Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016







ierarxia2016-8  Την έκτακτη Σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στα τέλη Νοεμβρίου φέρεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, να ανακοίνωσε σήμερα στα Μέλη αυτής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
   Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της διεξοδικής συζήτησης για το μάθημα των θρησκευτικών στις Συνεδρίες της Ιεραρχίας, ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος δεν πρόλαβε να αναγνώσει την εισήγησή του σχετικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
 Ο Μητροπολίτης Γερμανός κ. Ηλείας φέρεται να είπε στον Μακαριώτατο να αναβληθεί αύριο η εκλογή για την πλήρωση της Ι.Μ. Άρτης, και να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα με την εισήγηση του Μητροπολίτη Σερρών.
   Τον λόγο έλαβε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ο οποίος ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος όταν στην ημερησία διάταξη υπάρχει εκλογή για χηρεύουσα Μητρόπολη δεν μπορεί να αναβληθεί.
  Στην έκτακτη Ιεραρχία του Νοεμβρίου εκτός από την εισήγηση του Μητροπολίτη Σερρών για την Αγία Σύνοδο, τα Μέλη της Ιεραρχίας θα συζητήσουν και για τις εξελίξεις στο θέμα των Θρησκευτικών.

11 σχόλια:

  1. στο τριπροσωπο για την μητροπολι αρτης ευρεθη ψηφοδελτιον αναγραφων ΨΗΦΙΖΩ ΝΙΚ. ΦΙΛΗΝ οποιος το εγραψε αυτο επισκοπος ειναι ασυνειδητος θεομπαικτης ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΝΑΞΙΟΣ
    ιδε αναρτηση ρομφεα γρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά όποιος το έγραψε αυτό, έχει και λίγο δίκιο γιατί ο Φίλης έχει κάνει λιγότερο κακό στην Ορθοδοξία σχετικά με τους "Συνοδικούς" "Ιεράρχες" της Εκκλησίας της Ελλάδος .

      Κυριάκος Βαρβέρης

      Διαγραφή
    2. Πράγματι αναγράφηκε το παραπάνω.
      Και μάλιστα κάποια sites το θεώρησαν και χιούμορ.
      Όχι μόνο αστείο δεν είναι (ούτε καν κακόγουστο), αλλά το συγκεκριμένο ραμολί (όποιο και να ήτανε), θα έπρεπε να ανακαλυφθεί και να του γίνει ένα καλό κόντρα ξύρισμα, και να ξαναγυρίσει στον υπόκοσμο όπου ανήκει, ώστε να πάψει να βρίσκεται στον κόσμο της Εκκλησίας.
      Βέβαια το γεγονός δείχνει την ελαφρότητα με την οποία οι επίσκοποι αντιλαμβάνονται τις εκλογές επισκόπων:μια παρωδία που τα έχει όλα. Ίντριγκες δολοπλοκίες, εκβιασμούς, προβοκάτσιες, ίσως και χρηματισμούς. Το μόνο που απουσιάζει είναι και το μοναδικό που θα έπρεπε να είναι Παρόν, το Άγιο Πνεύμα.
      Τελικά οι διαδικασίες για την ανάδειξη των προέδρων των πολυεθνικών, μοιάζουν ως συνάξεις κατηχητικών μπροστά στις διαδικασίες εκλογής των επισκόπων.

      Διαγραφή
    3. Μήπως απλά ο άνθρωπος έχει καυστικό και καλό χιούμορ; Μήπως επιστρέφει την διπλή κοροϊδία στις προκατασκευασμένες καταστάσεις όπως είναι η ψευτοσύγκρουση με τον Φίλη που την ακολούθησε άτακτη υποχώρηση και βέβαια η για άλλη μια φορά στημένη επισκοπική εκλογή, αφού όλοι μπέρες πρίν γνώριζαν το αποτέλεσμα;

      Διαγραφή
  2. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ . ΑΝΑΒΟΛΗ 2 ΜΗΝΩΝ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ . ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ . ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΝΑΓΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ( ΑΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ) ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΝ Ο ΜΗΝΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ. Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΜΕ ΕΝΔΥΜΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ . ΘΕΟΣ Σ'ΧΩΡΕΣΤΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ .

      Διαγραφή
  3. ασφαλως ξεκινησαν οι εκλογες με την επιφοιτηση του αγιου πνευματος
    αυτος ο ασυνειδητος που εγραψε για τον φιλη ειναι αθεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν και όταν συζητηθεί το θέμα της Συνόδου της Κρήτης είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα προκύψει τίποτε ουσιαστικό, τίποτε ορθόδοξο καί θεάρεστο. Διαβάζοντας το τελευταίο τεύχος της εφημερίδας του Ναυπάκτου διαπιστώσαμε ότι έχει ήδη επιλέξει τη στάση γι αυτήν που "λέει" ότι κάποια στιγμή θάρθει μία ἀλλη Σύνοδος νά τα πεί καλύτερα καί ορθότερα από αυτήν. Φέρνει μάλιστα και παράδειγμα την Ομολογία Κυρίλλου του Λουκάρεως!!! Ερωτάται λοιπόν ο Άγιος Ναυπάκτου όταν μία Σύνοδος κηρύσσει ορθόδοξα είναι ορθόδοξη, όταν κηρύσσει κακόδοξα είναι κακόδοξη, όταν κηρύσσει και ορθόδοξα και κακόδοξα και μάλιστα βλάσφημα και αιρετικά, τι είναι; Μισο-ορθόδοξη ή μισο-αιρετική ; Και η Σύνοδος κατ' επέκταση της Τοπικής Εκκλησίας που την δέχεται τί είναι; Ή μήπως επειδή ο Ναυπάκτου δεν έχει ακόμη αποφασίσει να υπερασπισθεί την Πίστη των Αγίων Πατέρων όπως εκείνοι πρέπει η Εκκλησία να τον περιμένει; Κρίμα! Καλά έγραψε κάποιος ότι αυτή η σύνοδος της Κρήτης ακύρωσε τον Ναυπάκτου ως Πατερικό Θεολόγο εν τοις πράγμασιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από ότι διαβάζω δεν υπάρχει καμμία απόφαση ή αναφορά στο ανακοινωθέν της Συνόδου της 7/10/2016 για το πότε θα συζητηθεί το θέμα της Πανορθόδοξης της Κρήτης , μόνο κάποιες χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούσαν γι αυτό. Αν καταλαβαίνω καλά αυτό σημαίνει αναβολή της συζήτησης επ αόριστον. Και εμείς από ότι φαίνεται εις μάτην περιμέναμε την τελική τοποθέτηση της Ελληνικής Εκκλησίας.Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ζητησουν το λογο γιατι πλεον οι παπικοι αναγνωριστηκαν και με τη "βουλα"της ιστοριας ως εκκλησια;οι δικοι μας επιβεβαιωσαν οτι και η ιστορια αποδυκνυει και δεχεται οτι ειναι εκκλησιες.Φανταζεστε τωρα αυτοι να ισχυριζονται οτι οι ορθοδοξοι δεν ειναι σαν αυτους ιστορικες εκκλησιες;αφου οι ορθοδοξοι δεχτηκαν οτι αυτοι ειναι εκκλησια βαση της ιστοριας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι ποιό πιθανό να δούμε τον Φίλη επίσκοπο από τον π Ζήση αποτειχισμένο όπως επίσης είναι ποιό πιθανό να δούμε τον ίδιο τον πατριάρχη Βαρθολομαίο αποτειχισμένο παρά τον π Ζήση . Ο π Ζήσης , οποίος δεν ξέρω αν έχει βάλει και σαν προϋπόθεση του όποιου αγώνα και να κατέβουν οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ να ηγηθούν του όλου αγώνος .... περιμένει μάλλον τον πατριάρχη Βαρθολομαίο να αποτειχιστεί για να ακολουθήσει και αυτός . Πληροφορίες, μάλλον αβάσιμες , φέρουν και τον πατριάρχη Βαρθολομαίο να είναι τάχα αντιοικουμενιστής και κατά της πανκοσμιοποίησης και έτοιμο να αποτειχιστεί αλλά .... δεν αποτειχίζεται από μόνος του γατί και καλά άκουσε την δήλωση του καθηγητή .... και δεν του δίνει και άδεια ο Τελέβαντος ...
    Απο ότι κατάλαβα πάλι ο Τελέβαντος λέει εκτός εκκλησίας τους όσους αποτειχίζονται μόνοι τους και δεν περιμένουν τους πολλούς να αποτειχιστούν ...αλλά δεν συνιστά και την αποτείχιση των πολλών ...είναι λάθος για λόγους στρατηγικής γιατί κάποια στιγμή θάρθει μία ἀλλη σύνοδος νά τα πεί καλύτερα καί ορθότερα από αυτήν ..
    Τώρα θα μου πείς στρατηγός ήταν και ο Πεταίν και ο Τσολάκογλου για λόγους στρατηγικής κάνανε ότι κάνανε ..Το να είσαι στρτηγός ( αν είσαι ...) και να κάνεις στρατηγικές δεν είναι πρόβλημα ...το να υποτάσσεσαι όμως στον εχθρό και να πολεμάς μαζί του ενάντια σε όσους αντιστέκονται δεν είναι ο ορισμός του προδότη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου