Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Τα μυθεύματα και η Επιστήμη της Τεχνολογίας Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ



Τα μυθεύματα 
και η Επιστήμη της Τεχνολογίας

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ




Σας αποστέλλω μερικά σχόλια από τη σκοπιά του Τεχνικού, σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη, προς δημοσίευση.

Παρακολουθώ με προσοχή τους μονολόγους που διεξάγονται από του βήματος του «Ορθοδόξου Τύπου», των θρησκευτικών εντύπων και των (διαδικτυακών κυρίως) Μέσων Ενημέρωσης για το θέμα της Κάρτας του Πολίτη. Λόγω του επαγγέλματος μου, σαν τεχνολόγου, έχω αρ­κε­τές γνώσεις πάνω στα θέματα των γραμμωτών κωδίκων, των τεχνολογιών των καρτών τύπου πιστωτικής, των τεχνικών RFID, και δεν είναι υπερβολή να πω ότι ασχολούμαι με αυτά καθημερινά.

Ομίλησα για μονολόγους, διότι δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεσις διαλόγου για το θέμα αυτό, παρά μόνο μία στείρα αντιπαράθεσις «αφορισμών» και έκθεσις φανταστικών και μυθιστορηματικών προεκτάσεων γύρω από το θέμα. 
Μοναδικό σημείο σύγκλισης και ομόφωνης ομολογίας είναι ότι αν οι κάρτες περιέχουν σύμβολα του Αντιχρίστου, δεν θα τις παραλάβομε, όχι γιατί φοβόμαστε μήπως «μολυνθούμε» αλλά γιατί δεν θέλουμε να εμπαίζεται η πίστη μας. 
Συμφωνούμε προσωπικώς απολύτως με τη θέση αυτή, η οποία έχει διατυπωθεί από Πατέρες της Εκκλησίας.

Αν ακόμα ελθουν οι ταυτητητες, προσωπικώς ξέρουμε και πως να προστατευτούμε από τυχόν «λαθραναγνώσεις» RFID που φοβίζουν τον πολύ κόσμο, απλά έχοντας την Κάρτα μέσα σε ένα σιδερένιο κουτί, και επίσης γνωρίζουμε ότι τεχνικώς δεν είναι δυνατόν να μας παρακολουθούν από αυτές (το κινητό μας τηλέφωνο είναι πανεύκολο να παρακολουθηθεί, δεν χρειάζεται και κάποια επιπλέον κάρτα για την δουλειά αυτή) και είμαστε σίγουροι ότι αν τυχόν υπάρχουν «χάκερς» οι οποίοι θα αλλοιώσουν τα στοιχεία της κάρτας μας χωρίς να το καταλάβουμε, θα υπάρξουν αυτομάτως και άλλοι χάκερς (μάλλον στο Μοναστηράκι!!!) που θα μπορούν να κάνουν το ίδιο, και θα μπορέσουμε να πάμε σε αυτούς να μας σβήσουν ή να αλλοιώσουν τα στοιχεία της κάρτας μας σε ό,τι μας αρέσει. (Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην χώρα της κομπίνας). 
Δεν υπάρχει τίποτε που να μην αντιγράφεται στον σημερινό κόσμο της τεχνολογίας, αλλά αυτό το παιχνίδι μπορεί να παιχθεί και από τις δύο πλευρές. Απόδειξις αυτού είναι και τα πλαστά νέου τύπου διαβατήρια, τα οποία –για όσους δεν γνωρίζουν– περιέχουν «τσιπάκι» παρόμοιας τεχνολογίας όπως αυτά που θα έχουν (ίσως, αν, και όταν βγουν) οι Κάρτες.

Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, λοιπόν, και πλαστά αντίγραφα Καρτών, από τα οποία θα μπορούσαμε να αλλοιώσουμε ή να αφαιρέσουμε ό,τι δεν μας αρέσει. 
Επίσης, το ηλεκτρονικό κύκλωμα που υπάρχει στην Κάρτα είναι ένας πομποδέκτης με εμβέλεια –στην καλύτερη περίπτωση– μερικών εκατοστών του μέτρου. 
Οπότε, για οποιαδήποτε πρόσβαση στα στοιχεία της Κάρτας (είτε ανάγνωση, είτε εγγραφή), ο πομπός (αναγνώστης) και ο δέκτης (Κάρτα) πρέπει να απέχουν 10-20 εκατοστά, οπότε αποκλείεται η εκ μεγάλης αποστάσεως αλλαγή των στοιχείων που περιέχει.

Αν υπάρχει κάποιος τεχνολόγος που έχει να μας αποδείξει κάτι αντίθετο από αυτά, ας μας δώσει τα στοιχεία του κατασκευαστή των Καρτών, (αν υπάρχη, βεβαίως, κάποιος) για να τα δούμε και εμείς, και να πεισθούμε π.χ. ότι «το τσιπάκι πρέπει να έχει το 666 αλλιώς δεν λειτουργεί» και άλλες τέτοιες γελοιότητες που έχουν ακουστεί και γραφεί. 
Λες και τόσες και τόσες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές χρειάζονται το 666 για να λειτουργήσουν!

Έχει επίσης ακουστεί και γραφεί ότι το φερόμενο ως σύμβολο του αντιχρίστου 666, βρίσκεται σε κάποιο κρυφό μέρος της Κάρτας που ούτε εμείς οι τεχνικοί δεν έχουμε πρόσβαση!. 
Και τότε ποιος το έβαλε εκεί; 
Μπήκε μόνο του ή το έβαλε κάποιος τεχνικός; 
Και αν το έβαλε κάποιος τεχνικός, με ποια τεχνική το εξαφάνισε ώστε να μην το βρίσκουμε εμείς οι ομότεχνοί του; 
Δεν είναι βέβαια δυνατόν να λάβουμε στα σοβαρά τέτοια επιχειρήματα και απορώ πως ο ένας μετά τον άλλον τα υιοθετούν ακόμη και Αρχιερείς!

Αν και οι περισσότεροι τεχνολογικοί ισχυρισμοί σχετικά με την Κάρτα είναι απλά για γέλια, αυτό που είναι εντελώς ξεκαρδιστικό είναι το ότι θεωρούμε ως κάτι απλό και εύκολο να αντέξη το χρεωκοπημένο σήμερα Ελληνικό κράτος κάτι που δεν άντεξε ούτε η οικονομικά εύρωστη Αγγλία, δηλαδή το υπέρογκο κόστος συλλογής των στοιχείων, αγοράς εξοπλισμού, διανομής και εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού για τις Κάρτες σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, την εκπαίδευση των υπαλλήλων στην χρήση του εξοπλισμού κ.λ.π. κ.λ.π., έξοδα που απαιτούνται για να λειτουργήσει ένα τέτοιο ενοποιημένο σύστημα!

Μόνο και μόνο με τις πρόσφατες επιδόσεις του Δημοσίου Μηχανισμού στην παραγωγικότητα και την Γραφειοκρατία, είναι μάλλον βέβαιο ότι ούτε σε 100 χρόνια δεν πρόκειται να εκδοθή στην χώρα μας η Κάρτα του πολίτου!
                  
                             Α. Διαμαντής, M.Sc.
                           Διπλ. Μηχ. Αυτομάτων Συστημάτων Ελέγχου

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας. Για πολλοστή φορά ευχαριστούμε τον ιστολόγο κο Οδυσσέα, εκ βάθους καρδίας και εξ ονόματος κι άλλων αδελφών μας που δε "μασάνε" από τις φοβέρες, τους παραλογισμούς, τις μυθοπλασίες και τις αθέλητες (ή επί 30 έτη αποδεικνυόμενες πλέον κακόβουλες και σκόπιμες) παρερμηνείες της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και των Γραφών εκ μέρους των τριεξάρηδων. Ευχαριστούμε και τον κύριο Α.Διαμαντή! Πολύ χρήσιμα, αληθινά και λογικά όσα παρουσιάζει. Το Ελληνικό Κράτος, με πρόσφατη ανακοίνωση, μεταθέτει έμμεσα την έκδοση της κάρτας του Πολίτη, της τόσο χρήσιμης, κατά ή μετά το 2018 ως συνάγεται από ανακοίνωση ότι μέχρι τέλους του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί μόνο το 75% της διασυνδέσεως των ηλεκτρονικών αρχείων μεταξύ των Υπηρεσιών.

    Δεν πάσχουμε δόξα τω Θεώ από άνοια, δεν εφάγαμε λωτούς, δεν προσβληθήκαμε από αμνησία. Ο Κύριος μας χάρισε μνήμη και νουν ώστε να μην αμελούμε να επαναλαμβάνουμε, εις ώτα των αμνηστευόντων τους παραχαράκτες Επιστήμης και Γραφών ότι: δεν ξεχάσαμε τί ανοησίες και τι διαστρεβλώσεις των Γραφών τις οποίες επί 30 έτη, αντιγράφοντας την προτεστάντισσα Ρέλφ, διέδιδαν οι τριεξάρηδες για τους γραμμικούς κώδικες μπαρκόουντς σε συσκευασίες τροφίμων και φαρμάκων, για τα τσιπάκια σε κάρτες τραπεζικές και του πολίτη, για τον ΑΜΚΑ σε Βιβλιάρια Υγείας και Ιατρικές Συνταγές, για τα διαβατήρια της συνθήκης Σέενγκεν, για το www του διαδικτύου, για τα computer... για ... για .... Σε όλα αυτά οι τριεξάρηδες διαστρεβλωτές των Γραφών, και εν τη πράξει οπαδοί της "διορατικής" Ρέλφ που "είδε" ότι έρχεται ο αντίχριστος, και την πίστεψαν, διέδιδαν ψευδώς κατατρομοκρατώντας την λαό, ότι εμπεριέχονται δήθεν χαράγματα και δήθεν σφραγίσματα του αντιχρίστου, ασφαλώς χωρίς να κατονομάζουν όμως ποίος ήταν ο αντίχριστος. Πέρασαν 30 χρόνια, αν τότε ήταν 30 ετών σήμερα θα ήταν 60 ετών ο αντίχριστος, κάποιος άλλος ή ο ... Μετρέγιε (ή κάπως έτσι) όπως μας τον παρουσίαζε από τηλεοράσεως κραδαίνοντας τον σταυρό στο χέρι του ο αναχωρήσας εις τα όρη όπου περιμένει τη συντέλεια του κόσμου!!! Πείτε μας ποιος είναι π αντίχριστος, με όνομα που ταιριάζει κατά την αντίληψή σας στο εξακόσια εξήκοντα έξ. Αν δεν ήρθε ο αντίχριστος, δεν υπάρχουν σφραγίσματά του, τα οποία κατά τας Γραφάς, μάλλον αόρατα και συμβολικά είναι στο μέτωπο και στο δεξί χέρι δηλ. σφραγίζουν τον άνθρωπο εκ μέρους εκείνου που προσκυνάει, κι όχι σε κάρτες και τσιπάκια.

    Ευτυχώς ο λαός ακόμα κι οι οπαδοί των γεροντάδων, τους έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Και ΑΜΚΑ χρησιμοποιεί, και μπαρκόουντς και κάρτες, και όταν και αν αποφασίσει το Κράτος, θα πάρει και την κάρτα του πολίτη διότι γνωρίζει ότι δεν περιέχει κανένα σφράγισμα του αντιχρίστου, το οποίο άλλωστε αόρατο και συμβολικό είναι στα μέτωπα και στα χέρια κι όχι σε κάρτες και συσκευασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορεί ο επιστήμονας, πώς "ο ένας μετά τον άλλον τα υιοθετούν ακόμη και Αρχιερείς!"

    Αγαπητέ κε Διπλωματούχε Επιστήμονα Μηχανικέ, γιατί απορείτε; Μήπως έχετε την εντύπωση ότι πλην εξαιρέσεων οι αρχιερείς διαθέτουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης ή άνω του μέσου όρου γνώσεις; Τι φρονείτε, ότι επελέγησαν ως αρχιερεις επειδή ήσαν οι άριστοι; Είναι γνωστό ότι η εισαγωγή στις θεολογικές σχολές απαιτεί ελαχιστότατα μόρια, η βάση είναι στον πάτο των βάσεων των Σχολών, υπάρχει δε η λύση των εκκλησιαστικών λυκείων ή των εκκλησιαστικών ακαδημιών, οι απόφοιτοι των οποίων εισέρχονται στις θεολογικές σχολές με ακόμη ολιγότερες προϋποθέσεις ενός αποφοίτου γενικού λυκείου. Εμείς δεν απορούμε διότι κάθε μέρα διαπιστώνουμε πως, εκείνοι και οι ομοδεάτες τους πλην εξαιρέσων έχουν υποκαταστήσει την λογική λατρεία με την κατ΄εθισμό τυπολατρεία και προσκύνηση ως και ομμοατοϋαλίων, παντοφλών, πασουμιών, ζωνών, περιφορά θαυματουργών αντιγράφων εικόνων, που δεν ζωγραφίστηκαν από ανθρώπινο χέρι αλλά είναι "αχειροποίητες" ως Διοπετή των ειδωλολατρών. Αν πιστεύουν σε αχειροποίητες εικόνες γιατί να μην πιστεύουν σε σφραγίσματα του αντιχρίστου κρυμμένα και μη ορατά στους επιστήμονες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θάπρεπε κάποιους καλόγηρους που γυρνάνε τις πόλεις και διαδίδουν τις ίδιες τις παληές αηδίες, κάποιος που έχει μυαλό να τους σταματήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἄς μὴ τρομοκρατούμεθα, ἀγαπητοί μου, καὶ ἄς μὴ καταλήγωμεν εἰς ἄγχος, λίαν επικίνδυνον διὰ τὴν πνευματικήν μας ὑπόστασιν.
    Ὡς εἰς τὴν εποχὴν τοῦ Ἀποστόλου Παῦλου οἱ χριστιανοὶ τῆς Θεσσαλονίκης, ἐξ ἀφορμῆς διαδόσεως ὅτι ἐπίκειται ἡ ἔλευσις τοῦ Χριστοῦ, εἶχον περιέλθει εἰς τελείαν ἀδράνειαν, μὴ θέλοντες οὐδὲ νὰ ἐργασθοῦν, καὶ ὁ Ἀπόστολος Παῦλος ἠναγκάσθη νὰ ἐπιτιμήσῃ αὐτοὺς διὰ τὴν ἄσκοπον ἀγωνίαν των (Ἴδε Β΄ Θεσ. κεφ. 2ον), οὕτω καὶ τώρα, ἐξ ἀφορμῆς τοῦ ἀριθμοῦ 666, μέγας θόρυβος ἠγέρθη καὶ αἱ καρδίαι πολλῶν ἔχουν ταραχθῆ σφόδρα.
    Ἔτσι κατώρθωσεν ὁ πολυμήχανος σατανᾶς, καθὼς λέγει ἅγιος ἀσκητὴς τοῦ ἁγίου Ὄρους, νὰ ἐπιφέρῃ τοιαύτην σύγχυσιν πνευμάτων, ὥστε οἱ ἄνθρωποι νὰ ὁμιλοῦν διαρκῶς περὶ τοῦ σατανᾶ καὶ ὀλίγον ἤ οὐδέποτε περὶ τοῦ Χριστοῦ, τοῦ νικητοῦ τῶν δαιμόνων Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, αμελοῦντες τῆς ἐν Χριστῷ σωτηρίας των, καὶ διαρκῶς περιεργαζόμενοι τὰ σημεῖα τῶν καιρῶν.
    Κινδυνεύομεν νὰ περιπέσωμεν ἀσυνειδήτως εἰς δαιμονολατρίαν.
    Φοβούμεθα τὸ 666, καὶ δὲν φοβούμεθα τὴν ἁμαρτίαν, πηγὴν πάσης κακίας καὶ ἀθλιότητος, ποὺ προκαλεῖ τὴν ὀργὴν τοῦ Θεοῦ.
    Ἄς προσέξωμεν, ἀγαπητοί μου πολύ.
    Χωρὶς νὰ καταλήγωμεν εἰς πανικόν, ὅπως κάποτε οἱ χριστιανοὶ τῆς Θεσσαλονίκης, πρὸς τοὺς ὁποίους ἀπηύθυνεν ὁ ἀπόστολος Παῦλος τὴν προτροπὴν «Μὴ θροεῖσθε», ἄς διατελῶμεν εἰς ἱερὰν ἐπιφυλακήν, ἀγρυπνοῦντες καὶ προσευχόμενοι κατʼ ἐντολὴν τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ (Λουκ.. 21, 36)....

    Ο Φλωρίνης Αυγουστίνος

    =============================

    Αυτά έγραφε ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης όταν άρχισαν να διαδίδονται οι αντιχριστολογίες κι αυτά ακολουθούμε εμείς κι όχι κάποιες μεταγενέστερες επιφυλάξεις του, όταν, παρασύρθηκε από άλλους αρχιερείς και πίστεψε ότι ... στις ηλεκτρονικές ταυτότητες μπορεί να υπάρχει ... το σύμβολο του αντιχρίστου.

    Ιδού η ευκαιρία, βάσει και της διαβεβαιώσεως του ειδικού, να μεταφέρουμε και στον κοιμηθέντα άγιο επίσκοπό μας ο οποίος από την θριαμβεύουσα Εκκλησία εποπτεύει το ποίμνιό του και δέεται δι΄εκείνο προς τον Κύριο, την πληροφορία οτι ουδέν το αντίχριστον υπάρχει στις κάρτες και στα τσιπάκια, μάλιστα δε και στα χαρτοκιβώτια και στις φιάλες και στα είδη που χρησιμοποιούνται στους ι.Ναούς για τη λατρεία και για τα μυστήρια, και για όλες τις εργασίες, υπάρχουν ακίνδυνα barcode. Στις φιάλες οίνων μαυροδάφνη που χρησιμοποιπούνται στη θ. Κοινωνία και στις αρτοκλασίες ακόμα και στους ενταφιασμούς, σε τυποποιημένες φιάλες με ελαιόλαδα, και σε σαπουνάκια και συσκευασίες κηρίων και λαμπάδων, σε εμφιαλωμένα νερά, και σε προσώψια, και σε είδη καθαριότητος, και σε μικρόφωνα, λυχνίες πολυελαίων, διακόπτες, στα πάντα πλέον και στις συσκευασίες υπάρχει γραμμικός κώδικας. 666 όμως δεν υπάρχουν κι αν τυχαία υπάρχουν είναι τυχαίοι αριθμοί κι όχι σφράγισμα του αντιχρίστου. Κάρτες τραπεζικές με τσιπάκια έχουν μαζί τους, σε θυλάκια ή τσάντες, αρκετοί εκκλησιαζόμενοι κι εκκλησιαζόμενες. Υπολογιστές με www υπάρχουν στα Γραφεία των Ναών και Μητροπόλεων. Γραμμικά καλύπτουν και τις συσκευασίες των υφασμάτων των αμφίων, προ της ραφής, ενίοτε και τα κυτία κηρίων, εικόνων, λιβανιού, κομβοσχοινίων εισαγωγής, που πωλούνται ή χρησιμοποιούνται στους ναούς, barcode και στα κυτία των χρωμάτων και υλικών που συντηρούνται οι ναοί και μεταφέρονται έντυπα, γραφική ύλη, χαρτικά, φαγητά, φάρμακα, γεύματα για τους απόρους του φιλοπτώχου. Γραμμικοί κώδικες υπάρχουν και στα έγγραφα και λογαριασμούς που πληρώνει ή αγοράζει ο ναός, το πιο απλό παράδειγμα ο λογαριασμός ΔΕΗ και τηλεφώνου Ναού. Τσιπάκια υπάρχουν σε όλα τα κινητά των ιερέων, τα οποία φέρουν μαζί τους. Κανένας δε φοβάται.

    Διαψεύστηκαν παταγωδώς οι τριεξάρηδες αλλά μια συγνώμη δεν ζήτησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί συγγνώμη να ζητήσουν;
    Αυτοί μαζεύονται κάθε τρείς, 20-30 άτομα και.... κυνηγούν τον Αντίχριστο στά προπύλαια του Πανεπιστημίου.
    Και ο μοναχός Σάββας που τρέχει στις πόλεις, ισχυρίζεται ότι το τσίπ και το μπαρκόουντ περιέχει 666, τέτοια τρέλλα ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου