Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ... ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ!


ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ... ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ!

Του Δημήτρη Ριζούλη
=====

Έχοντας ακούσει την περασμένη Πέμπτη σε όλους τους μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς αναλύσεις και συνεντεύξεις -ακόμα και Ιεραρχών- για το θέμα των Θρησκευτικών, γύρισα τη συχνότητα στους 89,5, για να παρακολουθήσω τι λέει για το κορυφαίο αυτό ζήτημα το επίσημο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδς.

Εμεινα, κυριολεκτικά, άφωνος. Δεν πίστευα στα αυτιά μου! Ο τίτλος της εκπομπής που μεταδιδόταν εκείνη την ώρα ήταν «Ο αέρας και η Καινή Διαθήκη». Ναι! Δεν πρόκειται για αστείο ούτε για λάθος.

Την ώρα που όλα τα μέσα ενημέρωσης είχαν πρώτο θέμα την επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον πρωθυπουργό, η «φωνή» της Ιεράς Συνόδου όχι απλώς σιωπούσε, αλλά βρισκόταν σε έναν... δικό της κόσμο.

Την ώρα του «αγώνα» για σωστή ενημέρωση που έδινε συνολικά η Εκκλησία, ο 89,5 «σέρβιρε» στους πιστούς... αέρα κοπανιστό. Ημαρτον!

Το χειρότερο είναι ότι όλο το πρόγραμμα του επίσημου ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας επί μία εβδομάδα και σε όλες τις ώρες (!) ήταν διαμορφωμένο με τον ίδιο τρόπο.

Ολως τυχαίως, ενώ βοούσε ο τόπος για τις απαράδεκτες αλλαγές στα Θρησκευτικά και οι Μητροπολίτες έδιναν τη δική τους μαρτυρία με συνεντεύξεις σε «κοσμικά» μέσα, στον 89,5 επέλεξαν να παρουσιάσουν «ειδικό αφιέρωμα», με τίτλο «Αέρας: “Πάντα εν σοφία εποίησας”».

Ενδεικτικά, μεταδίδονταν εκπομπές με τίτλους όπως «Ο αέρας από επιστημονικής απόψεως», «Ο αέρας πηγή ζωής», «Ο αέρας στην τέχνη», «Η μόλυνση του αέρα» κ.λπ. Είναι να απορεί κανείς ποιος σκέφτηκε τόσο πολλές ανοησίες μαζεμένες...

Ούτε λέξη δεν ακούστηκε από τις εκπομπές για το θέμα των Θρησκευτικών και υπήρχαν μόνο «ξερές» αναφορές στο δελτίο ειδήσεων.

Ούτε ένας Μητροπολίτης ή ειδικός εκλήθη να σχολιάσει τις αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών ή, έστω, να υπερασπιστεί τις θέσεις της Εκκλησίας.

Απόλυτη σιωπή από το επίσημο «όργανο» ενημέρωσης της Ιεράς Συνόδου. Γιατί άραγε; Και, σε τελική ανάλυση, ποιος αποφάσισε κάτι τέτοιο;

Αυτό τον καιρό εξελίσσεται ένας πραγματικός πόλεμος συμφερόντων για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι πιο ισχυροί παράγοντες της χώρας τα δίνουν όλα, για να έχουν μερίδιο στην ενημέρωση των Ελλήνων.

Την ίδια ώρα η Εκκλησία, παρότι έχει την τύχη να κατέχει δικό της μέσο ενημέρωσης και μάλιστα πανελλαδικής εμβέλειας, το αχρηστεύει (και το γελοιοποιεί, στην ουσία), απεμπολώντας ένα από τα ισχυρότερα «όπλα» της.

Πότε, επιτέλους, η Ιεραρχία και ο Αρχιεπίσκοπος θα ασχοληθούν με το θέμα και θα καταλάβουν ότι αυτή η νοσηρή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί;

Ας ελπίσουμε ότι αυτές τις μέρες που συνεδριάζει η Ιεραρχία θα τεθεί, επιτέλους, το ζήτημα και θα ληφθούν αποφάσεις.

Είναι ακατανόητη η ασυλία που απολαμβάνει η διευθυντική ομάδα του 89,5 εδώ και χρόνια. Τώρα όμως έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Αποτελεί πρόκληση η σκόπιμη λογοκρισία κάθε αναφοράς στο θέμα των Θρησκευτικών και η σχεδόν μόνιμη φιλοξενία στον σταθμό τα τελευταία χρόνια (κατόπιν διευθυντικής εντολής!) των προσώπων που τάχθηκαν στο πλευρό του κ. Φίλη.
Σε τελική ανάλυση, για ποιον λόγο υπάρχει σήμερα ο 89,5; Για να διαφημίζει ο διευθυντής του σταθμού τους φίλους του (Μπέγζος, Γιαγκάζογλου, Μόσχος, Βαλλιανάτος) που πολεμάνε την Εκκλησία; Λίγη ντροπή δεν υπάρχει;

1 σχόλιο:

  1. Αέρα κοπανιστό ως προς την Αγία Γραφή και την Ορθοδοξία "τσαμπουνάνε" οι πλείστοι των ραδιοφωνικών "εκκλησιαστικών" σταθμών. Γεμίζουν το πρόγραμμα με ψαλμωδίες, μαγειρική, τριεξαρολογίες και συνωμοσιολογίες, οικολογία, ειδήσεις γενικής φύσεως, παραδοσιακές μουσικές, διαφημίσεις βιβλίων, βίους αγίων με απίθανες ενίοτε παραδόσεις, ανακοινώσεις για μεταφορές λειψάνων και θαυματουργών εικόνων (περάστε κόσμε για εύκολη θρησκευτικότητα, με το αζημίωτο, στο "πανέρι") και κάποια ανώδυνα κηρύγματα (δεν προτιμούν ομιλίες του Καντιώτη) ενώ απουσιάζει ο μεστός λόγος του Θεού, η ανάγνωση και ερμηνεία των Γραφών, η κατήχηση, η αντιαιρετική ενημέρωση και η καταγγελία για τα τεκταινόμενα από τους οικουμενιστές, με αποκορύφωμα το Κολυμπάρι. Ακούσαμε απόψεις κατά της Χριστιανικής Ηθικής διότι "οδηγεί στην υπερηφάνεια, ενώ ο θεός αγαπάει τους αμαρτωλούς που δεν περηφανεύονται" (ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΝΕΕΕΕΕΕΕΕ), ακούσαμε απόψεις ότι "ξέρει η Εκκλησία τι κάνει στο Κολυμπάρι ! κι ο ευσεβής λαός να εμπιστεύεται τους επισκόπους του, δεν είναι δουλειά του να ... κρίνει και να κατακρίνει και να ιεροκατηγορεί", ενώ οφείλει να υπακούει τυφλά τους πνευματικούς του, απόψεις διανθισμένες με αποσπάσματα (πειθαναγκαστικά υπακοής) από το γεροντικό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου