Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Λεγεται και αποδεικνυεται απο τους Ψυχολογους οτι, οτι οταν οι ...παρδαλοι και οι ....διαφορετικοι κατεχουν ποστα διοικησης και καλουνται να παρουν αποφασεις, οι πραξεις τους αυτες ειναι μη ισσοροπημενες, σκληρες, αφιλανθρωπες, σχεδον απανθρωπες, αφυσικες. Ειναι η ακριβης φυσιολογικη ενδειξι, το πραγματικο Ψυχογραφημα της ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΤΟΥΣ. Θελετε, λοιπον, να βγαλετε συμπερασματα για το ποιον των ...ηγουμενων σας; Κρινετε τους απο τις ασπλαχνες, αφιλανθρωπες, αφυσικες και θρασυτατες πραξεις τους και αρχιστε την ερευνα σας για την επαληθευσι των υπονοιων σας οτι συμβαινει κατι το ....μη φυσιολογικο και πιθανοτατα, μαλλον βεβαιοτατα το ...μη ομαλο δηλαδη το ΑΝΩΜΑΛΟ και ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ.
ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΤΟΥ ΑΡΑΘΥΜΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από το σαφάρι του στη ζούγκλα ο Θεοφ. Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονας Αράθυμος έστειλε ένα πολύ αποκαρδιωτικό μήνυμα. Είπε συγκεκριμένα ότι κατέστη επίσκοπος στο Μπραζαβίλ και θα παραμείνει στη θέση του για να συνεχίσει το έργο του. (Αλήθεια ποιο έργο; Αυτό που απασχολεί τις ανακριτικές αρχές του Κογκό;)

Η δήλωση του κ. Αράθυμου είναι bad news για την ιεραποστολή του Κογκό. Δείχνει την εμμονή του Θεοφιλέστατου να ναρκώσει το ιεραποστολικό έργο στο Κογκό το οποίο πριν την μετάβασή του στην Μπραζαβίλ γνώριζε πρωτόγνωρη άνθηση.

Ελπίζαμε ότι το διάταγμα σύλληψης του ανακριτή του Μπραζαβίλ θα πτοούσε τον κ. Αράθυμο ο οποίος όμως φαίνεται αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα και να παραμείνει στο Κογκό.

Δεν φοβάται τις συνέπειες του νόμου;

Τι είναι εκείνο που τον κάνει να θέλει να παραμείνει στο Κογκό; Όχι βέβαια ο ιεραποστολικός ζήλος αφού από τη μέρα που πήγε στην Μπραζαβίλ όλα έχουν νεκρώσει με την ιεραποστολή. Μια ιεραποστολή η οποία πριν λίγα χρόνια ανθούσε και έσφυζε από ζωή τώρα μαραζώνει και συρρικνούται απελπιστικά.

Μήπως νομίζει ότι πρέπει να παραμείνει στην Μπραζαβίλ για να διασκεδάσει τις εις βάρος του βαρύτατες κατηγορίες; Αλλά αν οι ανακριτικές και δικαστικές αρχές κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν θα αποδειχθεί η ενοχή του;

Εκτός και αν υπάρχει κάτι άλλο που τον θέλγει με την παραμονή του στο Κογκό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τον καλύπτει πλήρως για λόγους που δεν τον τιμούν.

Ας ελπίσουμε ότι ο Άγιος Θεός θα ακυρώσει τις προσπάθειές τους να στραγγαλίσουν το ιεραποστολικό έργο στο Κογκό.

1 σχόλιο:

  1. Διερωτώμεθα γιατί φεύγει ο κόσμος από την εκκλησία αλλά η απάντηση είναι σε κάτι τέτοιες ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου