Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ: Αρνούνται ότι είναι Οικουμενική, αλλά την ετοιμάζουν ως ...Οικουμενική!

ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ: Αρνούνται ότι είναι Οικουμενική, αλλά την ετοιμάζουν ως ...Οικουμενική!Τι αποφάσισε σήμερα η Ειδική Επιτροπή Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στο υπ. Εξωτερικών

  • Τι αποφάσισε σήμερα η Ειδική Επιτροπή Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στο υπ. Εξωτερικών

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί για πρώτη φορά η Ειδική Επιτροπή Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (ΑΜΣΟΕ) στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Η Ειδική Επιτροπή έχει συσταθεί βάσει της ΑΠΦ. 330/58/ΑΣ 13498 του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Αμανατίδη.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της μέλη της Ειδικής Επιτροπής ορίζονται: α) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας, κ. Εμμανουήλ εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
β) Ο Γραμματέας της Συνοδικής Υπηρεσίας Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εκκλησιαστικής Εθιμοτυπίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Μπουρλής, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
γ) Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δ/νσης Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κουτσιανάς Φώτιος.
δ) Ο Γενικός Επιθεωρητής Ν. Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.
ε) Η Προϊσταμένη του Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού και Διεύθυνσης Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα Κωστοπούλου-Σπυροπούλου Ευγενία.
στ) Ο Διευθυντής του ΓΕΕΘΑ/ΔΙΔΗΣ, Ταξίαρχος Χουδελούδης Άγγελος.
ζ) Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Καλαντζής Γεώργιος.
η) Ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Δούρος Παναγιώτης.
θ) Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δέδες Γεώργιος.
ι) Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Φλωρεντής Γεώργιος.
ια) Η Μετακλητή Υπάλληλος στο Γραφείο της Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κα Νικολάου Χρίστα.
ιβ) Η Επιστημονική Συνεργάτιδα της Περιφερειάρχη Αττικής, κα Τσερεζόλε Ελένη-Φανή.
Η αναγκαιότητα της Επιτροπής Επί τάπητος στην πρώτη αυτή συνάντηση τέθηκαν θέματα προετοιμασίας της Συνόδου. Βάσει των αποφάσεων της Συνάξεως των Προκαθημένων έπειτα από 1229 χρόνια θα συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε ελληνικό έδαφος. Αυτή τη μεγάλης ιστορικής και ουσιαστικής σημασίας απόφαση για την σύγκληση της Συνόδου, που αντιστοιχεί ως προς το κύρος και την εμβέλεια με τις Οικουμενικές Συνόδους της Εκκλησίας, έλαβαν οι προκαθήμενοι και οι εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών που συνεδρίασαν τον Ιανουάριο στη Γενεύη.
Οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου θα πραγματοποιηθούν από τις 16 έως και τις 27 Ιουνίου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων, ενώ την Κυριακή της Πεντηκοστής, που φέτος θα εορτασθεί στις 19 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Περισσότεροι από τετρακόσιοι Ορθόδοξοι Ιεράρχες από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην Κρήτη τον Ιούνιο για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, την πρώτη μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών το 1054. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η παρουσία ως παρατηρητών εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των άλλων χριστιανικών ομολογιών. Με δεδομένη τη μεγάλη παγκόσμια σημασία του γεγονότος και το κύρος των προσωπικοτήτων που θα συμμετάσχουν σε αυτό, η Ελληνική Πολιτεία χρειάζεται να συμβάλει στο συντονισμό της προετοιμασίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου