Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ: ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ



ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ:

 

ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

 

 

ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ιστ


«Nὰ ἔχετε ὑπ᾿ ὄψιν, ὅτι θὰ κάνωμε κάτι ἄλλο. 
θὰ διοργανοσουμε ὁμάδα κρούσεως, θὰ πᾶμε σὲ αὐτοάμυνα – ἐκεῖ ὁδηγούμεθα. 
Καλὴ εἶνε ἡ δημοκρατία, ἀλλὰ κατήντησε σκιά. 
Καὶ σήμερα κυριαρχοῦν οἱ ἀπατεῶνες καὶ οἱ λωποδύτες. 
Σὲ τέτοιες ἐποχὲς ζοῦμε. 
Κ᾿ ἐσεῖς θὰ ἀναγκασθῆτε νὰ πᾶτε σὲ αὐτοάμυνα, νὰ ὑπερασπίσετε τὴν τιμὴ καὶ τὴν ὑ­πόληψι τῆς οἰκογενείας σας. 
Καταλάβατε;  
Kαὶ αὐτὸ μᾶς τὸ ἐπιβάλλει καὶ τὸ σύνταγμα. Εἴμεθα ἐντὸς τοῦ συντάγματος. 
Τί λέει τὸ σύνταγμα; 
Tὸ τελευταῖο ἄρ­θρο του λέει τὸ ἑξῆς:
Ὅταν κινδυνεύῃ ἡ πατρίς, ὅταν κινδυνεύῃ ἡ θρησκεία, ὅταν κινδυνεύουν τὰ ἰδανικά, καὶ ἀδρανοῦν οἱ ἐντεταλμένοι καὶ ὑπάρχῃ ἀναρχία, τότε φύλακας τοῦ συντάγματος, φύλακας τῆς ἐλευθερίας, φύλακας τῆς θρησκείας εἶνε ὁ λαός. Ἐμεῖς λοιπὸν θὰ ἀγωνιστοῦμε, ἂν θέλουμε νὰ ζήσῃ ἡ πατρίς μας καὶ ἂν δὲν θέλουμε νὰ γίνῃ ἀμπέλι ξέφραγο καὶ νὰ χορεύουν ὅλοι οἱ πίθηκοι, ὅλων τῶν χρωμάτων καὶ καταστάσεων.  
Εἶμαι ἁμαρτωλὸς καὶ ἀνάξιος δοῦλος τοῦ Κυρίου, καὶ δὲν εἶμαι ἄξιος νὰ φιλήσω τὰ πόδια σας· ἀλλὰ ὡς πρὸς τὴν πίστιν, πεθαίνω γιὰ τὴν πίστι. Μακάρι ὁ Θεὸς νὰ μ᾿ ἀξιώσῃ ἑνὸς τέλους μαρτυρικοῦ. 
Καὶ γράμματα παίρνω ἐπάνω ἀπὸ τὴ Φλώρινα, ὅτι θὰ μὲ σκοτώσουν. 
Ἀλλὰ τολμᾶνε; 
Πρέπει νὰ ἔχουν, λένε, πολλὲς δυνάμεις, γιατὶ οἱ Χριστιανοὶ εἶνε ἀγωνιστικοί.  
Λοιπόν, μπροστὰ σὲ συνθῆκες καὶ σὲ τέτοιες ἡμέρες ποὺ ζοῦμε, χωρὶς ν᾿ ἀνακατευώμεθα μὲ τὰ κόμματα, θὰ κινούμεθα σὲ ἕν· ὑπερκομματικὸ μῆκος, πάνω ἀπὸ τὰ κόμματα. 
Ἂς ἔχουν διαφορὲς οἱ ἄνθρωποι· ἄλλος τὸ ἄλφα, ἄλλος τὸ βῆτα, ἄλλος τὸ γάμμα φρόνημα κ.λπ.. Ἀλλὰ σ᾿ ἕνα σημεῖο νὰ εἴμεθα σύμφωνοι· πέρα ἀπὸ τὰ κόμματα, πέρα ἀπὸ τὶς ἰδεολογίες, πέρα ἀπὸ ὅλα, θὰ εἴμεθα Ἕλληνες καὶ πρὸ παντὸς Χριστιανοί. 
Αὐτὰ τὰ δυὸ ἰδανικὰ νὰ τὰ κρατήσωμε καλά».

4 σχόλια:

  1. Διαβάζουμε σήμερα στη romfea.gr ότι o άγιος Σιατίστης Παύλος, στο κήρυγμά του είπε μεταξύ άλλων.

    "... όλοι σας και όλοι μας βλέπουμε τα όσα διαδραματίζονται αυτή την περίοδο στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα το φρικτό θέαμα των προσφύγων ανθρώπων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.

    Θέλω να ξέρετε ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήτανε πολύ καλοβαλμένοι στον τόπο τους αλλά εμείς οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι καταστρέψαμε τη χώρα τους, γιατί χρειαζόμαστε στην Ευρώπη ένα εκατομμύριο εργάτες φτηνούς. Αυτός είναι ο μόνος λόγος και μην ακούτε τίποτα άλλο.

    Αλλά τα χαλάσαμε στον αριθμό, γιατί δεν φανταζόμασταν τη ζημιά που θα κάναμε. Είναι πάρα πολύ συγκινητικό, όταν οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι κλείνουν τις πόρτες, οι απλές γυναίκες του λαού μας, ανοίγουν τις πόρτες και τους βάζουν στο σπίτι τους.

    Επειδή υπάρχει ενδεχόμενο και στη δική μας την περιοχή να έρθουν. Για λίγο να μείνουν, γιατί θέλουν να φύγουν. Αλλά πρέπει να τους φερθούμε αρχοντικά, χριστιανικά και σύμφωνα με την παράδοση του λαού μας..."

    Προ ημερών από δημόσια τηλεοπτική συχνότητα πληροφορηθήκαμε ότι η Γερμανία τις επόμενες δεκαετίες θέλει 5-6.000.000 ανθρώπους ως εργατικό δυναμικό, δηλ. μετανάστες, ως εργαζόμενους στις πολλές βιομηχανίες της.
    Το είχαμε διαβάσει και πριν από μερικούς μήνες από δηλώσεις των ηγετών των Γερμανών Βιομηχάνων.

    Αλλά και στον τόπο μας παρά τη φτώχεια, βουλιάζει η Ελλάδα κάθε καλοκαίρι από φτηνά εργατικά χέρια, Πακιστανών, Αλβανών, Βουλγάρων.
    Βουλιάζουν τα χωριά της Ελλάδας από μετανάστες μόνιμα ή προσωρινά εγκατεστημένους που κάνουν όλες τις σκληρές γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

    Τους καλούμε ναι ή όχι;

    Τους θέλουμε ναι ή όχι;

    Θα αλλάξουμε το 2016 και με τα μαλακά κρινοδάχτυλά μας θα εργαστούμε στα χωράφια και στους στάβλους; Θα βοσκήσουμε και θα αρμέξουμε πρόβατα; Θα μαζέψουμε ελιές, ροδάκινα και φράουλες; Θα παντρευόμαστε στα 20 και θα είμαστε πολύτεκνοι με 8 παιδιά και πάνω;

    Σε αυτά να απαντήσουμε.

    Η Ελλάδα έχει μεγάλη υπογεννητικότητα.
    Οι Έλληνες θέλουν όλα τα παιδιά τους Επιστήμονες γιατρούς, δικηγόρους και δημοσίους υπαλλήλους. Οι Ελληνικές χριστιανικές οικογένειες συνήθως έχουν μόνο ένα ή δύο παιδιά, με συνέπεια να έχουμε το δεύτερο ρεκόρ υπογεννητικότητας σε όλη την Ευρώπη. Εκατοντάδες χριστιανοί νέες και νέες μαντρώνονται ισοβίως σε ησυχαστήρια και συνοδείες αντί να κάνουν οικογένειες πολύτεκνες, να εργάζονται, να τεκνοποιούν και να δοξάζουν το θεό. Αλλά και οι άλλοι νέοι, όσοι θέλουν να εργαστούν και να κάνουν οικογένεια, έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία ή την εκμετάλλευση (μειωμένου ωραρίου) στην οποία μας έφερε η Τρόικα και οι δυνάστες με τους εντόπιους συνεργάτες τους όσους καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γιαγιά μου μου διηγόταν τις περιπέτειες των προσφύγων από τη Μικρά Ασία, πώς τους κυνηγούσαν οι "τσέτες" και πως έπαιρναν τους άντρες για καταναγκαστικά έργα και λίγοι επέστρεφαν. Και πως κατάφεραν τα γυναικόπαιδα να φτάσουν στην μητέρα Ελλάδα. Και πως τους αντιμετώπισαν, σαν ζώα τουρκόσπορους κι ανεπιθύμητους κάποιοι καλοί χριστιανοί Έλλαδίτες. Εκείνους που στη Μικρά Ασία ήταν άρχοντες.

    Κάπως έτσι αντιμετωπίσαμε κι εμείς τους Βορειοηπειρώτες και τους ομογενείς Πόντιους. Σαν φτηνά εργατικά χέρια.

    https://www.youtube.com/watch?v=ehmU-WOHCW8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ομάδες άμυνας υπέρ προστασίας του π. Αυγουστίνου είχε συμμετάσχει τουλάχιστον δυο φορές και ο γράφων το σχόλιο. Μια φορά όταν υπήρχε η πληροφορία ότι συγκεκριμένοι ιδεολογικοί εχθροί του π. Αυγουστίνου θα δημιουργούσαν επεισόδια εναντίον του κατά τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης. Μια άλλη φορά υπέρ περιφρούρησης διαδήλωσης εθνικοεκκλησιαστικού περιεχομένου από προβοκάτορες. Και σε πιο ανώδυνες ομάδες εξυπηρέτησης του λαού, κατά την ονομαστική εορτή του επισκόπου, όταν χιλιάδες λαού επισκέπτονταν τη Φλώρινα.

    Στο κείμενο του π. Αυγουστίνου που αναδημοσιεύετε, όπως παρουσιάζεται, θα νόμιζε κάποιος ότι ο επίσκοπος αναφέρεται σε εξωτερικούς εχθρούς και μάλιστα σε μουσουλμάνους. Ουδέν αναληθέστερον. Είναι τουλάχιστον άτοπον να επιχειρείται έστω και άθελα μια τέτοια παραπληροφόρηση, όχι από εσάς αλλά από εκείνους που νομίζουν ότι έχουν το ελεύθερο να χειρίζονται ανεξέλεγκτα τη μνήμη του π. Αυγουστίνου, ο οποίος ασφαλώς όχι μόνο θα περιποιείτο τους σημερινούς πρόσφυγες αλλά θα φρόντιζε για την διατροφή και τη στέγασή τους αλλά και για τον εκχριστιανισμό και την μόνιμη εγκατάσταση όσων ήθελαν. Μην έχετε καμιά αμφιβολία. Δείγμα γραφής είναι το τι έπραξε ο άγιος των τσιγγάνων Αυγουστίνος Καντιώτης για τους Αθίγγανους της Φλώρινας, όταν κάποιοι άλλοι μισαλλόδοξοι της "χριστιανικής κοινωνίας" τον μεν λαό εκφόβιζαν τον δε επίσκοπο πολεμούσαν και τον αποκαλούσαν "επίσκοπο των γύφτων": Τους έχτισε σπίτια, δημιούργησε συνοικισμό των νεοφωτίστων, τους βάπτισε στον ποταμό Σαλουλέβα και τους στεφάνωσε χριστιανικά. Και είναι πλέον ενσωματωμένοι στην κοινωνία της Φλωρίνης, Έλληνες Ορθόδοξοι και Χριστιανοί.

    Το κείμενο του π. Αυγουστίνου που δημοσιεύετε και που δεν αναφέρεται σε μουσουλμάνους ή εξωτερικούς εχθρούς, αλλά σε Έλληνες πολεμίους του επισκόπου, των χριστιανών και της εκκλησίας, είναι από ομιλία που δημοσιεύεται στο βιβλίο "Οι χριστιανοί στους εσχάτους καιρούς" (σελ. 114-115 στην Β΄Εκδοσι - "επιλογή κειμένων, σύνθεσις, επιμέλεια" ομιλιών του π. Αυγουστίνου από την κα Ανδρονίκη Καπλάνογλου η οποία εξέδωκε το βιβλίο στην Κοζάνη). Η ομιλία λοιπόν του π. Αυγουστίνου αναφέρεται σε Έλληνες, στην περίοδο της επταετίας όταν εστάλη από υπουργό της δικτατορικής κυβερνήσεως που ήθελε να εκθρονίσει τον π. Αυγουστίνο μια επιτροπή ψυχιάτρων για να τον βγάλει "τρελό", έπειτα δε ο Αυγουστίνος αναφέρεται σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν στο θεό, αναφέρει ένα παράδειγμα αθέου φοιτητού που προσπαθεί να διαδώσει την αθεϊα ως επιστημονική αλήθεια. Και ο επίσκοπος, κηρύσσει επιστράτευση. Έχοντας υπόψη τους ψυχιάτρους που επιχείρησαν να τον βγάλουν τρελό και τους αθέους που θα επιχειρήσουν να επιβάλουν τη θέλησή τους κάνει λόγο για ανάγκη αυτοάμυνας των χριστιανών και μάλιστα προετοιμάζει και "άσκηση επιστράτευσης" σε συγκεκριμένο χρόνο, ώρα και τόπο για ομάδες άμυνας. Όχι εναντίον ... προσφύγων και ...μουσουλμάνων αλλά εναντίον Ελλήνων αθέων και άλλων που θα ήθελαν να στραφούν εναντίον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια διόρθωση από τον ίδιο σχολιαστή, αφού ευχαριστήσω εκ καρδιάς τον ιστολόγο για τη δημοσίευση και των "αντιθέτων σχολίων": Από λάθος πληκτρολόγηση εγράφη Σαλουλέβας, ενώ είναι Σακουλέβας, το ποτάμι της Φλώρινας.

      https://www.youtube.com/watch?v=hYsonTxQKGs

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου