Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Υφυπουργό εξωτερικών και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας : Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου είναι γηγενείς στα πατρογονικά τους εδάφη και ΟΧΙ κοινότητες μεταναστών.Αναδημοσιεύουμε από τον Ελεύθερου Λόγου Αργυροκάστρου:


Τα παρακάτω μηνύματα τα έλαβε το ιστολόγιο μας στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο στις 28/12/2015, τρεις μέρες δηλαδή μετά τα Χριστούγεννα, από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. Τα δημοσιεύουμε σήμερα ως πρώτη ανάρτηση του 2016.

Παράλληλα όμως στείλαμε ως απάντηση το ακόλουθο μήνυμα:


Καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 2016, με υγεία και κάθε καλό!
Εκτός του ότι το λάβαμε τρεις μέρες μετά τα Χριστούγεννα, πρέπει να σας επισημάνουμε ότι είναι παντελώς άστοχο να προωθείτε μήνυμα για τους "Έλληνες του εξωτερικού" απευθυνόμενοι στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. 


Η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της μητέρας Ελλάδας θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει ότι πρέπει να στέλνει διαφορετικό μήνυμα για τις γιορτές στους Έλληνες της Β. Ηπείρου, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, της Βόρειας Μακεδονίας... Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι γηγενείς Έλληνες στα πατρογονικά τους εδάφη τα οποία παραμένουν εκτός ελλαδικού κράτους και όχι κοινότητες μεταναστών που βρέθηκαν οι ίδιοι ή γονείς τους σε κάποια άλλη χώρα για βιοποριστικούς λόγους. 


Σας ευχαριστούμε βεβαίως για τις ευχές!


Να είστε πάντα καλά.


Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου (βορειοηπειρωτικό ιστολόγιο), πηγήΠριν παραθέσουμε τα απαράδεκτα μηνύματα που έλαβαν και που χαρακτήριζαν τους Έλληνες της Βορείου ηπείρου "Έλληνες του εξωτερικού" και "Έλληνες της διασποράς", 
παραθέτουμε φωτογραφίες από το πανηγύρι του 15αυγούστου της ηρωικής Δερβιτσάνης Β.Ηπείρου.

Οι ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ της (κατεχόμενης από την Αλβανία) Βορείου Ηπείρου, και συγκεκριμένα η νεολαία της Δερβιτσάνης, φορώντας ομοιόμορφα μπλουζάκια, έραψαν και σήκωσαν στο πανηγύρι τους μια τεράστια σημαία της Αυτονομία Β.Ηπείρου (με αποτέλεσμα να συρθούν στα αλβανικά δικαστήρια).  Δείτε :
Πάρτε και μια γεύση από το πανηγύρι τους:Αυτά τα καθαρόαιμα ελληνόπουλα, αυτά τα παλικάρια -που δεν φοβούνται να τα βάλουν με τις Αλβανικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές- προσβάλατε κύριε Παυλόπουλε και κύριε Αμανατίδη. ΔΕΝ πήγαν ως μετανάστες στην Βόρειο Ήπειρο οι Έλληνες. ΕΚΕΙ ήταν ΑΝΕΚΑΘΕΝ. Εκεί είναι οι τάφοι των προγόνων και των ηρώων τους.

Ιστολόγιο -Ομάδα εκπαιδευτικών "ο Παιδαγωγός"Διαβάστε τώρα και τα μηνύματα που έλαβαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υφυπουργό των Εξωτερικών (επισημαίνουμε με κόκκινο τις απαράδεκτες εκφράσεις):


Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου 

στους Έλληνες του εξωτερικού 

με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2016


Αγαπητοί συμπατριώτες,
Επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, με μεγάλη χαρά αλλά και συγκίνηση απευθύνομαι σε όλους εσάς, τους ομογενείς μας, τους Έλληνες της διασποράς που ζουν, δημιουργούν και διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Η ενεργός και πολλαπλώς διακρινόμενη διαχρονικώς παρουσία σας στις χώρες όπου ζείτε συμβάλλει τα μέγιστα, και μάλιστα σε μιαν ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Πατρίδα μας, στην προώθηση των μεγάλων στόχων του Ελληνισμού, πρωτίστως προωθώντας τα εθνικά μας δίκαια, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της παιδείας, του πολιτισμού και της ιστορικής μας διαδρομής και, εν τέλει, αναδεικνύοντας τις πατροπαράδοτες αρετές μας.
Η χρονιά που πέρασε -το γνωρίζετε πολύ καλά διότι ουδέποτε χάσατε τους στενούς δεσμούς σας με την Πατρίδα- ήταν μια ακόμη περίοδος σκληρής δοκιμασίας για την Χώρα μας και την Ελληνική Κοινωνία. Η οποία, υπερβαίνοντας ακόμη και τα όρια αντοχής της, εξακολουθεί να προσπαθεί και ν’ αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, για την επιστροφή της Πατρίδας μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, πάντοτε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη.
Χάρις στην προσπάθεια αυτή, που αρχίζει ν’ αποδίδει και ν’ αναγνωρίζεται πλέον τόσο σ’ ευρωπαϊκό όσο και σ’ ευρύτερο διεθνές επίπεδο, καθώς και με την πολύτιμη, όπως πάντοτε, δική σας συμβολή σε πνεύμα εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης, είμαι βέβαιος ότι θ’ αντιμετωπίσουμε μ’ επιτυχία όλες τις επερχόμενες μεγάλες προκλήσεις, προκειμένου το 2016 αποδειχθεί χρονιά ουσιαστικής εθνικής ανάτασης.
Σας εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, με υγεία και προσωπική ευτυχία.Μήνυμα Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη 


προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Διασποράς
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Αγαπητές Συμπατριώτισσες,

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σας μεταφέρω μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας από την Πατρίδα.
Το 2016 συνεχίζουμε ενωμένοι, με κοινό στόχο να βγάλουμε τη χώρα μας οριστικά από τις συμπληγάδες της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Υπερβαίνουμε παθογένειες και λάθη του παρελθόντος, για να παραδώσουμε στη νέα γενιά τη χώρα που οραματιζόμαστε.

Με τη βεβαιότητα ότι θα σταθείτε πρωτοπόροι σε αυτήν την κοινή μας προσπάθεια, εύχομαι από καρδιάς, σε όλες και όλους σας, υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. 

απο τον Παιδαγωγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου