Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Βόμβα Λαβρόφ: Εξωτερικοί παράγοντες θέλουν διχασμένη την Ορθοδοξία-Τι είπε για Πανορθόδοξη & ουκρανική αυτοκεφαλια.

Βόμβα Λαβρόφ: Εξωτερικοί παράγοντες θέλουν διχασμένη την Ορθοδοξία-Τι είπε για Πανορθόδοξη & ουκρανική αυτοκεφαλία


Η πρώτη επίσημη πολιτική τοποθέτηση από ρωσικής πλευράς για την Αγία & Μεγάλη του Ιουνίου στην Κρήτη έπεσε κυριολεκτικά σαν βόμβα! Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ ειπώθηκε πως η μη συμμετοχή κάποιων  στην προκλήθηκε από εξωτερική προσπάθεια να προκληθεί διαίρεση στον Ορθόδοξο κόσμο 
Οι διαφορές σχετικά με την Πανορθόδοξη Σύνοδο προκλήθηκαν από μια προσπάθεια από το εξωτερικό να προληθεί διαίρεση στον Ορθόδοξο κόσμο τόνισε συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
"Αρκετές , συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν συμμετείχαν στην πρόσφατη Πανορθόδοξη , διότι τα τελικά έγγραφα δεν έχουν εγκριθεί", δήλωσε ο Λαβρόφ. Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ορισμένες Εκκλησίες δεν συμμετείχαν ήταν μια προσπάθεια να προκληθεί διαίρεση από το εξωτερικό, είπε.
"Ο πραγματικός λόγος είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να προκαλέσουν διαίρεση, έξω από το ορθόδοξο κόσμο, κυρίως με τη χρήση της κρίσης στην Ουκρανία και την αντι-ρωσική ρητορική προκειμένου ναπ ληγούν οι θέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως "Πολιτικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Poroshenko, αναμιγνύονται σε δια-εκκλησιαστικές υποθέσεις, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο"
Αιχμές για το Φανάρι
Ο κ. Λαβρόφ σχολίασε και το πρόσφατο αίτημα Ουκρανών βουλευτών προς το Φανάρι για αναγνώριση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. "Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να μειώσουν την επιρροή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο έδαφος της Ουκρανίας και να οργανώσουν μια ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία", είπε.
«Καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της και που έχει Ορθόδοξο πληθυσμό δεν το επιτρέπει αυτό. Μας αφορά όλους, αφορά επίσης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Κια ζήτησε τέλος να μην εμπλέκονται οι Εκκλησίες σε γεωπολιτικά παιχνίδια

1 σχόλιο:

  1. Αποποινικοποιείται το έγκλημα της βλασφημίας
    http://www.dimokratianews.gr/content/64839/apopoinikopoieitai-egklima-tis-vlasfimias

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου