Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

"ΟΙ Οικουμενιστικές μοναστικές αδελφότητες πληθαίνουν! Είναι η νέα κερκόπορτα για την εκπόρθηση της Ορθοδοξίας"!

 Διομολογιακή οικουμενιστική «κοινότητα Ιωνά» (Iona Community) στη Σκωτία


(«Συνυπάρχουν» Πρεσβυτεριανοί, Αγγλικανοί, Λουθηρανοί, Κουακέροι, Παπικοί κ.ά. σε μεικτή κοινότητα)Διομολογιακές οικουμενιστικές συνάξεις δεν υπάρχουν μόνο στο Ταιζέ και στο Μποζέ, αλλά και στη Σκωτία. Καθίστανται οι οικουμενιστικές κοινότητες αυτές, σύγχρονες Βαβέλ με ποίκιλες ομολογίες.  Αποτελούν την  πιο γνήσια έκφραση του διαχριστιανικού συγκρητισμού.


Η  «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΩΝΑ» (ΙΟΝΑ COMMUNITY), η οποία εδρεύει στη Γλασκώβη της Σκωτίας, ιδρύθηκε το έτος 1938 από τον George MacLeod.  Eίναι μία κατ’ εξοχή οικουμενιστική κοινότητα.  Η οικουμενιστική  αυτή κοινότητα  αποτελείται από μέλη  διαφόρων δογμάτων (Πρεσβυτεριανών, Αγγλικανών, Λουθηρανών, Κουάκερων, Παπικών και ανθρώπων που δεν ανήκουν σε κάποιο δόγμα), με ότι αυτό συνεπάγεται, από πλευράς οικουμενιστικών ατοπημάτων.  Αποτελεί μια μεικτή κοινότητα, από άνδρες και γυναίκες. 
Προς τούτο έχουν αναπαλαιώσει ή μάλλον έχουν ξανακτίσει σχεδόν το ερειπωμένο μεσαιωνικό μοναστήρι «Iona Abbey» (παλαιότερα Βενεδικτίνων μοναχών). Η ‘’Κοινότητα Iona’’ αρχικά υπαγόταν στην ‘’Εκκλησία’’ της Σκωτίας, αλλά αργότερα η σχέση τούτη είχε χαλαρώσει αρκετά, για να δοθεί ευκολότερα η δυνατότητα των οικουμενιστικών εκτροπών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κοινότητα Iona είναι μια κοινότητα διασπαρμένη σε όλο τον κόσμο και με επακόλουθες οικουμενιστικές δραστηριότητες στα μέρη τούτα.  Κτιριακά η Κοινότητα Iona είναι εγκατεστημένη κυρίως στο Isle of Iona, το «Iona Abbey» και στο κεντρικό κτιριακό συγκρότημα MacLeod. 
Ανάμεσα στις άλλες  οικουμενιστικές  στρεβλώσεις, είναι και το γεγονός ότι προχώρησαν στη λεγόμενη «πειραματική λατρεία» (experimental worship).  Η οικουμενιστική αυτή «πειραματική λατρεία» αναπτύχθηκε από τον Όμιλο Wild Goose Worship Group που εδρεύει στη Γλασκώβη.  Επικεφαλής  του Ομίλου είναι ο Gail Ullrich  μαζί με μια μικρή διοικητική ομάδα.  Ο Όμιλος αυτός έχει τη διοικητική αρμοδιότητα, μετά το θάνατο του MacLeod το έτος 1991 και  σκοπό έχει  τη διαμόρφωση και δημιουργία «νέων λειτουργικών μορφών» καθώς και να ‘’εξοπλίζει’’ (όπως ισχυρίζονται) ναούς και ‘’κληρικούς’’ στη λεγόμενη‘’ συμμετοχική λατρεία ‘’ ακόμη και πέραν της Σκωτίας. 
Μάλιστα ο Belden C. Lane, καθηγητής Θεολογικών Σπουδών στο Saint Louis University, αναφέρει στο κείμενό του που τιτλοφορείται (The Whole World Singing : A Journey to Iona and Taizé) ότι τα μέλη της κοινότητας αυτής κατηγορούνται ως «κρυπτο-Ρωμαιοκαθολικοί με Πρεσβυτεριανό πρόσχημα». 
Οι οικουμενιστές ευνοούν σκοπίμως τέτοιες οικουμενιστικές κοινότητες, με αποτέλεσμα να εννοούν αυτό που αλλοτρόπως διαλαλούν στις οικουμενικές συνάξεις, δηλαδή της ενώσεως πάντων των «εκκλησιών» κάθε δόγματος σε μία εκκλησία.  Όλες τούτες οι  στρεβλώσεις, εξυπηρετούν σκοπίμως τα επικοινωνιακά παίγνια των οικουμενιστικών των συνάξεων.
Δείτε και: -Η καλούμενη «πειραματική λατρεία» στην οικουμενιστική «Κοινότητα Iona» (Iona Community) στη Σκωτία http://aktines.blogspot.gr/2014/11/iona-iona-community.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου