Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

 H ψευδοσύνοδος τοῦ Κολυμπαρίου
 
του Αγωνιστου ιατρου Λυκουργου ΝΑΝΗ
ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Η προφητικη εικονα - σκιτσο δειχνει την πραγματικη εικονα της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΠΑΡΙΟΥ. 

Σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα για μία "σύνοδο" βλαπτική του καλώς εννοούμενου συμφέροντος της Οικουμενικής Ορθοδοξίας.
Για μία "μάζωξη" σκοπιμότητας, διπλωματίας και παρασκηνίου με έκδηλη την καταθλιπτική παρουσία ενστόλων.


Η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου πρόδωσε την Ορθοδοξία (διά του τελικού της κειμένου αναφορικά με τη σχέση Ορθοδοξίας και αιρέσεων, παρά την έκδηλη φαναριώτικη διπλωματία των σχετικών διατυπώσεων) και δίχασε τον Ορθόδοξο κόσμο, ευτέλισε κάθε έννοια κανονικότητας και συνοδικότητας, συνετέλεσε στην έτι περαιτέρω εκκοσμίκευση της Εκκλησίας, θεωρητικά (π.χ. διά των περί γάμου τελικών κειμένων) αλλά και πρακτικά (διά της συμμετοχής γυναικών σε αυτή, διά της υπερβολικής οικονομικης δαπάνης καθώς και άλλων εκδηλώσεων και παραμέτρων).
Η σύναξη αυτή εξ αρχής έπασχε από ακυρότητα για συγκεκριμένους, ουσιώδεις και βασίμους  λόγους.
Ουδόλως εκπροσωπεί την παγκόσμια Ορθοδοξία εφ όσον τέσσερις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες που αντιπροσωπεύουν μέγα μέρος του Ορθοδόξου ποιμνίου παγκοσμίως απέφυγαν να συμμετάσχουν στις εργασίες της,
Οι κατά τρόπο αντικανονικό και άκυρο ληφθείσες "αποφάσεις" της κάθε άλλο παρά τυγχάνουν  δεσμευτικές για το πλήρωμα της Εκκλησίας.
Στη συνείδηση του Ορθοδόξου χριστιανικού πληρώματος πρόκειται για ένα πνευματικό πτώμα, οδωδός και τυμπανιαίο!
Δυστυχώς, η Ορθόδοξη Εκκλησία σε επίπεδο κορυφής δεν εκπροσωπείται από αναστήματα που στοιχούνται στην παρακαταθήκη των προφητών, των αποστόλων και των πατέρων αλλά από ποιμένες δέσμιους στρεβλών αντιλήψεων που σκέπτονται και ενεργούν με όρους και προδιαγραφές κοσμικής και επικοινωνιακής "λογικής". 

Γι αυτό και οι τελευταίοι έχουν αποξενωθεί ψυχικά από το υγιώς φρονούν ποίμνιο.
Η "σύνοδος" του Κολυμπαρίου άνετα μπορεί να συγκαταριθμηθεί με τις Ληστρικές ψευδοσυνόδους του παρελθόντος.

2 σχόλια:

 1. Συμφωνώντας με το κείμενο του κου Νανή, επαναλαμβάνω σχόλιο της 27 Ιουνίου 2016 - 9:42 μ.μ.

  Νομίζουμε (βάσει δημοσιευμάτων του Βήματος) ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είχε συγκεκριμένη άποψη, η οποία άποψη της Ιεραρχίας αποκρυσταλλώθηκε στην Ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου και την οποία τοποθέτηση ανέλαβε να ρετουσάρει και να μην αποκαλύψει στον Λαό η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, όπως διαπιστώσαμε με την περιβόητη ανόητη υπνωτική και καθόλου διαφωτιστική εγκύκλιο που διαβάστηκε στους Ναούς.

  Αν η αντιπροσωπεία, οι περίπου 20 επίσκοποι που συμμετείχαν στο Κολυμπάρι εξαπάτησαν την ολομέλεια της Ιεραρχίας και ιδίως όσους δεν συμμετείχαν, και ψήφισαν αντίθετα από όσα είχαν ΙΕΡΑ εντολή να ψηφίσουν, λέω ΑΝ, τότε η μεν ολομέλεια της Ιεραρχίας δια πλειοψηφίας έχει ιερό καθήκον και συνοδικό δημοκρατικό δικαίωμα να μην αποδεχτεί το τελικό κείμενο, (εφόσον αποδεικνύεται αποτέλεσμα εξαπάτησης), και φυσικά μεμονωμένοι επίσκοποι αν φρονούν Ορθοδόξως, δεν θα το αποδεχτούν ως ισχύον στις επισκοπές και μητροπόλεις τους.

  Όσο για τον ευσεβή λαό, εκείνος ούτως ή άλλως θεώρησε άκυρη την "σύνοδο" πριν ακόμη να διεξαχθεί συνεπώς θεωρεί άκυρα και εκκλησιαστικώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ τα συμπεράσματά της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο Νάνη είσαι μέγας θεολόγος!!!!
  Πάντως για τους λόγους που απείχαν οι Ρώσοι δεν βγάζεις άχνα!!!
  Καλά και για τους Σέρβους μιλιά;;;;;;;;;
  Μπαμπόνηρε Χριστιανούλη !!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου