Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ:Ο Πάπας θα πρέπει να κληθεί σε αυτή την Σύνοδο, όχι βέβαια ώς επίσκοπος Ρώμης αλλά ως αιρετικός για να απολογηθεί. Να κριθεί.

"Την Σύνοδο ετοιμάζουν 

κορυφαίοι Οικουμενιστές"

Συνέντευξη Μητροπολίτη Ράσκας Αρτέμιου


Είπε για τον Πάπα και την Πανορθόδοξο Σύνοδο:
 "Ο Πάπας θα πρέπει να κληθεί σε αυτή την Σύνοδο, όχι βέβαια ώς επίσκοπος Ρώμης αλλά ως αιρετικός για να απολογηθεί. Να κριθεί".
    Σε ερώτηση για την μέλλουσα να γίνει Πανορθόδοξο Σύνοδο είπε τα εξής χαρακτηριστικά.
    
Αυτή η Σύνοδος ετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό αλλά όχι με ορθόδοξο τρόπο. 
Τα θέματα που ορίστηκαν για την Σύνoδο έχουνε λυθεί από παλιά, ούτως ώστε να μην έχει νόημα να συζητείται τώρα ο Κανόνας των Αγιογραφικών βιβλίων, ποιά βιβλία ανήκουν εκεί, το ζήτημα της νηστείας, κλπ. 
Ένα και μόνο θέμα αξίζει για Πανορθόδοξη Σύνοδο –και εάν θα είναι Οικουμενική εξαρτάταται από τις αποφάσεις της και αποδοχής των αποφάσεων από το πλήρωμα της Εκκλησίας- και αυτό είναι το ζήτημα της παπικής αιρέσεως.  
Ο Πάπας θα πρέπει να κληθεί σε αυτή την Σύνοδο, όχι βέβαια ώς επίσκοπος Ρώμης αλλά ως αιρετικός για να απολογηθεί. 
Να κριθεί. 
Μόνο έτσι αυτή η Σύνοδος θα είναι δικαιολογημένη. Χωρίς αυτό, ή με την υποστηρίξη του Βατικανού και του Πάπα για την σύγκληση της Σύνοδου, δεν μπορούμε να μιλάμε για Πανορθόδοξη Σύνοδο.
 
 Και ποιός την ετοιμάζει
Οι κορυφαίοι σύγχρονοι Οικουμενισταί
Ώστε, άν θα συγκληθεί μια τέτοια Σύνοδος, άν θα γίνει δεκτό το Πρωτείο του Πάπα (υπό οποιαδήποτε μορφή) είτε κάποια μορφή Ουνίας, δεν έχει καμμία σημασία. 
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν δεκτές εκ μέρους της Εκκλησίας του Χριστού, της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εμείς θα πρέπει να παραμένουμε με την Αλήθεια, η οποία είναι πάντα η ίδια. 

Αυτό είναι που μας παρεδωσαν οι άγιοι Πατέρες, αυτό είναι που από αυτούς παραλάβαμε. 
Να παραμένουμε σε αυτή την οδό και με αυτή την Αλήθεια. 
Άσχετα από τις επιπτώσεις που μπορεί να μας ακολουθήσουν – είτε σταύρωση είτε στέμμα στο κεφάλι.

2 σχόλια:

  1. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ10 Ιουνίου 2016 στις 2:48 μ.μ.

    Αυτά να τα βλέπουν και να τα διαβάζουν όσοι εκ των παρ ημίν Αντιοικουμενιστών έσπευσαν να καταδικάσουν στην συνείδησή τους τον Σεβασμιώτατο Αρτέμιο για κάποιες κινήσεις και αποφάσεις Του. Ο Μητροπολίτης Αρτέμιος και όσοι τον ακολουθούν είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ . Όμως και αυτοί οι κατά πάντα Ορθόδοξοι δεν πρέπει να λησμονούν την υποχρέωση όλων των αληθινών Ορθοδόξων να ενωθούν ενάντια στην Αίρεση για το συμφέρον Της Εκκλησίας παραβλέποντας ίσως τα δευτερεύοντα χάριν του Μείζονος. Θαρσείτε αδελφοί η Ορθοδοξία νίκησε και πάλι θα νικήσει το Σκότος των Αιρέσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς εκτός από τον Αντιοικουμενισμό που ασφαλώς είναι θέμα Δογματικό και αντικειμενικά πρωτεύον, υπάρχουν και πολλά άλλα στραβά κι ανάποδα που μας διαιρούν, τα δευτερεύοντα, που όμως οι περισσότεροι, πιστοί και γεροντάδες θεωρούμε αυτά πιο πρωτεύοντα, (και στην άκαμπτη επιμονή τους ασφαλώς καταντούν να είναι), μερικοί μάλιστα τα έχουν αναγάγει σε κυρίαρχη θρησκεία τους, σε ιδεολόγημα, σε καταναγκαστική συμπεριφορά η οποία και μόνο τους απασχολεί, πιο πολύ κι από τη Διδασκαλία του Κυρίου. Ας μην εξειδικεύσουμε και χαλάσουμε τις καρδιές μας πάλι. Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο, ομάδα αντιοικουμενιστών να θεωρεί άλλους αντιοικουμενιστές: αιρετικούς, πλανεμένους ή εκτός εκκλησίας διότι οι γνώμες τους δεν ταυτίζονται με εκείνα τα δευτερεύοντα.

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου