Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Θα ήθελα να τους έβλεπα να κάνουν κάτι ανάλογο και σε μια ιερή μέρα των μουσουλμάνων! Πραγματικά θα είχε πολύ ενδιαφέρον!ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΨΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ…ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

omadazita.gr


ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΨΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ…ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το ακούσαμε και αυτό. Προφανώς για να προκαλέσουν την προσοχή και να βεβηλώσουν την μέρα της Μεγάλης Παρασκευής η λεγομένη Ένωση Άθεων οργανώνει για εκείνη την μέρα πάρτι …κρεατοφαγίας.
Όπως αναφέρεται «Η Ένωση Άθεων προσκαλεί με ανακοίνωσή της όλο τον κόσμο τη Μεγάλη Παρασκευή σε ένα δείπνο που το ονομάζει Φανερό…
Η Ένωση Άθεων προσκαλεί με ανακοίνωσή της όλο τον κόσμο τη Μεγάλη Παρασκευή σε ένα δείπνο που το ονομάζει Φανερό Δείπνο, όπου η νηστεία δεν υπάρχει πουθενά στο λεξιλόγιο.
Συγκεκριμένα η Ένωση Άθεων αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
Η Ένωση Άθεων σας προσκαλεί όλες και όλους στον «Φανερό Δείπνο», την Παρασκευή 29-04-2016 (γνωστή και με το ψευδώνυμο «Μεγάλη») στις 8 μ.μ.
Απέχουμε μόνο από το πένθος και τη νηστεία και όχι από τη λογική, και ειδικά όχι με βάση εντολές εκπροσώπων υποτιθέμενων υπερφυσικών όντων.

Χορτοφάγοι/ες και κρεοφάγοι/ες είναι όλοι/ες ευπρόσδεκτοι/ες, αρκεί να υπάρχει κέφι και το μενού προσαρμόζεται!
Δεν θα υπάρχει ενιαίο μενού ή προκαθορισμένο κόστος, μπορείτε να παραγγείλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους και όλες. Ελάτε να φάμε και να γνωριστούμε!»

Εμείς τι να πούμε! Η πρόκληση στο θρησκευτικό αίσθημα έχει και τα όρια της.
Θα ήθελα να τους έβλεπα να κάνουν κάτι ανάλογο και σε μια ιερή μέρα των μουσουλμάνων! 
Πραγματικά θα είχε πολύ ενδιαφέρον!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. Μόνο μια φορά, το έτος 33 μετά Χριστόν δικαιολογείτο χαρά αντιχρίστων για τον θάνατο του Χριστού. Δικαιολογούνταν και φαγητά και χοροί και γλέντια. Χαρά όμως, διάρκειας μόνο τριών ημερών, διότι επακολούθησε η Ανάσταση.

    Έκτοτε, δεν έχει νόημα καμιά χαρά αθέου για την σταύρωση του Χριστού. Η όποια χαρά είναι αυταπάτη και "γαργαλιστήρι" για να γελάσει, διότι κατά βάθος και ο άθεος γνωρίζει Ιστορία. Και η Ιστορία περιγράφει ότι, παρά τις εορτές θρήνων και λιτανειών που μπήκαν στην Εκκλησία στα χρόνια του Βυζαντίου και την κάθε χρόνο "σταύρωση" του Κυρίου μας, ο θεάνθρωπος Χριστός είναι ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ επί 1983 έτη (2016 μ.Χ.- 33 μ.Χ.). Ποιος ο λόγος της χαράς των αθέων; Αντίστοιχα, ποιος ο λόγος της λύπης της δικής μας τη Μεγάλη Παρασκευή; Οι πρώτοι Χριστιανοί εόρταζαν ΜΟΝΟ την Ανάσταση, κάθε Κυριακή, κάθε μέρα και κάθε "εορτή" (Πάσχα), σε εμάς όμως φαίνεται ότι ασφαλώς μας αρμόζει ο ρόλος του σταυρωτού γιατί και είμαστε τέτοιοι. Δεν πρέπει να κλαίει ο Χριστιανός για τη Σταύρωση, δεν πρέπει να θρηνεί ο χριστιανός στον επιτάφιο. Ο Χριστιανός γνωρίζει ότι υπήρξε η Ανάσταση και χαίρεται 365 μέρες το χρόνο την Αναστάσιμη χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου