Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

«Ο ένας κόβει κι ο άλλος ράβει»!

«Ο ένας κόβει κι ο άλλος ράβει»!Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μὲ Ἱ. Κανόνες ἔχει ἀποφανθεῖ: Ὄχι συνεορτασμοὶ μὲ αἱρετικούς. Ὁ Πατρ. Βαρθολομαῖος, ὅμως, ὁ “δεξιός του βραχίων” μητρ. Περγάμου Ίωάννης Ζηζιούλας καὶ οἱ ἄλλοι Οἰκουμενιστὲς Ἐπίσκοποι, ὅπως ἀρνοῦνται νὰ ἐφαρμόσουν πολλοὺς ἄλλους Ἱ. Κανόνες, ἔτσι ἀρνοῦνται νὰ ἐφαρμόσουν καὶ αὐτούς· ἀντίθετα τοὺς καταπατοῦν καὶ ἐπιδιώκουν, μὲ προσυνεννοημένες θεατρινίστικες κινήσεις,  νὰ φτάσουν στὴν Ἕνωση τῶν "ἐκκλησιῶν" καὶ τὴν Πανθρησκεία, παραβλέποντες τὶς διαφορὲς στὴν Πίστη!
Καὶ ὁ μὲν Ἰταλίας Γεννάδιος ἀσχολούμενος μὲ τὴν Νέα Ἐγκυκλίου τοῦ Πάπα Φραγκίσκου «Laudato Si», πρόσφατα τόνισε ὅτι ἡ Οἰκολογικὴ πρωτοβουλία τοῦ πράσινου Πατριάρχη Βαρθολομαίου εὗρε συμμάχους καὶ μιμητάς, ἰδίως στὸ πρόσωπο τοῦ Πάπα Φραγκίσκου, καὶ τοιουτοτρόπως ἡ περὶ τὴν Οἰκολογία ἐνασχόληση «δημιουργεί, ανασταίνει και ανοίγει τας πύλας της Βασιλείας του Θεού»!!! (ἐδῶ)
Ὁ δὲ Μεγάλος Αἱρετικὸς τῆς «Ὀρθοδοξίας» Ἰωάννης Ζηζιούλας εἶπε: «Θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την τιμή να παραστώ στὴν δημοσιοποίηση τῆς Νέας Ἐγκυκλίου της Αυτού Αγιότητας τοῦ Πάπα Φραγκίσκου “Laudato Si”. Είμαι, επίσης ευγνώμων από το γεγονός ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μου ανέθεσε να μεταφέρω την προσωπική χαρά και ικανοποίηση του για την έκδοση της Εγκυκλίου».
Καὶ κάπου ἐκεῖ, ὅπως τότε γράψαμε (ἐδῶ) «λανσάρει “ὄμορφα” καὶ πονηρὰ τὴν Οἰκουμενιστικὴ πρόταση:

«Η 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους είναι αφιερωμένη από τότε για τους Ορθοδόξους για το περιβάλλον. Μήπως αυτή δεν είναι μια ημερομηνία για μια τέτοια προσευχή για όλους τους Χριστιανούς; Αυτό θα σηματοδοτήσει ένα περαιτέρω βήμα για την εγγύτητα μεταξύ τους»!
_____________________Ο Πάπας ...λαχταράει την ενότητα με τους Ορθοδόξους και καθιερώνει την ίδια μέρα προσευχής για τη φυση.


Νέο άνοιγμα του Πάπα στην Ορθοδοξία με αναφορές στον "αδελφό" Οικουμενικό Πατριάρχη και στον Μητροπολίτη Περγάμου.
Την απόφασή του να καθιερώσει ημέρα προσευχής για το περιβάλλον, η οποία θα γιορτάζεται, όπως και από τους Ορθοδόξους, την 1η Σεπτεμβρίου, αρχή της Ινδίκτου. έκανε γνωστή ο πάπας Φραγκίσκος με επιστολή του σε καθολικούς επισκόπους.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο ποντίφικας αποφάσισε μια Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τη φροντίδα της Δημιουργίας που θα εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Σεπτεμβρίου, από το 2015, μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησία και όλες τις χριστιανικές κοινότητες που θέλουν να ενταχθούν.
Αυτό αναφέρει ο Πάπας Φραγκίσκος σε επιστολή του της 6ης Αυγούστου προς τον Καρδινάλιο Peter Turkson Appia, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, και τον καρδινάλιο Kurt Koch, πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Χριστιανική Ενότητα.
Στο μήνυμα, ο ποντίφικας υπενθύμισε πως ο "αγαπητός αδελφός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εδώ και χρόνια έχει δεσμευτεί για την υπεράσπιση της Δημιουργίας, και ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης παρενέβη για να παρουσιάσει την εγκύκλιο «Laudato si'» τον περασμένο Ιούνιο .
Ο ποντίφικας επέλεξε 1ης του Σεπτεμβρίου, γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει ήδη εκείνη την ημέρα.
"Ως Χριστιανοί," γράφει στην επιστολή του στους καρδινάλιους, «θέλουμε να συμβάλουμε στην επίλυση της οικολογικής κρίσης που η ανθρωπότητα βιώνει σήμερα. Με τον τρόπο αυτό, θα πρέπει πρώτα να ανακαλύψουμε εκ νέου στη δική μας πλούσια πνευματική κληρονομιά και τα βαθύτερα κίνητρα για την ανησυχία μας για τη φροντίδα της Δημιουργίας ».
Σύμφωνα με τον ποντίφικα μια «ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τη φροντίδα της Δημιουργίας θα προσφέρει στους μεμονωμένους πιστούς και στις κοινότητες μια τεράστια ευκαιρία για να επαναβεβαιώσουν πως είναι διαχειριστές της Δημιουργίας Του."
Την ίδια στιγμή, συμφωνα με τον Πάπα, "Ο εορτασμός αυτής της ημέρας, την ίδια ημερομηνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία, θα είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για μαρτυρία για την αυξανόμενη κοινωνία μας με τους ετεροδόξους αδελφούς μας».
Τελικά, "Ζούμε σε μια εποχή που όλοι οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις, σε μια εποχή στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε από κοινού, προκειμένου να είμαστε πιο αξιόπιστοι και αποτελεσματικοι."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου