Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ο ISIS ριζώνει στα Βαλκάνια

Ο ISIS 

ριζώνει στα Βαλκάνια

 




  Οι άγριοι του Ισλάμ απειλούν με μηνύματα και κάνουν εκστρατεία στη γειτονία μας για να στρατολογήσουν και νέους «δήμιους»
 
 
Ισλαμικό Κράτος στη Ρώμη: «Είμαστε παντού, στους δρόμους σας. Εντοπίζουμε τους στόχους και περιμένουμε την ώρα Χ». Δεν πρόκειται για ένα φουτουριστικό σενάριο ισλαμιστικού εξτρεμισμού, αλλά για τον λογαριασμό στο twitter των δύο προπαγανδιστών της ιταλικής Μπρέσια, έναν Πακιστανό και έναν Τυνήσιο, που συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα. Οι εξτρεμιστές πρόλαβαν μάλιστα να κατονομάσουν ως στόχους το... Κολοσσαίο και τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, παρότι οι πληροφορίες των ιταλικών Αρχών δείχνουν μάλλον πως επρόκειτο για αρχάριους, αφού ακόμη δεν είχαν ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση. Σε κάθε περίπτωση, η σύλληψή τους -όπως και προ ημερών ενός 25χρονου εξτρεμιστή από το Μαρόκο στην Πίζα, με αντίστοιχες κατηγορίες υποκίνησης ισλαμιστικής τρομοκρατίας- καταμαρτυρεί πως ο κλοιός της ισλαμιστικής τρομοκρατίας σφίγγει γύρω από τη νότια Ευρώπη, και πρωτίστως τη βαλκανική γειτονιά μας.

Σαφές μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση έστειλε, άλλωστε, και το βίντεο «Είμαστε το Ισλαμικό Χαλιφάτο», που δημοσιεύθηκε στο ΥouΤube στις 10 Ιουλίου, αναδεικνύοντας τα Βαλκάνια, με πρώτη τη Σερβία, σε στόχο των τζιχαντιστών. Χρησιμοποιώντας την ποιητική μορφή κασίντα, προειδοποίησαν για την «κατάκτηση» της Σερβίας και στη συνέχεια της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και του Κοσόβου.
 
 
Το βίντεο
 
 
Είχε προηγηθεί στις 4 Ιουνίου άλλο προπαγανδιστικό βίντεο με τον τίτλο «Η τιμή βρίσκεται στην Τζιχάντ», στο οποίο δεν απευθύνεται ένα απλό κάλεσμα για επιθέσεις μοναχικών «λύκων» στα Βαλκάνια: «Θα έρθουμε σε εσάς με ζώνες εκρηκτικών» απείλησε τις βαλκανικές κυβερνήσεις ο μαχητής με το όνομα Αμπού Μουκατίλ αλ Κοσόβι. Στο ίδιο βίντεο εμφάνισε και μια αναθεωρημένη Ιστορία των Βαλκανίων υπό το πρίσμα των εξτρεμιστών του Ισλάμ. Σε αυτή παρουσιάζουν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως μια «παγκόσμια επίθεση από τα έθνη (των απίστων) εναντίον του Ισλάμ». Αναφέρουν πως στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μια «πνοή ταπείνωσης κατάκλυσε τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων». Και ότι ακόμη και μετά την Πτώση του Τείχους οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας «ξεγελάστηκαν από τα ιδανικά της δημοκρατίας», ενώ οι Βόσνιοι μαχητές προδόθηκαν από τους πολιτικούς.
 
 
Η ανάγνωση, που επιδιώκει μάλλον να παραμυθιάσει νεότερες γενιές μουσουλμάνων, βασίζεται στη συλλογιστική πως οι μουσουλμάνοι των Βαλκανίων είναι οι «παλιοί μουσουλμάνοι της Ευρώπης», σε αντίθεση με τους «νέους μουσουλμάνους», τους μετανάστες δεύτερης γενιάς της δυτικής Ευρώπης, από όπου προέρχεται και ο κύριος όγκος των δυτικών μαχητών της Τζιχάντ.
Τη διαφορά επισημαίνει ο εκδότης του ειδησεογραφικού δικτύου BalkanInsight Μάρκους Τάνερ, ο οποίος υποστηρίζει πάντως ότι το εξτρεμιστικό Ισλάμ δεν έχει κερδίσει την απήχηση που θα επιθυμούσε στα Βαλκάνια. Εξ ου και η πρόσφατη μιντιακή εκστρατεία με αποδέκτες τους Βαλκάνιους μουσουλμάνους.
 
 
Διαφορετική άποψη έχουν άλλοι αναλυτές, επικαλούμενοι το πλήθος των μαχητών που προέρχονται από τη βόρεια γειτονιά μας. Η Βοσνία θεωρείται ήδη ένα από τα κέντρα τους στην Ευρώπη, πρόσφατα μάλιστα φέρεται ότι στήθηκε εκεί, στο εγκαταλειμμένο χωριό Οσβε, στρατόπεδο εκπαίδευσης. Περίπου 180 Βόσνιοι, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, μετέβησαν στη Συρία την τελευταία τριετία, ενώ στο Κόσοβο έχουν στρατολογηθεί περισσότεροι από 200 μαχητές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν την πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στα Βαλκάνια όχι μόνο με τις ανησυχίες για το θέμα της μετανάστευσης -σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην Ελλάδα-, αλλά και με το θέμα της ανησυχητικής αύξησης του ισλαμιστικού εξτρεμισμού στα Βαλκάνια.
 
 
Η μουσουλμάνα «Λαίδη» της Ιταλίας
 
 
Τα προηγούμενα χρόνια τέτοιες ιστορίες Ευρωπαίων γυναικών που προσηλυτίστηκαν από το εξτρεμιστικό Ισλάμ και μετανάστευσαν στη Συρία προέρχονταν κυρίως από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Αυτή τη φορά η «Λαίδη Τζιχάντ» είναι μια Ιταλίδα. Η Φατίμα Αζ Ζάχρα, πρώην Μαρία Τζούλια Σέρτζιο, είναι απόφοιτος Βιολογίας από τη Νάπολη, η οποία όχι μόνο αναχώρησε για τη Συρία μαζί με τον Αλβανό σύντροφό της Αλντο Κομπούζι, αλλά έπεισε μέσω YouTube και την πάμφτωχη οικογένειά της να την ακολουθήσει. Σύμφωνα με τη «La Repubblica», η μητέρα της Ασούντα Μπουνφίγκλιο πείστηκε επειδή η Φατίμα τής υποσχέθηκε πως το Ισλαμικό Κράτος θα της προσέφερε ένα πλυντήριο ρούχων.
 
 
Τα «Λιονταράκια» που αποκεφαλίζουν κούκλες και τα κοτόπουλα βομβιστές
 
 
Μετά τους αποκεφαλισμούς, τις σταυρώσεις, τους πνιγμούς και τις άλλες αποτρόπαιες, βαθιά σαδιστικές εκτελέσεις το Ισλαμικό Κράτος το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει καταφύγει σε μεθόδους, χρησιμοποιώντας όλο και πιο αδύναμους και χειραγωγήσιμους δράστες. Τα «Λιονταράκια του Χαλιφάτου», τα παιδιά που στρατολογούν και εκπαιδεύουν, βάζοντάς τα να αποκεφαλίζουν κούκλες είναι τέτοια υποχείρια.

«Χρησιμοποιούν παιδιά γιατί είναι εύκολο να τους κάνεις πλύση εγκεφάλου. Μπορούν να τα διαμορφώσουν όπως θέλουν, να τα πάρουν από το σχολείο και να τα στείλουν σε σχολεία του Ισλαμικού Κράτους» σχολιάζει ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντουλραχμάν. Οπως αποκάλυψαν στο Associated Press έφηβοι που κατάφεραν να δραπετεύσουν από ισλαμιστικά σχολεία, στην εκπαίδευσή τους περιλαμβάνονταν η παρακολούθηση βίντεο με εκτελέσεις και στη συνέχεια η αναπαράστασή τους σε κούκλες. Προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών τα παιδιά αυτά, συχνά ορφανά ή άπορα, δελεάζονταν με αναψυκτικά και παιχνίδια. Ηδη 120 παιδιά έχουν συμμετάσχει σε βίντεο αποκεφαλισμών και οκτώ έγιναν βομβιστές αυτοκτονίας.
 
 
Ακόμη πιο ανέξοδα είναι τα κοτόπουλα. Ατυχα ζώα, τα οποία μια σειρά φωτογραφιών -που δεν δείχνουν να είναι μέρος κάποιου νοσηρού αστείου- τα θέλει να αποτελούν τον τελευταίο τρόπο που έχουν βρει οι ισλαμιστές (εξαιτίας πρόσφατων ελλείψεων σε πολεμιστές και οπλισμό) για να επιφέρουν πλήγματα στους αντιπάλους. Αυτά τα πουλερικά, ζωσμένα με εκρηκτικά, φαίνεται πως τα στέλνουν στους στόχους τους και στη συνέχεια τα ανατινάζουν με τηλεχειριστήριο.

Μυρτώ Μπούτση - Δημοκρατία 26.07.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου