Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Οι αθωες φωνες των δολοφονημενων ασθενων εφθασε μεχρι τον θρονο του Θεου και προκαλουν την οργη του Θεου, σε ολοκληρη την Εκκλησια και σε ολοκληρο το Εθνος. Ομως ουδεις ηβουληθη συνιεναι.

 
Γραψαμε παληοτερα οτι ο Σωτηρικος μοιχεπιβατης Μεσογαιας Νικολαος Χατζηνικολαου, θαπρεπε να κρεμαστη στην πλατεια Συνταγματος, σαν ενοχος χιλιαδων ασθενων που δολοφονουνται απο τους χασαπηδες γιατρους κανιβαλικω τω τροπω.

Οι αθωες φωνες των δολοφονημενων ασθενων εφθασε μεχρι τον θρονο του Θεου και προκαλουν την οργη του Θεου, σε ολοκληρη την Εκκλησια και σε ολοκληρο το Εθνος.

Ομως ουδεις ηβουληθη συνιεναι. 

Καρφι δεν τους καιγεται τους τυχοδιωκτες αυτους ρασοφορους και τους αλλους, τους ομοιους τους.

Ομως φταινε και τα ιστολογια, αλλα και οι λεγομενοι χριστιανοι που ανεχονται αυτη την απαραδεκτη καταστασι.

Και τωρα το παραλογο και αθεο κρατος θελει οργανωμενα με την διαλυμενη Εκκλησια να καμουν κοινο αγωνα και κοινη προσπαθεια για να εξαπατησουν απο κοινου, τον απληροφορητο και ζαλισμενο λαο.

Αυτο θα σημανει την συνενοχη ολων και "το αιμα αυτων εφ' ημας και επι τα τεκνα ημων".

Ειναι βεβαιο οτι η οργη του Θεου θα ελθη με μεγαλυτερη Αποτομια.

==============

Ετσι καταντουν ενα θυμα αμα παρουν το οκεϋ. 

Το ξεκοκαλιαζουν κυριολεκτικα, του ξεριζωνουν ολα τα χρησιμα οργανα.

==================
Εμεις παραμενουμε σταθεροι και αμετακινητοι στην αναρτησι μας δεξια στο ιστολογιο μας εδω και πολλα χρονια:
Η ΑΠΟΦΑΣΙ ΤΗΣ "ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ", σχετικα με τις Κανιβαλλικες Μεταμοσχευσεις, απεδειξε οτι δεν ειναι ΙΕΡΑ, αλλα ΑΝΙΕΡΗ.

Ενεκρινε, επιβραβευσε και εξυμνισε την μεταφορα της Εικαζομενης Συναινεσης στους αμοιρους, ασχετους και ταλαιπωρημενους ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.

Δηλαδη να γινουν οι Συγγενεις, ηθικοι αυτουργοι, της ΨΥΧΡΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ των συγγενων τους.

Αυτοι οι Αρχιερεις, ονομα εχουν, αλλα σχεσι με τον Χριστο και την Εκκλησια Του, δεν εχουν.

Ειναι αρχιερεις της ΑΙΣΧΥΝΗΣ, ηθικοι αυτουργοι χιλιαδων ωμων και αποτροπαιων δολοφονιων ανυπερασπιστων ασθενων.

Ο εγκεφαλικος θανατος δεν ειναι θανατος.

Ειναι ΨΕΥΔΟΣ του Διαβολου, οτι ειναι ΘΑΝΑΤΟΣ.

Και οι Αρχιερεις ενεδωσαν εις αυτο το πελωριων διαστασεων ΨΕΥΔΟΣ.

Αιδως Αργειοι, Αρχιερεις της Εκκλησιας των ΜΑΤ και των ΡΟΠΑΛΩΝ.


Ελληνες, Ελληνιδες,

Αντιδραστε παντοιοτροπως

και ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΑΣ,
ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΑΣ, στους Χασαπηδες γιατρους, ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΙ.
Αν το κανετε, θα εγκληματισετε και δεν θα πατε
στον Παραδεισο, αλλα θα πατε στην Κολασι.

================

Μετά την επισημοποίηση της Παναιρέσεως εν Κολυμπαρίῳ, τώρα η Ι. Σύνοδος (δια του μητρ. Μεσογαίας Νικολάου) προχωρά στην επισημοποίηση του εγκληματικού νομοσχεδίου περί "δωρεάς οργάνων"!


 Έρχεται Εθνικό Σχέδιο Μεταμοσχεύσεων δια χειρός Ξανθού, με την συναίνεση και της Εκκλησίας

2004781.jpg
                        
Η ανάγκη συγκρότησης ενός Εθνικού Σχεδίου για τις Μεταμοσχεύσεις με την απόλυτη μάλιστα συναίνεση της Εκκλησίας, αναδείχθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. 

 
«Ένα συγκροτημένο σχέδιο με βάθος χρόνου θα δώσει στην κοινωνία το σήμα ότι σε αυτό τον ευαίσθητο χώρο δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν κάνουμε αποσπασματικές δράσεις, χάριν εντυπωσιασμού αλλά δρομολογούμε μια σοβαρή παρέμβαση με στόχο να αναζωογονηθεί η υπόθεση των μεταμοσχεύσεων και σταδιακά να αποκτήσουμε αυτάρκεια ως χώρα στον τομέα αυτό» ανάφερε ο κ. Ξανθός.
Ο υπουργός Υγείας, ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία έτσι ώστε σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τους εμπλεκόμενους φορείς να καταρτιστεί τους επόμενους μήνες Εθνικό Σχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας.
Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΜ δεσμεύθηκαν ότι θα καταθέσουν άμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει πλήρη καταγραφή των προβλημάτων και αναλυτικές προτάσεις με στόχο τη δημιουργία ενός συστήματος μεταμοσχεύσεων εφάμιλλου με αυτά των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.
Ο πρόεδρος του ΕΟΜ, Ανδρέας Καραμπίνης επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης του μεταμοσχευτικού προγράμματος στη χώρα μας η οποία είναι ουραγός στη δωρεά οργάνων, όχι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά της έλλειψης ανάλογης κοινωνικής κουλτούρας και των προκαταλήψεων σε αυτό το θέμα. « Τα τελευταία χρόνια οι δότες «έπεσαν» στους 3,5/ 1 εκατ. ενώ ο Μ.Ο. στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 18 δότες/ 1 εκατ. Οι αιτίες θα πρέπει να αναζητηθούν στο ότι τα θέματα του συστήματος μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας έμπαιναν πολύ χαμηλά στην ατζέντα των εκάστοτε ηγεσιών του υπουργείου Υγείας» ανέφερε ο κ. Καραμπίνης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο χρειάζεται συνέργεια από όλους τους εμπλεκόμενους και εξήρε την καλή διάθεση της Εκκλησίας να συνδράμει στο έργο του ΕΟΜ.
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος Χατζηνικολάου υπογράμμισε ότι η Εκκλησία πρέπει να συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης των πολιτών στη διαδικασία και τόνισε ότι δεν πρέπει το υπουργείο Υγείας να επαναλάβει λάθη του παρελθόντος όπως η εικαζόμενη συναίνεση δωρεάς οργάνων που φόβισε τον κόσμο και οδήγησε 27.000 ανθρώπους να κάνουν δηλώσεις άρνησης δωρεάς.
«Το ενδιαφέρον του υπουργείου για τον ΕΟΜ φαίνεται από την παρουσία σας εδώ και αποδεικνύεται από την ενίσχυση που έλαβε ο Οργανισμός τόσο σε πόρους όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΜ, Ιωάννης Μπολέτης ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη της σταθερής χρηματοδότησης η οποία από 180.000 € το 2015 αυξήθηκε σε 470.000 € το 2016. Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ειδικών μονάδων για την παρακολούθηση και προετοιμασία των ασθενών που πρόκειται να κάνουν μεταμόσχευση πνεύμονα αλλά και των μεταμοσχευμένων οι οποίοι σήμερα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο εξωτερικό με συνέπειες την ταλαιπωρία τους αλλά και την οικονομική επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ.
Το μέλος του ΔΣ του ΕΟΜ και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος είπε ότι στον τομέα των μεταμοσχεύσεων πάσχουμε από οργάνωση και ότι χρειάζεται συλλογική προσπάθεια ενώ πρότεινε η δωρεά οργάνων να «διδάσκεται» στα σχολεία προκειμένου να σπάσουν οι προκαταλήψεις.
Από την πλευρά του, ο Συντονιστής Δ/ντής στην Αιματολογική Κλινική και Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων μυελού των Οστών καθώς της έκδοσης υπουργικής απόφασης η οποία θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας στις τράπεζες ομφαλιοπλακουντιακού αίματος έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ασυδοσία και η απουσία ελέγχου στο συγκεκριμένο χώρο.
Ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γρηγόρης Λεοντόπουλος υπογράμμισε ότι θα πρέπει αναπτυχθούν οι υποδομές και πρότεινε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να υπάρχουν ειδικές κλίνες ΜΕΘ για τους μεταμοσχευμένους οι οποίοι είναι πολύ ευάλωτοι στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
Κλείνοντας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι χρειάζεται παρέμβαση σε 2 επίπεδα:
1. Στην αύξηση της δωρεάς οργάνων και επομένως των διαθέσιμων μοσχευμάτων με δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργής συναίνεσης του πληθυσμού και
2. Στην αναβαθμισμένη λειτουργική υποστήριξη των μεταμοσχεύσεων με ενίσχυση των Ειδικών Κέντρων και κυρίως των ΜΕΘ που αποτελούν, ίσως, τον κρισιμότερο κρίκο. «Σήμερα οι άνθρωποι στις υποστελεχωμένες ΜΕΘ είναι κουρασμένοι, εξαντλημένοι και είναι φυσιολογικό να μην ασχολούνται όπως, ίσως, θα έπρεπε με αυτό το κομμάτι.
Αυτές τις μέρες τοποθετούνται οι γιατροί από τις προσλήψεις που κάναμε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και θα ακολουθήσουν και οι νοσηλευτές. Εκτός, όμως, από την επιπλέον στελέχωση στις ΜΕΘ, θα πρέπει αυτούς τους συναδέλφους να τους εκπαιδεύσουμε στην κουλτούρα των μεταμοσχεύσεων έτσι ώστε να δημιουργούν στους συγγενείς των ασθενών ένα κλίμα εμπιστοσύνης σε ό,τι αφορά τη δωρεά οργάνων.
Σημειώνεται ότι μέσω χορηγίας από το Ίδρυμα Ωνάση, ο ΕΟΜ έστησε και ξεκίνησε ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό δοτών οργάνων και την αποτελεσματική διαχείρισή τους. Ήδη, από τα δύο πρώτα σεμινάρια, υπήρξαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα ως προς τη βελτίωση της συνεργασίας ΜΕΘ- ΕΟΜ καθώς οι δότες το α’ εξάμηνο του 2016 είναι κατά 35% περισσότεροι από το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.
Επιπλέον, στο επικείμενο Νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, το Υπουργείο έχει συμπεριλάβει ρύθμιση για τη δυνατότητα απόσπασης υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων στον ΕΟΜ ενώ παράλληλα προβλέπεται η επαναφορά της καταβολής οικονομικού κινήτρου (εφημερία ετοιμότητας) στους κεντρικούς συντονιστές του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου