Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ (η πρωτοτυπη βρισκεται στα χερια μας)

  
ΜΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ

(η πρωτοτυπη βρισκεται στα χερια μας)

                                                         Η κοιμησι του πατρος Παϊσιου

Συνδεομασταν στενα με τον πατερα Παϊσιο, αφου ο πατηρ Παϊσιος ειναι και ομοχωριανος μας, ως κατοικος Σουρωτης και θαναι και εσαει και μεχρι της Δευτερας Παρουσιας του Κυριου μας
Οταν ερχονταν στην Σουρωτη, παντοτε σχεδον πηγαιναμε και τον συναντουσαμε, αλλα και πολλες φορες πηγαιναμε και στην σκητη Κουτλουμουσιου και διαλεγομασταν μαζι του. 
Το περιεργο της υποθεσεως ειναι οτι ενω στην Σουρωτη, υπηρχαν ουρες ολοκληρες και περιμεναν την σειρα τους διαφορων ειδων ανθρωποι, οταν γνωριζαμε στις μοναχες να τον ενημερωσουν οτι τον ζητουσαμε, μας καλουσε και μας δεχονταν αμεσως και κατα παρεκλισιν της σειρας. 
Παντοτε του λεγαμε, με την ευθυτητα και την ωμοτητα μας, ολα οσα θελαμε να του πουμε, ειτε προσωπικα ζητηματα, ειτε γενικωτερου, κυριως δε εκκλησιαστικου, ενδιαφεροντος και εκεινος τα ακουγε με μεγαλη προσοχη και μας απαντουσε καταλληλα.
Μαλιστα μας ζητουσε και ιστορικα στοιχεια απο την Πατρολογια και του τα διναμε σε φωτοτυπιες.
Και ενω θλιβονταν για τα συμβαινοντα στην Εκκλησια μας, μας επανελαμβανε παντοτε το: "Ευτυχως που υπαρχει και ο θανατος".
Διατηρουμε μια ανεκδοτη επιστολη (η πρωτοτυπη βρισκεται στα χερια μας, σε φωτοτυπια δε, δοθηκε στον σμηναγο κ. Ζουρνατζογλου και στον ιερομοναχο π. Χριστοδουλο). 
Απευθυνεται στον μακαριστο και αγιο μητροπολιτη Χαλκιδος Νικολαο, (ενα εκ των  12 σφαγιασθεντων μητροπολιτων), τον καρατομηθεντα αγριως απο τους φθονερους αρχιερεις της αισχυνης των ημερων μας, που καποιοι ζουν ακομα, για να μετανοησουν για το αποτροπαιο και ασυγχωρητο εκεινο εγκλημα τους, οπως και ο μητροπολιτης Αθηνων Ιερωνυμος Λιαπης που ενω του δοθηκε η ευκαιρια να δωση καποια τερματικη λυσι στο ζητημα με την εν μερει εστω,  αποκαταστασι του τελευταιου εναπομειναντος μητροπολιτου λογιου και γεραρου μητροπολιτου Αττικης και Μεγαριδος ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ, εκεινος δεν τον αποκατεστησε, αλλα μεχρι τελους, εθετε εις ενεργεια τις δολιοτητες και τις δολοπλοκιες του
Την επιστολη μας την παραχωρησε ο οδηγος του αυτοκινητου του, κ. Χρυσοστομος Πωπωλης προ πολλων ετων, που μας επισκεφθηκε στην Θεσσαλονικη.
Την δημοσιευουμε σημερα προς ψυχικην ωφελειαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου