Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Κατασκευασμένη η δήθεν ομοφωνία της Μεγάλης Συνόδου Μητροπολίτες πού συμμετείχαν δεν υπέγραψαν το τελικό κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αρνήθηκαν να υπογράψουν το τελικό κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» τουλάχιστον οκτώ Μητροπολίτες. 

Από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδοςδεν υπέγραψε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου  Ιερόθεος, ο οποίος διετύπωσε την ρητή επιφύλαξή του και στα κείμενα «H AΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» και «ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ». 

 Το τελικό Κείμενο «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» δεν υπέγραψαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Λεμεσού  ΑθανάσιοςΜόρφου Νεόφυτος, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου  Βασίλειος 
(Με κάποια επιφύλαξη),
  Αμαθούντος Νικόλαος, Λήδρας Επιφάνιος καιΝεαπόλεως  Πορφύριος (από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου), 

καθώς και ο Μητροπολίτης Μπάτσκας  Ειρηναίος (από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Σερβίας). 

Αποδεικνύεται, έτσι εκ των πραγμάτων, πως ο καινοφανής, για τα ορθόδοξα δεδομένα, Κανονισμός Λειτουργίας της Μεγάλης Συνόδου, που δεν έδινε δικαίωμα ψήφου στους Επισκόπους, αλλά μόνο στους Προκαθημένους, είχε ακριβώς αυτό τον σκοπό, την φίμωση, δηλαδή, των Επισκόπων και την κατασκευή μια τεχνητής ομοφωνίας, που έτσι κι αλλιώς δεν υφίσταται λόγω της αποχής τεσσάρων τοπικών Εκκλησιών από την Σύνοδο.

3 σχόλια:

 1. Δηλαδή, για να έχουμε καλό ρώτημα, ο κανονισμός προβλέπει το δικαίωμα υπογραφής των κειμένων από τη μεριά όλων των συμμετεχόντων επισκόπων;
  Τότι τι νόημα έχει η ψήφος μονάχα των προκαθημένων;
  Θα μας διαφωτίσει κανείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακριβώς! Για το λόγο αυτό -και πολλούς άλλους- είναι άκυρη, ανύπαρκτη έως ληστρική και κακόδοξη η "σύνοδος". Δεν συμμετείχαν όλες οι Εκκλησίες, (οι Ορθόδοξες), δεν υπήρχαν ως ισότιμοι σύνεδροι ή έστω, ως παρατηρητές οι Παλαιοημερολογίτες (οι Ορθόδοξοι) ενώ συμμετείχαν οι αιρετικοί, δεν συμμετείχαν όλοι οι επίσκοποι π.χ. οι της Εκκλησίας της Ελλάδος, ούτε κλήρος και λαός, οι δε διαφωνούντες σε κάποια (προειλημένη ούτως ή άλλως) απόφαση συμμετέχοντες επίσκοποι, κατέστησαν "ωσεί ανύπαρκτοι", και υποτιμητικά πνευματικώς ευνουχισμένοι διότι στα τελικά κείμενα στα οποία οι αποφάσεις εξ ορισμού θεωρούνται ομόφωνες, δεν αναφέρονται και οι απόψεις της μειοψηφίας, δηλ. των διαφωνούντων. Δηλ. αν υπήρχε "Μάρκος Ευγενικός" μεταξύ των συμμετεχόντων, η διαφωνία του θα πήγαινε στο βρόντο.
  Πέραν και των απαράδεκτων Δογματικών σφαλμάτων, ακόμα και στο θέμα του γάμου. Στη συνείδηση του Ορθοδόξου πληρώματος η "Σύνοδος" είναι ΑΚΥΡΗ, είτε κάποια συμπεράσματα φαίνονται "καλά" είτε κάποια άλλα είναι "σαθρά" και ανορθόδοξα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩΜΕ ΕΑΝ ΤΑ 24 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ιερωνυμο ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ
  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
  ΓΙΑΤΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΟΡΤΥΝΟΣ Π ΖΗΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου