Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΣΥΓΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΟΛΟΓΙΚΑ ΑΓΧΗ


              ΟΙ ΣΥΓΧΥΣΕΙΣ 
ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΟΛΟΓΙΚΑ ΑΓΧΗ

Διαβασα καπου: Η αντιληψις για την ταχεια ελευσι του Κυριου μας δεν σημαινει ακριβως εγγυτητα, αμεσοτητα χρονικην, αλλα ποιοτικην. Κατανοειται δε πληρως μονον μεσω του χαρισματικου και αγαπητικου ενθουσιασμου της ευχαριστιακης εμπειριας και της πραγματικης, όχι ηθικης ευσεβιστικης, ενωσεως του ανθρωπου με τον Σωτηρα Χριστο: Ο τρωγων μου την σαρκα και πινων μου το αιμα εν εμοι μενει, καγω εν αυτω (Ιω, 6,56). Ζω δε ουκετι εγω, ζη δε εν εμοι Χριστος.( Γαλ.β΄20). 
Ο Κυριος είναι συνεχως «Παρων» και εν τω Θεανδρικω προσωπο του ταυτιζονται το Α και το Ω, η Αρxη και το Τελος, ο Πρωτος και ο Εσχατος (Αποκ.α8,κα17,β8,κα6,κβ13).

Αυτή ακριβως είναι η ορθοδοξη ερμηνευτικη των ΕΣΧΑΤΩΝ. Μια τετοια ερμηνευτικη εφηρμοζε η Ορθοδοξια oλους τους αιωνες.  Ομως ο συνεχης πειρασμος των Χριστιανων είναι η τασις να αναγουν την εκπληρωσι των Προφητειων στην εποχη τους. 
Ετσι όμως δημιουργειται ενας ψυχολογικος εσχατολογικος παροξυσμος. Οπως και σημερα τελειως ανορθοδοξα κυκλοφορουν διαφορες διαδοσεις οτι ο Αντιχριστος εχει γεννηθη. Και προετοιμαζεται για την παγκοσμια κυριαρχια. Και εχει αρχισει να σφραγιζη τους ανθρωπους με το 666. Διαφορα γεγονοτα ερμηνευονται σαν σαφεις μαρτυριες της παρουσιας του. Ομως ολα αυτα εξαπτουν την φαντασια και σπερνουν τον πανικο. Κανουν τους ανθρωπους να παραλυουν και να τρεμουν. Γιατι αισθανονται τον εαυτο τους αδυναμο ενωπιον του. Ο Αντιχριστος δεν πολεμιεται με την δημιουργια πανικου.  Ο Αντιχριστος για τον Κυριο ειναι υποθεσι ενος φυσιματος. "Ανελει αυτον τω πνευματι του στοματος Αυτου".(Β. Θεσ.2,8).

Οσοι μιλουν για τον Αντιχριστο δεν ομιλουν μετα πληρους βεβαιοτητος και δεν συγκεκριμμενοποιουν την ημερα της παρουσιας του Αντιχριστου, αλλα μας λενε οτι ειμαστε εγγυτερον σημερα απο το χθες (πατηρ Αθανασιος Μυτιληναιος). 
Και οτι τον Αντιχριστον καλυπτει ΠΑΧΥΣ ΠΕΠΛΟΣ μυστηριου, (Νικολαος Σωτηροπουλος) και γι αυτο ακριβως κενταει την περιεργεια των ανθρωπων.
Ενας και μονον ψευδοχριστος παρουσιαστηκε τελευταια που εκδιδει βιβλια (θησαυριζοντας απο αυτα) και προσδιοριζει ακριβως το ετος, τον μηνα, την μερα, την ωρα, το λεπτο, το δευτερολεπτο, της Δευτερας Παρουσιας του Κυριου μας, που ως γνωστον πριν απο αυτην θα προηγηθη η ελευσι του Αντιχριστου. Καποιοι αλλοι κληρικοι, μοναχοι και γερονταδες και αρρωστημενοι θολολογουντες, το λενε χαμηλοφωνα, αλλα δεν τολμουν να το πουν φωναχτα, οτι ειμαστε στις μερες του τελευταιου Αντιχριστου. Το πιστευουν ομως αυτο και μαλιστα φανατικα, αλλα το κρυβουν και αντι οι ιδιοι να βγουν και να το βεβαιωσουν με στοιχεια Γραφικα και Πατερικα, προσπαθουν με τα κηρυγματα αλλων να ενισχυσουν τις πλανεμενες αποψεις των, αλλα και εκεινοι τους διαψευδουν με οσα λενε, αν τους παρακολουθησει καποιος προσεκτικα. Γιατι αυτο αποτελει πλανη και ψευτοδιδασκαλια, την οποια εχουν την συναισθησι οτι την γνωριζουν και δεν τολμουν να ψευδοπροφητισουν. Ποιος μπορει να βεβαιωση με 100% χρονικη ακριβεια την ελευσι του τελευταιου Αντιχριστου; Εαν υπαρχει ενας τετοιος ας φανερωθη για να το πη αυτο δημοσια. Εμεις ουδεποτε ισχυρισθηκαμε οτι δεν θα ελθη ο Αντιχριστος. Υπαρχουν βεβαια καποια σημεια των καιρων, αλλα και γι αυτα εμεις δεν εχουμε το δικαιωμα να μιλησουμε με βεβαιοτητα οτι αυτα ειναι τα τελευταια και δεν θα εμφανισθουν και χειροτερα και φοβεροτερα σημεια για να μιλησουμε για την ωρα και για την εσχατη στιγμη εμφανισης του Αντιχριστου. Ενα ειναι βεβαιο, οτι ο Αντιχριστος σφραγιζει παντοτε  τους δικους του απο σημερα. Και οι πιστοι εις τον Ιησουν σφραγισμενοι απο την χαρι του αγιου βαπτισματος ΓΡΗΓΟΡΟΥΝ και ΝΗΦΟΥΝ. Και μονο αυτη ειναι η σωστη στασι των πιστων που αναμενουν της ελευσι του Αρνιου και ουδεν ετερον.






O Aγιος Κυριλλος Ιεροσολυμων, που γιορταζει αυριο Σαββατο, στην εποχη του (Δ΄Αιων) εβλεπε τα σημεια του Αντιχριστου και την εμφανισι τους εγγυς. Ελεγε προς τους κατηχουμενους, αναφερομενος στις εσχατολογικες Προφητειες του Σωτηρος μας: Δευτερον σημειον:μελλησετε δε ακουειν πολεμους και ακοας πολεμων. Γινεται δε αρα νυν Περσων προς Ρωμαιους περι την Μεσοποταμιαν πολεμος ή ου; Εγειρεται εθνος επι εθνος και βασιλεια επι βασιλειαν ή ου; Και θα γινουν πεινες και επιδημιες και σεισμοι σε διαφορους τοπους. Αυτά εχουν γινει ηδη. Και παλι: Θα γινουν φοβερα σημεια από τον ουρανο και βαρεις χειμωνες. Να ειστε, λοιπον, αγρυπνοι, λεγει διοτι δεν γνωριζετε ποια μερα θα ερθει ο Κυριος. Νυν δε εστιν η Αποστασια: απεστησαν γαρ οι ανθρωποι της ορθης Πιστεως. Και προτερον μεν ησαν φανεροι οι αιρετικοι, νυν δε πεπληρωται η Εκκλησια κεκρυμμενων αιρετικων. Απεστησαν γαρ οι ανθρωποι από της αληθειας και κνηθονται την ακοην. Λογος πιθανος (αληθοφανης); Και παντες ακουουσιν. Ηδεως ο λογος επιστροφης; Και παντες αποστρεφονται. Απεστησαν οι πολλοι (οι πλειστοι) των ορθων λογων και εργων και μαλλον το κακον αιρουνται ή το αγαθον προαιρουνται. Αυτή τοινυν εστιν η Αποστασια.   Και μελλει προσδοκασθαι ο εχθρος (απομενει) λοιπον να περιμενουμε τον εχθρο. Φοβουσι με οι πολεμοι των εθνων, φοβει με τα σχισματα των εκκλησιων, φοβει με η μισαδελφια των αδελφων. Διαμαρτυρεται σοι η Εκκλησια νυν ενωπιον του Θεου του ζωντος, προδιαλεγεται σοι τα περι του Αντιχριστου πριν παραγενεσθαι. Και ειτε επι σου γινεται ουκ οιδαμεν, ειτε μετα σε γινεται ουκ οιδαμεν. (Αν τωρα θα γινουν οσο ζεις εσυ, ή μετα από σενα, δεν το γνωριζουμε).
ΕΠΕ Κυριλλος. Ιεροσολυμων. 2, 131-135.


Εμεις δεν θα σχολιασουμε το κειμενο του Αγιου Κυριλλου που εβλεπε να εκπληρωνονται τα ΕΣΧΑΤΑ στην εποχη του, όπως τα βλεπουν να εκπληρωνονται καποιοι - και είναι αρκετοι - και σημερα. Ο καθενας ας σκεφτη ότι νομιζει σωστο. Εμεις σκοπευουμε σαν ιστοσελιδα να αναδημοσιευσουμε το κειμενο ΘΑΥΜΑΤΑ και ΣΗΜΕΙΑ ενος απο τους αγιωτερους ανθρωπους της Ρωσσιας. Του αγιου Ιγνατιου Μπριαντσιανινωφ. Η τεραστια και σπανια αξια των εργων του αγιου εγκειται στο οτι προσφερει ολη την ουσια και ολο το βαθος της Πατερικης διδασκαλιας με γλωσσα συγχρονη και λογοτεχνικη χαρι. Απο αυτην την ουρανια διδασκλαια θα μαθουμε πολλα και για τα ΕΣΧΑΤΑ. Και αξιζει τον κοπο μεσα στην Αντορθοδοξη Αντιχριστολογια της εποχης μας.



5 σχόλια:

  1. μην ταλαιπωρειτε τον λαο με εσχατολογικα θεματα
    ασχοληθειτε με τα παροντα μετανοια, εξομολογηση θεια κοινωνια οχι ακροτητες αλλα την μεσαια οδο για να ειναι ετοιμοι στα μελλοντα συμβαινειν π νικολαος Λουδοβικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eαν ειστε πραγματι ο π. Νικ. Λουδοβικος,
    αφου παρουμε την ευχη σας,
    εχουμε να σας πουμε οτι αυτο σκοπευουμε να κανουμε προς το παρον γιατι βλεπουμε οτι οι Αντιχριστολογοι εξοργιζονται περισσοτερο και επιστρατευουν διαφορετικα κειμενα για να ενισχυσουν, ως νομιζουν, τις θεσεις τους.
    Ετσι, λοιπον, σκοπευουμε απο σημερα να κανουμε αυτο που ο αγιος Βασιλειος μας συνιστα:
    .Μ.Βασίλειος, στόν Προφ. Ἡσαΐα:

    «Μὴ πολυπραγμόνει τὸ μέλλον, ἀλλὰ τὰ παρόντα πρὸς τὸ χρήσιμον διατίθεσο.
    Τί γὰρ ὄφελος ἐκ τοῦ προλαβεῖν σε τὴν γνῶσιν;
    Εἰ μὲν ἀγαθὸν ἔσται τὸ ἐσόμενον, ἥξει, κἂν μὴ προγνῷς·
    εἰ δὲ λυπηρὸν, τί σοι τὸ κέρδος προδαπανᾶσθαι τῇ λύπῃ;
    — Νόμον ἔλαβες εἰς βοήθειαν...
    Βούλει περὶ τῶν μελλόντων πεπεῖσθαι;
    Ποίει τὰ διατεταγμένα κατὰ τὸν νόμον, καὶ ἀνάμενε τῶν ἀγαθῶν τὴν ἀπόλαυσιν...
    — Ἐπιθυμεῖς τῶν ἀγαθῶν;
    Ποίει τὰ διατεταγμένα»

    Μ.Βασίλειος, στόν Προφ. Ἡσαΐα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να προετοιμάζεται κανείς για την έσχατη ώρα είναι σοφό και κρατάει την ψυχή του σε εγρήγορση.Αλώστε όλοι έχουμε την προσωπική μας έσχατη ώρα και θα ήταν προτιμότερο να ετοιμαζόμαστε για τον Χριστό που σίγουρα θα συναντήσουμε παρά για τον αντίχριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τὸ ἱστολόγιο "Ὁμολογία" διὰ τοῦ ἱστολόγου του καὶ ἐκλεκτῶν συνεργατῶν του, ἔπραττε μέχρι σήμερα τὸ καθῆκον του ὑπερασπιζόμενο τὴν Ἁγία Γραφή, τὴν Ἑκκλησιαστικὴ ἑρμηνεία της, τὴν ἐπιστημονικὴ ἀλήθεια καὶ τὴ λογική. Ἦταν ἀπὸ τὰ τελευταῖα ἐλεύθερα μετερίζια τῶν θρησκευτικῶν ἱστοσελίδων blogs ποὺ δὲν εἶχαν ὑποκύψῃ στὶς παρερμηνεῖες τῶν θείων Γραφῶν ὡς πρὸς τὰ "ἐσχατολογικά" καὶ τὰ "ἀντιχριστολογικά". Τώρα, πρός χαράν τοῦ Διαβόλου, ὅπως προαναγγέλλει ἡ (λυπηρὴ γιὰ ἐμᾶς) δήλωσι τοῦ ἱστολόγου, ἡ Ὁμολογία" θὰ σιγήσῃ, κατὰ τὴν προτροπή: "μὴν ταλαιπωρεῖτε τὸν λαὸ μὲ ἐσχατολογικὰ θέματα"!

    Μὰ εἶναι δυνατόν; Ποῖος ταλαιπωρεῖ κάποιον, ἐκεῖνος ποὺ προσπαθεῖ νὰ τὸν σώσῃ ἀπὸ τὸν βασανιστήν του ἢ ὁ βασανιστής του;

    Ἡ προτροπὴ πρὸς τὸν κύριο Ὀδυσσέα "μὴν ταλαιπωρεῖτε τὸν λαὸ μὲ ἐσχατολογικὰ θέματα" δὲν ἀπηχεῖ τὴν ἀλήθεια διότι ἄλλοι εἶναι ἐκεῖνοι οἱ ὁποῖοι ταλαιπωροῦν πνευματικῶς, ψυχολογικῶς καἲ σωματικῶς τὸν Λαὀ τοῦ Θεοῦ καῖ τὸν Λαό τῆς Ἑλλάδος κατὰ τὰ τελευταῖα 30 ἔτη! Διαδίδοντας ὅτι στὶς συσκευασίες τῶν φαρμάκων καὶ τῶν τροφίμων καὶ στὶς ἱατρικὲς συνταγές, ὁ γραμμικὸς κώδικας περιέχει "τὸν δυσώνυμον ἀριθμὸν 666 ὡς σφράγισμα ἢ προσφράγισμα τοῦ Ἀντιχρίστου"! Τὸ αὐτὸ, (δηλαδὴ ὅτι ἡ χρήση τους δῆθεν σημαίνει ἀποδοχὴ τοῦ Ἀντιχρίστου καὶ "σφράγισμά του") διαδίδουν γιὰ κάρτες Τραπεζικὲς καὶ Ταυτοτήτων μὲ microchips ἢ barcodes. Ἐπὶ πλέον ὁλοκληρώνουν τὶς "προφητεῖες" καὶ τὴν τρομοκράτηση τοῦ Λαοῦ διαδίδοντας πὼς διέγνωσαν ὅτι δῆθεν ζοῦμε στὶς ἔσχατες τῶν ἐσχἀτων ἡμερῶν, ὅτι ἐπίκειται ἡ συντέλεια τοῦ αἰῶνος καὶ πολλὰ ἄλλα παρόμοια. Καὶ τὶ τρὶς χειρότερο: Διαδίδουν ὅτι οἱ προσωπικὲς τους ἀπόψεις εἶναι οἱ θέσεις τῆς Ἐκκλησίας! καὶ ἔχουν παραπλανἠσῃ περὶ αὐτοῦ μεγάλο τμῆμα τοῦ θρησκολήπτου ἢ θρησκευομένου Λαοῦ.

    Ἄλλοι συνεπῶς καταπατοῦν τὴν Ἁγία Γραφὴ παρερμηνεύοντάς την καὶ διαστρεβλώνοντάς την. Ἄλλοι θέλουν νὰ ἐπιβάλουν τὶς ψευδοπροφητεῖες τους καὶ τὶς ψευδοερμηνεῖες τῆς Καινῆς Διαθήκης ὡς δῆθεν θέσεις καὶ διδασκαλίες τῆς Ἐκκλησίας.

    Ἡ Ὁμολογία, ὁ κος Ὀδυσσεὺς καὶ μερικὰ ἄλλα σεβαστὰ ἐκκλησιαστικὰ πρόσωπα, ἀπὸ τὸ μετερίζι του ὁ καθένας, ὑπερασπίζονται τὴν Ἁγία Γραφὴ ἀπὸ τὶς διαστρεβλώσεις καὶ παρερμηνεῖες. Ἔχουν χρέος νὰ τὸ πράξουν. Ἡ ὑπεράσπιση τῆς Ἁγίας Γραφῆς εἶναι ὑπεράσπιση καὶ ὁμολογία τῆς Πίστεως, εἶναι δὲ ὑποχρέωσις τοῦ κάθε Πιστοῦ ὅταν οἱ ὑπεύθυνοι ποιμένες ὑπνώττουν ἠ συσχηματίζονται μὲ τοὺς διαστρεβλωτὲς τῶν Γραφῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχου αριθμοί ευώνυμοι και αριθμοί δυσώνυμοι; Όλοι οι αριθμοί δεν είναι το ίδιο; Που λέγει η αγία Γραφή, ότι ο 666 είναι δυσώνυμος ή το λέγουν οι Αντιχριστολόγοι, που δεν θέλουν να έλθει η β΄ παρουσία του Κυρίου;

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου