Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Οταν συνεχως το φωναζουμε, με ολες μας τις φωνητικες χορδες, οτι καταντησατε μια ΧΑΒΡΑ ΨΕΥΔΟΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, εσεις συνεχιζετε και το αμφισβητειτε; Ιδου η καταστασι στην οποια βρισκεσθε. Ειναι αυτο Εκκλησια Χριστου; ΄Η ΧΑΒΡΑ και ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ; Ποιος μπορει να μας εξηγησει το ΑΙΣΧΙΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ που μοιαζει μαλλον με Δαιμονοκρατουμενη Συναγωγη, αφου η θρησκειες των Εθνων ειναι ΔΑΙΜΟΝΙΑ; Βαρυς ο λογος, αλλα δυστυχως, ΑΛΗΘΙΝΟΣ. Ο σωζων εαυτον σωθειτω.

Λεπτομέρειες!!! Γεμίσαμε «Εκκλησίες»! «Εκκλησίες», «εκκλησίες», «εκκλησίες»!!!

Μετὰ τὴν Κολυμπάριο Σύνοδο ποιός δίνει σημασία στὸ πῶς θεωρεῖ τὸ ἐπίσημο site τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τὸ προτεσταντικὸ μόρφωμα τοῦ CCME;
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με μέλη της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) 25.10.2016
Με μέλη της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) συναντήθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Τα μέλη της CCME, με επικεφαλής την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και μέλη από Γαλλία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ελβετία και Γερμανία συνεδρίασαν στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος και συγκεκριμένα του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών - Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος…
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διευθυντής του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών - Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, η προϊσταμένη του Κέντρου κυρία Ευθαλία Παππά, ο κ. Αντ. Παπαντωνίου, επίτιμος πρόεδρος της CCME και άλλοι συνεργάτες του Κέντρου.
Πηγή: http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=1958


____________________________________________________

Επίσκεψη (15-17/9/2015) στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Ειδομένη, Αθήνα) εκκλησιαστικής αντιπροσωπείας από Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία μαζί με εκπροσώπους του CCME. Συμμετείχαν ο Αγγλικανός Επίσκοπος Ευρώπης, David Hamid, ο Επίσκοπος της Κοπτικής Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Abna Angealos, ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Churches together in Britain and Ireland / Εκκλησίες Μαζί στη Βρετανία και Ιρλανδία, πάστορας Bob Fyffe, ο Torsten Moritz, από CCME, Βρυξέλλες, δημοσιογράφοι κλπ. Στην Αθήνα συναντήθηκαν και με τον Σεβασμιώτατο Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ενώ το πρόγραμμα …είχε οργανώσει η προϊσταμένη του ERP, κ. Ευθαλία Παππά.



____________________________________________________

  
Οι Ευρωπαϊκές Εκκλησίες για την τρομοκρατία και το προσφυγικό

Από 25 μέχρι 27 Νοεμβρίου 2015 η Διοικούσα Επιτροπή του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών συνεδρίασε στην Ιερή Πόλη Ετσμιατζίν της Αρμενίας, φιλοξενούμενη από την Αρμενική Αποστολική Εκκλησία.
Η επίσκεψη στην Αρμενία έδωσε την ευκαιρία για μια σειρά από σημαντικές στιγμές, όπως η ακρόαση με την Α.Α. τον Πατριάρχη Καρεκίν Β’ στη Μητρική Έδρα της Ιεράς Πόλεως του Ετσμιατζίν και το προσκύνημα στο Μνημείο και το Μουσείο της Αρμενικής Γενοκτονίας στο Ερεβάν, όπου έγινε κατάθεση στεφάνου για την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της Γενοκτονίας…
Η Διοικούσα Επιτροπή ανταποκρίθηκε στη σύγχρονη προσφυγική κρίση με τη δημόσια δήλωση «Μια Ευρώπη ειρήνης και φιλοξενίας», που ακολουθεί:

Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών
Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διεκκλησιαστικών Θεμάτων. 
(ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Θυμαστε, αυτη την αδελφη ψυχη; Ειναι αυτος που ηταν υποψηφιος μητροπολιτης Κατερινης, αλλα συναναστρεφεται ασυστολα και  ....γελαδεροτατα, με ολους τους ετεροδοξους και αλλοδοξους, αλλα ακουγονται και αλλα πολλα ...ευωσμα!!!!! εργα και ημερες του).
                      Δυο ....αδελφες ψυχες....
 



Διοικούσα Επιτροπή
Ιερά πόλις Etchmiadzin–Αρμενία, 25-27 Νοεμβρίου 2015


Δήλωση
Μια Ευρώπη ειρήνης και φιλοξενίας
…………………………………
Οι Εκκλησίες της Ευρώπης πρέπει να είναι φωνή ειρήνης και φιλοξενίας σε αυτούς τους δυσχείμερους καιρούς. Απορρίπτουμε οιανδήποτε απόπειρα να μετατραπεί η Ευρώπη σε φρούριο και καταδικάζουμε όλες τις πράξεις βίας, εχθρότητος, και αποκλεισμού εναντίον προσφύγων. Η Διοικούσα Επιτροπή έχει ωστόσο επίγνωση ότι η προσφυγική κρίση εγείρει τεράστιες προκλήσεις στα μέλη της όσον αφορά τις ευθύνες τους σχετικώς με την ενσωμάτωση.


Το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών καλείται να διακηρύξει και να βιώσει και εφαρμόσει το Ευαγγέλιο, υποστηρίζοντας ένα όραμα περί Ευρώπης ως ηπείρου διαβιούσης εν ειρήνη με τον εαυτό της και τους γείτονές της, εξασφαλίζοντας τη ζωή και την ευημερία όλης της ανθρωπότητος. Ως Εκκλησίες, κινούμενες προς στενότερη συντροφική σχέση και μεγαλύτερη ενότητα, καλούμεθα να βιώσουμε και να εφαρμόσουμε την βιβλική επιταγή να οικοδομούμε γέφυρες, να τρέφουμε τους πεινώντες και να υποδεχόμεθα τους ξένους. Αυτό ακριβώς το όραμα το οποίο εμπνέει εκατομμύρια Ευρωπαίων να εργασθούν για την ειρήνη και να προσφέρει χριστιανική φιλοξενία. Το όραμα αυτό προσελκύει επίσης πολλούς στα σύνορά μας επ’ ελπίδι καλυτέρας ζωής εντός των συνόρων αυτών. Κατ’ αυτές τις ημέρες σκότους, οι λέξεις του Χριστού φωτίζουν το δρόμο μας: «ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε».
Μητέρα Εκκλησία Ιεράς πόλεως Etchmiadzin, 27 Νοεμβρίου 2015
[Μετάφρασις εκ του αγγλικού:
Δρ Νικόλαος Κ. Πετρόπουλος, M.St., D.Phil. {Oxon.}

Πηγή


Κι ἕνας σχολιασμὸς ἀπὸ eleysis-ellinwn.gr

Έτσι προωθείται η ισλαμοποίηση στην Ελλάδα…






Ποιοι επισκέφτηκαν την Αρχιεπισκοπή

26-10-2016-19-15-5810d69e6a764  Με μέλη της Επιτροπής Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) συναντήθηκε χθες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.


   Τα μέλη της CCME δήλωσαν την συμπαραστάσή τους στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει να υπάρξουν βιώσιμες λύσεις για τους «πρόσφυγες» που έχουν φτάσει στη χώρα μας.
Άραγε έχει γνώση η εκκλησία για τον πρόσφατο ξυλοδαρμό κοπέλας στην Ηλεία από μουσουλμάνους και το σχέδιο ισλαμοποίησης της χώρας;

12 σχόλια:

  1. Αυτοί οι λεγόμενοι ορθόδοξοι έχουν ακυρώσει στην πράξη το "Πιστεύω". Γιατί τους ακολουθεί το ποίμνιό τους; Η λύσις είναι μία, αποτειχιση από τους λυκοποιμενες και επιστροφή στο ορθόδοξο εορτολόγιο. Ο Θεός, βλέποντας την προαίρεση μας, θα κανονίσει όλα τα υπόλοιπα.
    Κ. Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαλύστε τις ψευδοσυνόδους που δημιουργήσατε και τότε ναι, όλοι μαζί ενωμένοι και αποτειχισμένοι να αγωνιστούμε για την Μία Εκκλησία που βρίσκεται σε πόλεμο και όταν αυτό γίνει μπορούμε όλοι μαζί συντεταγμένα να επιστρέψουμε νόμιμα στο γρηγοριανό ημερολόγιο....

      Διαγραφή
    2. Ελα ρε παιδια τώρα που επειδή ΔΕΝ ξέρετε τα Ισοπεδώνετε όλα.

      Όπως υπάρχουν αιρέσεις που ΑΥΤΟ-ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ "Χριστιανοί" ενώ δεν είναι, έτσι υπάρχουν και "Ορθόδοξοι" που ΔΕΝ είναι ορθόδοξοι αλλά ψευτο-ορθόδοξοι, και έτσι είναι και "Παλαιοημερολογίτες" που "ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ τους Παλαιοημερολογίτες"...!!!

      Πάψτε επιτέλους να τα "τσουβαλιάζετε" όλα σε ένα τσουβάλι.

      Το ΠΟΙΑ είναι "Ψευτοσύνοδος" μπορείτε να το βρείτε πανεύκολα μελετώντας την Ιστορία.

      Υπάρχουν Δυο κατηγορίες βασικές.
      1) Ματθαιϊκοί (Ξεκάθαρη Εκκλησιολογία μέχρι σήμερα. Οι ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ Νεοημερολογίτες είναι Σχισματικοί και βρίσκονται Εκτός Εκκλησίας διότι έτσι έχουν αποφασίσει τουλάχιστον Τρεις Πανορθόδοξες Σύνοδοι (υπάρχουν δηλαδή "Σύνοδοι" (με αποδείξεις ιστορικές) που έχουν αποφασίσει το ανάθεμα σε όσους αλλάξουν το ημερολόγιο για να μην φραγκέψουν). Επίσης οι Νεοημερολογίτες έσχισαν την Εκκλησία με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ - εκκλησιαστικώς και νομικώς - αλλαγή του ημνερολογίου (Μην το ξεχνάμε αυτό οτι είναι ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ η αλλαγή) και όπως είδαμε ΦΡΑΓΚΕΨΑΝ όντως. Ο ΚΡΥΦΟΣ σκοπός της αλλαγής του ημερολογίου ήταν στην αρχή το ΦΡΑΓΚΕΜΑ και στην συνέχεια ο κρυμένος Οικουμενισμός.
      2) Φλωριναίοι (Προσποιούνται τους Παλαιοημερολογίτες, είναι σε κοινωνία με τους Νεοημερολογίτες, θεωρούνται Σχισματικοί και από τους Ματθαιϊκους αλλά και από τους Νεοημερολογίτες και ΕΙΝΑΙ όντως σχισματικοί)


      Το 1924 καταπατήθηκαν οι ΓΡΑΠΤΕΣ και ΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ και οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ και ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ περί "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ", "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ" και περί "ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ". Το "Τίμημα" για όσους έκαναν την "Καινοτομία" είναι το ΑΝΑΘΕΜΑ (από τους πατέρες και τις Συνόδους).

      Το 1924 έγινε ΣΧΙΣΜΑ και ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ είναι ο ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ που με ΠΑΡΑΝΟΜΟ τρόπο προσπάθησαν να ΦΡΑΓΚΕΨΟΥΝ τους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.

      Το 1924 υπήρξαν οι ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ και οι ΨΕΥΤΟ-ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ.
      Η ΑΛΗΘΙΝΗ Εκκλησία του Θεού και η ΚΟΣΜΙΚΗ Εκκλησία του Θεού.

      Μεσολάβησαν ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ προσπάθειας από τους εναπομειναντες Ορθοδόξους για να μετανοήσουν οι ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ Νεοημερολογίτες και μάλιστα εν μέσω ΔΙΩΓΜΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟΥ...!!!!

      11 χρόνια 1924-1935, 13 Χρόνια 1924-1937 , 24 Χρόνια 1924-1948.

      Και μην ξεχνάμε οτι το 1930-1940 ο Μασώνος Βενιζέλος έκανε ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ τους "Ποιμένες" (μισθωτός Ποιμένας ΟΥΚ εστί Ποιμένας κατά τον Ιησου Χριστό που θα ΚΡΙΝΕΙ τον κόσμο), προφανώς για να συγκρατήσει το κύμα διαφυγής προς την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. (έπρεπε ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να "περάσει" το νέο ημερολόγιο για να ακολουθήσουν και οι άλλες ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ αλλαγές όπως τα ΠΣΕ το 1948...!!!

      ΨΕΥΤΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΟΣΜΙΚΟΙ λοιπόν όσοι έκατσαν εντος της ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ μετά το ΣΧΙΣΜΑ του 1924 και ΦΡΑΓΚΕΜΕΝΟΙ...!!! Τώρα το ΦΥΣΑΝΕ και ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ διότι κατάλαβαν οτι ανήκουν μέσα στην ΑΙΡΕΣΗ πλέον του Οικουμενισμού.

      ΜΗ Φοβού το ΜΙΚΡΟΝ ΠΟΙΜΝΙΟΝ λέει ο Ιησούς Χριστός, αλλά αυτοί πιθανώς λόγω του ΕΓΩΙΣΜΟΥ τους θέλουν και την ΚΟΣΜΙΚΟΤΗΤΑ και την ΔΥΝΑΜΗ και την ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ της Εκκλησίας του Νέου Ημερολογίου για να νιώθουν "άνετα"...!!!

      Τα όμοια με τα όμοια χαίρονται λέει η Φιλοκαλία..!!!
      Οι Κοσμικοί ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ όχι με την ΑΛΗΘΙΝΗ αλλά με την ΚΟΣΜΙΚΗ (και μόνο κοσμική) ΑΝΙΕΡΗ "ψευτο-εκκλησία" του Νέου Ημερολογίου με τους Μισθωτούς ΨΕΥΤΟ-ΠΟΙΜΕΝΕΣ τους...!!!

      Μακάρι κάποτε να ξυπνήσετε και να ταπεινωθείτε..!!!

      Διαγραφή
  2. Όλα καλά, αλλά αυτή την επιστροφή στο ορθόδοξο εορτολόγιο δεν την καταλαβαίνω. Δηλαδή τώρα δεν έχουμε ορθόδοξο εορτολόγιο, έχουμε παπικό; Μήπως θέλεις να πεις, επιστροφή στο παλαιό ημερολόγιο, που διορθώνει τον Θεό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Θεό τον διορθωσε η αλλαγή του ημερολογίου. Στον ορθόδοξο χριστιανό είναι αδιάφορος ο χρόνος και οι ελλείψεις του... Μένει σταθερός στο πατροπαράδοτο εορτολόγιο και ημερολόγιο χωρίς προσθαφαιρεσεις.
    Κ. Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον δεν κατάλαβες:
    Όταν ο Θεός θέτει την εαρινή ισημερία, σε μια ορισμένη ημερομηνία, εσείς αυτό το αρνείσθε και λέτε, ότι αυτό συμβαίνει 13 ημέρες αργότερα. Έτσι δεν διορθώνετε το Θεό και εμμέσως δεν του λέτε, ότι δεν τα έχει φτιάξει καλά, ενώ εσείς τα φτιάχνετε καλλίτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ω της βλακείας!
    "Τον Θεό τον διόρθωσε η αλλαγή του ημερολογίου"!
    Ο Θεός διορθώνεται ποτέ; Από εκεί φαίνεται, ότι δεν τα έχει φτιάξει καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ανοησίες γράφετε.

      Οι Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Σύνοδοι ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ.

      ΤΟ θέμα του ημερολογίου ΔΕΝ είναι θέμα "ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΧΡΟΝΟΥ" αλλα ΥΠΑΚΟΗΣ σε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ και ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την ΑΛΛΑΓΗ του ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ με ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ για να ΜΗΝ ΦΡΑΓΚΕΨΟΥΝ οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ...!!!!
      *(βλέπε τρείς πανορθόδοξες σύνοδοι του 16ου αιώνα που έγιναν ΤΡΕΙΣ μέσα σε 10 χρόνια για το ίδιο θέμα λόγω της ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΟΥΝΙΑΣ..!!!)

      Το λέμε, το ξαναλέμε, αλλά οι νεοημερολογίτες είναι ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ λόγω των ΦΛΩΡΙΝΑΙΩΝ "ΔΕΚΑΤΡΙΜΕΡΙΤΩΝ" Ψευτο-Παλαιοημερολογιτών *(που έπρεπε να ΠΡΟΣΠΟΙΗΘΟΥΝ τον ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗ)....!!!!

      Η Εκκλησία ενώ επικρατούσε ΗΡΕΜΙΑ και χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος η ανάγκη, ΣΧΙΣΤΗΚΕ από τους ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΣ που ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝΕ να ΦΡΑΓΚΕΨΟΥΝ τους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ και την Ορθοδοξία και να την μετατρέψουν σε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ (τα λένε και ΓΡΑΠΤΩΣ αυτά στην Αιρετική Εγκύκλιο του 1920, πριν τα κάνουν πράξη - υπήρχε ΣΧΕΔΙΟ, γιαυτο και η αλλαγή του ημερολογίου ήταν ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ και ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ - και ΑΝΤΙΤΙΘΟΝΤΑΝ στους Πατέρες και στις Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους)..

      Όταν μια Οικουμενική η Πανορθόδοξη Σύνοδος έχει ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ για ΚΑΤΙ στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΔΕΝ γίνεται να βγεί ο οποιοσδήποτε αργότερα και να ΚΑΙΝΟΤΟΜΗΣΕΙ είτε είναι ΚΛΗΡΙΚΟΣ, είτε ΛΑΙΚΟΣ είτε ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ….

      Διαγραφή
    2. Εγώ ρώτησα κάτι απλό και δεν μου απαντάς:
      Αναγνωρίζετε την εαρινή ισημερία, που όρισε ο Θεός να γίνεται μια ορισμένη ημέρα του χρόνου ή την μετατοπίζετε 13 ημέρες αργότερα; Σ΄αυτό ακριβώς, που ρωτάω να απαντήσετε.
      Και μάθετε, ότι ο Θεός τα έκανε όλα καλά λίαν και δεν μπορεί κανείς, μα κανείς, να πει, ότι τον Θεό τον διόρθωσε κάποιος ή κάτι.
      Τα υπόλοιπα περί Πανορθοδόξων Συνόδων, περί Φλωρινικών, περί φραγκέματος, περί ουνίας, περί καινοτομιών, κ.λπ. είναι "άλλα λόγια ν΄ αγαπιώμαστε".
      Περί του συγκεκριμένου, που ρωτάω, μπορείς ν΄ απαντήσεις ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται;

      Διαγραφή
    3. 1/2


      Ο,τι ίσχυε 2016 χρόνια, ισχύει και τώρα χωρίς να αλλάξει τίποτα ως προς τις ημέρες για το Πάσχα.

      Για να καταλάβεις τι γίνεται με το νέο και το παλιό ημερολόγιο, μάθε το εξής:

      Στο νέο ημερολόγιο όταν έρχεται η ώρα να εροτάσετε το Πάσχα, αλλάζετε ημερολόγιο και γυρνάτε σε Ιουλιανό (παλιό) ημερολόγιο. Πηδάτε (αφαιρείτε) ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ όταν Ανοίγει το ΤΡΙΩΔΙΟ (για να μπορείτε να συγχρονιστείτε με τους Ορθοδόξους και να εορτάσετε το Πάσχα με τους Ορθοδόξους.

      Επίσης στην Νηστεία των Αποστόλων επειδή ξεκινάει από Κινητή Εορτή (Πάσχα) και καταλήγει σε Σταθερή Εορτή βάση ημερολογίου (Εορτή Αποστόλων), οι ημέρες της Νηστείας κουτσουρεύονται μέχρι αηδίας (πχ. το 1925 η 1927 - δεν θυμάμαι, ήταν κάπου 3 μέρες νηστείας μόνο) αλλά "δεν τους ένοιαξε και πολύ τους παπάδες τότε όπως φαίνεται" και κάθε 11 χρόνια εκτός από τον "περιορισμό" (αφαίρεση) των ημερών, η ΝΗΣΤΕΙΑ αυτή των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.

      Δεν βγαίνουν τα νούμερα εκεί στο νέο ημερολόγιο, αλλά η "Ανάγκη" για να ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΕΤΕ με τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ για να γίνουν στην συνέχεια όσα ΠΑΘΑΤΕ (εσείς οι Καινοτόμοι τα πάθατε, όχι εμείς οι Εναπομείναντες Ορθόδοξοι).

      Ποιός σας τα λέει αυτά όμως από τους Ψευτο-Ποιμένες σας?? Κανείς. Μισθωτός Ποιμένας ΟΥΚ Εστί Ποιμένας.
      Καινοτόμοι = Αναθεμα = Εκτός Εκκλησίας.
      Καταπατήσαντες ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ (Γραπτές και Άγραφες) με σκοπό την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ = ΑΝΑΘΕΜΑ απο Οικουμενικές Συνόδους.

      Τι ψάχνετε να βρείτε? Είστε στο ΛΑΘΟΣ ΚΑΡΑΒΙ και απλά πετάτε καραμέλες και δικαιολογίες επειδή ΔΕΝ ξέρετε τι σας γίνεται.

      Είναι σαν ένας άθεος να λέει "γιατί να γίνω Χριστιανός" αφού η "Χριστιανοσύνη" είναι ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΕΝΗ σε ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ και όλο αλληλο-αναθεματίζονται και αλληλο-αφορίζονται μεταξύ τους κλπ., ενώ ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα διότι ΜΟΝΟ η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι η ΑΛΗΘΙΝΗ Πίστη και οι άλλοι Χριστιανοί είναι Αιρετικοί - ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΙ...!!!!

      Η Αλήθεια είναι οτι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΘΕΟΥ είναι ΜΙΑ και από ΑΥΤΗΝ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ανά καιρούς τα διάφορα ΣΧΙΣΜΑΤΑ και ΑΙΡΕΣΕΙΣ και ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - οδηγούνται στην Απώλεια (αναθεματισμός).
      Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή?
      Άλλοι λένε να ενωθούν οι του παλαιού...!!!
      Πως θα γίνει να ενώσεις το Ορθόδοξο με το Αιρετικό χωρίς να μετανοήσει το αιρετικό κομμάτι και να απορρίψει τις κακοδοξίες του?

      Και κάτι τελευταίο. Εφόσον η Ορθοδοξία είναι η σωστή, οι ΛΑΘΟΣ πρέπει να ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, να ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ και να ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ και στην συνέχεια να ΜΠΟΥΝ ΕΝΤΟΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (ινα πάντες εν ωσι) και ΟΧΙ η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ να ΜΠΕΙ στους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ που ΈΣΦΑΛΛΑΝ κλπ.
      Η Ποίμνη είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, όχι τα χαμένα προβατάκια που τριγυρνάνε και δεν ξέρουν που να πάνε.

      Το 1924 έγινε ΣΧΙΣΜΑ. Κάποιοι ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝ και αποφάσισαν να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ Ορθόδοξοι και να ΜΗΝ ΦΡΑΓΚΕΨΟΥΝ (άρα είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ και ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΗΓΕΤΙΚΗ - ΚΟΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ / ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ) και κάποιοι άλλοι ΥΠΕΚΥΨΑΝ στο ΦΡΑΓΚΕΜΑ και είναι οι ΨΕΥΤΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ που είτε για λόγους "ΦΟΒΟΥ" είτε για λόγους "ΧΡΗΜΑΤΟΣ" (Μισθωτοί Ποιμένες) ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ή ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ με το ΣΧΙΣΜΑ...!!!

      Αυτά ΔΕΝ είναι σωστά πράγματα.
      Φυσικά και οι ΣΧΙΣΤΕΣ (Νεοημερολογίτες) και οι ΚΟΙΝΩΝΟΙ αυτών (δήθεν Ορθόδοξοι), όλοι "την ΠΑΤΗΣΑΝ" και τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει (όσοι ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ τι γίνεται).

      Μετά το 1924 η ΜΙΑ Εκκλησία ΔΕΝ ήταν (για την Ελλάδα) στους Νεοημερολογίτες αλλά ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ που ΑΦΗΣΑΝ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ για την ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ και που έχουν ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ μέχρι ΣΗΜΕΡΑ.

      Διαγραφή
    4. 2/2


      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λοιπόν ΚΑΘΟΛΟΥ "Άλλα Λόγια να Αγαπιόμαστε" και "Λεπτομέρειες" όλα αυτά...!!! Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ όλα αυτά για κάποιον ο οποίος ψάχνει να βρεί που είναι η ΜΙΑ Εκκλησία...!!!

      Εφόσον λοιπόν "κάποιοι" ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ας ΤΑΠΕΙΝΩΘΟΥΝ και ας κάνουν ο,τι λέει η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για να ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (στην Ελλάδα). Η "ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" του Θεού ΔΕΝ είναι προτεκτοράτο του καθένα. Δεν είναι ΚΤΗΜΑ κανενός η ΜΙΑ Εκκλησία και ΔΕΝ είναι ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ από ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ. Στην ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ "ΑΝΗΚΟΥΝ" όσοι ειναι Ορθόδοξοι.

      Οι νεοημερολογίτες από την ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ τους λόγω της ΚΟΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ πιθανώς οτι δήθεν ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ η "ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ του Χριστού" και οτι μπορούν δήθεν να κάνουν ο,τι θέλουν...
      (ο,τι ΑΝΤ-ΟΡΘΟΔΟΞΑ και να έχουν κάνει και ΟΣΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ και να έχουν ΦΑΕΙ από τις Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους για τις ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ τους και γενικότερα για τις ΑΝΥΠΑΚΟΕΣ ΤΟΥΣ σε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ων ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ και για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ΓΡΑΠΤΩΝ και ΑΓΡΑΦΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΩΝ)

      Τέλος στο Νέο Ημερολόγιο και ενώ αναγράφεται σε Οικουμενική Σύνοδο οτι το Πάσχα ΔΕΝ γίνεται να υπερβαίνει μια συγκεκριμένη Ημερομηνία, ακριβώς επειδή αλλάξανε το ημερολόγιο, στην ημερομηνία αυτή ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ και ενώ (Αναγκαστικά) εορτάζουν οι Νεοημερολογίτες το Πάσχα Ίδια μέρα με τους Ορθοδόξους Παγκοσμίως, για τους Νεοημερολογίτες είναι 13 μέρες μετά η "Ημερομηνία" (κατά παράβαση της Οικουμενικής Συνόδου για το Πάσχα) αλλά "Σφυρίζουν αδιάφορα" και το προσπερνάνε και αυτό...!!!!

      ΌΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ το ΠΑΣΧΑ την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ αλλά για τους Νεοημερολογίτες η ημερομηνία "λέει" μεταγενέστερη ημερομηνία.

      Αν κάποιος διαβάσει για τις "30-35 ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΕΙΣ του Νέου Ημερολογίου" θα βρεί πολλά..!!!

      Το κυρίαρχο θέμα όμως είναι οτι το 1924 έγινε ΣΧΙΣΜΑ από τους ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΣ που ΧΑΛΑΣΑΝΕ την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
      Οι εναπομείναντες Ορθόδοξοι όμως, μέσα από ΑΓΩΝΑ προσπάθησαν να ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΟΥΝ την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και παρά τα όποια επιμέρους σχίσματα και αιρέσεις που προέκυψαν όπως πχ. η Νεο-Εικονομαχία ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΑΝ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΗ την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΚΟΒΩΝΤΑΣ Παράλληλα ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ με τους ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ Νεοημερολογίτες και με τους ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ..!!!

      Σεις ψάχνετε στους "Έπρεπε να προσποιηθεί κάποιος τους Παλαιοημερολογίτες" Φλωριναίους να βρείτε τα κακώς τους κείμενα για να κατηγορήσετε τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ που φυσικά ΔΕΝ είναι αυτοί αλλά ούτε και τα διάφορα αιρετικά μορφώματα που εμφανίστηκαν ανά καιρούς και που και αυτά αποσχίστηκαν από την ΜΙΑ Εκκλησία με τις κακοδοξίες τους...!!!

      Ποιός λοιπόν ΔΕΝ ξέρει τι του γίνεται?
      Σίγουρα ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, αλλά εσείς,...!!!!

      Μακάρι να ξυπνήσετε κάποτε...!!
      Θέλει ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ....αλλά ΔΥΣΚΟΛΟ....!!!

      Διαγραφή
    5. Τόσα πολλά και πολύπλοκα, ενώ "ενός εστί χρεία", να διαλέξεις την αγαθή μερίδα:
      1/ Το Πάσχα δεν γιορταζόταν ποτέ την ίδια ημερομηνία, είτε προ της Α΄ Οικουμενικής, είτε μετά, τουλάχιστον για 800 χρόνια, μέχρι που το επέβαλε ο Καρλομάγνος!
      2/ Και του παλαιού και του νέου διορθώνουν το Θεό, οι πρώτοι 4 φορές (2 ισημερίες, 2 ηλιοστάσια), οι δεύτεροι 1 (εαρινό ηλιοστάσιο), για να γιορτάζουν όλοι μαζί.
      3/ Η νηστεία δεν σώζει, δεν περιλαμβάνεται στους 9 μακαρισμούς, στην επί του Όρους ομιλία.
      4/ Δεν υπάρχει συνεορτασμός με τους αιρετικούς (π.χ. παπικούς).
      5/ Στο ότι ο Ποιμένας δεν πρέπει να είναι μισθωτός, έχεις δικαιο.
      6/ Ο Χριστιανισμός έχει 14 εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες
      7/ Οι του Παλαιού πρέπει να είναι τουλάχιστον 10.
      8/ Καμία σχέση δεν πρέπει να έχει η Ορθοδοξία με την αίρεση.
      9/ Το Σχίσμα του 1924 δεν είναι μεταξύ Ορθοδόξων και Φράγκων, αλλά μεταξύ ημερολατρών και μη.
      10/ Οι Σχίστες είναι οι του Παλαιού, όχι οι του Νέου.
      11/ Πρέπει να καταλάβουν οι του Παλαιού, ότι την ευθύνη την φέρνουν αυτοί.
      12/ Πρέπει να καταλάβουμε, ότι η Εκκλησία έχει όλα της τα μέλη αμαρτωλά (ακόμη και οι άγιοι μέχρι την β΄ παρουσία) και κάνουν λάθη, γι΄ αυτό βγάζουν και λανθασμένες αποφάσεις.
      13/ Η Εκκλησία του Χριστού δεν τρώει αναθέματα, γιατί έχει κεφαλή τον αναμάρτητο Χριστό.
      14/ Κολλήσαμε στη σαχλαμάρα της ημερομηνίας, ως τρόπο σωτηρίας.
      15/ Έτσι, όπως πάμε όλοι μας, μετά κάποιους αιώνες, θα συνερτάζεται το Πάσχα με της Παναγίας, αλλά ο καλός Θεός θα φροντίσει να φέρει τη β΄ παρουσία και έτσι γλυτώνουμε.
      16/ Τώρα, το ποιός είναι σχισματικός, ας ψάξει να το βρει μέσα του και να μην ακούει τις σειρήνες γύρω του.
      17/ Θέλει ταπείνωση από όλους, όχι από μια μερίδα.
      18/ Οι Βρεττανοί έχουν μια ωραία παροιμία για τους Έλληνες γενικώς: "two greeks, three opinions", δηλ. δυο έλληνες, τρεις γνώμες.

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου