Τρίτη 1 Μαρτίου 2016


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

Οδεύομεν προς την Πανορθόδοξη Σύνοδο. Μετά τη δημοσίευση των αποφασισθέντων είναι φανερόν ότι στη μέλλουσα Σύνοδο ΔΕΝ πρόκειται να ακουσθεί «μέλος εναρμόνιον θεολογίας». Από τη μια το πρόβλημα των αιρέσεων που ταλανίζουν την Εκκλησία κατά τη β΄ μ.Χ. χιλιετία ΔΕΝ θίγεται καν κι από την άλλη οδεύομεν προς αποποινικοποίησιν των ποικιλωνύμων αιρέσεων ΑΛΛΑ και την συγκατοίκησιν μετ’ αυτών. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αιρετικοί εκλήθησαν στη Σύνοδο, όχι για να απολογηθούν και να επιστρέψουν εν μετανοία στην Εκκλησία, αλλά σαν παρατηρητές!!! 

Τίθεται το ερώτημα: Όλοι οι επίσκοποι της Εκκλησίας είναι οικουμενιστές και μινιμαλιστές εις τα της Πίστεως; ΟΧΙ. Ήδη από την Εκκλησία της Ελλάδος (από την οποία περιμένουμε πολλά) ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας. Πέντε επίσκοποι οργανώνουν συνέδριο κατά της Συνόδου το Μάρτιο κι ο διαπρεπής καθηγητής Δημήτριος Τσελεγγίδης έγραψε καταπελτικό κείμενο στο οποίο αποδεικνύεται ότι πόρρω απέχει το κείμενο του Σαμπεζύ από τις ορθόδοξες θέσεις. 

Η ανάλυση του εν λόγω κείμενου από τον μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Εκκλησία της Κύπρου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην αμαυρώσει τη διαχρονική σχέση της Εκκλησίας του Αποστόλου Βαρνάβα με την προάσπιση της Πίστεως. Αν οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Κύπρου θέλουν να έχουν τις ευλογίες του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος  «της Συνόδου της πρώτης ανεδείχθη υπέρμαχος», η αποστροφή τους προς όλες τις αντορθόδοξες αποφάσεις που προωθούνται στη Σύνοδο είναι μονόδρομος. 

Η Εκκλησία της Γεωργίας πήρε ήδη συνοδικά θέση κατά των απαράδεκτων θέσεων του Σαμπεζύ. 

Στη Μολδαβία, που υπάγεται στο Ρωσικό Πατριαρχείο, πλείστοι ιερείς αρνούνται να μνημονεύσουν τον Πατριάρχη Κύριλλο και τον οικείο μητροπολίτη Βλαδίμηρο, λόγω των απαράδεκτων αυτών αποφάσεων. 


Καιροί ου μενετοί. Επίσκοποι και λοιποί κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί πρέπει να βροντοφωνάξουμε ένα στεντόριο ΟΧΙ στη συνοδική κατοχύρωση του οικουμενισμού κι όλων των άλλων απαράδεκτων μεθοδεύσεων των οικουμενιστικών κύκλων.

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Κυριακού καλά τα λέτε και τα γράφετε και σεις και άλλοι με τα κείμενα της "Πανορθοδόξου", σε ένα όμως θέμα δεν απαντάτε ούτε μιλάτε, ούτε σεις, ούτε κανείς από τους άλλους ομόφρονές σας, στο τί δηλαδή θα κάνετε και τί συμβουλεύετε τους Πιστούς να κάνουν, εάν παρά τα όσα γράφετε και τις διαμαρτυρίες, τελικά η "Μεγάλη ψευδοσύνοδος" αποδεχθεί και τυπικά την Αίρεση. Εκεί κουβέντα, γιατί άραγε; Μήπως πέρα από τον αγώνα που κάνετε τώρα, και είναι χρήσιμος για την Εκκλησία, για να αποτρέψετε το κακό, εάν το κακό τελικά γίνει, δεν έχετε σκοπό να αντιδράσετε Πατερικά με αποκήρυξη της Συνόδου και Αποτείχιση; Δεν γνωρίζω , σεις γνωρίζετε, αλλά η σιωπή σας στο θέμα αυτό μάλλον αυτό υποκρύπτει. Οι φίλοι των εδώ "Αντιοικουμενιστών" στην Μολδαβία τόλμησαν ήδη την Αποτείχιση. Τί θα γίνει τώρα, όσοι δήλωναν ότι θα πάνε να ζήσουν στην Μολδαβία, γιατί εκεί υπάρχουν αληθινοί Χριστιανοί θά πάνε ή άλλαξαν γνώμη, τώρα που οι της Μολδαβίας τόλμησαν να κάνουν αυτό που εκείνοι συστηματικά αποφεύγουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου