

      Ὅσο γιά τό ποῦ θά κρυφθῶ, κανείς δέν μπορεῖ νά κρυφθεῖ ἀπό τόν Κύριο καί ἔχω καί πολλές ἁμαρτίες προσωπικές γιά τίς ὁποῖες θλίβομαι καί δέν θά προλάβει ὀ Κυρίος νά μέ κρίνει γιά τίς ἱστορικές πηγές πού παρέθεσα σέ γεγονότα πραγματικά πού ἔλαβαν χώρα καί δέν εἶναι δικά μου φανταστικά ἀποκυήματα.

      Ἐσύ ἀγαπητές πού μοῦ ρίχνεις τά οὐαί καί πού μιλᾶς γιά δηλητήρια καί φαρμακώματα, κάνε τήν αὐτοκριτική σου.
      Ἀπό μένα Θεός συγχωρέσοι. Νά μήν σοῦ καταλογίσει ὁ Κύριος τίποτε εἰς βάρος μου.

      Καλή Σαρακοστή.

      Διαγραφή
    33. Αφού έκανε μια σειρά παρερμηνειών στο 5:19 καταλήγει στο
      “Καί ἐφόσον δέν πληροῦνται οἰ προϋποθέσεις, ἰσχύει αὐτό πού λέγεται στήν ἀρχή τοῦ 15ου Κανόνος:
      "...Ὥστε, εἴ τις πρεσβύτερος ἤ ἐπίσκοπος ἢ μητροπολίτης τολμήσειεν ἀποστῆναι τῆς πρὸς τὸν οἰκεῖον πατριάρχην κοινωνίας καὶ μὴ ἀναφέρει τὸ ὄνομα αὐτοῦ, κατὰ τὸ ὡρισμένον καὶ τεταγμένον, ἐν τῇ θείᾳ μυσταγωγίᾳ, ἀλλὰ πρὸ ἐμφανείας συνοδικῆς καὶ τελείας αὐτοῦ κατακρίσεως σχίσμα ποιήσει..."”

      Να τα μας λοιπόν…. Ιδού το συμπέρασμα!!!!!!!!!!
      για αυτό και όλες αυτές οι λέξη προς λέξη παρερμηνείες του κανόνα 15 για να καταλήξει πως για (α),(β),(γ),(δ) λόγους όσοι στις μέρες μας δεν μνημονεύουν επισκόπους που προωθούν τις αιρέσεις (που για συντομία αποκαλούμε οικουμενισμό – πνεύμα οικουμενισμού) προκαλούν σχίσμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



      Για την παρερμηνεία (α) στο 5:19 μίλησα ήδη στο 10:06

      Τώρα θα μιλήσω για την παρερμηνεία (β) του 5:19 όπου γράφει: “ "κηρύτοντος", σημαίνει νά κηρύττει αἴρεση συνέχεια, κατ' ἐξακολούθησιν, δηλαδή μία μόνιμη δημόσια καί ἀδιαμφισβήτητα λεκτική κατάσταση-ἔκφραση,”

      Εχουμε και λέμε λοιπόν,
      μιλάμε για οικουμενιστικά κείμενα μιας συνόδου (όχι πλέον απλά προσωπικές αποφάσεις και απόψεις) αλλά για αποφάσεις μιας “συνόδου” η οποία προετοιμαζόταν και συζητιόνταν δεκαετίες και οι αποφάσεις αυτές ως καταστάλαγμα υπεγράφησαν και αναρτήθηκαν προς όλους του ορθοδόξους παγκοσμίως ως Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ” !!!!!!!!!!

      Στη συνέχεια,
      Μετά την δημοσίευση των κειμένων και παρά τις εμπεριστατωμένες θεολογικά αντιδράσεις ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ και όχι μόνο αυτό ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ και επίσης οι υπογράφοντες (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ αλλά και άλλοι ΙΕΡΑΡΧΕΣ) εξακολουθούν ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ να υποστηρίζουν αυτή τη “σύνοδο” και τις αποφάσεις της.

      Όλα τα παραπάνω για τον 5:19 κατά ένα μαγικό και απίθανο τρόπο όχι μόνο δεν αποτελούν κήρυξη αιρέσεως και επιβολή οικουμενισμού αλλά αντίθετα κάνουν σχίσμα όσοι επικαλούνται τον κανόνα 15 και δεν μνημονεύουν επισκόπους που ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΩΣ ΑΓΊΑ μια οικουμενοσύννοδο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



      Δεν θα μιλήσω για σύγχρονους αγίους που μίλησαν για τον οικουμενισμό (“ἢ Πατέρων κατεγνωσμένην”).

      Δεν θα μιλήσω για συμπροσευχές, μεταπατερικές θεολογίες, συνέδρια μεταπατερικής θεολογίας , δημοσιεύσεις και άλλα που γίνονται ΦΑΝΕΡΑ εδώ και δεκαετίες και που μετά την σύνοδο πήραν και περισσότερη φόρα (ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ αφού ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ οι αιρέσεις εκκλησίες).

      Διαγραφή
  13. Σχισματα στους Αποτειχισμενους δεν υπαρχουν.
    Ισως καποιες απλες διαφωνιες, οχι ομως σχισματα.
    Αυτα ειναι ευσεβεις ποθοι των φθονερων ανθρωπων και των δουλων του Οικουμενισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Όδυσσέα εἶστε πολὺ καλοπροαίρετος, πολὺ μελετημένος, πολὺ καταρτισμένος, ἀλλὰ δὲν εἶστε άλάθητος, ὅπως δὲν εἶναι οὔτε ὁ π. Εύθύμιος, οὔτε ὁ π. Θεόδωρος, οὔτε κανένας μὰ κανένας ἄλλος. Τὸ θέμα τῶν ἱερῶν μυστηρίων εἶναι τὸ κυριώτερο. Τὸ ἀπόλυτο. Ἐπιτρέψτε μου, νὰ ἀρχίζω κατόπιν μάλιστα τῶν ἐξελίξεων, νὰ ἀμφιβάλλω ἂν τὰ μυστήρια κάποιων -κάποιων- ἐκ τῶν ἀποτειχισμένων εἶναι ἔγκυρα καὶ νὰ μὴν συμφωνῶ μὲ τὴν θεωρία ποὺ ἐπιχειροῦν νὰ μᾶς ὑποβάλουν, ὅτι τὰ μυστήρια τὴς ἐπίσημης Ἐκκλησίας "εἶναι ἂκυρα" ἢ γιὰ ὅλους ἢ κατ' ἐπιλογή. Τὶ λέτε, εἶναι δυνατὸν νὰ γίνεται μετουσίωσις ἄρτου καὶ οἴνου σὲ Σῶμα καὶ Αἵμα Χριστοὺ κατὰ "μερίδες" ἀνἀλογα μὲ τὴν κατήχησι κάποιου ἢ μὲ τὴν ἡλικία του (παιδιά;). Δὲν στέκει θεολογικῶς. Ἢ εἶναι γνήσιοι οἱ ἱερεῖς καὶ ἡ Ἐκκλησία ποὺ ἀνήκουν ἢ δὲν εἶναι. Κάθε κατεργάρης στὸν πάγκο του, καὶ κάθε ἐπίσκοπος στὴν ἐπισκοπή του, στὴ Σύνοδό του καὶ στὴν τοπικὴ Ἐκκλησία του - καὶ τὶ σχέση ἔχει ἕνας ἀντιοικουμενιστὴς ἐπίσκοπος ποὺ δὲν ἀποδέχεται τὴν Ψευτοσύνοδο, μὲ τὴν αἵρεσι, ἐπειδὴ τυπικῶς μνημονεύει ὅλους τοὺς ἐπισκόπους καὶ πατριάρχες τὴς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας; Μὲ κἀθε σεβασμὸ καὶ πρὸς τὴ γνώμη σας καὶ πρὸς τὸν π. Εύθύμιο, ἐπειδὴ δὲν εἶναι ἀλάθητος οὔτε ἐκεῖνος, συμπεραίνω βάσει καὶ ὅλων τῶν τοποθετήσεων τῶν διαφωνούντων μεταξύ τους "μὴ μνημονευόντων" ὅτι εἶναι ἐγκυρα τὰ μυστὴρια τῆς ἐπίσημης Ἐκκλησίας, ἔστω ἐπιτελούμενα ὑπὸ ἀναξίων κατὰ τὸ παράδειγμα τῆς πηγῆς κ.λπ.

      Ἐπιπλέον ὁ πολυτονίζων ἀδελφὸς 19 Φεβρουαρίου 2018 - 7:13 μ.μ. ἔθεσε ἕνα θέμα ποὺ στὴν Ἁγία Γραφὴ εἶναι προϋπόθεση ἀλλὰ καὶ ἀποτέλεσμα τῆς κοινῆς Πίστεως: Τὴν ἀγἀπη, τὴν ἑνότητα. Ὅταν μεταξὺ τῶν ἀποτειχισμένων δὲν ὑπάρχει ὁμοφωνία, ὁμοψυχία, ἑνότητα, άγάπη, -καὶ μὴ μᾶς βεβαιώσετε ὅτι ὑπάρχει-, ἐξ ὁρισμοῦ δὲν ὑπάρχει Πνεῦμα Θεοῦ, δὲν ὑπάρχει ἡ Μία Πίστις. Ἂς τὸ λάβει ὑπ' ὄψι του ὁ πλέον καταρτισμένος θεολογικῶς π. Θ.Ζήσης, ἂς ἐνεργήσῃ ἑνωτικῶς, ἂς πάψουν τὰ "μπαϊρᾶκια" τῶν ἀνεξάρτητων γεροντάδων, ἱερέων ἢ ἱερομονάχων καὶ ἂς στραφοῦμε ἑνωμένοι σὲ μιὰ ἀποτείχιση ὑπὸ τοὺς ἀντιοικουμενιστὲς ἐπισκόπους. Διαφορετικὰ, κάθε μέρα θὰ διασπώμαστε καὶ ἀενάως θὰ διαφωνοῦμε.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σας ανώνυμε 11.37 μ.μ και προσθέσω κάτι από τη δική μου εμπειρία που έχω σαν αποτειχισμένος.
      Όσα χρόνια πήγαινα στην εκκλησία πριν να αποτειχιστώ δεν είχα αυτή την αίσθηση ότι έιμαι του τάδε πάτερ, πάντα ένιωθα ότι είμαι μες την εκκλησία του Χριστού.
      Σαν αποτειχισμένος έπρεπε να ανήκω κάπου ή στην ομάδα του π. Ευθύμιου ή στην ομάδα του π. Σάββα ή στην ομάδα του π. Ζήση... Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που με στενοχώρησε και αρχίσα να σκέφτομαι και να φοβάμαι ότι σε λίγο σαν τους γ.ο.χ θα γινόμασταν... έχουμε ήδη αρκετές ομοιότητες.

      Διαγραφή
    3. Πρός τόν Ανώνυμο, 19 Φεβ. 2018 - 11.37 μ.μ

      Τό έγκυρο ή άκυρο τών Μυστηρίων, συνυφαίνεται καί συναρτάται άμεσα από τό έγκυρο ή άκυρο τής ιερωσύνης.

      Όταν λοιπόν ο Απ. Παύλος, στήν Πρός Εβραίους Επιστολή, γράφει τό "καί γάρ μετατιθεμένης τής ιερωσύνης εξ ανάγκης καί μετάθεσης νόμου γίνεται", τό ερώτημα που τίθεται είναι : μετέθεσαν τήν ιερωσύνη τους οι καινοτόμοι τού 1924 ή όχι ; Τά παραδείγματα μέ συμπροσευχές καί συλλείτουρα αφθονούν καί εμφατικά δηλώνουν καί εμφαίνουν, ποιοί πήγαν καί κόλλησαν τήν ιερωσύνη τους μέ αιρετικούς, αλλόθρησκους καί ό,τι εντέλλεται ο "ένας θεός (τής αγάπης) γιά όλους".

      Υπήρχε καμία ανάγκη γι' αυτό ; Βεβαίως, υπήρχε. Ήταν καί είναι η μια θρησκεία γιά όλους, δηλαδή, η θρησκεία τού Σιωνισμού, από τήν οποία δέν θά μπορούσε νά απουσιάζει η πλαστογραφία τής αγάπης.

      Διαγραφή
    4. Ἡ "μετάθεσις τῆς ἱερωσύνης" τῆς πρὸς Ἑβραίους ποὺ ἀναφέρετε, ἀγαπητέ κε Χριστοδουλίδη, ἀφορᾶ τὴν Νόμιμη καὶ ἔγκυρη ἱερωσύνη (τὴ Λευϊτικὴ) τῆς Π.Δ. ποὺ "μετατίθεται" δηλ. καταργεῖται μὲν αὐτὴ, ἐνεργοποιεῖται δὲ ἡ νέα ἱερωσύνη τῆς Κ.Δ. κατὰ τὸν τύπο Μελχισεδέκ, ἱερωσύνη έγκυρη καὶ Νόμιμη στὴν Κ.Δ., ὁπότε γιὰ τοὺς Χριστιανούς μὲ τὴ "μετάθεσι" αὐτὴ καταργεῖται ὁ Νόμος τῆς Π.Δ. καὶ ἰσχὐει ἡ Καινὴ Διαθήκη.

      Τὸ 1024 δὲν ἔγινε κάποια παρόμοιας τάξεως μετάθεσις ἱερωσύνης, παρὰ μὀνον μιὰ ἀλλαγὴ ἡμερολογίου ποὺ δὲν ἐπηρρέασε τὴν Πίστι, τὴν Ἐκκλησία, τὸ Δόγμα. Ἴσα ἴσα ποὺ οἱ Ν.Η. κοινωνοῦσαν καὶ κοινωνοῦν μὲ τὶς Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες, Μονές, Ἁγιώνυμο Ὄρος, Πατριαρχεῖα, ποὺ ἐξακολουθοῦσαν καὶ ἐξακολουθοῦν νὰ ἔχουν τὸ παλαιὸ ἡμερολόγιο. Δὲν εἶναι καινοτομία τὸ νέο ἡμερολόγιο. Ὅσο γιὰ τὸν ἀντιοικουμενισμό, θυμᾶμαι ὅτι ὁ π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος (τοῦ Ν.Η.) ἡγεῖτο τῶν ἀντιπαπικῶν καὶ ἀντιοικουμενιστικῶν ἀγώνων, οἱ δὲ ΓΟΧ νὰ ἀσχολοῦνται ἕως τότε μόνο ἀποκλειστικά καὶ μόνο μὲ τὸ ἡμερολογιακό.

      Διαγραφή
    5. Κ. Χριστοδουλίδη μήπως μπορείτε να μας ερμηνεύσετε τι λεει ο Απ. Παύλος εδώ; « Εἰ μὲν οὖν τελείωσις διὰ τῆς Λευϊτικῆς ἱερωσύνης ἦν· ὁ λαὸς γὰρ ἐπ' αὐτῇ νενομοθέτητο· τίς ἔτι χρεία κατὰ τὴν τάξιν Μελχισεδὲκ ἕτερον ἀνίστασθαι ἱερέα καὶ οὐ κατὰ τὴν τάξιν ᾿Ααρὼν λέγεσθαι; μετατιθεμένης γὰρ τῆς ἱερωσύνης ἐξ ἀνάγκης καὶ νόμου μετάθεσις γίνεται. ἐφ' ὃν γὰρ λέγεται ταῦτα, φυλῆς ἑτέρας μετέσχηκεν, ἀφ' ἧς οὐδεὶς προσέσχηκε τῷ θυσιαστηρίῳ. πρόδηλον γὰρ ὅτι ἐξ ᾿Ιούδα ἀνατέταλκεν ὁ Κύριος ἡμῶν, εἰς ἣν φυλὴν οὐδὲν περὶ ἱερωσύνης Μωϋσῆς ἐλάλησε» Εβραίους 7: 11- 14

      Κατά τη ταπεινή μου γνώμη νομιζω ότι ερμηνεύετε έτσι όπως το θέλετε εσείς.
      Μάρθα

      Διαγραφή
    6. Όχι κ.ΚΚυπριανέ!Γιατί το ημερολόγιο δεν είναι ΔΟΓΜΑ Πίστεως.Η αλλαγή του ημερολογίου δεν είναι καινοτομία -αίρεση!Καινοτομία είναι αυτό που κάνουν οι Γ.Ο.Χ..Εορτάζουν Πάσχα πρίν από την ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ (το 2018) και καινοτομούν και γράφουν στα παλαιά τους παπούτσια τους Πατέρες της Α' Οικ.Συνόδου.Το Νέο Ημερολόγιο είναι καλύτερο και το καλοκαίρι η νηστεία μας είναι ένας μήνας(στην νηστεία των Αγ.Αποστόλων).

      Διαγραφή
    7. Τι ειναι αυτα που λετε εσεις οι παραπανω;
      Οχι ΟΛΟΥΣ μας ενωνει η Παναιρεσι του Οικουμενισμου.
      Δεν αισθανομαστε δουλοι και υποδουλοι κανενος γεροντα ή πνευματικου.
      Ειμαστε ανθρωποι της ελευθεριας ής ημας Χριστος ηλευθερωσε.

      Διαγραφή
    8. Αγαπητε 11,37 σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
      Χειροτερο Κακο απο την Αιρεσι δεν υπαρχει αδελφε.
      Ο Θεος δυο πραγματα σιχαινεται περισσοτερο απο ολα.
      Τον Σοδομισμο και την Αιρεσι.
      Αυτα χωριζουν απο τον Θεο.
      Γι αυτο η Παναιρεσι του Οικουμενισμου που εισχωρησε μεσα στην Εκκλησια βιαια, ειναι ζητημα σοβαροτατο για ολους τους πιστους και τον καθενα χωριστα.
      Η ερμηνεια που δινει ο π. Ευθυμιος για τα μυστηρια ειναι η μονη που αναπαυει.
      Αν πουμε οτι τα μυστηρια ειναι ακυρα θα φαγωθουμε μεταξυ μας και με τους στενους συγγενεις μας ακομα.
      Ενα τοσο μεγαλο και τοσο σοβαρο ζητημα ειναι απο τα ζητηματα καποιας συνοδου και οχι δικη μας.
      Γι αυτο χρειαζεται σκεψι και συνεσι για το ζητημα.

      Διαγραφή
    9. Και κατι ακομα. Δεν ειναι αληθεια οτι οι Αποτειχισμενοι τρωγονται μεταξυ τους.
      Ειναι ΨΕΜΜΑ.
      Ειμαστε ολοι εν Χριστω αδελφοι.

      Διαγραφή
    10. Τό βίντεο πού κατηγορεῖ ὁ π. Ζήσης τόν γέροντα Σάββα Λαυριώτη καί τούς σύν αὐτῷ Ἁγιορεῖτες (τόν ἀποκαλεῖ καί σκέτα Σάββα)
      https://www.youtube.com/watch?v=5-fAQIV1SNw

      καί μετά τό βίντεο τοῦ Γέροντα Σάββα Λαυριώτη πού κατηγορεῖ τόν π. Ζήση γιά ψεύδη δέν τά εἴδατε;
      https://www.youtube.com/watch?v=_M92QYyzc5U

      Τά βίντεο τοῦ π.Ζήση καί τοῦ π. Μανώλη καί τά γραφόμενα πού κατηγοροῦσαν τούς Ἁγιορεῖτες καί ἡ ἀκύρωση ἐμφάνισής τους στήν Ἡμερίδα τοῦ Ὡραιοκάστρου δέν τά εἴδατε;

      Αὐτά πού ἔγραψε ὁ π. Μανώλης γιά τόν γέροντα Σάββα καί τούς Ἁγιορεῖτες δέν τά διαβάσατε;
      http://www.katanixis.gr/2018/01/2018_26.html

      Καί ὑπάρχουν καί ἄλλα πολλά.

      Καλό εἶναι, νά μιλᾶτε μέ ἐπιχειρήματα καί ὄχι νά μᾶς κατηγορεῖτε γιά ΨΕΜΜΑ, ἐπειδή ὑμεῖς δέν θέλετε νά βλέπετε τήν ΑΛΗΘΕΙΑ!

      Διαγραφή
  14. Αντιγράφω σημείο από το σχόλιο του  ανώνυμου 19 Φεβρουαρίου 2018 -12:07 πμ .... μερικοί άρχισαν να προβληματίζονται ακόμα και ως προς την εγκυρότητα των μυστηρίων κάποιων από τις ομάδες των μη μνημονευόντων που "δεν μιλιούνται μεταξύ τους"...ο ανώνυμος στο σημείο αυτό δεν  μιλάει για την αμφισβήτηση της εγκυρότητας των μυστηρίων όλων των μη μνημονευόντων αλλά για την αμφισβήτηση της εγκυρότητας των μυστηρίων συγκεκριμένων. Δεν γνωρίζω ποιοί είναι αυτοί που δεν μιλιούνται μεταξύ τους παρ' όλα αυτά είμαι ένας από τους προβληματισμένους και για αυτό το λόγο έχω κατά νου που δεν πρέπει να πηγαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστούμε κ. Οδυσσέα που δημοσιεύεις όλα τα σχόλιά μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τὸν εὐχαριστοῦμε ὅντως τὸν κ. Ὀδυσσέα. Νομίζω μάλιστα ὅτι μερικὲς φορὲς τὸν φέρνουμε σὲ δύσκολη θέσι ὅταν, ἐπειδὴ δημοσιεύει ὅλα τὰ σχόλια χωρὶς λογοκρισία, ἀναρτῶνται καὶ σχόλια ποὺ δὲν εἶναι ἀρεστὰ σὲ ἄλλους ἢ καὶ στὸν ἴδιο.

      Αὐτὸ εἶναι ὅμως τὸ μεγαλεῖο τοῦ Χριστιανοῦ. Ἡ ἐλευθερία, ὁ διάλογος, ἡ ἀγάπη, ὁ πόθος γιὰ τὴν Ὀρθοδοξία καὶ τὴν ἑνότητα. Σὲ εὐχαριστοῦμε κύριε Όδυσσέα.

      Διαγραφή
  16. Τι να πω η Αποτειχισι ειναι Πραξι Ιερη.
    Οποιος τυην τολμαει αποοδεικνυει οτι ειναι παιδι του θεου και θυσιαζεται για την Πιστι Του.
    Ο Αποτειχισμενος αγαπιεται ιδιαιτερα απο τον Θεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20 Φεβρουαρίου 2018 - 11:58 π.μ.

      Ευχαριστούμε κ. Οδυσσέα που δημοσιεύεις όλα τα σχόλιά μας..

      Καί τά δικά μου σχόλια ποῦ εἶναι τόσες ὧρες, ἐνῶ βλέπω ἀναρτήθηκαν τόσα μεταγενέστερα ἀπό τότε πού τά ἔστειλα;
      Θά ἀναρτηθοῦν σέ ἄλλα ἱστολόγια μαζί μέ τήν ἀπάντησή μου καί τήν ἄδικη λογοκρισία τους στό παρόν ἱστολόγιο.
      κ. Τσολογιάννη, ὅσα δέν φθάνει ἡ ἀλεποῦ τά κάνει κρεμαστάρια.
      Τό ὅτι δέν δημοσιεύετε τά σχόλιά μου, αὐτό ἀποδεικνύει ὅτι δέν μπορεῖτε νά τά ἀντικρούσετε. Καί ἀντί νά προβληματισθεῖτε γιά αὐτό σοβαρά, μήπως σφάλλετε δογματικῶς και θεολογικῶς, στρουθοκαμηλίζετε ἐσεῖς καί στερεῖτε καί ἄλλους νά προβληματισθοῦν καί νά ὠφεληθοῦν. Νά γιατί δέν ἔχει προκοπή ἠ ἀποτείχιση.
      Ἄν εἶσθε εἰλικρινῆς, πρέπει τουλάχιστον νά ἀπαντήσετε στόν ἀνώνυμο πού σᾶς ἐπαινεῖ ὅτι βάζετε τά σχόλιά μας καί νά πεῖτε πώς ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ.


      Ἀν μετά τίς ἀντιδράσεις τά ἀναρτήσετε...μπράβο σας.

      Διαγραφή
    2. κ. Τσολογιάννη,

      Πῶς λέγεται αὐτός πού κρύβει τήν ἀλήθεια;...

      Πῶς λέγεται αὐτός πού δέν ἐνημερώνει πλήρως τούς ἀδελφούς του;...

      Πῶς λέγεται αὐτός πού κλείνει τό στόμα τοῦ ἀδελφοῦ του;...

      Πῶς λέγεται αὐτός πού ἀποδέχεται τιμές καί μάλιστα ἀνυπόστατες καί δημόσια;...


      Ὅταν ἀπαντήσετε κ. Τσολογιάννη καί σέ αὐτά τά ἐρωτήματα στόν ἑαυτό σας μέ εἰλικρίνεια, τότε ἴσως σᾶς φωτίσει ὁ Θεός.
      Εἰδάλλως σᾶς λέω τοῦτο: πέρα ἀπό τό ὅτι ἡ ἀποτείχιση εἶναι ἀπό μόνη της δύσκολο πρᾶγμα γι' αὐτό καί σπάνιο στήν παράδοσή μας καί ὄχι ἐπιβλεβλημένο διά Ἱεροῦ Κανόνος, ἐπιπλέον ἀπαιτεῖ τό ἀνάλογο ἦθος καί ἀνάστημα γιά νά ὑποστηριχθεῖ ἀπό αὐτόν πού προβαίνει σέ αὐτό.

      Καλή Σαρακοστή. Καλή φώτιση.

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι πού τελικά βάλατε τά σχόλιά μου.
      Νά εἶσθε καλά.
      Καλή Σαρακοστή.

      Διαγραφή
    4. Ἀδελφὲ 21 Φεβρουαρίου 2018 - 7:20 π.μ., διαφωνῶ μὲ τὰ σχὀλιἀ σου. Χρὀνια (δεκαετίες) παρακολουθῶ τὰ ἐκκλησιαστικὰ θέματα καὶ ἔχω σχηματίσει τὴν τεκμηριωμένη ἄποψι ὅτι ἂν ὑπάρχει ἔνας ἄξιος, ἀγωνιστής, "διαβασμένος", βιβλικός, πατερικός, παραδοσιακός, Ὀρθόδοξος καὶ καλοπροαίρετος ἐκκλησιαστικὸς δημοσιογράφος, ἰδίως στὰ σημερινὰ ἐκκλησιαστικά τεκταινόμενα εἶναι ὁ κ. Ὀδυσσέας. Εἶναι θεολόγος πτυχιοῦχος τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν ἀλλὰ ὁ ἴδιος δὲν ἐπαίρεται ποτὲ γι' αὐτὸ. Γνωρίζουμε, μερικοί, τοὺς ἀγῶνες καὶ τὶς διώξεις του γιὰ τὴν Ὀρθοδοξία καὶ τὴν Ὀρθοπραξία. Ἄν διαβάσετε παλαιότερα κείμενά του θὰ ἐκπλαγῆτε. Διαβάστε τὰ ἔντυπα ποὺ ἐξέδιδε, τοὺς "Φύλακες τῆς Ὀρθοδοξίας", τὴν "Ἱερὰ Παρακαταθήκη", ἀκοῦστε ῥαδιοφωνικὲς ἐκπομπὲς του ποὺ δημοσιεύονται στὸ youtube. Ἀλλὰ δὲν χαριζόταν καὶ δὲν χαρίζεται σὲ κανέναν, κατὰ τὸ "ποίει φίλους διὰ τὸν Ἰησοῦν καὶ ἐχθροὺς διὰ τὸν Ἰησοῦν". Γι' αὐτὸ καὶ βάλλεται πανταχόθεν. Βρέθηκε τὴν Κυριακὴ σὲ μιὰ δύσκολη θέση, γιὰ δεύτερη ἴσως φορά σὰν τὸ πουλάκι ποὺ ἀποχωρίζεται τὴν φωλιά του. Ἀπογοητεύτηκε ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ ἀγάπησε καὶ ἀνθρωπίνως ἤλπισε. Καὶ μὲ δάκρυα στὰ μάτια, διαβάσαμε τὸ παράπονό του ταυτὀχρονα μὲ τὴ δημόσια ἄκαμπτη στάσι του νὰ μὴν προδὼσῃ τὴν ἀποτείχισή του ἔστω κι' ἄν μείνει μόνος, μονώτατος. ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ μέσα από την καρδιά μας ὡς συμπαράστασι; Ποῦ βλέπετε τὶς "ἀνυπόστατες" τιμές; Καὶ ὑπόστασι ἔχουν καὶ ἀναγκαῖες εἶναι. Γιατί;: Διότι: "'Ἀλλήλων τὰ βάρη βαστάζετε". "Ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βασταζόμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ καὶ τετειχισμένη" "ὁ λόγος ὑμῶν πάντοτε ἐν χάριτι, ἅλατι ἠρτυμένος".

      Καὶ ἐγὼ, ὅπως ἐσεῖς, διατύπωσα κάποιες ἐπιφυλάξεις γιὰ τὸ ποῦ βαδίζει τὸ κίνημα τῆς μνημονεύσεως, τὸ ὁποῖο θεωρῶ ὑποσύνολο τῆς ἀποτειχίσεως. Καὶ ἔθεσα τὸ θέμα τῆς ἐγκυρότητος τῶν μυστηρίων, πρωτεῦον κατ' ἐμἐ. Καὶ διαφώνησα μὲ τὴν ἄποψι τοῦ κ. Ὀδυσσέα. Παρὰ ταῦτα, δημοσίευσε τὰ σχόλιά μου, μὲ κίνδυνο νὰ ἐκτεθῇ σὲ μιὰ ἄκαμπτη μερὶδα ἀποτειχισμένων, οἱ ὁποῖοι κακῶς ταυτἰζουν τοὺς σχολιαστὲς μὲ τὸ ἱστολόγιο, ἀλλὰ καὶ -διαπιστωμένο πλειστάκις ἀπὸ ἐμένα ὡς σχολιαστὴ" λογοκρίνουν κάθε σχὀλιο ποὺ δὲν τοὺς ἀρέσει. Ἐδῶ ἔγκειται τὸ μεγαλεῖο τοῦ Ὀδυσσέα Τσολογιάννη, ὅτι παρέχει στὸν καθένα λογικὸ καὶ καλοπροαίρετο τὸ δικαίωμα νὰ ἐκφράσῃ τὶς ἀπόψεις του. Σπάνια, σπανιώτατα δὲν δημοσιεύει κάποιο σχόλιο, καὶ καλά κάνει, γιὰ νὰ μὴν στενοχωρήσῃ κάποιον ἂλλο ἀδελφὸ ἐπὶ προσωπικοῦ ἢ διότι τὸ θεωρεῖ ἐντελῶς προσβλητικό ἢ γιὰ τοὺς λόγους του, ἀλλὰ ξανασκεφθῆτε το: Ἔχει τὸ δικαίωμα. Καὶ τὴν ὑποχρέωσι. Γι' αὐτὸ, μὲ ὅλη τὴν Χριστιανικὴ ἀγάπη γιὰ τὴ σύμπλευσί σας στὰ σχόλιά μου (νομίζω ὄτι ἐσεῖς εἶστε, ὡς πολυτονίζων), θεωρῶ σφάλμα σας τὸ " Πῶς λέγεται αὐτός πού κλείνει τό στόμα τοῦ ἀδελφοῦ του;".

      Ὀδυσσέα, δὲν ταυτιζόμαστε 100 % μὲν, συνέχισε δέ διότι ἡ Ἐκκλησία καὶ ὁ Ὀρθόδοξος λαός ἔχει ἀνάγκη ἀπὸ τὴ βοήθειά σου. Σὲ εὐχαριστοῦμε.

      Διαγραφή
    5. Ἀγαπητέ μου, ἔκανα ἐρώτημα περί τοῦ ἐπαινετικοῦ σχολίου, ὄταν ἔβλεπα ὅτι αὐτό ἀναρτήθηκε, ἀλλά τά δικά μου σχόλια πού ἀπαντῶ ἐκτενω[ς σέ ἐρώτημα σχολιαστή σέ ἐμένα προσωπικά δέν ἀναρτῶνταν, ἐνῶ ἀνεβαίναν τόσα ἄλλα. Δημοσιεύθηκαν τελικά τήν δεύτερη ἡμέρα (σήμερα) καί μετά ἀπό ἀντιδράσεις μου πάλι μέσῳ σχολίων μου. Τοῦ πρώτου περί τοῦ γιατί δέν ἀναρτῶνται τά χθεσινά σχόλιά μου καί τοῦ δεύτερου μέ τά ἐρωτήματα πού ἔθεσα στόν κ. Τσολογιάννη γιά νά προβληματισθεῖ.

      Μετά ἀπό αὐτές τίς ἀντιδράσεις μου, τά ἀνάρτησε ὄλα μαζί καί μάλιστα τόν εὐχαρίστησα γιά τό αὐτόνόητο(σχόλιό μου: Ανώνυμος21 Φεβρουαρίου 2018 - 8:29 π.μ.)

      Ἁπλά δέν τό καταλάβατε ἐσεῖς προφανῶς, γιατί τήν δεύτερη μέρα (σήμερα) ἀναρτήθηκαν ὅλα μαζί καί μόνο ἕνας πολύ πρσσεκτικός θά καταλάβαινε τί τρέχει. Ἐξαιτίας αὐτοῦ τοῦ γεγονότος ἔγραψα περί κλεισίματος στόματος.

      Λάθος ἐννοήσατε γιά μένα λοιπόν. Τελείως λάθος.

      Διαγραφή
  17. Εγώ επαίνεσα τον κ. Τσολογιάννη διότι είδα να ανεβάζει τα σχόλια που έχουν αντικρουόμενες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το δικό μου σχόλιο αγαπητέ Οδυσσέα δεν το έβαλες!

    Δεν ήταν σε τίποτα υβριστικό!

    Έλεος αδελφέ!

    Αμβροσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπαρχει καποιος ανοητος ανθρωπος εν κυριολεξια, που αλλαζει συνεχεια ονοματα και ψευδωνυμα και στελνει με κεφαλαια γραμματα συνηθως σχολια επιθετικα και καποια υβριστικα, χωρις να εχει το γνωθι σαυτον.
    Οταν υποψιαστω οτι ειναι αυτος, το βγαζω το σχολιο και το πεταω.
    Αλλοτε θα γραψω το ονομα του.
    Ειναι περιπτωσι ηλιθιου με ολη την σημασια της λεξεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Στάθης νομίζει ότι ξέρει τα πάντα!Ένας άνθρωπος που κατηγορεί και το π.Ε.Τρικαμηνά(για την Μονή των Σταγιατών,για την Οικονομία που κάνει κλπ.) και δεν βλέπει την κανοδοξία του.Ένας ταλαίπωρος άνθρωπος που ονομάζει τον ιστολόγο ΑΙΡΕΤΙΚΟ!

      Διαγραφή
    2. Το ονομα αυτου Ευσταθιος Μοσχοβιτης.
      Ο θεος να σε φυλαξη να μην σε πιαση στη γλωσσα του.
      Απορω δεν υπαρχει ενας φιλος του να τον σταματηση;

      Διαγραφή
    3. Μέγας Αθανάσιος
      «Ἐάν ὁ ἐπίσκοπος ἤ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοί τῆς Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφονται καί σκανδαλίζωσι τόν λαόν, χρή αὐτούς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον ἤ μετ' αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετά Ἄννα καί Καϊάφα εἰς τήν γέενναν τοῦ πυρός» (Μ. Ἀθανασίου, Ἐκ τοῦ κατὰ αἱρέσεων, P.G. 35, 33 καὶ ΒΕΠΕΣ 33, 199).
      «Όποιος έχει εκπέσει απ’ την αλήθεια της πίστεως δεν είναι δυνατόν να καλείται Χριστιανός» P.G 26, 596A.
      «Όστις αν βούληται σωθήναι προ πάντων δει κρατείν την καθολικήν πίστιν ην ειμη είς έκαστος σώαν και αμώμητον τηρήσει άνευ δισταγμού εις τον αιώνα απολείται» (Σύμβολο Μέγα Αθανασίου 321).

      Λόγω "Οικονομίας" ακόμη και στην "οικία" μας θα μπορούσαμε να εκκλησιαστούμε αλλά όχι σε ναό αιρετικών οικουμενιστών ή ημερολατρών όπως γνωρίζουμε από τους Αγίους Θεοφόρους Πατέρες μας αλλά όσοι προτιμούν τις ύβρεις και τους αναιτιολόγητους χαρακτηρισμούς δεν δημοσιεύουν την Αλήθεια του Χριστού και των Αγίων Πατέρων μας.

      Διαγραφή
  20. Γιά τίς απαντήσεις που μου δόθηκαν καί την ερμηνεία (Εβ. ζ΄) που μού ζητήθηκε τά κατωτέρω

    Α. Οι νέες αγιοποιήσεις νεοφανέντων αγίων έχουν αυτόν ακριβώς τό σκοπό, που αναφέρει ο κύριος ( ... ) : τό "δέσιμο" τού γαϊδάρου καί εν προκειμένω, τήν μετάθεση τής ιερωσύνης γενομένης μετά τήν καινοτομία. Η ιερωσύνη τών καινοτόμων έγινε ένα μέ τήν ιερωσύνη τού "ένας θεός γιά όλους" καί τού "όλες οι θρησκείες είναι δρόμοι που οδηγούν στόν θεό". Είναι η θρησκεία τής Νέας Εποχής - καί τής ιερωσύνης που τήν συνοδεύει - τούτο δέ απηχεί τήν μετάθεση τής ιερωσύνης, η οποία είχε προφητευθεί ότι θά δινόταν στήν φυλή τού Ιούδα (μεσσιανική πρόφητική πρόρρηση) καί όχι στήν φυλή τού Λευΐ. Όποως καί έγινε. Ακριβώς λοιπόν εδώ, στήν ολοσχερή διαστροφή τού εδαφίου τής Πρός Εβραίους Επιστολής, κεφ. ζ΄ 11 - 17 : ...

    « 11 Εἰ μὲν οὖν τελείωσις διὰ τῆς Λευϊτικῆς ἱερωσύνης ἦν· ὁ λαὸς γὰρ ἐπ' αὐτῇ νενομοθέτητο· τίς ἔτι χρεία κατὰ τὴν τάξιν Μελχισεδὲκ ἕτερον ἀνίστασθαι ἱερέα καὶ οὐ κατὰ τὴν τάξιν ᾿Ααρὼν λέγεσθαι; 12 μετατιθεμένης γὰρ τῆς ἱερωσύνης ἐξ ἀνάγκης καὶ νόμου μετάθεσις γίνεται. 13 ἐφ' ὃν γὰρ λέγεται ταῦτα, φυλῆς ἑτέρας μετέσχηκεν, ἀφ' ἧς οὐδεὶς προσέσχηκε τῷ θυσιαστηρίῳ. 14 πρόδηλον γὰρ ὅτι ἐξ ᾿Ιούδα ἀνατέταλκεν ὁ Κύριος ἡμῶν, εἰς ἣν φυλὴν οὐδὲν περὶ ἱερωσύνης Μωϋσῆς ἐλάλησε. 15 Καὶ περισσότερον ἔτι κατάδηλόν ἐστιν, εἰ κατὰ τὴν ὁμοιότητα Μελχισεδὲκ ἀνίσταται ἱερεὺς ἕτερος, 16 ὃς οὐ κατὰ νόμον ἐντολῆς σαρκικῆς γέγονεν, ἀλλὰ κατὰ δύναμιν ζωῆς ἀκαταλύτου· 17 μαρτυρεῖ γὰρ ὅ τι σὺ ἱερεὺς εἰς τὸν αἰῶνα κατὰ τὴν τάξιν Μελχισεδέκ.»

    ... στηρίζεται η σιωνιστική κακουργία. Η μετάθεση τής ιερωσύνης έγινε ατελώς μέ τόν προφήτη (κατ΄ αυτούς) Ιησού από Ναζαρέτ, επίκειται δέ τώρα η εμφάνιση τού όντος Μεσσία εκ πασών τών φυλών τής οικουμένης. Επείγει όμως η παγκόσμια κυριαρχία τού Σιωνισμού καί τών τεκτόνων της, πράγμα που επέρχεται σταδιακά ( : κάρτα πολίτη, τσιπάκια, πλαστικό χρήμα καί πολλά άλλα). Στά χέρια αυτών τών διαστροφέων η θεολογική (μάλλον φιλοσοφική) εξαπάτηση είναι απαραίτητη, περνά δέ απαρατήρητη από τούς αφώτιστους καί ακατήχητους πιστούς. Ενδιαφέρον τών τελευταίων είναι ότι, παρά τά όσα λέγονται καί γράφονται γιά τόν Οικουμενισμό καί τήν συνοδοιπορία, φεύ, τής επίσημης καί κρατικής Ιεραρχίας τής εδώ Εκκλησίας (σημ. οι οδηγίες εκ τού Φαναρίου τηρούνται αυστηρά), η Ορθοδοξία εξακολουθεί νά βγάζει αγίους ! Τί είδους άγιοι είναι αυτοί, πόσο τους βοήθησαν νά καταλάβουν τί συντελείται σήμερα, τούς είναι αδιάφορο.

    Κατά τά άλλα, παρά τίς χλιαρές αντιδράσεις εδώ καί αλλού, οι θρησκεύοντες είναι πεπεισμένοι ότι οι Σιωνιστές προσπαθούν γιά τό καλό μας. Ο εκσυγχρονισμός τού εκκλησιαστικού χρόνου ήταν κάτι που όφειλε νά γίνει. Οι θρησκευτικοί των ταγοί είναι καταξιωμένοι στήν συνείδησή τους, ανεξάρτητα άν ο αναμενόμενος Μεσσίας θά είναι αυτός, που θά ηγηθεί τού επικείμενου Αρμαγεδώνα.
    Πρός τό παρόν, η παρουσία του είναι εμφανής μόνο στά διεθνή Χρηματηστήρια, ίσως δέ καί στά στίφη τών λαθραίων προσφύγων, που διάσπαρτοι κατακλύζουν τόν Δυτικό κόσμο ... τής πρός τόν πλησίον αγάπης καί τής αντιφασιστικής αντισιωνιστικής, αντισημιτικής, αντιρατσιστικής, ομοφοβικής κλπ. υστερίας.

    Τό σχόλιο ένεκα τού οποίου κατατέθηκε τό ύπερθεν δικό μου :

    «J.X. Τώρα πιά, οι νεοημερολογίτες έχουν δέσει τον γάιδαρο με τις νέες αγιοποιήσεις. Η μόνη απάντηση που μπορεί να τους συνεφέρει είναι αυτή του Χριστού: "Μή θέλετε και υμείς υπάγειν;" Πού αλλού; Στην παναίρεση του οικουμενισμού.» (σ.σ. σέ άλλη ιστοσελίδα)

    (Συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συνέχεια

    Β. Καί συνεχίζω,
    Οι τού νέου ημερολογίου επιμένουν καί δέν θέλουν νά καταλάβουν ότι μετέθεσαν τήν ιερωσύνη τους, ότι πήγαν καί τήν κόλλησαν στούς Σιωνιστές αιρετικούς καί αλλόθρησκους : τού ένας θεός γιά όλους (τούς άλλους) καί τού ενός θεού τών λεγομένων (τριών) μονοθεϊστικών ή Αβρααμικών θρησκειών. Οι Σιωνιστές μέ τούς συνοδοιπόρους αυτών - φεύ καί τών κατ΄ όνομα Ορθοδόξων - εισηγούνται τήν νέα μετάθεση τής ιερωσύνης, αφού απορρίπτουν πλήρως τήν άπαξ γενομένη μέ τήν θεία Ενανθρώπηση : «... σαρκωθέντα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου».

    Αυτό είναι δυστυχώς τό κατάντημα τών καινοτόμων νέο-ορθοδόξων. Δέν έχουν νούν Χριστού καί επομένως, δέν καταλαβαίνουν καί δέν εννοούν, τό ζ΄ Κεφάλαιο τής Πρός Εβραίους Επιστολής τού Απ. Παύλου. Έχουν τήν πλάνη νά υποστηρίζουν ότι η ιερωσύνη τους παρέμεινε καί παραμένει δεδομένη "χάριτι θεού", αλλά ψεύδονται ασύστολα. Τήν υπέταξαν στήν ιερωσύνη αιρετικών καί αλλόθρησκων - συμπεριλαμβανομένων καί τών δήθεν Αβρααμικών - διαστρέφοντας κακόβουλα καί κακόδοξα τό «7 χωρὶς δὲ πάσης ἀντιλογίας τὸ ἔλαττον ὑπὸ τοῦ κρείττονος εὐλογεῖται». Αυτονόητα, "έλαττον" η Ορθοδοξία καί "κρείττον" η αιρετική καί αλλόθρησκη πίστη τών Σιωνιστών.

    «Κύριε, μὴ στήσης αὐτοῖς τὴν ἁμαρτίαν ταύτην».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ντόρα Μπακογιάννη :"Όλοι τούς λένε Μακεδονία, εμείς να τούς λέμε φούφουτους ;"

    Κυπριανός Χ : "Όλοι λατρεύουν τόν Σατανά, εμείς νά τούς λέμε Χριστιανούς ;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεσμώτες τού Σιωνισμού

    Θά ήταν κάπου εκεί στίς αρχές τού 1990, όταν, ημέρα Κυριακή, η ΕΤ 1 έδειξε συνέντευξη δημοσιογράφου μέ τόν τότε - πεθαμένος τώρα - επίσκοπο Ελβετίας Δαμασκηνό (Σαμπεζύ κλπ. σχετικά).
    Σέ ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά μέ τήν Οικουμενική κίνηση καί τά "ανοίγματα" τών Ορθοδόξων, ο βετεράνος τότε τού Οικουμενισμού Δαμασκηνός, έδωσε τήν ακόλουθη απάντηση. Μέ έκανε νά ανατριχιάσω. Είπε : "Κυττάξτε νά δείτε, όλοι πιστεύουν σε θεό καί ο Οικουμενισμός ανταποκρίνεται σέ αυτό τό αίτημα, στό αίτημα τής πίστεως μέ διαφορετικές λατρευτικές εκφράσεις, που είναι ζήτημα δευτερεύον".

    Άν θυμάμαι καλά, είχα γράψει κάτι σέ εφημερίδα, αλλά δεν δημοσιεύθηκε όπως πολλά άλλα. Η θρησκευτική ορθότητα καλά κρατούσε από τότε. Καλά κρατεί και σήμερα, διότι άν δεί κανείς τί δημοσιεύουν τά εκκλησιαστικά, τά θρησκευτικά καί τά νέου τύπου αποτειχισμένα ιστολόγια, γραφές σάν αυτή εδώ καί πολλές όμοιες αυτής, παραμένουν στόν προθάλαμο τών σχολίων χωρίς ποτέ νά αποτελούν κύριο άρθρο, έστω, μέ τήν υποσημείωση : "τό άρθρο εκφράζει τήν άποψη τού συντάκτη καί όχι τού Διαχειριστή τής ιστοσελίδας".

    Τούτο μού θυμίζει τό "ερωτώ σε, έχε με παρητημένον". Τά εκκλησιαστικά ιστολόγια "γυνή έγημαν", τα θρησκευτικά "ζεύγη βοών ηγόρασαν", τά δέ νέου τύπου αποτειχισμένα αγρόν, "καί έχουν ανάγκην εξελθείν καί ιδείν αυτόν". Μετά από αυτά, ταιριάζει, σέ άλλους καί στόν γράφοντα, νά πούν τό "53 καί απήλθεν έκαστος εις τόν οίκον αυτού"(Ιν. ζ'). Ο ενδιαφερόμενος άς τό αναζητήσει, άν θέλει να μάθει πότε, πώς καί διά ποίους, ή ποιόν, ελέχθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ .
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΞΑΝΑ ΑΝΑΡΤΩ .
    Συνεπως,εμεις αποτειχιζομεθα και δεν κοινωνουμε των αχραντων μυστηριων,απο τους αιρετικους και τους αιρετιζοντας,
    ουτε βεβαιως και συμπροσευχομεθα.
    Αλλα καποιος,θεολογιζων θεολογος ενω ο ιδιος αποτειχιστικε απο τους αιρετιζοντες,και διδασκει την απορειχισιν... τα τεκνα του τα ανηλικα,τα πηγαινει εις την εκκλησιαν των οικουμενιστων για να τα κοινωνηση,επειδη ειναι αθωα και δεν γμωριζουν θεολογια και δογματικη ! ! ! ! !
    ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ; ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πονας και σχιζεσαι γιατι δεν εισαι με την αληθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου