Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η συγκυβέρνηση των αμοραλιστών "αριστερών" και των ανεύθυνων Ελλήνων προχώρησε σε ακόμα μία αντιλαϊκή και απάνθρωπη ρύθμιση, που επιτρέπει στα εγχώρια και στα ξένα κεφάλαια να γίνουν ιδιοκτήτες της περιουσίας των Ελλήνων ... με το πάτημα ενός πλήκτρου!

Από τον Μάρτιο οι πλειστηριασμοί των ακινήτων θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, αφού όλες οι αιτήσεις, οι προσφορές, οι εγγυητικές επιστολές κλπ θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Ολόκληρη η σχετική διαδικασία πλειοδοσίας θα διεξάγεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία κανενός από τους εμπλεκομένους ή/και ενδιαφερομένους, όπως είναι οι οφειλέτες και οι πλειοδότες.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στους πλειστηριασμούς ενδιαφερομένων ακόμα και από το εξωτερικό χωρίς να αποκαλύπτεται ποτέ η ταυτότητά τους. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "το Έθνος", «το νέο νομοθετικό πλαίσιο έχει ετοιμαστεί έπειτα και από την ασφυκτική πίεση των δανειστών για επανενεργοποίηση των πλειστηριασμών με τις διαδικασίες του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2015) και οι σχετικές εργασίες για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ολοκληρωθεί, ενώ απομένει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα (πιθανολογείται από τα τέλη Μαρτίου) η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, για να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα και διάφορες άλλες δυσκολίες προσαρμογής σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων, ώστε να ξεκινήσει η επίσημη εφαρμογή αργότερα (πιθανόν το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο)».

Το εντελώς ασύντακτο απόσπασμα από το άρθρο(;) της εφημερίδος, εκτός από το να κακοποιήσει βάναυσα την Ελληνική γλώσσα, θέλει να πει πως οι δανειστές της Ελλάδος πιέζουν για την έναρξη της διαδικασίας των πλειστηριασμών και πως η κυβέρνηση κατέφυγε στην ηλεκτρονική λύση σε μία προσπάθεια να μειώσει, ή μάλλον καλύτερα να φιμώσει, τις αντιδράσεις των πολιτών.

Η αλήθεια είναι πως δεν φθάσαμε από την μία μέρα στην άλλη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών και κυρίως δεν είναι έργο μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεύθυνων Ελλήνων. Ξέρετε πολύ καλά πως ένα έργο στο Ελληνικό Δημόσιο χρειάζεται πολύ καιρό προκειμένου να υλοποιηθεί. Οι διαπλεκόμενες και πολυετείς διαδικασίες της προκήρυξης, του διαγωνισμού, της ανάθεσης, της υλοποίησης και κυρίως της παράδοσης και της έναρξης λειτουργίας ενός δημοσίου έργου, μας οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα πως και αυτό το μέτρο είχε ξεκινήσει επί της συγκυβερνήσεως των άλλων δύο αδηφάγων τεράτων της Ελληνικής κοινωνίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα με περίσσιο θράσος εμφανίζονται ως υπερασπιστές του λαού.

Ήρθε η ώρα που οι Έλληνες θα διωχθούν από τα σπίτια τους κυνηγημένοι όχι από κάποιον εχθρό όπως οι Τούρκοι, αλλά από του πολιτικούς, που οι ίδιοι εγκαθίδρυσαν με την τυφλή και διαπλεκόμενη ψήφο δεκαετιών.

Ο εμφύλιος μοιάζει αναπόφευκτος στην χώρα μας, αλλά η αδράνεια παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό των νεοελλήνων. Αλήθεια, τι άλλο περιμένουν για να αρχίσουν να σκέφτονται; Γιατί για αντίδραση ούτε λόγος να γίνεται!

1 σχόλιο:

  1. Όποιος έγραψε το άρθρο παραλείπει να αναφερθεί στην αιτία. Την αιτία της Κρίσεως και την αιτία της παρούσης καταστάσεως του λαού. Τον ηθικό αυτουργό.
    Αν η Ελληνική Εκκλησία ήταν ζώσα, αν στους επισκοπικούς θρόνους καθόταν Χρυσόστομοι, αν εκηρύσσετο και βιωνόταν από όλα τα μέλη της Εκκλησίας ανόθευτο το Ευαγγέλιο που διδάσκει λιτότητα και ὀχι πλούτο, φιλαδελεφεία, κοινοκτημοσύνη, τιμιότητα, αξιοκρατία, απόδοση φόρων, αν αφοριζόταν οι κλέφτες, φοροκλέφτες, φοροφυγάδες, αδίκως πλουτίζοντες, εκμεταλλευτές του Δημοσίου χρήματος κ.λπ. κ.λπ. και καθοδηγείτο ο λαός ώστε να επιλέξει με την ψήφο του τους αξίους πολιτικούς και τους αξίους θρησκευτικούς ηγέτες του, αν η εκκλησία έδινε η ίδια το παράδειγμα αξιοκρατίας, ηθικότητας, λιτότητας και εθελουσίας πτωχείας, και αν καθημερινά υπενθύμιζε σε Έλληνες και Ξένους παράγοντες ότι οι Γερμανοί μας οφείλουν το Κατοχικό Δάνειο, και τις πολεμικές αποζημιώσεις και άλλα πολλά ασφαλώς ο λαός θα ακολουθούσε, όχι μόνο μνημόνια και χρεωκοπία δεν θα είχαμε αλλά η Ελλάδα θα ήταν χώρα αγίων και επίγειος Παράδεισος. Αλλά ... ούτε Ευαγγελικός λόγος, ούτε Ευαγγελικό παράδειγμα. Ενδεδυμένοι καρναβαλικώς με αυτοκρατορικές στολές, με χρυσάφια και διαμάντια και αμφιέσεις χιλιάδων ευρώ, με μισθούς παχυλούς οι ακτήμονες μοναχοί όταν ο πολύτεκνος οικογενειάρχης πένεται, ακόμη και εάν λαλήσουν Ευαγγελικώς, δεν τους παίρνει κανένας στα σοβαρά κατά το "δάσκαλε που δίδασκες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου