Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

IΔΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΣΩΖΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ. ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΗΜΙΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ...

IΔΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΣΩΖΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ.
ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΗΜΙΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ...



25 σχόλια:

  1. ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': Να διορθώσουμε και τις ''εκτροπές'' των καναλιών. Ο ''ιερέας'' που αναφέρει το βίντεο, δεν είναι ένας απλός ιερέας, αλλά είναι ο Επίσκοπος της πολυπληθέστερης Συνόδου των Γ.Ο.Χ. Σεβασμιώτατος κ.κ. Φώτιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Οδυσσέα σε ευχαριστούμε! Την αγάπη μας!

    Τους χαιρετισμούς της Παναγίας μας κάθε μέρα παιδιά!Έχουν γίνει αμέτρητα θαύματα έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιος ιερέας είναι αυτός κυρ-οδυσσέα,μήπως γνωρίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Η ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΛΕΞΙΔΑ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΧΙΟΥΙ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΕΚΑΝΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΗ ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΣΤΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ.κ ΦΩΤΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω ακουσει οτι το μοναστηρι αυτο ειναι με το πατριο ημερολογιο. Ειναι αληθεια αυτο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Παναγία η Ακρωτηριανή της Σερίφου είναι παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι. Τελικά μήπως ο Θεός δεν λογαριάζει εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες και η Χάρις Του ενεργεί παντού; Μήπως τελικά ενεργεί και στα θαύματα που μαρτυρούνται στη Λούρδη των Καθολικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο θεος οταν διδει χαρισματα δεν τα παιρνει πισω.Εδω εμεις οι μη γενναιοδωροι χωριζουμε και λεμε:κρατα τα χρυσαφικα!.Χωρια που εδω προκειται για τιμη στην παναγια τη συγκεκριμενη,που μπορει να ειχε δωθει απο αιωνες πριν.Οι παπικοι αστο,εκει εχουμε αιρεση,δηλαδη αλλαγη δογματων.Οξ γοχ εχουν μαλωσει αλλα δεν ειναι αιρετικοι.Ο μεγας βασιλειος ειπε οτι το σχισμα "παλευεται"η αιρεση ειναι πιο δυσκολη περιπτωση

      Διαγραφή
  7. Γιατί είπε ο Ιωάννης Ν.Π. παραπάνω,στο 11.26, "της πολυπληθέστερης συνόδου των ΓΟΧ";;

    Ποιές είναι οι άλλες σύνοδοι των ΓΟΧ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θαύμα δεν έγινε σε κληρικό Γ.Ο.Χ. για να χαίρονται οι παλαιοημερολογίτες. Το θαύμα έγινε στην αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.
    Το ερώτημα είναι η αρχιλοχίας αν ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο ή με το νέο ημερολόγιο.
    Σ΄ αυτό να μας απαντήσει κάποιος με στοιχεία αν ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμο 14 Ιουλίου 2017 - 6:49 μ.μ. :

      Ξέρετε πολλές κυρίες ή δεσποινίδες στην ηλικία της Βασιλικής Πλεξίδα που να ανήκουν στο νέο εορτολόγιο της Κρατικής Εκκλησίας και να φοράνε κάλυμμα επί της κεφαλής όταν εισέρχονται σε Ιερό Ναό ;

      Πιστεύω σας απάντησα .

      Διαγραφή
    2. Το θέμα έχει αναλυθεί πολύ αλλού, ψάξε να βρείς στοιχεία. Τα θαύματα γίνονται ακόμα και σε αιρετικούς και αλλόπιστους πόσο μάλλον σε ορθοδόξους αντιοικουμενιστές του παλαιού. Η πίστη του αιτούντος είναι αυτή που κάνει το θαύμα και δεν δικαιώνει καμιά εκκλησιαστική δικαιοδοσία η τέλεση θαύματος εντός αυτής. Αυτό το κάνει μόνο η ορθή πίστη και η συμφωνία με την Εκκλησία δια μέσω των αιώνων. Στους Οικουμενιστές και χιλιάδες θαύματα να γίνουν δικαίωση δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    3. Η ιδια είπε ότι όταν έγινε το θαύμα ήταν στο νέο κ τώρα είναι στο "σωστο", εννοώντας το παλιό.Δεν την κατάλαβα όμως κ δε μου άρεσε η ξαφνική της μεταμόρφωση.

      Διαγραφή
    4. Στις φώτο της στο φβ κυκλοφορεί με εξάλλου ντύσιμο κ ασθενής, όπως λέτε. Παρολαυτα η Παναγιά της βοήθησε. Δεν τη είπε οτι δε θα τη βοηθήσει επειδή δε φοράει κάλυμμα επί της κεφαλής κ κάνει μια ανδροκρατούμενη δουλειά. Ο Θεός στεκεται στην ουσία, όχι στον τύπο. ΕλεοΣ δηλαδή. ..

      Διαγραφή
  9. Γιατί οι ΓΟΧ έχουν πέντε παρατάξεις και πέντε αρχιεπισκόπους στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +ΙΓΖ
      επειδή υπάρχουν διαβολάνθρωποι τσαρλατάνοι αθεολόγητοι φίλαρχοι και εκτρώματα που κοματιάζουν την εκκλησία ιδρύοντας δικό τους θυσιαστήριο με την ίδια ευκολία που κάποιος ανοίγει μια μικρή επιχείρηση.[ όχι τυχαίο το παράδειγμα ]
      Τους ιδρυτές αυτών των σχισμάτων θα τους ρουφήξει η κόλαση, λυπάμαι μόνο τις ψυχές που παρασέρνουν.
      Η Εκκλησία ΓΟΧ εν Ελλάδι είναι οι ΓΟΧ Καλλινίκου [ αν διαφωνώ μαζί τους για κάποια ζητήματα και εχω κόψει, αυτό είναι άλλη συζήτηση ]

      Διαγραφή
  10. Καλύτερα το θέμα να κλείσει εδώ,γιατί αν δουν το σχόλιο οι υπόλοιπες παρατάξεις ΓΟΧ,θα ξεκινήσει μία ατελείωτη λογομαχία!Και θα ακούσουμε ως συνήθως ύβρεις και κακίες! Έλεος πια με τους ΓΟΧ! Κουραστήκαμε!

    Οδυσσέα εσύ είχες την καλωσύνη να μας ενημερώσεις για το θαύμα της Παναγίας μας,αλλά πολύ φοβάμαι ότι ήμασταν ανάξιοι για να αντιδράσουμε όπως θα έπρεπε.

    Έσπευσαν όλοι να προβληθούν και να δικαιωθούν μέσα από το θαύμα,λες και δεν έχουν γίνει θαύματα σε άλλους ανθρώπους,τη στιγμή που μέχρι και σε τελείως άθεους έχουνε γίνει συγκλονιστικά θαύματα,που ποτέ δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας.

    Τους χαιρετισμούς της Παναγίας μας καθημερινά! Και αφήστε τις υπόλοιπες μικροπρέπειες κατά μέρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν πήγε να εξαγοράσει το θαύμα.
      Απαντήθηκε μόνο το: που και σε ποιον λειτουργήθηκε η Κυρία.
      Εχει κι αυτό κάποια σημασία, την δεδομένη στιγμή της εκκλησιαστικής βαβυλώνας.

      Διαγραφή
  11. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

    Τα θαύματα έχουν γίνει , γίνονται και θα γίνονται και σε πιστούς και σε αντίχριστους διώκτες των χριστιανών πχ στον Σαούλ ... Σας θυμίζω: "κατὰ ζῆλον διώκων τὴν ἐκκλησίαν, κατὰ δικαιοσύνην τὴν ἐν νόμῳ γενόμενος ἄμεμπτος" (Φιλιπ. 3:5.6, Πράξ. 23:6, πρβλ. και Β' Κορ. 11:22, Ρωμ. 11:1). και "κατὰ ζῆλον διώκων τὴν ἐκκλησίαν, κατὰ δικαιοσύνην τὴν ἐν νόμῳ γενόμενος ἄμεμπτος" (Φιλιπ. 3:5.6, Πράξ. 23:6, πρβλ. και Β' Κορ. 11:22, Ρωμ. 11:1).

    Ας δοξάσουμε τον Θεό που σώθηκε η αρχιλοχίας .Αυτό που λέει η κοπέλα είναι αυτό που πρέπει να θυμόμαστε απο αυτό το γεγονός
    «Με το που αντιλήφθηκα το πρώτο χτύπημα ασυναίσθητα έκανα το σταυρό μου και ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει. Κατευθείαν κατέβηκε, την είδα ολοζώντανη, με ξερίζωσε με το πάτωμα και το κάθισμα μαζί, την ένιωσα την εξύψωση προς τα πάνω και με τοποθέτησε τέρμα πίσω, αριστερά από το ελικόπτερο με μισογυρισμένη την πλάτη για να μην θυμάμαι καμία εικόνα».

    Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διάβασα στο http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AF%CE%B4/ " Ποια η σοκαριστική εξομολόγηση της Βασιλικής Πλεξίδα για την πτώση του ελικοπτέρου στην Ελασσόνα;

    Εικοσιτέσσερις ημέρες μετά την πτώση του στρατιωτικού ελι­κοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, με τους τέσσερις αξιωματικούς να χάνουν τη ζωή τους και την Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα να βγαίνει ζωντανή, αποκαλύπτεται το θαύμα της Παναγίας.

    Η ίδια η επιζήσασα, η 29χρονη στρατιωτική μηχανικός, έχοντας βγει από το νοσοκομείο και προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ, φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στους φίλους της ότι την έσωσε η Παναγία, που εμφανί­στηκε μπροστά της.

    Στρατιωτικός στα ελικόπτε­ρα και φίλος της Βασιλικής Πλεξίδα, η οποία πιστεύει βαθιά και διατηρεί μία ιδιαίτερη θρη­σκευτική σχέση με τη μονή της Παναγίας της Σερίφου, γνωρίζοντας, μάλιστα, μία από τις μοναχές που ζουν εκεί, αναφέρθη­κε σε όσα τους εξιστόρησε η μο­ναδική επιζήσασα.

    Μόλις έγινε γνωστό το πρωί της 19ης Απριλίου ότι το στρατιω­τικό ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ, πρόσωπο που γνώριζε ότι η κοπέλα ευλαβούνταν την Παναγία της Σερίφου και πριν τους βρούνε, τηλεφώνησε στη μονή, ζητώντας από τις μοναχές να προσευχηθούν επειδή είχαν ανησυχήσει. Τότε η μοναχή, που γνωρίζει προσωπικά την Αρχιλοχία, είπε στο συγγενικό πρόσωπο που της τηλεφώνησε ότι μόνο η κοπέλα θα σωθεί. Φέρεται, μάλιστα, να ανέφερε η μοναχή ότι, μόλις το μοιραίο ελικόπτερο άρχισε να πέφτει, εμφανίστηκε δίπλα στην κοπέ­λα μία γυναίκα με κόκκινα ρούχα: ήταν η Παναγία.

    Η γυναίκα με τα κόκκινα ρούχα έπιασε το κάθισμα που βρισκόταν η Βασιλική Πλεξίδα, ξηλώνοντας και το πάτωμα του ελικοπτέ­ρου με χειρουργική ακρίβεια (1.200 πριτσίνια το συγκρατούν και, για να το ξηλώσει ανθρώπι­νο χέρι, θέλει μέρες εργασίας με εργαλεία, ανέφερε ο στρατιωτικός που έχει αυτήν την ειδικότη­τα στο στρατό).

    Η Παναγία άρπαξε το αποκολλημένο κάθισμα και το άφησε στο δύσβατο έδαφος, σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων από το ελικόπτερο, που συνετρίβη μέσα σε λίγα λεπτά. Μάλιστα, η γυναίκα με τα κόκκινα ρούχα τής γύρισε πλάτη και την προέτρεψε να μην κοιτά­ζει προς τα συντρίμμια, για ευνόητους λόγους, να μη φοβάται, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα έρθουν να τη βρούνε.

    «Αυτός που έρχεται, έρχεται για σένα», της είπε και έφυγε. Και ήταν ο υπάλληλος της ΔΕΗ, που είχε πάει να ελέγξει γιατί εί­χε κοπεί το ρεύμα και ο οποίος βρήκε τη Βασιλική Πλεξίδα.

    Η επιζήσασα φέρεται να είπε στους φίλους της ότι αισθανόταν ζεστασιά και ασφάλεια με την παρουσία της γυναίκας. Αλλά η Παναγία εμφανίστηκε στην 29χρονη και όταν αυτή νοση­λευόταν, καθησυχάζοντάς τη για την υγεία της και λέγοντάς της ότι σύντομα θα γίνει καλά...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η κοπέλα πίστευε βαθιά και είχε σχέση με τη Μονή της Παναγίας της Σερίφου την οποία ευλαβούνταν πολύ. Μάλιστα μετά την πτήση θα έπαιρνε άδεια και θα επισκέπτονταν το μοναστήρι ... Μονή της Παναγίας της Σερίφου ... Μοναχή στην Μονή της Παναγίας της Σερίφου .. Η μοναχή τους είπε πως θα σωθεί μόνο η κοπέλα και όλοι οι άλλοι θα σκοτωθούν. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν ήξερε τίποτα, το ελικόπτερο αγνοούνταν. Έγιναν όλα όπως τα είπε η μοναχή.... Διαβαζω: "... Όταν άρχισε να πέφτει το μοιραίο ελικόπτερο εμφανίστηκε δίπλα στην κοπέλα μια γυναίκα με κόκκινα ρούχα. Ήταν η Παναγία.

    Την έπιασε από την καρέκλα ξηλώνοντας όχι μόνο το κάθισμα αλλά και το πάτωμα του ελικοπτέρου με χειρουργική ακρίβεια (1200 πριτσίνια το συγκρατεί, για να το ξηλώσει ανθρώπινο χέρι θέλει μέρες εργασίας με εργαλεία, μας είπε το παλικάρι που έχει αυτήν την ειδικότητα στο στρατό) το πέρασε εκτός του υπολοίπου ελικοπτέρου (που έγινε θρύψαλα) χωρίς να ακουμπήσει πουθενά και το κατέβασε 20 μέτρα μακριά πάνω σε ένα πουρνάρι. Μάλιστα της γύρισε πλάτη και την προέτρεψε να μην κοιτάει προς τα συντρίμμια για ευνόητους λόγους, να μη φοβάται, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα έρθουν να τη βρούνε...."

    Τα διαβάζω όλα αυτά και δοξάζω τον Θεό . Τώρα για πολλούς που στηρίζουν την πίστη τους στα θαύματα αυτό το γεγονός θα είναι οδοδείκτης . Θα σηματοδοτήσει τις επιλογές τους ... θα κατευθύνει τις πνευματικές τους επιλογές . Πολλοί θα το θεωρήσουν ως σημείο εκ του ουρανού και θα λένε :" ... όποιου είναι το μοναστήρι εκεί η ορθή πίστη και εκεί η εκκλησία του Θεού ..." και τα υπόλοιπα είναι "ψιλά γράμματα " ... Ναι έτσι είναι ! Αλλά θαύματα γίνονται και παρ αιρετικοίς πχ στην Παναγία στην Λούρδη .. Χαρισματούχοι θα μου πείτε όμως υπάρχουν εκτός εκκλησίας ? Γιατί εδώ έχουμε μαρτυρία ότι η μοναχή ενημερώνει ορθώς και λεπτομερώς όταν οι άνθρωποι αγνοούσαν ... Είναι μέτοχος Θεού και ο Θεός την πληροφορεί ? Η είναι μέτοχος του σατανά ο οποίος και αυτός βεβαίως δεν αγνοεί τι έχει γίνει ? Η μήπως ξεχνάτε "Πραξ. 16,1 Κατήντησε δὲ εἰς Δέρβην καὶ Λύστραν. καὶ ἰδοὺ μαθητής τις ἦν .... εἰς προσευχὴν παιδίσκην τινὰ ἔχουσαν πνεῦμα πύθωνος ἀπαντῆσαι ἡμῖν,... . "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και τι να πείς όταν ένας συνάδελφος , ο Αλέξανδρος Καλόμοιρος πχ σου θέτει το ερώτημα Δεν είναι του Θεού η Κατίγκω Πατέρα ? Δεν είναι του Θεού η Μαρία Πατέρα ? Δεν είναι του Θεού η ιερά μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Οινουσσών Χίου ? Για δες τον κατάλογο των ιερών μονών της μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ... Τι λές ? Εδώ ο μητροπολίτης τους δέχεται και εσύ έχεις επιφυλάξεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ακολούθησαν ως Μονή το παλαιό ημερολόγιο ... Και ?
    Και ο π Βαίος ακολουθεί το παλαιό και παλαιοημερολογίτης δεν είναι ...
    Ποιός επίσκοπος εγκαινίασε την μονή , ποιός χειροτόνησε τις μοναχές και ποιός ΤΟΤΕ , και ποιός ΤΩΡΑ μνημονεύεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποιος χειροτόνησε τις Μοχαχές και έκανε εγκαίνια δεν μας ενδιαφέρει - ειναι παρελθόν.
      Μας ενδιαφέρει ποιός επίσκοπος μνημονεύεται σήμερα.
      Η απάντηση είναι στο βίντεο.
      Ειναι μια απάντηση για οσους λένε για αχειροτόνητους ΓΟΧ.
      Τίποτε περισσότερο και τιποτε λιγότερο

      Διαγραφή
  16. Οντως ...της λειτουργίας χοροστατεί ΓΟΧ . Πολλοί εξ αυτού του θαύματος θα πούνε " Φωτίου τοῦ Σεβασμιωτάτου καὶ Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, τῆς άγιωτάτης Μητροπόλεως Δημητριάδος, ἡμῶν δέ πατρός καί Ϊεράρχου πολλά τά ἔτη " και πολλοί θα προστρέξουν στο μοναστήρι ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΗ ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ . Εγώ απλά θα δοξάσω τον Θεό που κάνει και σε αιρετικούς θαύματα και τους δίνει χρόνους για να μετανοιώσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το γεγονος οτι η Παναγια της ειπε για δεινα που ερχονται και οτι πρεπει να μετανοησουμε μαλλον δεν σας λεει κατι;για τους μεν νεοημερολογιτες ο οικουμενισμος και τοσες αλλες καινοτομιες αραγε αρεσουν στην Παναγια για τους δε παλαιοημερολογιτες η (αυθεντια) και η αποκλειστικη χρηση του Αγ.Πνευματος αραγε ειναι συμφωνη με την Πατερικη(για να θυμησω ορι στην αρχη δεν δεχονταν τον Αγ.Νεκταριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου