Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Κελλιά και Σκήτες στο Άγιον Όρος δεν μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο

Σε δεκάδες κελλιά και Σκήτες κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ιερών Μονών Μεγίστης Λαύρας και Αγίου Παύλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν μνημονεύεται από τους πατέρες εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.
  Βοά το Άγιον Όρος αλλά για ευνόητους λόγους διατηρείται σιωπή μήπως και μεταπειστούν οι μοναχοί που αρνούνται κατηγορηματικά το μνημόσυνο στον κ. Βαρθολομαίο, τονίζει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχης που επισκέπτεται τον Αθωνα.
    Μοναχοί από την περιοχή της ερήμου του Αθωνα που μίλησαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ διευκρινίζουν ότι οι αρνητές της μνημόνευσης δεν είναι ζηλωτές.
    Μάλιστα στα πρόθυρα διακοπής του μνημοσύνου είναι και Ιερά Μονή.
   Αιτία όπως υπογραμμίζουν οι μοναχοί είναι η τακτική του κ. Βαρθολομαίου σε σχέση με την οικουμενιστική δράση του με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
    Θα επανέλθουμε...

2 σχόλια:

  1. Αν αληθεύει η είδηση, τί θα πεί η φράση ότι αυτοί που σταμάτησαν το μνημόσυνο δεν είναι ζηλωτές; Δηλαδή ποιά είναι η πραγματική διαφορά τους από τους ζηλωτές; Απλώς θα είναι οι νέοι ζηλωτές, καιρός να αφήσουμε τα στερεότυπα (καλός-κακός, άσπρος-μαυρος) και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Είτε παλαιός ζηλωτής είτε νέος, όποιος αντιστέκεται στην Αίρεση του Οικουμενισμού με διακοπή μνημοσύνου ( Αποτείχιση) είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου