Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016









 OMΟΦΩΝΩΣ, λεει παντοτε το ανακοινωθεν.
Δημιουργησε ο Μεγαλομαχαραγιας του Φαναριου Αρχαιρεσιαρχης Βαρθολομαιος μια αυλη και την ονομασε οπως και οι αυτοκρατορες, "αυλη του πατριαρχου". Εκει μαζεψε διαφορα τσιρακια ή κοπελια, κατα την παροιμιωδη εκφρασι του Αγιου Μαρκου του Ευγενικου, και εναν εναν τους προωθει, συνοδικα και ομοφωνως λενε τα ανακοινωθεντα(!!!!!!!!!!!!!) ως επισκοπους ή μαλλον επισκοπιδια.
Και για να μην νομιζετε οτι αδικουμε προσωπα και πραγματα, διαβαστε την δουλικοτητα τους απο τα μηνυματα τους και τις διαφορες προσφωνησεις τους.
Εκφραζουν ακριβως οτι ζητουσε απο τους δουλους του ο Σουλταν Μεχμετ....
Μιλανε στον Σουλτανο τους και πως θελετε να τον προσφωνησουν;
Εμεινε καποιος εκει για να κανη τον παπα ή χειροτονηθηκαν ολοι οσοι απεμειναν, επισκοποι;


Ανταπόκριση- Φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας/Κωνσταντινούπολη

Στο Φανάρι προσήλθε ο νέος Εψηφισμένος Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, βοηθός του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου για να παρουσιαστεί ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ώστε να δωσει το μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα με τα οποία αποδέχεται την εκλογή του.
Στην προσφώνησή του κατα τη διάρκεια του μικρού Μηνύματος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην αφοσιωμένη προς τον Θρόνο διακονία του νέου Εψηφισμένου Επισκόπου στη διάρκεια πολλών ετών και ιδιαίτερα στην μέχρι τώρα πορεία του στη Σμύρνη στην οποία κυριολεκτικώς ανέστησε την τοπική Εκκλησία εργαζόμενος για το πνευματικό της έργο με όλες του τις δυνάμεις.
Αντιφωνώντας με συγκίνηση ο Εψηφισμένος Ερυθρών Κύριλλος υπέβαλε την αφοσίωση και την πιστότητα τόσο προς τον Πανίερο Θεσμό όσο και στο πρόσωπο του Πατριάρχου Βαρθολομαίου και υποσχέθηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται με τα ίδια αισθήματα. Ευχαρίστησε για την τιμή και τον  Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και τους αγίους αρχιερείς για την ψήφο τους.
Aκουλουθεί το μικρό Μήνυμα του Εψηφισμένου Επισκόπου Ερυθρών:
Παναγιωτατε Δέσποτα,
Σεβασμιώτατοι άγιοι αρχιερείς,
Δεν ήμουν σε θέση ούτε καν να διανοηθώ οταν συνόδευα τον Αυθέντη και δεσπότη μας, Εσας Παναγιώτατε, στις Αποστολικές περιοδείες Σας στη μαρτυρική γη της Ιωνίας και κοινωνούσα από το δακρυσμένο βλέμμα Σας τα παθήματα ενός ολόκληρου λαού, του Ρωμέικου, πως οι Ερυθρές, η ιστορική αυτή πόλις και περιοχή, απασχολούσε την Θεοκίνητη σκέψη Σας τόσο ευμενώς για την ελαχιστότητά μου.
Ευρίσκομαι σήμερα ενώπιόν Σας διότι με κάλεσε η προτροπή και η προκρισή Σας αλλά και η επιεικής ψήφος των αγίων αρχιερέων και δέχομαι με ευγνωμοσύνη το κέλευσμα! Δέχομαι με ευγνωμοσύνη και κλίνω ευλαβικά τον τράχηλο μπροστά σε Εσάς τον κατ’ άνθρωπον Ευεργέτη μου, τον πατέρα μου, εκείνον του οποίου τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη ούτε επρόδωσα ούτε και θα το πράξω. Είμαι ευγνώμων ότι πλέον ανήκω ως επίσκοπος στους βοηθούς Σας και έτσι υπόσχομαι να συνεχίσω να στέκομαι ως Κηρυναιος του Μεγάλου Σταυρου τον όποιον ως τύπος Χριστου φέρετε.
Διηκόνησα υπό το ωμόφορό Σας στην μαρτυρική Σμύρνη τα δάκρυα της οποίας σαν να έπαυσαν από προχθές προς καιρόν, διότι πλέον η Αρχόντισσα αυτή της Ιωνίας έχει εψηφισμένο Ποιμενάρχη ο οποιος θα την αγαπήσει με όλη του την ψυχη και μάλιστα με την διαρκή φυσική του παρουσία εκεί θα είναι στην καθημερινότητα των τέκνων της ο φωτεινός φάρος της πνευματικής ζωής.
Καταθέτοντας τις ταπεινές μου αυτές σκέψεις και αποδεχόμενος την εκλογή μου ευγνωμονώ πάλιν και πολλάκις την Παναγιότητά Σας για τα όσα αγαθά επεφύλαξε προς την ταπεινότητά μου και ασφαλώς εσας, άγιοι αρχιερείς, διότι με πολλή επιείκεια με κρίνατε κατάλληλο για την ευθυνοφόρο θέση του Επισκόπου και μάλιστα υπό τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριό μοι κύριο Βαρθολομαίο.
Υποβάλλω συν πάσι τούτοις και την ευγνωμοσύνη του μέχρι τώρα ποιμνίου μου το οποιο αναμένει ως δρόσο αερμών την ευλογητική παρουσία του Μητροπολίτου του ώστε με τη Χάρι του Κυρίου να γίνουν «μία ποίμνη εις ποιμήν».
Ευγνωμονω αφωσιωμένος Παναγιώτατε!
Πολλά τα έτη σας!
Στη συνέχεια, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος στο τέλος της οποίας ο νεοεκλεγείς δέχτηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές των Ιεραρχών, των κληρικών της Αυλής και άλλων πιστών.

3 σχόλια:

  1. Καλά,αφού αυτός"ανάστησε"την εκκλησία της Σμύρνης,γιατί δεν ψηφίστηκε και ως μητροπολίτης της;;!!Γιατί να πάει άλλος,που δεν ξέρει ΤΙΠΟΤΑ από το θρόνο,που τον στέλνουν και να μη μείνει ο Συκής;;Αυτά είναι τα ΠΑΡΑΔΟΞΑ του ...πατριάρχη,που κανείς δεν θα μπορέσει ΠΟΤΈ να καταλάβει!!Πάντως,αν είχε λίγο φιλότιμο ο Κύριλλος ΔΕΝ έπρεπε να δεχτεί την επισκοποποίηση παρεκτός στη Σμύρνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον απο μυτιληνη ε?Λιγο ντροπη δεν βλαπτει.

      Διαγραφή
  2. Από Μυτιλήνη ναι!Να πάει κι ο Φραντζής με τον Καλαματιανό στη χειροτονί
    α,για να"δέσει το γλυκό"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου