Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΛΑΖΑΡΕ ΔΕΥΡΟ ΕΓΩ! - Η 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ 

ΚΑΙ Η ΜΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ
Στο αγαπητό και συμμαχητικό μου Ιστολόγιο "Ομολογία", στο άρθρο μου: “Οὐ κοινωνῶ. Ὅτι ἔξω ἐβάλατε τὰς Συνόδους!” (Ἅγιος Μάξιμος ὁ Ὁμολογητής)  http://www.wallingoff.com/557, έλαβα το παρακάτω ενδιαφέρον σχόλιο, να μεν ανώνυμο, αλλά λόγω της σπουδαιότητος των θέσεων και αντιπαραθέσεων, ασχολήθηκα μαζί του.

·  Ανώνυμος
Αγαπητε Νικολαε θα σε ρωτησω ευθεως - εχεις βαπτισει τα τεκνα σου; Αν ναι ποτε και σε ποιο ιερο ναο; Ελπιζω να βρεις την δυναμη να ομολογησεις την αληθεια. Σε παρακαλω πολυ να σταματησεις να πιστευεις τοσο πολυ τον λογισμου σου.Προσεξε τον κρυφο λογισμο οτι εισαι η εγινες μιμητης των Αγιων Πατερων.Πολλοι παραφρονησαν με αυτο τον λογισμο και ... Συμβουλεψου και αλλους ταπεινους πατερες.Μην ξεχνας πως ο αγιος Νεκταριος εβαζε μετανοια στον Μελετιο Μεταξακη και ο αγιος Νικολαος ο Πλανας μνημονευε αυτον και τον Αρχιεπ. Χρυσοστομο Παπαδοπουλο και ο αγιος Σαββας της Καλυμνου τους διαδοχους του Μεταξακη στο Φαναρι.Ολοι αγιασαν, βλασφημεις μιλωντας ετσι για τα αγια μυστηρια της Αγιας μας εκκλησιας. Εκτος αν τους θεωρεις και αυτους "προδοτες" της πιστεως μας. Συγνωμη αλλα καπου το παρακανεις. Διαβασε και ξαναδιαβασε βιους Αγιων αλλα οχι για να δικαιολογεις τον εαυτο σου αλλα για να ταπεινωνεσαι. ΕΙΘΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΕΜΠΑΘΗΣ. Καλο αγωνα ! Λ
 =====================
Αγαπητέ μου "ανώνυμε" και Αρχικώνυμε "Λ",

Με ρωτάς όπως μου λες, "ευθέως"... Δεν γνωρίζω ποιά ευθύτητα μπορεί να έχει η ανωνυμία. Εσύ μιλάς με κάποιον που καταθέτει αξιοπρεπώς το Ονοματεπώνυμό του και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, όποιους διωγμούς κι αν υποστεί, αυτός, η σύζυγός του και τα 5 του τέκνα. Εγώ μιλώ με κάποιον που κρύβεται, έστω "για λόγους δικούς του". Είμαι άρα σε μειονεκτική θέση. Πως να σεβαστώ κάποιον που δεν σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό; Το "Λ" μπορεί να σημαίνει ότιδήποτε... ακόμη και....  "Λιακόπουλος!" (ακόμη και σ' αυτόν τον ταλαίπωρο και πλανεμένο, ευχαρίστως θ' απαντούσα εάν μου έγραφε επωνύμως...)

Παρ' όλα αυτά, σε σέβομαι και σ' εκτιμώ. Χαριτολογώντας θα το πω, από δω και πέρα αυτό το "Λ"... Λάζαρε θα το πω, με ελπίδα άμεση το "δεύρο έξω!" Λαζαρέ μου, αδελφέ μου, πίστεψέ με, πιστεύω ακράδαντα στις αγαθές του τις προθέσεις και δεν διαισθάνομαι, δόξα τω Θεώ, καμία υποψία πως με πειράζεις ή με κοροϊδεύεις. Γι αυτό και θα σου απαντήσω κι' εγώ ευθέως:

Με ρωτάς αν έχω βαπτίσει τα τέκνα μου. Προφανώς αναφαίρεσαι στην πρόσφατη δεύτερη σειρά διδύμων. Όχι ακόμη. Γεννήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου 2015, δηλαδή διόμισυ μηνών.

Με ρωτάς, "Αν ναι πότε και σε ποιό ιερό ναό; Ελπίζω να βρεις την δύναμη να ομολογήσεις την αλήθεια."

Σε διαβεβαιώ πως δεν χρειάζεται να ελπίζεις "να βρω τη δύναμη να ομολογήσω την αλήθεια". Την δύναμη την έχω και είναι δώρο Θεού, όχι δικό μου κατόρθωμα. Μία αμαρτωλή ψυχή που έχει τη δύναμη να ομολογήσει έμπρακτα και όχι χαρτοπολεμικά εναντίον του Οικουμενισμού Αποτειχισθεί, έχει εκ Θεού τη δύναμη να είναι ειλικρινής μέχρι βαθμού εξομολογήσεως.

Δοξαζω τον Τριαδικό μας Θεό που με λυπήθηκε κατά το ΜΕΓΑ Αυτού έλεος και μου χάρισε σύζυγο συναντιλήπτορα σε όλα, ιδίως στην έμπρακτη απομάκρυνση και Αποτείχιση από Οικουμενιστές επισκόπους. Είναι πράγματι λυπηρό να μην το βλέπουν αυτό άνθρωποι χρόνια "μπασμένοι" στη θεολογία και να το βλέπει απλά και ταπεινά δίχως γνώσεις θεολογικές μια απλή ψυχή που πέρασε τα πρόθυρα του θανάτου. Ο Χριστός μας της πρόσθεσε πιότερο λάδι στης ζωής της την καντήλα και είμαι ευγνώμων ισοβίως που με αξίωσε να συνδεθώ μαζί της στα δεσμά αυτά του μεγάλου μυστηρίου.

Όταν την νυμφεύτηκα, (το υπογραμμίζω, δεν "παντρεύτηκα" διότι δεν μπήκα υπό τον ζυγό ανδρός (με αυτά τα άνομα κι ανώμαλα σύμφωνα συμβιώσεως χάνουν και οι λέξεις την πρωταρχική τους έννοια...) μέχρι τα πρώτα τρία μας παιδιά, δεν γνώριζα για την ορθή Αγιοπατερική στάση της απαγορευμένης κοινωνίας με ακοινώνητους. Με είχαν μπολιάσει με την επάρατη πλάνη της συγκοινωνίας, της συνυπαρξίας και την ήττα του συμβιβασμού. Με είχαν εκπαιδεύσει στον άχαρο κι αναποτελεσματικό χαρτοπόλεμο, στις υπογραφές και τις κραυγές του "αίσχοοοος", μέσα σε ασφαλείς αίθουσες δίχως καμία διακινδύνευση, δίχως διωγμό, δίχως δημόσια ομολογία μετά παρρησίας, ενώπιον δεσποτοκρατικών τυράννων και σφετεριστών, ενώπιον αιρετικών αρχιερέων και οικουμενιστών.

Τώρα που μας χάρισε ο Θεός δεύτερη σειρά διδύμων, βρισκόμαστε σε δοκιμασία πίστεως και ελπίδος σταθερής. Συμφωνήσαμε εν Κυρίω πως ΔΕΝ πρόκειται να δεχθούμε να βαφτίσουν τα τέκνα μας ιερείς που μνημονεύουν αιρετικούς επισκόπους. Όχι, δεν θα πάμε σε ναό της "ιεράς" Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Ελπίζουμε ακράδαντα να μας στείλει ο Θεός έναν ιερέα που να μην μνημονεύει κανέναν επίσκοπο ο οποίος να ενωσματώνεται στην "εκκλησία πονηρευομένων" των πέντε πρεσβυγενών πατριαρχείων. Του ζητάμε "ψωμί", λέτε να μας πετάξει πέτρα κατά πρόσωπο;

Δυστυχώς ο πνευματικός μας, π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς δεν μπορεί να κάνει τέτοιο τεράστιο ταξίδι. Δυστυχώς, φθάσαμε στην επαλήθευση της προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που είπε ότι "στα έσχατα χρόνια θα χρειαστεί να ταξιδέψεις από το ένα έθνος στο άλλο για να βρεις ευσεβή (ορθόδοξο πιστό) ιερέα." Το "ευσεβής" εδώ, δεν εκλαμβάνεται με έννοια ηθική, αλλά δογματική. Δεν είναι κρίμα και ντροπή; Να μην μπορείς να βρεις στην Αυστραλία ιερέα που να αρνείται να μνημονεύσει όσους μνημονεύουν Πάπα ως Παναγιώτατο;

Προτιμώ να τα αφήσω αβάπτιστα παρά να λάβουν βάπτισμα βουτηγμένο στης παποσύνης τα μολυσματικά παναιρετικά νερά. Κι αν χρειαστεί να επιστρέψουμε στην εποχή που δεν ήταν ευρέως κι επισήμως διαδεδομένος ο Νηπιοβαπτισμός, τότε ζει Κύριος, ο Θεός, γεννηθήτω το θέλημά Του. Θέλημά Του είναι το εξέλθετε εκ μέσου αυτών και αφορίσθητε" από αυτούς που "αφορίσαν" αδίκως και ανυποστάτως τον διδάσκαλό μου, από αυτούς που "καθήρεσαν" " αδίκως και ανυποστάτως τον πνευματικό μας.

Εμείς δε τί; Να κοινωνώ μαζί τους για να επικυρώνω διά της αναγνωρίσεώς μου και αποδοχής της διεφθαρμένης τους πίστεως τον αφορισμό και την καθαίρεση;;;ΜΗ γένοιτο! Δεν μετανιώνω στιγμή που έγραψα εκείνη την Ανοικτή Επιστολή στον πατριάρχη, http://www.wallingoff.com/91 καταδικάζοντας τον ψευδο-κουρελο-αφορισμό του Νικολάου Σωτηροπούλου. Δέχτηκα απειλές και προσπάθησαν να με διώξουν μαζί με την Αγγελική και το μωρό στην αγκαλιά της, κακήν κακώς ως κακούργους από το ναό. Δεν μπόρεσαν όμως, διότι γνωρίζουν πως γνωρίζω τους Κανόνες και δεν έχουν κανένα Κανονολογικό έρεισμα.

Και απαντώ τώρα στο υπόλοιπο σχόλιό σου. Πριν όμως προχωρήσω, θα κάνω πάλι ΕΝΤΟΝΗ παράκληση, ρε παιδιά ΒΑΛΤΕ τουλάχιστον κάνα τόνο να μην τα παίρνουμε όλα σβάρνα! Από το Ατονικό, καλύτερο το Μονοτονικό! Μας διαβάζουν και νέοι της Αυστραλίας που τα ελληνικά τους είναι πολύ φτωχά και μεις τα φτωχαίνουμε περισσότερο...

Μου γράφεις: "Σε παρακαλω πολυ να σταματησεις να πιστευεις τοσο πολυ τον λογισμο σου. Προσεξε τον κρυφο λογισμο οτι εισαι η εγινες μιμητης των Αγιων Πατερων. Πολλοι παραφρονησαν με αυτο τον λογισμο και ..."  ΚΑΙ;;;;;;;Και τι;;;; γιατί σταματάς και τα λόγια σου μασάς;;;;;

Πρώτον, ΔΕΝ πιστεύω στον λογισμό μου αλλά ΜΟΝΟ στον Θεό μου. Ο δικός μου Θεός, ΔΕΝ είναι ο "θεός" του Βαρθολομαίου, κοινός με τους Σιωνιστές, Ισλαμιστές και δαιμονιώδεις εραστές του Παγκοσμίου Συμβουλίου ΒΛΑΣΦΗΜΙΩΝ. Ο δικός μου ο ΘΕΟΣ, δεν είναι ο "θεός" του Πάπα, δηλαδή ο εαυτός του!

Δεν πιστεύω καθόλου στο λογισμό μου, μα στον Τριαδικό Θεό μου, τον Θεό των Αποστόλων, τον Θεό των Αγίων Πατέρων και Διδασκάλων της Οικουμένης εις των οποίων το όνομα επισφραγίζουμε κάθε Μυστήριο, κάθε Ακολουθία και Ευχή.

Δεν είναι ο λογισμός μου που μου είπε να εξέλθω εκ μέσω αυτών και να αφοριστώ απ' ανάμεσά τους, αλλ' ο Παντοκράτωρ Κύριός μου!

Δεν είναι ο λογισμός μου που μου είπε να ΜΗΝ κοινωνώ τοις έργοις τοις ακάρποις του σκότους, μα ο Θεόπνευστος Λόγος του Θεού!

Δεν είναι ο λογισμός μου που μου είπε το "χαίρειν αυτώ μη λέγετε" και ακόμη και αν άγγελος εξ' ουρανού να κατέβει και να διδάξει ΕΤΕΡΟΝ ευαγγέλιον, ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΩ ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ. Ουκ απειθής εγενόμην τη Θεϊκή Εντολή.

Δεν είναι ο λογισμός μου που μου είπε να ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΩ της κοινωνίας μου μετά επισκόπων οι οποίοι ΔΗΜΟΣΙΩΣ, γυμνή τη κεφαλή, κηρύττουν, διαδίδουν και προωθούν την ΠΑΝ-αίρεση του Οικουμενισμού, αλλά ολόκληρη Αγία, Αποστολική ΣΥΝΟΔΟΣ και μερικές ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ Αγίων Θεοφόρων Πατέρων (σου φτάνουν;;) και ιδίως η μεγάλη προεδρεύσασα φυσιογνωμία του Μεγίστου εν Πατράσι Φωτίου του Ιερού! Κι αυτός, κι αυτοί όλοι "πλανεμένοι";;;; Και το Άγιο Πνεύμα που τους εφώτισε; Κι Αυτός ο ΘΕΟΣ ΛΑΘΟΣ;;; Και είναι σωστός ο Βαρθολομαίος και ο Πάπας; Μήπως εξέστημεν;;;;


Ο λογισμός αυτός καθ' εαυτού δεν είναι αμαρτωλός μα από τον Θεό πλασμένος και δοσμένος. Όταν τον ρυθμίζουμε με τον νουν Χριστού, όταν τον συντονίζουμε στην νοοτροπία των Αποστόλων και όταν τον συσχηματίζουμε με τον τρόπο σκέψεως των Αγίων Πατέρων, τότε ΔΕΝ κάνουμε κακό! Δεν σφάλλουμε. Δεν αμαρτάνουμε. Κι' ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ αν όσους ακολουθούν την διαχρονική Διδασκαλία των Πατέρων τους καταδικάζουμε ως σχισματικούς που ακολουθούν τον λογισμό τους!

Μου γράφεις: "οτι εισαι η εγινες μιμητης των Αγιων Πατερων!" Και ΠΟΙΟΣ σου είπε πως αυτό είναι ΚΑΚΟ;;;; Και το "μιμηταί μου γίνεσθε ΠΟΥ ΠΑΕΙ;;;ΠΕΡΙΠΑΤΟ;;;; Κι αν δεν μπορούμε να τους φτάσουμε στην ηθική, στην καθαρότητα και στον πόλεμο των παθών, ας τους ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ τουλάχιστον στο να ΜΗΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΥΟΥΜΕ, να μην νοθεύουμε και διαφθείρουμε την ΠΙΣΤΗ!

Τουλάχιστον θα μπορέσουμε εν εκείνη τη ημέρα να πούμε, Χριστέ μου, ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ και ΠΑΝΑΘΛΙΟΣ είμαι, συγχώρεσέ με Φιλάνθρωπε Πατέρα και Πνεύμα Πανσθενές, μα ΔΕΝ διέφθειρα την Αγία Σου Ορθοδοξία, ΔΕΝ ΕΣΜΙΞΑ τα ΑΜΙΚΤΑ και ΔΕΝ κήρυξα και διακήρυξα τοις πάσι πως Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΙΧΕΙΑ, συνουσία και κοινωνία με ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ επιτρέπεται και επιβάλλεται και απαιτείται ενώ ΕΚΠΟΡΝΕΥΕΤΑΙ και ξεπουλιεται η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ!!!

Και λοιπόν; Είναι λοιπόν ΚΑΚΟ να μιμούμαστε στη διδασκαλία τους Πατέρες;;;Τότε ΤΙ τους θέλουμε; Ας τους διαγράψουμε! Ας τους πετάξουμε στον κάλαθο της λήθης! Ας πάψουμε να μιλάμε για αυτούς! ΠΟΥΘΕΝΑ και με ΤΙΠΟΤΑ δεν εξίσωσα τον σκάρτο και ΣΚΑΤΕΝΙΟ εαυτό μου (αυτό θα πει "εκτρώματι" και ακόμη χειρότερο το ματωμένο, βρώμικο περιοδόπανο "ράκος αποκαθημένης") στην αγιότητα των Αγίων Πατέρων! ΑΠΑΓΕ!!! Δεν τρελάθηκα! Δεν είμαι σχιζοφρενής, ούτε πλανεμένος! Πες με πόρνο, πες με κλέφτη, λέγε μου και χειρότερο και ΧΟΙΡΟ-τερο γουρούνι απ' όλους, αλλά αιρετικό ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να με πεις!!!!!!!!

ΜΗ μου αφαιρείς το ΜΟΝΟ όπλο, την μόνη ελπίδα της σωτηρίας μου. ΔΕΝ ΕΜΑΓΑΡΗΣΑ την Πίστη, αγαπητέ μου! Κι' όταν εκλήθην σε Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης να μιλήσω σε Συνέδριο για την Ένωση (και τους τα έψαλλα κανονικά) και στο τέλος με προσκάλεσε παπικός καρδινάλιος, "μίστερ παντάζης" μπορείτε, σας παρακαλώ, να μας συνοδεύσετε στο μικρό μας ναό για να δοξάσουμε από ΚΟΙΝΟΥ τον κοινό μας Θεό, είπα ΌΧΙ, δεν μου το επιτρέπουν οι Κανόνες της Εκκλησίας μου, οι Απόστολοι και οι Πατέρες, ΓΙΑΤΙ, μα ΓΙΑΤΙ αγαπητέ μου Λ, ήταν ΤΟΣΟ εύκολο σε μένα τον σιχαμερό και ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ, (πίστεψέ με, έπεσα σε ΦΟΒΕΡΑ, τραγικά ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ!!) να πω αυτό το ΟΧΙ, και αυτοί οι γέροντες, οι ΟΝΤΩΣ Άγιοι, (πρώτος υπερμάχομαι την δεδηλωμένη τους Αγιότητα) δυσκολεύονται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ να παροτρύνουν τους πιστούς να λένε αυτο το ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΟ το ΟΧΙ;;;;

ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ και με αποκαλείς "βλασφημο" όταν η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ που παρέθεσα ΔΕΝ ήταν δική μου αλλά του ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ Θεοδώρου του Στουδίτου!!!! Τότε ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ και αυτός αφού ΑΥΤΟΣ τα λέγει και όχι εγώ. Αυτός τα επιττασει και όχι εγώ! Και μαζί με αυτόν, ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ και ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΗΡ Ιωάννης ο Χρυσόστομος ο οποίος βροντοφωνάζει ΑΣΤΡΑΠΟΒΟΛΕΣ, πως ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ισχύουν για αυτούς τους λαϊκούς, πιστούς, γέροντες και πνευματικούς που ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ με ακοινώνητους!

Και ΜΗΝ ΘΕΟΠΟΙΕΙΣ αγαπητέ μου, ούτε τον Μέγα Άγιο Νεκτάριο, ούτε τον Άγιο Νικόλαο Πλανά, ούτε τον Άγιο Σάββα της Καλύμνου! Το ότι αγίασαν, και ΟΝΤΩΣ αγίασαν, αυτό δεν σημαίνει πως ήταν ΑΛΑΘΗΤΟΙ και ΤΕΛΕΙΟΙ σε όλα. ΕΝ ΣΟΙ ΛΕΙΠΕΙ!!!!! ΕΧΩ ΚΑΤΑ ΣΟΥ!!!!! Κοινωνείς με τον ΜΕΤΑΞΑΚΗ, τον μεταξοσκώληκα που ΔΙΕΣΧΙΣΕ την Εκκλησία Μου στα ΔΥΟ, τον εξισωθέντα με τον ΑΡΕΙΟ που διήλε τον Χιτώνα ΜΟΥ;;;;;;;;

Κι εφ' όσον ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ τέτοια ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΩΣ εσύ αδελφέ μου με κατακρίνεις και με θάβεις στην κόλαση που απλώς ΔΙΑΦΩΝΩ με τους Αγίους αυτούς Γέροντες οι οποίοι, δυστυχώς, δυστυχέστατα, κρίμασιν οις οίδεν Κύριος, ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ αυτή την ΘΕΟΜΙΣΗΤΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ κοινωνία μετά αιρετικών επισκόπων;;;;;;

Όταν κάνω υπακοή στον Άγιο Παϊσιο που λέγει και προειδοποιεί πως "ΟΛΑ αυτά που σας λέμε εμείς οι γέροντες, να τα περνάτε από το κόσκινο των ΠΑΤΕΡΩΝ κι αν δεν συμφωνούν αυτά που σας λέμε εμείς με την διδασκαλία των Πατέρων ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΕΧΕΣΤΕ!!!!! Να τα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΕ!!!!!! Και συ μου λες να βάλω τους γέροντες και ασκητές ΠΑΝΩ από τους ΜΕΓΙΣΤΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΣΗΛΙΟΥ ΘΕΟΤΗΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΦΩΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ του νοητού στερεώματος και να ακολουθήσω επίγειους αστέρες του Οικουμενιστικού στερεώματος;;;;;

Ας μην παρεξηγηθώ όμως. ΔΕΝ τους αποκαλώ οικουμενιστές, μα.... εφ' όσον στην Θεία Λειτουργία ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ και ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΜΑΣΤΕ (αν τελικά το πιστεύουμε αυτό, διότι κι αυτό ΔΕΝ είναι δικό μου, του Αγίου Χρυσοστόμου είναι!!) και "εφ' όσον η Μνημόνευσις εστί μία προς το υπερέχον (δογματικήν πίστεως) υποταγή, και ότι ο μνημονεύων κοινωνός εστίν αυτού, και πίστεως και των Θείων Μυστηρίων διάδοχος" τότε ΠΩΣ καταδέχονται να ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ σε μία εφάμαρτη και ΑΝΤΙΘΕΟ αποδοχή πίστεως αιρετικής και ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗΣ;;;;; Για δες ολόκληρο το κείμενο, σε παρακαλώ:

«Άνωθεν γαρ η του Θεού Ορθόδοξος Εκκλησία· την επί των αδύτων Αναφοράν (Μνημόνευσιν) του ονόματος του Αρχιερέως, συγκοινωνίαν τελείαν εδέξατο τούτο. Γέγραπται γαρ εν τη εξηγήσει της Θείας Λειτουργίας, ότι αναφέρει ο Ιερουργών το του Αρχιερέως όνομα, δεικνύων και την προς το υπερέχον (δογματικήν πίστεως) υποταγήν, και ότι κοινωνός εστίν αυτού, και πίστεως και των Θείων Μυστηρίων διάδοχος."

Γιατί λοιπόν δεν μας εξηγούν και ΠΑΡΑΣΙΩΠΟΥΝ οι Άγιοι Γέροντες ΠΟΙΑ είναι ακριβώς αυτή η Πίστεως αποδοχή και διαδοχή, και εφ' όσον δια της ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑΣ και ΚΡΙΣΙΜΟΥ Μνημονεύσεως η οποία έχει ΚΑΤΑΣΤΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στις ψυχές των πιστών και στη ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, τότε, ώ τότε ΓΙΑΤΙ καταδέχονται και γίνονται οικουμενιστικών τρόπων μέτοχοι και διεφθαρμένων διδασκαλιών διάδοχοι συλλειτουργώντας μαζί με ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ και ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΣ τους λαϊκούς οι οποίοι διαδοχικά εκπροσωπούνται από τους ιερείς και επισκόπους;

"Εγώ μιλώ έτσι" Η ΜΗΠΩΣ οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ;;;;;Μήπως πρέπει να αφορίσουμε και να καθαιρέσουμε ΑΥΤΟΥΣ;;;;;Μήπως πρέπει να αποκαλέσεις ΑΥΤΟΥΣ "βλασφήμους" και όχι μόνο εμένα που απλά, πιστά και αξιόπιστα εμπιστεύομαι στην ΘΕΙΑ τους Διδασκαλία και ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ στα δικά τους λόγια και όχι σε δικές μου φιλοσοφίες, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ περί ελευθέρας μας κοινωνίας με ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ πομένες, όταν ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ διά ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ τους αποκαλούν ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ;;;;;;

Να βγάλουμε και τις Οικουμενικές Συνόδους ΒΛΑΣΦΗΜΕΣ;;;; Οι Α΄ και Β΄ Θείοι και Ιεροί Κανόνες της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου προειδοποιούν και αναθεματίζουν: 
"Όποιος ενώθηκε (διά Μνημονεύσεως και Κοινωνίας) η πρόκειται να ενωθή με καταδικασμένους και εκτός Εκκλησίας ευρισκομένους αιρετικούς εγκαταλείποντας την Εκκλησία, εκπίπτει άμεσα της κοινωνίας και της ιερωσύνης!"

Πώς λοιπόν εσύ μου λες, "συμβουλεψου και αλλους ταπεινους πατερες". Δηλαδή, θέλεις να πεις, ο πνευματικός μου δεν είναι ταπεινός αλλά εγωϊστής και υπερήφανος και πλανεμένος; Βλάσφημος και αυτός;; ΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ. Αυτός μου ΑΡΚΕΙ. Σε αυτόν εμπιστεύομαι την σωτηρία της ψυχής μου, της συζύγου μου και των τέκνων μου. Εσύ, πήγαινε σε όποιον θέλεις, πήγαινε σε αυτούς που λένε: "δεν πειράζει, μπορούμε να κοινωνούμε ελεύθερα με αιρετικούς επισκόπους, μην ακούτε τους Πατέρες, να ακούτε εμάς τους Μεταπατέρες, εμείς ξέρουμε καλύτερα, εμείς έχουμε ανώτερη διάκριση απ' αυτούς και αγιότερη σοφία! ΕΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ! ΕΣΜΕΝ των Πατέρων σοφότεροι!!" Πήγαινε σ' αυτούς! Καλό Παράδεισο!

ΟΧΙ "Λάζαρε, δεύρο ΕΞΩ! Έξελθε εκ μέσου αυτών και αφορίσου! Απομακρύνσου! Αποτειχίσου! Σώσου "και συ ποτε επιστρέψας, ΣΤΗΡΙΞΟΝ τους αδελφούς σου!" ΟΧΙ, αδελφέ μου "Λ". Δεν αποκαλώ τους Αγίους και τους Αγιασμένους Γέροντες "προδοτες" της πιστεως μας." Τους αφήνω στον Κριτή των όλων να τους κρίνει (εξετάσει). Δεν τους καταδικάζω. Δεν τους κολάζω. Αλλά ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί τους σε αυτό το θέμα.

Όταν ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος μας διατάζει ακόμη και τους πιο απλούς λαϊκούς να εξετάζουν, να ΚΡΙΝΟΥΝ τους ίδιους τους Αποστόλους και να γίνονται ακόμη, όχι μόνο κριτές των Αποστόλων αλλά και κριτές των Αγγέλων, ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ τους εάν διδάσκουν έτερον ευαγγέλιον, τότε ΠΩΣ εγώ να μην τους "κρίνω", πως να μην εκφέρω κρίση, την δικαίαν κρίσιν ΚΡΙΝΑΤΕ" λέγει ο Χριστός μας, πως εγώ να μην εξετάζω εάν οι διδασκαλίες τους συμφωνούν με τους Αγίους Πατέρες, πως να μην ερευνώ και πως να μην διδάσκω ως θεολόγος ποιά είναι Η ΣΤΑΣΗ των Πατέρων και εάν επιτρέπεται να κοινωνούμε με αιρετικούς επισκόπους, ιερείς, αρχιμανδρίτες, πρωτοπρεσβύτερους, κλπ. οι οποίοι ΟΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ!

Τέλος μου γράφεις: "Συγνωμη αλλα καπου το παρακανεις."
Συγγνώμη αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ!
Μου γράφεις: "Διαβασε και ξαναδιαβασε βιους Αγιων αλλα οχι για να δικαιολογεις τον εαυτο σου αλλα για να ταπεινωνεσαι. ΕΙΘΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΕΜΠΑΘΗΣ. Καλο αγωνα ! Λ"

Σε διαβεβαιώ: Διάβασα και ξαναδιάβασα τους Αγίους Πατέρες και τους ερμηνευτές των. Προσευχήθηκα μετά δακρύων με "καρδία συντετριμμένη και τεταπεινωμένη" (από τις πάμπολλες αμαρτίες μου) με την αγαθή πάντως πίστη πως ο Θεός "ουκ εξουδενώσει με!" Κύριος ποιμαινει με! Πλησίασα τον πνευματικό μου και αυτός πλέον ΑΝΕΛΑΒΕ την ευθύνη της σωτηρίας της ψυχής της συζύγου μου και των τέκνων μου. Όλοι οι άλλοι περιττεύουν. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και την έγνοια σας. Καλόν Αγώνα!

Ευχαριστώ τους σεβαστούς αναγνώστες μας για την υπομονή τους.

Πηγή:


1 σχόλιο:

  1. Αν κάποιος δεν βαφτιστεί διότι δεν βρίσκει ορθόδοξο ιερέα να κάνει την βάφτιση ο οποίος να μην έχει κοινωνία με αίρεση, θεωρείται ότι είναι βαφτισμένος λόγω ομολογίας Πίστεως. Όπως πολλοί μάρτυρες "βαφτίστηκαν" με το βάφτισμα του αίματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου