Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

OMOΛΟΓΙΑ:Ο Μεγαλομαρτυρας Αγιος Ιωαννης Χρυσοστομος, το παραδοξο αυτο φαινομενο της εποχης του, δεν συνετρωγε ποτε στα τραπεζια αρχιερεων. Οσους μαλιστα απο αυτους ετρεχαν "αγαλλομενω" ποδι, στα τραπεζια τους τους ονομαζε ΤΡΑΠΕΖΟΓΙΓΑΝΤΕΣ. Δειξτε μου εναν αρχιερεα σημερινο που δεν ειναι ΤΡΑΠΕΖΟΓΙΓΑΝΤΑΣ. Να μοιαζη τον Αγιο Ιωαννη τον Χρυσοστομο. Γι αυτο τον "καθηρεσαν", γιατι δεν τους εμοιαζε και γι αυτο τον Φθονουσαν παραφορα. " Δια τον ΦΘΟΝΟΝ ΕΠΟΙΗΣΑΝ", θα καταγραψη ο ιδιος. Το σημερινο φαινομενο των ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΓΙΓΑΝΤΩΝ αποδεικνυει οτι οι σημερινοι μιτροφοροι δεν εχουν καμμια ομοιοτητα με τους Αγιους του Θεου. Noμιζετε οτι ο Αφρων Πλουσιος της Παραβολης, ζουσε διαφορετικα; Το παραδειγμα το δινει ο Μεγαλος Μαχαραγιας του Βοσπορου που διατρεχει συνεχως τον Πλανητη "ευφραινομενος καθ' ημεραν λαμπρως" και "θησαυριζων θησαυρους επι της γης". Ευχομεθα ο Θεος, να δειξη το απειρο ελεος Του, σε ΟΛΟΥΣ. Γιατι "Φοβερον το εμπεσειν εις χειρας Θεου ζωντος".

Εκκοσμίκευση και Οικουμενισμός! Ποιά σχέση έχει η "νέα εκκλησία" με εκείνη των Αγίων Αποστόλων και των Πατέρων;

«Είναι επιτρεπτό να άγουν τα ονομαστήριά τους οι θρησκευτικοί ποιμένες;»
 dimitrislikoudis.blogspot.co.il

Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη, Θεολόγου – Φιλολόγου, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών
Επιτρεπτό είναι, ηθικό δεν είναι, μάλλον δε και ανήθικο και ασύμβατο και ασύμφωνο με την ιερατική και δη, αρχιερατική τους διακονία!
Μακράν απ΄ εμού επιδιώξεις λαϊκισμού! Πιότερο με αποξενώνουν παρά με νουθετούν. Παρά ταύτα όμως, αν και η ουτιδανότητά μου ανήκει στη χορεία όσων εκείνων υπερασπίζονται το τιμημένο ράσο με κάθε τρόπο και οιουδήποτε τιμήματος, εν προκειμένω, κατηγορηματικά δηλώνω και απερίφραστα πρωτοστατώ στο "ουαί" όλων όσων κυνηγούν και αναπαύονται στις "φιέστες" και στα δώρα, στις κακέκτυπες απομιμήσεις των πάλαι ποτέ καλών και ουσιωδών θεατρικών παραστάσεων και ερασιτεχνικών δρωμένων! Φεύ!


Δεν αναφέρομαι στη Θεία Λειτουργία, αλλά στην προετοιμασία και σε όσα έπονται αυτής, στα μιαρά, επαίσχυντα, ανορθόδοξα, απατροπαράδοτα, ανήκουστα, ανίερα! Στους πανηγυρικούς που εστιάζουν στον εορτάζοντα Άγιο στα πρώτα πέντε λεπτά της ώρας και ακολουθεί η γλοιώδης φιλοφρόνηση και η αντίδοση και η υπόσχεση και η πιθανή συγκατάβαση και "παραλληλία" στο μέλλον για πιθανή αποδοχή πρότασης εμψηφισμού και άλλων ορεγομένων του Αυτού επισκοπικού αξιώματος! Είναι ανήθικο!
Αν και ένας χριστιανός ξενυχτάει στο κρεβάτι του πόνου, αν και ένας ετερόδοξος δεν έχει βραδινό κατάλυμα, αν έστω και μιά ψυχή αδημονεί την επιούσαν και αγωνιά δια την σωτηρίαν της, ακόμη και τότε, δεν έχετε δικαίωμα διοργάνωσης, συμμετοχής, αποδοχής και προσωπικής τέρψης στα εόρτια "καραγκιοζιλίκια" και μεθέορτα και παμμίαρα! Και ως κατακλείδα επιτέλους, θυμηθείτε: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ!!!

1 σχόλιο:

  1. Κοιτάχτε χάλια μαύρα


    Επιτροπές νέων Προγραμμάτων Σπουδών για Θρησκευτικά: Δεν μετατρέπεται σε πανθρησκειακό μάθημα-Ποιους κατηγορούν για ακρότητες
    http://www.agioritikovima.gr/arxeio/item/71281-επιτροπές-νέων-προγραμμάτων-σπουδών-για-θρησκευτικά-δεν-μετατρέπεται-σε-πανθρησκειακό-μάθημα-ποιους-κατηγορούν-για-ακρότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου