Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ!

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

  ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ!

 

 

________Εξ ορισμού ο εκάστοτε Υπουργός της Παιδείας επαγρυπνεί για την «εθνική καί ηθική διαπαιδαγώγηση» της σπουδαζούσης νεολαίας, όπως άλλωστε ορίζει τό Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 16: 
«2. Η παιδεία αποτελεί βασικήν αποστολήν του Κράτους, έχει δε ως σκοπόν την ηθικήν, πνευματικήν, επαγγελματικήν καί φυσικήν αγωγήν των Ελλήνων, την ανάπτυξιν της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως και την διάπλασιν αυτών ως ελευθέρων και υπευθύνων πολιτών».... 
  _______Δυστυχώς, οπως από τα πράγματα αποδεικνύεται,  ο σημερινός Υπουργός της α-Παιδείας κ. Νικ. Φίλης ενεργεί ακριβώς τα αντίθετα! Αγωνίζεται για να ξερριζώση τόσο την πρός τον Θεό πίστη, όσο και την εθνική συνείδηση από τις καρδιές της μαθητιώσης νεολαίας! Πρόσφατες, άλλωστε, είναι καί οι δηλώσεις του για τήν μή γενοκτονία των Ποντίων! (1) Ο άνθρωπος δεν είναι μόνον ανιστόρητος! Φαίνεται, ότι είναι καί ...αγράμματος! Άρα ακατάλληλος, για να μη είπω επικίνδυνος, για τον τομέα της Παιδείας!
_______Φαίνεται, λοιπόν, ότι ποτέ δέν άκουσε, ποτέ δέν έμαθε, ότι στην Επανάσταση  του 1821 η Εκκλησία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο! Ποτέ δεν άκουσε το όνομα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, ή της Αγίας Λαύρας! Ποτέ δέν άκουσε κάτι, ποτέ δέν διάβασε κάτι για τη Συνέλευση της Βοστίτσας, δηλ. το Αίγιό μας, για τον Παπαφλέσσα, για τον Κερνίτσης Προκόπιο, για το Λάβαρο της Επαναστάσεως, για το Κρυφό Σχολειό και όλα τα παρόμοια!   
  ________«Καλά, δέν ήξερες, δεν ρώταγες»; όπως λέγει ο θυμόσοφος Λαός μας. Ιδού το αποτέλεσμα: Στην εόρτιο Εγκύκλιό του, επ'   ευκαιρία της Εθνικής μας Επετείου, αναφέρεται σε πολλά, όχι όμως και στους Ήρωες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας ή στην συμβολή  της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821! Επί παραδείγματι εθεώρησε σπουδαίο να αναφερθή  στούς «λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες στη δεκαετία του ’60, και το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, που κυριαρχούσε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου», αλλά δέν είπε έστω και δυό λέξεις για το Κρυφό Σχολειό, την Αγία Λαύρα, για  τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, για την Ορκομωσία των Αγωνιστών στο Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, για το Λάβαρο του Αγώνος κλπ. Κατά τον αριστερό καί άθεο κ. Φίλη το «Πολυτεχνείο» είναι υπέρτερο όλων αυτών των ιστορικών γεγονότων!  Αίσχος! 
_______Κύριε Υπουργέ, είσθε ανάξιος για τη θέση αυτή. Σας καλώ να παραιτηθήτε! Ξαναγυρίστε στη θέση σας ως Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ και απ' εκεί να πολεμάτε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα! Όχι όμως και από τη θέση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας, διότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζετε τό Σύνταγμα της Ελλάδος! Βλέπετε, είτε το θέλετε, είτε όχι, επίσημη θρησκεία της Ελλάδος  ακόμη είναι η Ορθοδοξία! Τό Σύνταγμα αρχίζει με τήν επίκληση «ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ»! 
 ______Λοιπόν, δεν κάνετε για τη θέση του Υπουργού της Παιδείας! Να παραιτηθήτε, για να ησυχάσουμε με Σας.
Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, 25 Μαρτίου 2016
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Σημείωσις:
(1) Μπορεί στίς ΗΠΑ να ωμίλησε για την «γενοκτονία των Ποντίων», αλλά το γεγονός αυτό ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ το ολίσθημά του. Άλλωστε οι Έλληνες της Αμερικής δεν είναι και ψηφοφόροι του! Αν είναι γενναίος, ας κάμη την επανόρθωση με μια Δήλωσή του εδώ στο Ελλαδιστάν. Τότε θα έχη αξίαν!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου