Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

«Κάποτε ο Χριστός, ενώ δίδασκε στο ιερό...»! --Βίντεο: ο Μ. Θεοδωράκης στην νεολαία του Ι. Μεταξά)!

«Κάποτε ο Χριστός, ενώ δίδασκε στο ιερό...»! --Βίντεο: ο Μ. Θεοδωράκης στην νεολαία του Ι. Μεταξά)!


Πως γίνεται ο "φασίστας Μεταξάς" να κήρυξε τον "πόλεμο στον φασισμό";


Κάποτε ο Χριστός, ενώ δίδασκε στο ιερό, ήρθαν κοντά του οι αρχιερείς και τον ερώτησαν αγανακτισμένοι:
    «Με ποια εξουσία τα κάνεις όλα αυτά; Ποιος σου έδωσε αυτή την εξουσία;»

     Και ο Χριστός τους απάντησε: «Θα σας ρωτήσω και εγώ έναν λόγο, και αν μου απαντήσετε, θα σας πω και εγώ με ποια εξουσία τα κάνω αυτά. Το βάπτισμα του Ιωάννη (του Προδρόμου) από πού ήταν; Από τον Ουρανό ή από τους ανθρώπους;»

     Εκείνοι τότε άρχισαν να σκέπτονται μέσα τους, λέγοντας: «Αν πούμε: Από τον Ουρανό, θα μας πει: Γιατί, λοιπόν, δεν πιστέψατε σ' αυτόν; Αν, όμως, πούμε: Από τους ανθρώπους, φοβόμαστε το πλήθος, επειδή, όλοι έχουν τον Ιωάννη ως προφήτη».    Και του απάντησαν: «Δεν ξέρουμε».     Κι Εκείνος τους είπε: «Ούτε εγώ σας λέω με ποια εξουσία τα κάνω αυτά». (Ματθαίος 21:23-27)
Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Γιατί κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, ακούγεται (από αριστερούς, χαζοδεξιούς και αντιλαλεί το τηλεόπληκτο πόπολο) το χιλιοειπωμένο «οι Έλληνες πολέμησαν εναντίον του φασισμού» ή «η Ελλάδα είπε ΟΧΙ στο φασισμό».
Ο υπουργός μισελληνικής προπαγάνδας και απεθνοποίησης της παιδείας, πέρσι μας διαφώτισε ότι, «…το έπος της 28ης Οκτωβρίου, ήταν ένας πόλεμος αντίστασης στο φασισμό και μέρος του ευρύτερου αντιφασιστικού αγώνα στην Ευρώπη».
Μάλιστα. Καταρχάς τίθεται το εύλογο ερώτημα:
Δηλαδή αν ο εχθρός είχε π.χ. δημοκρατικό πολίτευμα, θα τον αφήναμε να περάσει;
Εάν έκαναν την εισβολή οι μπολσεβίκοι θα κάναμε αντίσταση;  
 
 

Η Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1940, πολέμησε έναν εχθρό, έναν ξένον εισβολέα που της επιτέθηκε και απείλησε την εδαφική της ακεραιότητα, χωρίς να του ζητήσει πιστοποιητικό πολιτικών ή κοινωνικών φρονημάτων.

Κι εγώ νόμιζα ότι ευρίσκεται εις πόλεμον "με τον φασισμόν"
Και φυσικά το ΟΧΙ δεν το είπε ο λαός. Το είπε ο Μεταξάς**.

Μα μισό λεπτό, ο Μεταξάς δεν ήταν «φασίστας»;
Εάν ήταν φασίστας, πως έκανε αντίσταση κατά του φασισμού;
Διαβάζουμε στην wikipedia:
Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου μπορεί να χαρακτηριστεί ως δεξιό αυταρχικό και ως πατερναλιστικό. Παρά τις επιρροές του από τον φασισμό και τον ναζισμό, η 4η Αυγούστου δεν ταυτίζεται με τα καθεστώτα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας. Εξάλλου, δεν υιοθετούσε τις φυλετικές-ρατσιστικές διακρίσεις του ναζισμού (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι επιτρεπόταν στους Έλληνες Εβραίους η συμμετοχή στην ΕΟΝ). Μια ακόμα σημαντική διαφορά ήταν ο αντι-ιμπεριαλιστικός λόγος του καθεστώτος και του Μεταξά.
Ο εθνικισμός ήταν ίσως το πιο κύριο χαρακτηριστικό του καθεστώτος, έχοντας επιρροές από τη δικτατορία του Σαλαζάρ στη Πορτογαλία και του στρατοκρατικού "Εστάντο Νόβο" στη Βραζιλία.

Ο Μεταξάς είχε στόχο έναν νέο "Τρίτο Ελληνικό Πολιτισμό". Οι οπαδοί του καθεστώτος θεωρούσαν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες οφείλουν να είναι οι συνεχιστές του Αρχαίου (Α΄) και του Βυζαντινού (Β΄) Πολιτισμού.

Οπότε, ή ο Μεταξάς δεν ήταν φασίστας και άρα έκανε αντίσταση κατά του φασισμού (οπότε του αξίζει κάθε τιμή από το «δημοκρατικό τόξο») ή ήταν φασίστας, αλλά προτίμησε να υπερβεί την ιδεολογία του και να κηρύξει τον πόλεμο στους ομοϊδεάτες του, για χάρη της πατρίδας*, οπότε πάλι του αξίζει τιμή.  
Το πιθανότερο βέβαια, εάν τεθούν τέτοιες ερωτήσεις στους ινστρούχτορες της προπαγάνδας να απαντήσουν κι εκείνοι: «Δεν ξέρουμε».

* κάτι που δεν θα έκαναν οι εγχώριοι οπαδοί του μπολσεβικισμού, εάν έκανε επίθεση η «μαμά» Μόσχα ή οι δορυφόροι της.

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα και χρόνια πολλά.

    Το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς, το είπαν όμως σχεδόν ομόφωνα και ο Λαός και ο Στρατός, η ηγεσία του Στρατού, όλοι οι Αξ/κοί οι στρατεύσιμοι και επίστρατοι, που ήταν ο Λαός όπως και "η γυναίκα η Ηπειρώτισσα" και η "μάνα του στρατιώτη". Το είπε και ο καιρός. Το ΟΧΙ δεν το είπε τμήμα των τότε φιλοσοβιετικών Σταλινικών Ελλήνων κομμουνιστών, όσων χαρακτήριζαν τον πόλεμο "ιμπεριαλιστικό" (η απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου ήταν "ιμπεριαλισμός") εφόσον τότε υπήρχε σύμφωνο συνεργασίας Φασιστικής Γερμανίας με Κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση, που σε λίγο όμως διαλύθηκε και μόνον έκτοτε ο πόλεμος κατά του Γερμανοϊταλικού άξονα ήταν πατριωτικός και για τους Έλληνες Σταλινικούς. Να τα λέμε όλα.

    Αν το ΟΧΙ το έλεγε μόνο ο Λαός αλλά δεν το έλεγε ο δικτάτορας Μεταξάς, ή αν το ΟΧΙ το έλεγε μόνο ο Μεταξάς αλλά δεν το έλεγαν ο Λαός και ο Στρατός, αν το ΟΧΙ δεν το έλεγε και ο καιρός, δηλ. αν δεν υπήρχε ο δριμύς χειμώνας με τα χιόνια, τότε πιθανώς δεν θα υπήρχε το ένδοξο αμυντικό αποτέλεσμα έναντι των Ιταλών στα Βορειοηπειρωτικά βουνά. Και όποιος αμφιβάλλει, του υπενθυμίζω ότι, μετά από λίγους μήνες, την Άνοιξη, αρκούσε η απόφαση μόνο ενός τοπικού Στρατιωτικού ηγέτη, του Τσολάκογλου, αντίθετα στην εντολή της Ανώτατης Στρατιωτικής και Πολιτικής Ηγεσίας της Ελλάδος, ώστε να παραδοθούν οι εκεί Στρατιωτικές δυνάμεις, να διέλθει ο κατακτητικός Γερμανικός στρατός και να κατακτηθεί όλη η Ελλάδα, παρά την σθεναρή ΗΡΩΙΚΗ αντίσταση της γραμμής των "ὁχυρών Μεταξά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Σύμμαχοι μας πούλησαν. Συμμάχησαν πλέον με τους εχθρούς τους, τους Γερμανούς και δεν τους πιέζουν να μας δώσουν το Κατοχικό Δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις που πήραν οι περισσότετοι λαοί κι όλες οι άλλες χώρες που υπέστησαν ζημιές από τους Γερμανούς. Τώρα, σύμμαχίς μας στο ΝΑΤΟ χώρα, αμφισβητεί τα Σύνορα και τη συνθήκη της Λωζάνης. Και το ΝΑΤΟ σφυρίζει αδιάφορα. Σύμμαχοι μας έφεραν στα μνημόνια! Σύμμαχοι αδιαφορούν για την κατοχή στην Κύπρο από συμμαχική χώρα. Σύμμαχοι, καταδικάζουν τον Ελληνικό λαό να πένεται σε μια Ευρώπη όπου χώρες της μέλη και φίλες του "άξονα", Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, ή που δήλωσαν ουδέτερες ή επέτρεψαν την αβλαβή διέλευση και κατάκτηση από τον Φασιστικό Άξονα, Ελβετία, Τουρκία, ευημερούν ενώ η Ελλάδα που έχασε λόγω του Β' Π. Πολέμου και της κατοχής τον πληθυσμό της, τις υποδομές, τη βιομηχανία της, που της πήραν τα χρήματα με το δάνειο, υποφέρει από την από κοινού συμπαιγνία των τότε κατακτητών και των αχάριστων τότε συμμάχων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι ο Μεταξάς ήταν φασίστας το δείχνει και η από σας δημοσιευόμενη φωτογραφία με το χαιρετισμό,που του απευθύνουν κατά τη διέλευσή του!!Το ότι πολέμησε εναντίον του φασισμού δεν τον απαλλάσσει από τις κακουργίες του!!Το έκανε και γιατί παρά το ότι ήταν γερμανοτραφείς ήταν και ολίγον αγγλόφιλος!Έτσι εκείνη τη στιγμή δε μπορούσε να κάνει διαφορετικά,γιατί θα χαρακτηριζόταν,ως προδότης!!Αν και με τη στάση του στο μικρασιατικό ΥΠΗΡΞΕ και μόλις που γλίτωσε αυτοεξορισθείς!!Τόσο γενναίος ήταν!!Αργότερα όμως επιθυμούσε την αβλαβή διέλευση των Γερμανών από το ελληνικό έδαφος και τον "έφαγε"η Ιντελιντζες σέρβις,που πήρε χαμπάρι τι ήθελε να κάνει!!Κι αυτό δεν το λέω εγώ,αλλά ο Κ. Πλεύρης!!Μην τον αγιοποιείτε,ήταν ένας θρασύδειλος καιροσκόπος και τυχοδιώκτης,δολοφόνος πολλών αντιπάλων του και ΔΥΣΤΥΧΩΣ αντί να σαπίσει στον απάνω κόσμο με τη βοήθεια των Άγγλων"έφυγε"μ ένα τριαντάφυλλο!!Το σχόλιό μου δε με ενδιαφέρει,αν δημοσιευτεί,αλλά θα το αντιγράψω,για να το χρησιμοποιήσω,όπου και όπως δει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αείμνηστος Μεταξάς υπήρξε ένας από τους πλέον προσοντούχους και μορφωμένους αξιωματικούς.
      Είναι γνωστός ο καταλυτικός ρόλος που έπαιξε με την παρουσία του στην εποποιία του Α Παγκοσμίου Πολέμου.
      Δικαιώθηκε πανηγυρικά στην τοποθέτησή του για την εκστρατεία των Δαρδανελλίων καθώς και για τη μικρασιατική εκστρατεία.
      Είναι αξιέπαινος για το ΟΧΙ του 40. Δεν γνωρίζουμε αν ο οποιοσδήποτε ήταν στη θέση του θα ελ΄μβανε τέτοια θέση.
      Αφήνω το τεράστιο ανορθωτικό του έργο στο εσωτερικό του κράτους.
      Μπράβο στο ιστολόγιό σας που προβάλλετε μία τόσο μεγάλη φυσιογνωμία.

      Διαγραφή
  4. Να μην ξεχνάμε, ότι ένας από τους πρώτους ανώτερους έλληνες αξιωματικούς έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος. Είναι ο αντισυνταγματάρχης Μορντεχάι Φριζής 47 χρονών, που σκοτώθηκε από ιταλικό όλμο στα βουνά της Αλβανίας. Έπεσε υπέρ της εβραϊκής πίστεως και της ελληνικής πατρίδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Έπεσε υπέρ της εβραϊκής πίστεως".
      Δεν ξέρεις τί λες αμαθή και περίεργε ανώνυμε 6:26 μ.μ.

      Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ έθνος με εβραϊκή πίστη. Η Ελλάδα ήταν πάντοτε Ορθόδοξη χώρα και όσοι πολεμούσαν για την Ελλάδα πολεμούσαν για την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και για την Ελληνική πατρίδα.
      Από ανέκαθεν ισχύει αυτό.

      Το Σύνταγμα της Ελλάδας γράφει: ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ!

      Η Παναγία που τιμάμε σήμερα ως Αγία Σκέπη, αυτή σκέπασε το Έθνος μας κατα το 1940 και τους επόμενους χρόνους.


      Ορθόδοξος Έλληνας

      Διαγραφή
    2. Ορθόδοξε Έλληνα, αμαθέστερε εμού, θα πρέπει να πάρουμε το πιστόμετρο, για να μετρήσουμε την πίστη σου, γιατί καμαρώνεις γι΄ αυτήν.
      Ο Φριζής έδωσε το αίμα του για την εβραϊκή πίστη και την πατρίδα του την Ελλάδα, όπως και οι καθολικοί Ιταλοί έδωσαν το αίμα τους, για την καθολική πίστη τους και την δική τους πατρίδα και πολλοί είχαν την Παναγία στο πορτοφόλι τους.
      Ποιός σου είπε, ότι η Ελλάδα ήταν ποτέ έθνος με εβραϊκή πίστη, αλλά έλαβε την Χριστιανική Πίστη, από τον Εβραίο κατά σάρκα Ιησού.
      Σου προτείνω να πας να προσκυνήσεις τον τάφο του Φριζή στο εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν θα το κάνεις, ούτε ποτέ θα δεχτείς Νιγηριανό Ορθόδοξο ή Ιάπωνα Ορθόδοξο, ως Αρχιεπίσκοπο, γιατί είσαι εθνοφυλετιστής μέχρι το κόκκαλο, κι΄ ας είπε ο Παύλος: "ου γαρ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν" (Εβρ. 13. 14).
      Τελικά φαίνεται, ότι δεν είσαι Χριστιανός, αλλά εθνοφυλετιστής και ασφαλώς δεν γνωρίζεις, ότι ο εθνοφυλετισμός έχει καταδικαστεί από την Πανορθόδοξη Σύνοδο του 1872.
      Βάλτο καλά στο μυαλό σου, ότι ο Χριστιανός δεν έχει πατρίδα, αλλά την άνωθεν επιζητεί.

      Διαγραφή
  5. Σωστός,αγαπητέ 29-10-,10.38΄!!Οι αγωνιζόμενοι από οποιαδήποτε πλευρά κι αν αγωνίζονται το κάνουν ΕΝΙΑΊΑ κι όχι διαιρούμενοι σε θρησκευτικές,πο
    λιτικές ή άλλες πεποιθήσεις εκτός από τους κομμουνιστές!!Αυτοί αγωνίζονται πρώτα για την ιδεολογία τους και μετά για οτιδήποτε άλλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου