Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Ο «ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΚΙ Η ΠΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====
Για μια ακόμη φορά μας απογοήτευσε ο Σεβ. Χαλκηδόνος Αθανάσιος. Εν πρώτοις δανείστηκε τον τίτλο άρθρου του “Ο φτωχούλης του Θεού Πάπας Φραγκίσκος”, που διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”, από τον υβριστή του Κυρίου Ν. Καζάντζακη. Τόσο πολύ τον αφήνουν αδιάφορο αυτά που ξεστόμισε ο πιο πάνω συγγραφέας κατά του Κυρίου και κατά του Χριστού αυτού; 

Ας έλθουμε όμως στους διθυράμβους, που πλέκει υπέρ του αιρεσιάρχου Πάπα Φραγκίσκου, τον οποίο ανέβασε διαμιάς μέχρι «τρίτου ουρανού». Φυσικά, ευκαιρίας δοθείσης, τάβαλε με τους «φονταμενταλιστές» (έτσι αποκαλούν, ελλείψει επιχειρημάτων, οι οικουμενιστές και οι περί αυτούς τους παραδοσιακούς ορθόδοξους πιστούς). Δεν είπε φυσικά τίποτε για να τους κατατροπώσει γιατί απλούστατα δεν έχει τίποτε στα χέρια του. Αναφέρθηκε και στην, κατ’ αυτόν, «Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία». Εδώ οι οικουμενιστές ετοιμάζονται, εν πομπή και παρατάξει, να επισημοποιήσουν τον όρο «Εκκλησία» για τους προσφιλείς τους Παπικούς στην Πανορθόδοξη Σύνοδο (βλ. το διαβόητο άρθρο 6 της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης) και ο Σεβασμιώτατος θα υστερήσει σε οικουμενιστικές κορώνες; 

Τώρα γιατί αποκαλεί τον αιρεσιάρχη Πάπα Pontifex Maximus; Δεν έχει ακούσει ότι έτσι αποκαλούσαν και τον Ρωμαίο αυτοκράτορα, σαν υπέρτατο αρχιερέα του παγανισμού; Έρριξε χούφτες λιβανωτό, επαινώντας αμέτρως και αμετροεπώς, τον Αιρεσιάρχη κι άρχηγο του κράτους του Βατικανού. Ντουμάνιασε ο τόπος, Σεβασμιώτατε. Όλοι άρχισαν να βήχουν. Έλεος! Δεν μας ενδιαφέρουν, ούτε ο τόπος διαμονής του Αιρεσιάρχου, μήτε τα πτυχία του κι ασφαλέστατα, ούτε αν παίρνει ή όχι μέτρα ασφαλείας. Όλ’ αυτά, λένε κάποιοι άλλοι, δεν είναι τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακα κόλπα, στα οποία ο Αιρεσιάρχης είναι «μάνα». Όπως, φυσικά κι η επίσκεψή του στη Λέσβο. 


Δεν μας είπε λέξη ο Σεβασμιώτατος για την «ταμπακιέρα», το ανείπωτο σκάνδαλο της παιδεραστίας των φραγκοπαπάδων, για το οποίο όλοι στον Παπισμό κάνουν τον ανήξερο. Απάλλαξε με δυο κουβέντες τον Πάπα Φραγκίσκο (Χόρχε Μάριο τον αποκαλεί) για τη συνεργασία του με τη Χούντα της Αργεντινής. Εδώ και Παπικοί διαμαρτύρονται για τα καμώματα του Πάπα Φραγκίσκου κι αυτός  βρήκε άμισθο συνήγορο στην πόλη των τυφλών (κατά τον αρχαίο χρησμό στη Χαλκηδόνα).

1 σχόλιο:

 1. Μία εβδομάδα πριν τον Ηλιάκη,οι Τούρκοι είχαν προσπαθήσει να σκοτώσουν κι άλλο πιλότο μας.
  23.05.2015 | 00:02

  http://www.onalert.gr/stories/Mia_ebdomada_prin_ton_Hliakhoi_Toyrkoi_eixan_prospathhsei_na_skotosoyn_ki_allo_piloto_mas

  16 Μαίου 2006. Μία ακριβώς εβδομάδα, πριν από τη μοιραία για τον Κώστα Ηλιάκη πτήση.

  Δύο ελληνικά F-16, έχουν απογειωθεί με αποστολή την αναγνώριση και αναχαίτιση δύο τουρκικών φωτογραφικών αεροσκαφών που έχουν εντοπιστεί να πετούν μεταξύ Λέσβου- Λήμνου.

  Οι πτήσεις των φωτογραφικών αεροσκαφών των Τούρκων είχαν μπει στην ημερήσια διάταξη των προκλήσεων κάμποσο καιρό. Οι Έλληνες χειριστές δεν άργησαν να εντοπίσουν τα τουρκικά RF-4, τα οποία όπως ανέμεναν οι πιλότοι μας, συνοδεύονταν από δύο οπλισμένα F-16.

  Ακολουθώντας πιστά τις διαταγές οι δύο χειριστές ξεκίνησαν τη διαδικασία αναγνώρισης του τουρκικού σχηματισμού. Ο ένας από τους δύο Έλληνες πιλότους, έχοντας πορεία προς τον τουρκικό σχηματισμό –αλλά χωρίς να έχει πλησιάσει επικίνδυνα- προσπάθησε να δει με τι φωτομηχανή ήταν εφοδιασμένα τα τουρκικά αεροσκάφη. Και τότε ο νεαρός χειριστής, χωρίς να το περιμένει , χωρίς να το φανταστεί κατάλαβε, ότι έβαλε τη ζωή του σε θανάσιμο κίνδυνο.

  Το ένα από τα δύο οπλισμένα F-16, που συνόδευαν τα φωτογραφικά αεροσκάφη, έκανε ένα φονικό ελιγμό προς το μέρος του. Μόνο το ένστικτο επιβίωσης, τα γρήγορα αντανακλαστικά του και η τύχη τον έσωσε από τη σύγκρουση, από την οποία δεν θα είχε καμία ελπίδα επιβιώσης. Το τουρκικό F-16, θα έπεφτε πάνω στην καλύπτρα του. Όπως ακριβώς έμελε να συμβεί επτά ημέρες αργότερα. Ο χειριστής με ένα ενστικτώδη ελιγμό βούτηξε το αεροσκάφος του προς τα κάτω. Από τον ασύρματο ανέφερε αμέσως το φονικό ελιγμό του Τούρκου, κάνοντας τους επιτελείς του ΑΤΑ να παγώσουν.

  Όταν οι δύο πιλότοι προσγειώθηκαν στη βάση τους, ανέφεραν τον ασυνήθιστα επιθετικό και χωρίς αμφιβολία εγκληματικό ελιγμό του Τούρκου. Με βάση απόρρητο σήμα που είχε εκδοθεί από τις 17-01-06, με σκοπό “τη καταγραφή- παρακολούθηση επικίνδυνων καταστάσεων”, οι δύο χειριστές συνέταξαν και έγγραφη αναφορά προς το ΑΤΑ. Το σήμα που είχε εκδοθεί από τις αρχές του χρόνου, έλεγε με σαφήνεια ότι οι χειριστές πρέπει να αναφέρουν άμεσα:
  1. Χρήση C/F
  2. Επικίνδυνους ελιγμούς
  3. Παρενόχληση πολιτικών και στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών
  4. Οποιοδήποτε ασυνήθιστο γεγονός παρατηρηθεί κάτα τη φάση αναχάιτισης
  5. Τα ανωτέρω στοιχεία να αναφέρονται και προφορικά σε απενημερώσεις με ΑΤΑ/ΕΚΑΕ.

  Οι δύο πιλότοι και ειδικά ο ένας που έζησε το τρόμο του φονικού ελιγμού του Τούρκου, ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του σήματος, ελπίζοντας προφανώς ότι μετά από την ανφορά τους, θα λαμβάνονταν κάποια μέτρα προφύλαξης των χειριστών , γιατί η εντύπωση που αποκόμισαν από την εμπειρία τους ήταν κάτι παραπάνω από σαφής. Οι Τούρκοι ήθελαν να προκαλέσουν θύματα στο Αιγαίο.

  Το παράδοξο όμως είναι ότι παρά το συβάν στο βορειοανατολικό Αιγαίο, δεν εκδόθηκε καμία διαταγή, κανένα σήμα που θα εφιστούσε την προσοχή στους πιλότους αναχαίτισης. Τίποτα απολύτως. Υποτίμηση της απειλής ή κάτι άλλο;

  Το μόνο βέβαιο είναι ότι ακριβώς μία εβδομάδα μετά, το σκηνικό επαναλήφθηκε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Μόνο που αυτή τη φορά το σενάριο δεν είχε χάπι έντ. Ο ηρωϊκός σμηναγός Κώστας Ηλιάκης , πλήρωσε με τη ζωή του, την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή που έδειξαν οι Τούρκοι, αλλά πιθανόν και την αδιαφορία – ή μήπως την ανικανότητα- κάποιων να εκτιμήσουν το μέγεθος της απειλής. Ο τρόπος με τον οποίο σκοτώθηκε ο Ηλιάκης, σόκαρε κάποιους συναδέλφους του, οι οποίοι ήταν από τους ελάχιστους που είχαν γνώση και του συμβάντος που είχε προηγηθεί μεταξύ Λήμνου – Λέσβου. Ψάχνοντας να εντοπίσουν τη τύχη της αναφοράς των δύο πιλότων που είχαν τη πρώτη ένδειξη των προθέσεων των Τούρκων, λένε ότι δεν τη βρήκαν πουθενά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου