Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

ΠΤΩΜΑ ΟΔΩΔΟΣ ΚΑΙ ΤΥΜΠΑΝΙΑΙΟ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ Του Αγωνιστου ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη


ΠΤΩΜΑ ΟΔΩΔΟΣ ΚΑΙ ΤΥΜΠΑΝΙΑΙΟ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Του Αγωνιστου ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη 
=====

Σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα για μία "σύνοδο" βλαπτική του καλώς εννοούμενου συμφέροντος της Οικουμενικής Ορθοδοξίας. Για μία "μάζωξη" σκοπιμότητας, διπλωματίας και παρασκηνίου με έκδηλη την καταθλιπτική παρουσία ενστόλων.
Η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου πρόδωσε την Ορθοδοξία (διά του τελικού της κειμένου αναφορικά με τη σχέση Ορθοδοξίας και αιρέσεων, παρά την έκδηλη φαναριώτικη διπλωματία των σχετικών διατυπώσεων) και δίχασε τον Ορθόδοξο κόσμο, ευτέλισε κάθε έννοια κανονικότητας και συνοδικότητας, συνετέλεσε στην έτι περαιτέρω εκκοσμίκευση της Εκκλησίας, θεωρητικά (π.χ. διά των περί γάμου τελικών κειμένων) αλλά και πρακτικά (διά της συμμετοχής γυναικών σε αυτή, διά της υπερβολικής οικονομικης δαπάνης καθώς και άλλων εκδηλώσεων και παραμέτρων).

Η σύναξη αυτή εξ αρχής έπασχε από ακυρότητα για συγκεκριμένους, ουσιώδεις και βασίμους λόγους.

Ουδόλως εκπροσωπεί την παγκόσμια Ορθοδοξία εφ όσον τέσσερις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες που αντιπροσωπεύουν μέγα μέρος του Ορθοδόξου ποιμνίου παγκοσμίως απέφυγαν να συμμετάσχουν στις εργασίες της.

Οι κατά τρόπο αντικανονικό και άκυρο ληφθείσες "αποφάσεις" της κάθε άλλο παρά τυγχάνουν δεσμευτικές για το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Στη συνείδηση του Ορθοδόξου χριστιανικού πληρώματος πρόκειται για ένα πνευματικό πτώμα, οδωδός και τυμπανιαίο! 

Δυστυχώς, η Ορθόδοξη Εκκλησία σε επίπεδο κορυφής δεν εκπροσωπείται από αναστήματα που στοιχούνται στην παρακαταθήκη των προφητών, των αποστόλων και των πατέρων αλλά από ποιμένες δέσμιους στρεβλών αντιλήψεων που σκέπτονται και ενεργούν με όρους και προδιαγραφές κοσμικής και επικοινωνιακής "λογικής". Γι αυτό και οι τελευταίοι έχουν αποξενωθεί ψυχικά από το υγιώς φρονούν ποίμνιο.


Η "σύνοδος" του Κολυμπαρίου άνετα μπορεί να συγκαταριθμηθεί με τις ληστρικές ψευδοσυνόδους του παρελθόντος.

3 σχόλια:

  1. Ως φάνηκε οι τέσσερις εκκλησίες ορθοτομούν και ορθοπράττουν παρ΄όλες τις αδυναμίες τους.Οι υπόλοιποι ας κοιμόμαστε ύπνον βαθύ.Το μόνο θετικό, στα ματια πολλών Ορθοδόξων,ξεβρακώθηκαν-οι προθέσεις πονηρών ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα χρήματα δεν τα έδωσε ο κ. Νάνης. Αν είχε δώσει έστω και ένα ευρώ θα μπορούσε δικαιολογημένα να διαμαρτυρηθεί. Τον θεωρώ σοβαρό και τον παρακαλώ να παραμείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε των 12:05 π.μ. απ΄ όλα όσα καταγγέλει ο κ. Νάνης τα χρήματα σε άγγιξαν.Το ότι,στη ψευδοσύνοδο, τσαλακώθηκε ανεπανόρθωτα το κύρος και η αλήθεια της πίστεως μας έναντι των αιρετικών, χαμπάρι εκ' μέρους σου.Έστω και για τα χρήματα, ήταν πάρα πολλά.Γνωρίζεις ότι υπάρχει κόσμος που πεινάει και εμείς χτενιζόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου