Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ο σφαγιασμός των 12 Μητροπολιτών - του ιατρου Λυκούργου Νάνη ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Η φωτογραφια εληφθη απο τον ιστολογο της Αποτειχισης-Ομολογιας. Αυτον τον αγιωτατο μητροπολιτη, αλλα και τους αλλους ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ, θα αντιμετωπισουν στον θρονο του Θεου ολοι οι αρχιερεις του Βααλ σφαγιαστες τους και οι συνοδοιπορες τους Σεραφειμ Τικας, Χριστοδουλος Παρασκευαϊδης και Ιερωνυμος Λιαπης και οι λοιποι συνενοχοι τους που τα ονοματα τους γεργαμμενα εις την ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ του αναθεματος.

Ο σφαγιασμός των 12 Μητροπολιτών - του ιατρου Λυκούργου Νάνη


7 σχόλια:

Χριστός Ανέστη! Κατ αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση της συγκεκριμένης αναρτήσεως που αναφέρεται στο σφαγιασμό των 12 λεγομένων "ιερωνυμικών" μητροπολιτών. Η σειρά των κειμένων γράφτηκε το θέρος του 2014 επί τη συμπληρώσει 40 ετών από της εκπτώσεως των προαναφερθέντων επισκόπων. Δυστυχώς το κύριο μέρος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ένεκα συμπιεσμένου χρόνου από την πλευρά μου λόγω επαγγελματικού-εργασιακού φόρτου. Ελπίζω ότι εντός του προσεχούς θέρους θα καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της μικρής αυτής συγγραφής.
Θα ήθελα να προβώ σε δύο διορθώσεις: 1) στην παράγραφο που καταχωρεί το χαρακτηρισμό "αριστίνδην" που απέδωσε στη σύνοδο του Ιανουαρίου του 1974 ο μακαριστός Πατρών Νικόδημος αντί για "αρύσαντος" να αναγνωσθεί "αρυσθέντος" όπως είναι το ορθό και 2) λόγω τεχνικού σφάλματος, προκληθέντος εξ υπαιτιότητος του υποφαινομένου, επήλθε ένας τεμαχισμός σε τρεις παραγράφους μιας αρχικής παραγράφου στο τέλος της πρώτης ενότητας που εξ αντικειμένου προκαλεί πρόβλημα ορθής αναγνώσεως και καταλήψεως των παρατεθέντων από την πλευρά του αναγνώστη. Εξαιτούμενος τη συγγνώμη τόσον υμών όσο και των επισκεπτών του ιστολογίου σας, παρακαλώ οι τρεις τελευταίες παράγραφοι να αναγνωσθούν ως η εξής μία: "Μετά την αντικανονικότατη εκλογή του από Ιωαννίνων Σεραφείμ (Τίκα),( για λόγους συνειδήσεως αρνήθηκαν να μετάσχουν στη διαβλητή, από ιεροκανονικής πλευράς, διαδικασία εκλογής οι μακαριστοί Μυτιλήνης Ιάκωβος, Μηθύμνης Ιάκωβος και Κιλκισίου Χαρίτων) ο οποίος, παρεμπιπτόντως, στις 25 Νοεμβρίου του προηγουμένου έτους (1973), κατά σαφή παράβαση των ιερών κανόνων, όρκισε την κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, παρακάμπτοντας τον οικείο μητροπολίτη, αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, χωρίς την κανονική άδεια του οποίου και ενήργησε με συνέπεια ο τελευταίος να τον καταγγείλει στην τότε ΔΙΣ, και διαπράττων το κανονικό αδίκημα της εισπηδήσεως σε αλλότρια εκκλησιαστική επαρχία, άρχισαν να αντικρύζουν το φως της δημοσιότητας και να πυκνώνουν, μέρα με τη μέρα, στον τότε λογοκριμένο, απ το καθεστώς Ιωαννίδη, τύπο κάποια, τουλάχιστον, περίεργα δημοσιεύματα αναφορικά με τη ΔΗΘΕΝ εκκρεμή κανονικότητα κάποιων μητροπολιτών που είχαν αποκλεισθεί απ τη διαδικασία εκλογής αλλά και απ τα διοικητικά εκκλησιαστικά σώματα, γενικότερα, επί τη βάσει της προαναφερθείσης ΣΠ υπ αριθμόν 3 και που όπως , εκ του αποτελέσματος προέκυψε, καλλιεργούσαν και προετοίμαζαν τεχνηέντως το κλίμα για την επικείμενη και στο σκοτεινό παρασκήνιο σχεδιαζόμενη και παρασκευαζόμενη σφαγή των ανεπιθύμητων στο σεραφειμικό καθεστώς μητροπολιτών (μέχρι και αντικείμενο επιθεωρήσεων σε θέατρα της Αθήνας έγινε η «φιλολογία» περί της ΔΗΘΕΝ αντικανονικότητας των προαναφερθέντων μητροπολιτών!).
Λυκούργος Νάνης
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=42224
Πώς γλύτωσε τη σφαγή ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης!
Τι πνευματικότατη μορφή αυτή του μακαριστού Θεολόγου!
Το πιο τραγικό γεγονός της Ελλαδικής Εκκλησιαστικής ιστορίας.
Ευχή η ιεραρχία έστω και τώρα να ζητήσει συγνώμη από τους άδικα σφραγισθέντες Αρχιερείς.
Εν Εκκλησία της Ελλάδος θεαρέστως βιώσαντες και της εν Χριστώ απαθείας εποφθέντες κειμήλια υπέστητε βαρβάρων συνεπισκόπων σας την ορμήν την άδικον, και μαρτύρων κοινωνοί ανεδείχθητε ως άρνες στυγνώς σφαγιασθέντες, οσιόαθλοι δώδεκα άγιοι Πατέρες. Δόξα τω ενισχύσαντι υμάς, δόξα τω στεφανώσαντι, δόξα τω δωρουμένω δι' υμών πιστοίς τα κρείττονα.
Αριμαθαίος
Και οι δώδεκα ήσαν αδαμάντινου χαρακτήρες και μεγάλου ιεραποστολικού ζήλου. ουδέποτε έσπευσαν δια να ζητήσουν την προαγωγή τους. Ο Ιερώνυμος τους επέλεξε έναν-έναν. Αυτή την αγιότητα και το ταπεινό του χαρακτήρος δεν μπορούσαν να το ανεχθούν οι φαύλοι.
Έτερον ουδέν.
Κριτής είναι ο Κύριος.
Χρειαζόταν η αναφορά αυτή στους 12 Μητροπολίτες που με τις Συντακτικές Πράξεις της Χουντικής Πολιτείας έπαυσε των θέσεών τους ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ και μια μερίδα Αρχιερέων. Δεν πρέπει να ξεχνούν την ιστορία οι μεγάλοι και πρέπει να την γνωρίζουν οι νεότεροι.
Σπουδαίο το έργο σας αυτό κ. Νάνη.

1 σχόλιο:

  1. Μια εικόνα αξίζει όσες χίλιες λέξεις. Η φωτογραφία με τα λιτά ταπεινά αρχιερατικά άμφια τα λέει όλα, και αυτόματα γίνεται η σύγκριση με τις ντουζίνες από χρυσοποίκιλτα και αδαματοστόλιστα συνολάκια πολλών χιλιάδων ευρώ έκαστο, άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου