Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Βούλγαρος Ιεράρχης: Δε θα δώσουμε μισό εκατομμύριο λέβα για προειλημμένες αποφάσεις στην Πανορθόδοξη

Καυστικός ο Μητροπολίτης Λοφτζού της βουλγαρικής Εκκλησίας κ. Γαβριήλ σχετικά με την Πανορθόδοξη και την απουσία της Βουλγαρικής Εκκλησίας. Κατηγόρησε τους διοργανωτές για προειλημμένες αποφάσεις, ενώ σημείωσε πως απουσιάζουν από την ημερήσια διάταξη σοβαρά θέματα όπως του ζήτημα του ημερολογίου.


        "Γιατί να πάμε στη Σύνοδο όπου τα πάντα είναι λυμένα εκ των προτέρων και να δώσουμε και από πάνω μισό εκατομμύριο λέβα;  ... Αυτά είναι πολλά χρήματα για τη βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία. Να τα δώσουμε αλλά μόνο αν γνωρίζουμε ότι αυτό το γεγονός αξίζει" σχολίασε..
        Επιπλέον απάντησε σε όσους κατηγορούν τη βουλγαρικη΄εκκλησία πως εξυπηρετεί ρωσικά συμφέροντα με την απόφαση της μη συμμετοχής λέγοντας:
        "Ψέμα! Ψέμα! Η Ρωσική Εκκλησία στη Συνέλευση των Επισκόπων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου υιοθέτησε όλα τα έγγραφα χωρίς αντιρρήσεις. Νομίζω ότι μόνο τέσσερις ήταν εναντίον. Η Βουλγαρία Εκκλησία από τις 22 Απριλίου, δεν έχει υιοθετήσει ένα από τα έγγραφα. Έχουμε ενεργήσει σύμφωνα με τη συνείδησή μας .  Είμαστε ενάντια σε ένα έγγραφο το οποίο ουσιαστικά μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για τη Σύνοδο Μπορούμε να πούμε ότι τώρα είμαστε πιο κοντά στην ελληνική θέση, επειδή και η Ελληνική Εκκλησία δεν δέχεται αυτό το έγγραφο".
        Ερωτώμενος για επιστολή του Ρώσου Πατριάρχη διευκρίνισε πως αυτή αφορούσε μονάχα "τη διάταξη του καθιστικού των αντιπροσωπειών μας"

1 σχόλιο:

  1. στα χανια κατεφθασαν οι εκπροσωποι των εκκλησιων που θα συνταξουν το κοινον ανακοινωθεν εκτος της βουλγαριας οι αλλοι ητο παροντες
    δημ χριστακης θεολογος χανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου