Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Δεν γνωριζετε οτι ο Γαλλιας Εμμανουηλ, ειναι ο αριστερος βραχιων του Αιρεσιαρχου Βαρθολομαιου και ανηκει στο γνωστο ...ΚΟΓΚΛΑΒΙΟ της ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ; Δεξιος βραχιων ο Ζηζιουλας και αριστερος βραχιων ο Μανωλης ή Εμμανουελος. Σαν να λεμε, ενας ...Ααρων και ενας Ωρ, κρατουν σαν ισχυροι βραχιονες, τας παραλελυμενας χειρας του κοπιωντος και πεφορτισμενου του Αγωνος υπερ του Αντιχριστου Οικουμενισμου συγχρονου μας ...Μωυσεως!!!!

Ο Οικουμενιστικός Μιθριδατισμός έχει νεκρώσει τα ορθόδοξα αντανακλαστικά Ποιμένων και Πιστών!

Η Αθήνα πεδίο συνάντησης Εβραίων και Χριστιανών πνευματικών ηγετών

Ορθόδοξοι και Ιουδαίοι, είμαστε «παιδιά
του Αβραάμ (καί) στόχος μας είναι να
ευλογήσουμε τον κόσμο, όμως πρώτα πρέπει
να ευλογήσουμε ο ένας τον άλλον»!!!

 

Οὐδέποτε –στὴν ἁγιοπνευμαστικὴ ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας– αἱρετικοί, ἀλλόθρησκοι καὶ Ὀρθόδοξοι συζητοῦσαν ἀπὸ κοινοῦ ποιμαντικά-πνευματικὰ θέματα. Δὲν πρόκειται γιὰ προσπάθεια Ἱεραποστολῆς πρὸς τοὺς ἀλλοθρήσκους-ἑτεροδόξους (ὅπως π.χ. τοῦ Κυρίου πρὸς Σαμαρείτιδα, τοῦ ἀποστόλου Παύλου πρὸς Ἀθηναίους -Ἄρειος Πάγος), ἀλλὰ γιὰ ἀνοχὴ καὶ συμβιβασμὸ τοῦ φωτὸς μὲ τὸ σκότος! (2Κορ. 6, 14-5: «τίς δὲ κοινωνία φωτὶ πρὸς σκότος; τίς δὲ συμφώνησις Χριστῷ πρὸς Βελίαλ; ἢ τίς μερὶς πιστῷ μετὰ ἀπίστου;»). Τὰ περὶ ἀνοχῆς τὸ λέει ἡ σχετικὴ Ἀνακοίνωση:

Συναντήθηκαν γιὰ «να αναλύσουν κοινά ζητήματα στις Ορθόδοξες και Εβραϊκές παραδόσεις, αγγίζοντας θέματα όπως είναι η θρησκεία, η ιστορία, η κοινωνία, η ταυτότητα και η Διασπορά με στόχο την προώθηση της φιλίας, της αλληλοκατανόησης και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας».

Ἀλήθεια, τί δὲν γνωρίζουν ἀπὸ τὰ τῶν Ἰουδαίων οἱ Οἰκουμενιστὲς Ἐπίσκοποι καὶ θεολόγοι ποὺ συμμετέχουν στὸν Διάλογο; Δὲν γνωρίζουν τὶς βλασφημίες ποὺ περιέχουν τὰ Ἱερά τους βιβλία γιὰ τὸν Κύριο τῆς Δόξης; Χωρὶς νὰ ἀπαλείψουν-σταματήσουν αὐτὲς τὶς βλασφημίες καὶ μισαλλοδοξίες οἱ σύγχρονοι Ἰουδαῖοι, πῶς συνεχίζουν τὶς μετ’ αὐτῶν συνομιλίες; Καὶ μάλιστα, ἀντὶ νὰ ἀφαιρέσουν αὐτοὶ ἀπὸ τὰ βιβλία τους τὶς «μισαλλόδοξες» ἀναφορές, δέχονται καθ’ ὑπόδειξη νὰ ἀφαιρεθεῖ μονομερῶς ἀπὸ τὰ ὑμνολογικά μας κείμενα ἡ πραγματικότητα τῆς βίαιης καὶ δολοφονικῆς συμπεριφορᾶς τους πρὸς τὸν Ἰησοῦ; Ποιά «φιλία» ζητοῦν νὰ ἀναπτύξουν μὲ τοὺς πείσμονες ἀρνητὲς τοῦ Χριστοῦ, ἐκείνους, μὲ ἐκείνους μετὰ τῶν ὁποίων ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ λέγει νὰ μὴ ἀπευθύνουμε οὔτε χαιρετισμό, τὸ «χαίρετε»;
Η Αθήνα πεδίο συνάντησης Εβραίων και Χριστιανών πνευματικών ηγετών
Πηγή: protothema.gr
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη ο διαθρησκειακός διάλογος και το συνέδριο μεταξύ διακεκριμένων Εβραίων και Ορθόδοξων Χριστιανών πνευματικών ηγετών σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην οικία της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα, κυρίας Ιρίτ Μπεν-Άμπα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι συντονιστές του διαλόγου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γαλλίας, κ. Εμμανουήλ και ο Σοφολογιότατος Ραβίνος David Rosen, Διευθυντής Διαθρησκειακών Θεμάτων της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (ΑJC-American Jewish Committee) παρουσία πολλών Ραβίνων, κληρικών, βουλευτών, πρεσβευτών, ακαδημαϊκών και άλλων σημαντικών προσκεκλημένων.Οι εκπρόσωποι των δύο θρησκειών συμμετείχαν σε διεθνές συνέδριο στην Αθήνα με θέμα:

"Πνευματικά Κέντρα και Διασπορά" (Spiritual Centers and Diasporas), όπου είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν κοινά ζητήματα στις Ορθόδοξες και Εβραϊκές παραδόσεις, αγγίζοντας θέματα όπως είναι η θρησκεία, η ιστορία, η κοινωνία, η ταυτότητα και η Διασπορά με στόχο την προώθηση της φιλίας, της αλληλοκατανόησης και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee-AJC) στο πλαίσιο της 25ης Επετείου των Πλήρων Διπλωματικών Σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδας. Μεταξύ των συμμετεχόντων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Σεβασμιότατος κ. Δημήτριος καθώς και σημαντικοί Ραβίνοι από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και την Ελβετία μαζί με υψηλόβαθμους Ορθόδοξους κληρικούς από τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ρουμανία, τη Σερβία, το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Ρωσία.

Το Κοινό Ανακοινωθέν το οποίο αναγνώστηκε στην οικία της Ισραηλινής Πρέσβεως αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "η συνάντηση αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για την επιβεβαίωση των δεσμών φιλίας, κατανόησης και συνεργασίας που σφυρηλατήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες μεταξύ της Ορθοδοξίας και του Ιουδαϊσμού και ειδικότερα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπό την ηγεσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κκ. Βαρθολομαίου. " Γίνεται επίσης αναφορά "στην δέσμευση για την ελευθερία της θρησκείας και της συνείδησης" και την "απόρριψη κάθε μισαλλοδοξίας και ειδικότερα της βίας – ιδιαίτερα όταν αυτή ασκείται δυο όνομα της θρησκείας. Υπήρξε συνεπώς "δέσμευση για την καταπολέμηση κάθε αρνητικής προκατάληψης και διωγμών στο όνομα της θρησκείας."

Η Πρέσβυς του Ισραήλ, κυρία Ιρίτ Μπεν –'Αμπα ευχαρίστησε τον Ραβίνο Rosen και τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ για την σημαντική πρωτοβουλία. Υπογράμμισε την σημασία της διοργάνωσης καθώς η θρησκεία κατέχει κεντρικό ρόλο στις παραδόσεις τόσο του Ισραήλ όσο και της Ελλάδας.

Ο Ραβίνος Rosen και ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ αναφέρθηκαν στην μακρόχρονη φιλία τους και τις προσπάθειες που έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ Εβραίων και Ορθοδόξων.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Γαλλίας τόνισε την σημασία του διαλόγου στην προώθηση της αλληλοκατανόησης και της ειρήνης. Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Εμμανουήλ για τον διαθρησκειακό διάλογο και την "πνευματική διπλωματία" όπως την χαρακτήρισε, ο Ραβίνος Rosen δήλωσε ότι ως: "παιδιά του Αβραάμ στόχος μας είναι να ευλογήσουμε τον κόσμο, όμως πρώτα πρέπει να ευλογήσουμε ο ένας τον άλλον."


Πέρα από τους πνευματικούς ηγέτες, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές κκ. Κώστας Τσιάρας Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Χάρης Θεοχάρης , ο Γ.Γ του Ελληνικού ΥΠΕΞ, κ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, κ. Μωυσής Κωνσταντίνης, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, κ. Μίνως Μωυσής, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Ραβίνος Αθηνών, Σοφολογιότατος, κ. Γκαμπριέλ Νεγκρίν, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και φίλοι του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου