Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ....ΗΛΙΘΙΟΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ; ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΠΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ;

ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ....ΗΛΙΘΙΟΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΠΕΛΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ; 

=============

 

Σύμβουλος Βαρθολομαίου: Οι αποφάσεις της Πανορθόδοξης θα δεσμεύουν και όσους δεν συμμετάσχουν

Σύμβουλος Βαρθολομαίου: Οι αποφάσεις της Πανορθόδοξης θα δεσμεύουν και όσους δεν συμμετάσχουν
Οι αποφάσεις της επικείμενης Πανορθόδοξης Συνόδου, η οποία θα πρέπει να λάβει χώρα στην Κρήτη στα τέλη του Ιουνίου, θα είναι δεσμευτικές για όλες τις τοπικές εκκλησίες - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν θα συμμετάσχουν σε αυτήν...
Αυτό δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξή του στην αμερικανική Καθολική ιστοσελίδα Crux ο θεολογικός σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Αρχιδιακόνος Ιωάννης Χρυσαυγης.
Ακούγοντας τον  δημοσιογράφο να αναρωτιέται αν η Πανορθόδοξη θα πραγματοποιηθεί τελικά, ο αρχιδιάκονος εξέφρασε την έκπληξή του, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν καταλαβαίνει μια τέτοια ερώτηση.
Υπενθύμισε την τελευταία φάση της προσυνοδικής διαδικασίας -η οποία ξεκίνησε το 1992-, όταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε τους 14 Προκαθημένους των αυτοκέφαλων τοπικών Εκκλησιών τον Ιανουάριο του 2016, οπότε και εγκρίθηκαν τα βασικά έγγραφα της Συνόδου.
Όσον αφορά το ζήτημα του αν πρέπει να αλλάξει το θεολογικό ή εκκλησιολογικό καθεστώς της Πανορθόδοξης στην περίπτωση της μη συμμετοχής σε αυτην μιας ή περισσοτέρων τοπικών Εκκλησιών, ο Αρχιδιάκονος της Κωνσταντινούπολης κατηγορηματικά απάντησε: "Όχι".
"Αν μία ή περισσότερες εκκλησίες δεν θα είναι παρούσες, ή αρνηθούν να συμμετάσχουν, ή δεν ψηφίσουν - όλες οι αποφάσεις θα εξακολουθούν να ισχύουν και θα είναι υποχρεωτικές για όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Η Αγία & Μεγάλη Σύνοδος είναι πάνω από την Σύνοδο της κάθε συγκεκριμένης εκκλησίας, ... και θα παραμείνει έτσι ακόμα και με την απουσία μιας ή περισσοτέρων εκκλησιών " τόνισε ρίχνοντας λάδι στη φωτιά! 
Σημείωσε ακόμη πως εάν μια εκκλησία επιλέξει να μην παραστεί η ίδια περιθωριοποιείται

3 σχόλια:

 1. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ9 Ιουνίου 2016 - 7:16 μ.μ.

  Οδυσσέα μην υποτιμάς τα όσα λέει αυτός ο κληρικός, διότι λέει κατάμουτρα αυτά που πρόκειται να συμβούν σε λίγες ημέρες. Τα Αντορθόδοξα ποτέ στην Ιστορία δεν επεβλήθηκαν με κανονικό και Δημοκρατικό τρόπο, αλλά με Εκκλησιαστικά Πραξικοπήματα και κατόπιν η Ορθόδοξη Εκκλησία με αγώνες τα απέβαλε και τα κατεδίκαζε. Έτσι θα γίνει και τώρα, σιγά μη συμφωνήσουν όλοι στα φιλοοικουμενιστικά φρονήματα πολλών διοικητικών ταγών της Εκκλησίας. Μένει όμως να δούμε ποίοι αληθινά θα αντιπαλέψουν τις Αντορθόδοξες αποφάσεις που έρχονται, ποίοι θα τις δεχθούν και ποίοι θα τις ανεχθούν. Όσοι τις δεχθούν ή ανεχθούν, Πρόσωπα και Τοπικές Εκκλησίες, παρούσες ή απούσες στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου θα είναι στο αυτό κρίμα. Μόνο όσοι θα τις καταδικάσουν Εκκλησιαστικά με όλες τις συνέπειες, δηλαδή διακοπή Εκκλησιαστικής Κοινωνίας θα παραμείνουν Ορθόδοξοι. Οψόμεθα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μην τον υβρίζετε διότι είναι συγγενείς του κ. Τελεβάντου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποίοι αληθινά θα αντιπαλέψουν τις Αντορθόδοξες αποφάσεις που έρχονται, ποίοι θα τις δεχθούν και ποίοι θα τις ανεχθούν? Οσοι έχουν τον Κύριο μας Ιησού Χριστό στην καρδιά τους έχουν ήδη άποτειχιστεί απο τότε που ο παναιρετικός Βαρθολομαίος μνημόνευσε τον αντίχριστο τον πάπα ως πατέρα και πιμενάρχη και πρώτο επίσκοπο . Όσοι λένε "θα " , "θα" θα λένε μέχρι τη δευτέρα παρουσία , ακάθαρτου πνεύματος διακατεχόμενοι και υπο τούτου αγόμενοι και φερόμενοι .-
  Οποιος είναι του Χριστού είναι ήδη αποτειχισμένος . Οποιος δεν είναι του Χριστού αλλά του σατανά ΟΥΔΈΠΟΤΕ θα αποτειχιστεί εκτός αν ο Κυριος μας Ιησούς Χριστός κάνει το ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου