Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ:ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Ποιος υπευθυνος θα μας δωση επαρκεις πληροφοριες; Θα έχουμε μια απάντηση ή να αρχίσουμε να χαρίζουμε όργανα για να εξαγοράσουμε τον Παράδεισο;

Αγιοποιήθηκαν 

οι Δωρητές Οργάνων και από ποιόν;

2014-11-10_211045Αυτό που διαβάζουμε στην ακολουθία της πρώτης Κυριακής του Νοεμβρίου πρόκειται περί οφθαλμαπάτης; Οι δωρητές οργάνων αγιοποιήθηκαν Συνοδικώς ή υπάρχει άλλη ερμηνεία στα εξής: 
Τῇ δὲ αὐ­τῇ Κυ­ρι­α­κῇ, ἡ Ἱ­ε­ρὰ Σύ­νο­δος τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος ὥ­ρι­σε τι­μᾶ­σθαι τοὺς ἐν χρι­στο­μι­μή­τῳ αὐ­τα­παρ­νή­σει κι­νου­μέ­νους πρὸς δω­ρε­ὰν ὀρ­γά­νων σώ­μα­τος αὐ­τῶν, εἰς σω­τη­ρί­αν πα­σχόν­των ἀ­δελ­φῶν.
Στίχ. Δω­ρη­ταὶ τοῦ σώ­μα­τος χαί­ρε­τε ἐν Κυ­ρί­ῳ, Ὡς ἐν ἔρ­γοις κοι­νω­νοὶ τοῦ νό­μου τῆς ἀ­γά­πης.
Θα έχουμε μια απάντηση ή να αρχίσουμε να χαρίζουμε όργανα για να εξαγοράσουμε τον Παράδεισο; 

2 σχόλια:

  1. Και έχουν το θράσος, ύστερα, οι διάφοροι μεγαλόσχημοι της ιεροσύνης να έρχονται και να μας λένε, "η Εκκλησία δεν έχει λάβει θέση για τις Μεταμοσχεύσεις" ! Υποκρισία, ψευδολογία, ακατανόητη παλινωδία, τί απ΄ όλα αυτά ; Είναι εκκλησία αυτή ή ο καλός μύλος που τα αλέθει όλα ;

    Και πάντως, ας το γράψουμε κι αυτό, η εκκλησία αυτή δεν είναι σχισματοαιρετική ! Σαν την Εκκλησία κάποιων άλλων - ημερολάτρών όπως λένε - που τόλμησαν και πήραν σαφή θέση καταδικάζοντας απερίφραστα την εν ονόματι Χριστού πλαστογραφία : "Να δίνεις όχι από αυτό που έχεις, από αυτό που είσαι, από το σώμα σου" ( Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος Χατζηνικολάου, απευθυνόμενος σε μαθητές των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη. Βλέπε σχολιασμό κχ http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4.html )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html

    http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/02/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου