Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Ο π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ! ΠΟΥ «ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ Ο ΓΕΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ»!!!! ΜΠΡΑΒO ΤΟΥ! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΔΙΠΛΑ!!!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ

ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: katihisis.blogspot.gr/2015/06/2015_9

ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΜΠΑΡΔΑΚΑ, ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ NEAΣ KΡHNHΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, AΦOY ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΙ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠAIΞΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Ο ανώνυμος  σχολιαστή στις 9 Ιουνίου 2015 – 5:29 μ.μ., sto istologio katihisis.blogspot.gr γράφει:
  •  «Στη Φλώρινα ο π. Ιουστίνος Μπαρδάκας έκανε σημαντικό έργο και ο λαός του Θεού τον αγαπά και τον στηρίζει. Έκανε όμως και εχθρούς, γιατί αγωνίστηκε να εκλεγεί μητροπολίτης Φλωρίνης ο Θεόκλητος, και να παραιτηθεί ο γέρων Αυγουστίνος Καντιώτης, ο οποίος είχε καταπέσει λόγω γήρατος και κουμάντο στη μητρόπολη έκαναν οι παρατρεχάμενοι. Αυτός είναι ο λόγος που μισείται θανάσιμα ο Ιουστίνος, διότι κάποιοι και κάποιες έχασαν την κουτάλα της εξουσίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ Π. ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ

Tα παλαιά δημοσιευματα

1. ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

3. ΑΝΑΔΡΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ

4. O MHTΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΝ TΟΥ, το 2001

Ακούστε με πόση ἄνεση υπαγορεύει το κείμενο.

__________________________________
_______________________________
    Ο νεαρός π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, νεοχειροτονημένος ιερεύς· «αγωνίστηκε να εκλεγεί μητροπολίτης Φλωρίνης ο Θεόκλητος, και να παραιτηθεί ο γέρων Αυγουστίνος Καντιώτης». Αυτό δεν είναι ψέμα· όμως δεν τιμᾶ ούτε αυτόν που το λέει, ούτε αυτόν που το έκανε, γιατί είναι άτιμο πράγμα. Αν δεν ανέβαινε στον θρόνο ο π. Θεόκλητος πως θα προβάλλονταν και θα γίνονταν γνωστός στους επισκόπους ο π. Ιουστίνος, που κοιμόταν και ξυπνοῦσε με το όνειρο να πάρει μίτρα και πατερίτσα; Πῶς θ” άνοιγε ο δρόμος για να γίνει και αυτός δεσπότης; Δυστυχῶς, οι ιεράρχες μας δεν ψάχνουν ή δεν θέλουν αγίους ιεράρχας, αλλά προωθοῦν εκείνους που δε θα φέρουν εμπόδια στό άθεο και Oικουμενιστικό σύστημα!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ· 1. ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ
Πιο «σημαντικό έργο» εκανε ο π. Ιουστίνος Μπαρδάκας; Μπορεί ο ανώνυμος σχολιαστής νὰ μας γράψει, εκτὸς ἀπό τις πανηγυρικὲς εκδηλώσεις που διοργάνωνε και τις εκδρομές που έκανε, έστω και ένα σπουδαίο πνευματικό έργο που έκανε στη μητρόπολη Φλωρίνης και να μας το στείλει με e-mail, για να το δημοσιεύσουμε; Του περίσσευε χρόνος από τα ταξίδια που έκανε και από τα πανηγύρια που πήγαινε; Στα πιο απίθανα μέρη της Ελλάδος ακόμα και του εξωτερικού τον συναντούσαν οι χριστιανοί! Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις και στις ονομαστικές γιορτές των δεσποτάδων, τον βλέπαμε σε φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν και σε βίντεο! Ακόμα και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων τους παρασημοφόρησε, μετά την υποδοχή του Πάπα! Δεν τους άγγιξε ούτε στην επιδερμίδα ο λόγος και οι θυσίες του αγωνιστού ιεράρχου που τους χειροτόνησε; Αλλά πῶς θα γινόταν δεσπότης ο πρωτοσύγκελλος;
1.  Μετά από εκείνη την φοβερή επίσκεψη με τον Πάπα-Βαρθολομαίο-πατριάρχη Ιεροσολύμων,  στους Αγίους Τόπους, που μίλησε ο ουρανός και πήρε φωτιά το Σπήλαιο της Γεννησεως του Χριστού, πήγε ο Ιουστίνος Μπαρδάκας με τον δεσπότη του και εκδρομείς από την Φλώρινα να  πάρουν την ευχή του πατριάρχη!!! Τους έπρεπαν τα παράσημα! Αυτός είναι ο χριστιανισμός τους! Αυτό εἶναι το σπουδαίο έργο που έκαναν;
2. Μήπως σημαντικό έργο θεωρεί την αποκαντιωτοποίηση της Φλώρινας; Γι” αυτό βραβεύτηκε από τους δεσποτάδες. Αν είχε το πνεύμα του Γέροντα δεν θα έβλεπε ούτε στον ύπνο του τον δεσποτικό θρόνο.
3. Μήπως εννοεῖ την ανακάλυψη του αγίου Αγαθαγγέλου ἐκ Μοναστηρίου, που τον βάπτισε, εκ Φλωρίνης! Και διοργάνωσε γιορτές και πανηγύρια, που είχε ἐλειψη η Μητρόπολη Φλωρίνης, στα 33 χρόνια της επισκοπικής δράσεως του αγωνιστού ιεράρχου π. Αυγουστίνου;
4. Για να αποκτήσει το Μητροπολιτικό Μέγαρο της Φλώρινας σαλόνι ξοδεύτηκαν πάνω ἀπὸ 1.500.000 ευρώ! Γκρέμισαν τον τοίχο του γραφείου του π. Αυγουστίνου και το συνέδεσαν με το σαλόνι. Σφράγισαν την πόρτα του γραφείου, για να βάλουν το ανσανσέρ και δεν άφησαν τίποτε που να θυμίζει το γραφείο του Γέροντος, που θα έπρεπε να το κρατήσουν ως ιερό χώρο, για να τον επισκέπτονται οι πιστοί. Και 15 τώρα χρόνια το μητροπολιτικό μέγαρο  είναι ακατοίκητο, γιατί στο εσωτερικό του χρειάζονται πολλά χρήματα για να τελειώσει. Μήπως αυτό το έργο ἐννοεῖ ο σχολιαστής σημαντικό και μεγάλο;
5. Ποιος κέρδισε από την άνοδο του π. Θεοκλήτου στην εξουσία; Ο λαός τῆς Φλώρινας; Οι αρχιμανδρίτες τῆς μητροπόλεως; ή ο π. Ιουστίνος Μπαρδάκας; Αυτός που κερδίζει υλικά αγαθά και μεγάλες θέσεις, γι᾽αυτόν λέει ο λαός ότι έχει κουτάλα και τρώει.
 
Και κάτι ακόμα· Μπορεί να μας πει ο σχολιαστής της κατήχησις ποιοι είναι οι παρατρεχάμενοι, που έκαναν κουμάντο στη Μητρόπολη, επί πατρός Αυγουστίνου; Θα απαντήσω εγώ, γιατί αυτός που πετᾶ ανώνυμες συκοφαντίες, δεν έχει την τόλμη να πει ονόματα.
Ὅλα τα φορτώναν στον αείμνηστο οδηγό του π. Αυγουστίνο, τον Αλέξανδρο Φωκά, που τον έφαγαν με τα λόγια τους. Εκείνος εκτός απ᾽ όλες τις δουλειές της Μητροπόλες που έκανε, σαν χαμάλης, δεν δέχθηκε να σπουδάση, για να διακονεί τον π. Αυγουστίνο και δεν πήρε  τα 33 χρόνια τις επισκοπικής διακονίας του π. Αυγουστίνου ούτε μία μέρα άδεια, για να πάει στο πατρικό του. Και το μισθό του τον κατέθεται στο ταμείο της Μητροπόλεως. Έως ότου τον έφαγαν με τα λόγια τους και πέθανε σε ηλικία 60 ετῶν από την καρδιά, πριν από  την παραίτηση του π. Αυγουστίνου, το 1999. Τον κατηγοροῦσαν ακόμη και νεκρό, γιατί αγαπούσε τον π. Αυγουστίνο  και απαντοῦσε στους συκοφάντες, ακόμα και με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο. Αν και ήταν του δημοτικού, έλεγε ο Γέροντας, έγραφε πολύ καλά και είχε φίλους με μεγάλη πνευματική μόρφωση.
Γράφω ένα περιστατικό που έχει σχέση με τον π. Ιουστίνο και τον Αλέκο.
Πληροφορήθηκα από παιδιά των κατηχητικών της Πτολεμαϊδος ότι ο π. Ιουστινος έλεγε, ότι ο Αλέκος είπε ψέματα στον π. Αυγουστίνο, ότι χάλασε το αυτοκίνητο και δεν τον πήγε στην Σύνοδο για να υποβάλλει την παραίτηση.
  • Ρώτησα τον Αλέκο και τον π. Αυγουστίνο αν αληθεύει, και μου είπαν ότι ήταν ψέμμα. Ο π. Αυγουστίνος με την πίεση που δεχόταν  το 1996 από κάποιους ιερείς και από κάποιες βρωμοεπιστολές  που κυκλοφορούσαν, αποφάσισε να παραιτηθεί. Όταν το έμαθε το ποίμνιό του, ξεσηκώθηκε. Του έστειλε συγκινητικότατες επιστολές, (κάποιες δημοσιεύθηκαν στην ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ) και δεν παραιτήθη.
  • Κάλεσε τότε στο γραφείο του και τους δυο και είπε στον π. Ιουστίνο οτι δεν είναι αληθινό αυτό που διαδίδει. Τότε ο Ιουστίνος ομολόγησε ότι το έκανε αυτό και· «είπα αυτά τα λόγια γιατί ξέρει ότι ο Αλέκος κάνει τέτοια πράγματα»! Ομολόγησε δηλαδή,  ότι έπλασε, με την φαντασία του την κατηγορία. Φυσικό ήταν να θυμώσει ο Αλέκος για το θράσος του νεοχειροτονηθέντα νεαροῦ κληρικοῦ και να  τον απαντήσει καταλλήλως. Το βράδυ που τηλεφώνησα στον π. Αυγουστίνο, μου είπε· «Μη λές παιδάκι μου αυτά που ακούς, γιατί αυτοί μαλώνουν».
Και τελευταίο· Γράφει ότι κάποιοι και κάποιες έχασαν την κουτάλα, γι᾽αυτό δεν θέλουν τον π. Ιουστίνο. Πιστεύω ότι εμένα εννοεί, αφοῦ είμαι η μόνη από τα πνευματικά παιδιά του π. Αυγουστίνου, που  επέτρεψε ο Γέροντας να καταγράψω, με πολύ προσοχή, τον πόλεμο που δέχθηκε  από τις σκοτεινές δυνάμεις και από τα δήθεν πνευματικά του παιδιά, λίγα χρόνια πριν από την παραίτησιν του. Γι” αυτό και απαντῶ·
α) Για όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα στο ιστολόγιο http://www.augoustinos-kantiotis.gr, κανείς από τους ενόχους δεν με ενόχλησε προσωπικά ποτέ, γιατί γνωρίζουν τί στοιχεῖα έχω στα χέρια μου. Και τι μπορῶ να βγάλω στην δημοσιότητα αν χρειασθεί. Με το σταγονόμετρο και με πολύ φόβο Θεοῦ, βγάζω κάποια στοιχεία, όταν προκαλοῦν, γιατί πιστεύω ότι η ιστορία του Γέροντος αγωνιστοῦ ιεράρχου π. Αυγουστίνου πρέπει να καταγραφεί ολόκληρη.
β) Έχω την ευλογία του Γέροντος γι” αυτό που κάνω. Τον ενημέρωνα για τις επιστολές που έστελναν στην Ιερά Σύνοδο και για τα δημοσιεύματα που έγραφα στις εφημερίδες, πριν από την παραίτησίν του και δεν μου το απαγόρευε. Σε κανέναν δεν άφηνε να μιλά,  γι”  αυτά τα γεγονότα και ας τους κατηγορούσαν, εμένα δεν μου το απαγόρευσε ποτέ. Ο σεβάσμιος Γέροντας σήκωνε τον σταυρό της αχαριστίας με υπομονή.
γ) Ερωτῶ· πια κουτάλα είχα και έχασα; Έδινα όλα τα λεφτά από την δουλειά μου για να λειτουργεί το οικοτροφείο των «40 Μαρτύρων», του π. Αυγουστίνου στη Κοζάνη, που ήμουν υπεύθυνη επι 25 χρόνια. Και έκανα όλες τις δουλειες, ακόμα και του βοθροκαθαριστή, χωρίς να παίρνω ούτε δραχμή. ¨Ετσι μας έμαθε ο Γέροντας.
Στη Φλώρινα πήγαινα όταν λειτουργούσε ο π. Αυγουστίνος και είχα επικοινωνία μαζί του τηλεφωνική μέχρι την παραμονή το βράδυ, στις  2.8.2010, ήμέρα Δευτέρα. Λίγες ωρες πριν πάθει το εγκεφαλικό,  μου έδωσε την ευχή του.  Έχω καταγράψει σε μαγνητόφωνο πολλές συνομιλίες, ακόμα και τηλεφωνικές μαζί του και όταν χρειάζεται να απαντήσω στους κατηγόρους τις δημοσιεύω με πολύ προσοχή.
Ηταν φανερό ότι ο σατανάς χτυπούσε τον αγωνιστή ιεράρχη της Φλώρινας π. Αυγουστίνο και το έργο του μ᾽ όλες του τις δυνάμεις, γιατί τον φοβόταν.

O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Πριν από την σύνοδο της ιεραρχίας, που θα αποφάσιζε αν ο Γέροντας είχε υποβάλει την παραίτησιν του να κάνει δεσπότη τον π. Θεόκλητο, συνέβη κάτι φοβερό στον π. Αυγουστίνο. Ξεκαρφώθηκε η βιβλιοθήκη του δωματίου του, που χρόνια βρισκόταν καρφωμένη στον τοίχο, και όταν το βράδυ πήγε να πάρει κάποιο βιβλίο για να διαβάσει, του ήρθε καπάκι στο κεφάλι. Δεν είδα ποτέ το δωμάτιο του Γέροντα και δεν έχω οπτική εικόνα, γιατί ο επάνω όροφος της Μητροπόλεως που ήταν τα υπνοδωμάτια των, ήταν άβατος στις γυναίκες. Γνώριζα όμως ότι στο δωμάτιο του είχε πολλά βιβλια και διάβαζε και τη νύκτα. Την Κυριακή στη Θεία Λειτουργία τον είδαμε μ” επίδεσμο στο κεφάλι. Ρώτησα και μου είπαν ότι ξεκαρφώθηκε η βιβλιοθήκη του και έπεσε επάνω του μαζί με τα βιβλία. Πως γλύτωσε; Ο Θεός για μία ακόμη φορά τον προστάτευσε.  Αν έμενε επι τόπου, θα άνοιγε εύκολα ο δρόμος για να γίνει δεσπότης ο π. Θεόκλητος και ίσως να μην είχαμε τα φοβερά παρασκήνια της παραιτήσεως, απ” αυτούς που ευεργέτησε.
Ο Θεός κράτησε τον π. Αυγουστίνο στον θρόνο και δεν έκανε το χατήρι αυτών που ήθελαν να φύγει έστω και νεκρός. Το διάστημα αυτό, αν και γέροντας, έμενε κοντά στο ποίμνιό του και καθημερινά δεχόταν κόσμο στο γραφείο του και δεν έπαυε να λειτουργεί, να χειροτονεί, να εγκαινιάζει ναούς και να δίνει μάχη με τις σκοτεινές δυνάμεις, για να μη λειτουργήσει το καζίνο στη Φλώρινα και νίκησε.
 Παραιτήθηκε το 2000, εκοιμήθη το 2010 και έφτασε στην ηλικία των 104 ετῶν. Το έργο του δεν χάθηκε, οι αγώνες του δεν πήγαν χαμένοι. Τον έχουν για σημαία τους οι ορθόδοξοι χριστιανοί. Αφησε τέτοιο υλικό πίσω του, που αν το αξιοποιήσουμε μπορεί να βομβαρδίζει τα κάστρα του διαβόλου που υψώνονται σήμερα και να ενισχύει τους πιστούς. Τα χιλιάδες φλογερά κηρύγματα και η εκατοντάδα των βιβλίων του και οι αγώνες του είναι πνευματικά όπλα στα χέρια των ορθοδόξων χριστιανῶν. Ο Γέροντας από ψηλά δίνει την ευλογία του σ” όλους τους αγωνιζομένους χριστιανούς.
Ας παλεύουν κάποιοι για να αποκτήσουν μίτρες και πατερίτσες, εμας μας φτάνει η ευχή του Γέροντα.

34 σχόλια:

  1. Ο π. Αυγουστίνος ποτέ ποτέ ποτέ δεν πήγε στους αγίους τόπους, ποτέ δεν διοργάνωσε προσκυνηματικές εορτές πιστών εκεί, ουδέποτε μάλιστα προέτρεψε ή κατηύθυνε τα πνευματικά του τέκνα, ακροατές των κηρυγμάτων του, εκκλησίασμα, να μεταβούν εκεί για προσκύνηση, βάπτιση στον Ιορδάνη και παραλαβή "αγίου" φωτός, απεναντίας,εμμέσως πλην σαφώς απέτρεπε τέτοιες προσκυνηματικές εκδρομές.

    "Δεν παίζεται" συνεπώς η διακόνισσα και ακάματη εργάτρια της Εκκλησίας, η αγαπητή αδελφή Ανδρονίκη, όταν μεταξύ των άλλων, συμπεραίνει "αυτός είναι ο χριστιανισμός τους" προς όσους, ασχολούνται διαρκώς και ακαταπαύστως με το "άγιο φως" και με αέναες μεταβάσεις στους αγίους τόπους, λες και είναι αυτός ο Χριστιανισμός (!!!) ενώ θέλουν παράλληλα να εμφανίζονται και ... πνευματικά τέκνα του π. Αυγουστίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα ανώνυμε.
      Πού το είδες ότι ο Γέρων Αυγουστίνος απέτρεπε τις Προσκυνηματικές εκδρομές; Σε ποιο βιβλίο και σε ποια ομιλία του;

      Διαγραφή
  2. Eυχαριστούμε την αδελφή μας Ανδρονίκη για την παρουσίαση της αλήθειας από πρώτο χέρι. Δυστυχώς πετροβολούν πάντα τις καρυδιές που είναι γεμάτες καρπό, γι' αυτό αδελφή μας μην το βάζεις κάτω. Έχεις τις ευχές του αγιασμένου γέροντα, γι'αυτό συνέχισε το θεάρεστο έργο σου. Ούτως ή άλλως το έργο του νεόκοπου δεσπότη θα φανεί αργά ή γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ήταν εναντιον των προσκυνημάτων και ιδιαίτερα στους Αγίους Τόπους, αλλά έλεγε· Χίλιες φορές να περάσεις τον Ιορδάνη ποταμό δεν μπορεί να συγχωρήσει ούτε μία σου αμαρτία. Το μυστήριο της Ιεράς εξομολογήσεως είναι ο Ιορδάνης ποταμός, που συγχωρεί κάθε μας αμαρτία και προέτρεπε τους πιστούς στο μέγα αυτό και σωτήριο μυστήριο. Δεν ήθελε τις εκδρομές γιατί φοβόταν τα ατυχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=47676
    Πώς έγινε επίσκοπος ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να συμμετέχει σε συλλείτουργα και ονομαστήρια μητροπολιτών.

      Διαγραφή
  5. Μακάρι να επιστρέψει τώρα , με τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, στη μητρόπολη Φλωρίνης ο π.Μελέτιος Βαδραχάνης.
    Εξαναγκάστηκε να φύγει λόγω της ανυποχώρητης εμμονής του στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας.
    Η μητρόπολη της Φλώρινας στερήθηκε έναν απ τους αξιότερους αρχιμανδρίτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρώτο που πρέπει να επιστρέψει στη μητρόπολη της Φλώρινας είναι το μαχητικό και αγωνιστικό πνεύμα του π.Αυγουστίνου που έχει λησμονηθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια απ τους διοικούντες τη μητρόπολη της Φλώρινας. Αυτό το πνεύμα διαθέτει ο π.Μελέτιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι αλήθεια, ότι κανένας Πατέρας της Εκκλησίας δεν προτρέπει για προσκύνημα στους αγίους Τόπους.

    Ένας και μόνον, ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, προτρέπει την επίσκεψη, αλλά για όσους δεν πιστεύουν. Τους καλεί να δουν τα μέρη, που πάτησε ο Χριστός, τον Γολγοθά, το Τάφο κ.λπ. ώστε να πιστέψουν.

    Αντίθετα, ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης αποτρέπει την επίσκεψη στους αγίους Τόπους, γιατί όπως λέγει, στο βιβλίο του "ένα ταξίδι στα Ιεροσόλυμα", δεν υπάρχει χειρότερο μέρος στον κόσμο, από εκεί.

    Αν, λοιπόν ο Φλωρίνης Αυγουστίνος απέτρεπε τέτοιες προσκυνηματικές εκδρομές, προφανώς θα ακολουθούσε τις προτροπές του ανωτέρω αγίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι κρίμα για την Εορδαία που έφυγε (μήπως τον "έφυγαν"κάποιοι;) ο π.Μελέτιος με την τόση προσφορά και τα υπέροχα κηρύγματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κακοφαίνεται σε κάποιους όταν τους επισημαίνεται ότι δεν ακολουθούν τη γραμμή του π.Αυγουστίνου. Αν θέλουν να πείσουν τους αντιφρονούντες ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο ας σταματήσουν πάραυτα τα συλλείτουργα με άλλους δεσποτάδες και τα παρεπόμενα. Επίσης καλούνται να μας πουν αν ο π.Αυγουστίνος θα ενέκρινε ποτέ ο πρωτοσύγγελός του να λείπει συχνά-πυκνά απ τη μητρόπολή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ AUGOUSTINOS KANTIOTIS.GR ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Αν θεωρούν οι συγκεκριμένοι ότι θίγονται απ το συγκεκριμένο δημοσίευμα ας αντικρούσουν με επιστολή τους στο συγκεκριμένο ιστολόγιο τις θέσεις της συντάκτριας.

      Διαγραφή
  10. Οι μητροπολίτες Θεόκλητος και Ιουστίνος δε φθάνει μόνο να επικαλούνται το γεγονός ότι μαθήτευσαν δίπλα στο μακαριστό γέροντα Αυγουστίνο. Πρέπει να συντονίζουν και το βηματισμό τους με εκείνον του αοιδίμου πατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο π. Μελέτιος, τον οποίο εκθειάζουν κάποιοι, πήγε χωρίς την άδεια του προϊσταμένου του μητροπολίτη Φλωρίνης Θεοκλήτου στην Κούβα για να παραβρεθεί με τον οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα εγκαίνια ορθοδόξου ναού. Χωρίς να ενημερώσει την προϊσταμένη του εκκλησιαστική αρχή. Και ο Αυγουστίνος δεν ανεχόταν από τους κληρικούς του κρούσματα εκκλησιαστικών αυθαιρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο π.Μελέτιος για λόγους συνειδήσεως δεν παρέστη στην υποδοχή του πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Πτολεμαίδα.
      Και εξ αιτίας αυτού επαύθη από προιστάμενος του ναού της Αγίας Σκέπης , πράγμα που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες μεγάλου πλήθους πιστών απ την Πτολεμαίδα που τις εξέφρασαν μπροστά στο μητροπολίτη Θεόκλητο.
      Ο κόσμος της Εορδαίας πίνει νερό στο όνομά του.

      Διαγραφή
    2. ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕΛΕΤΙΟ!

      Διαγραφή
    3. ΣΕΙΣΤΗΚΕ Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΑΠ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΑ!

      Διαγραφή
  12. Αγαπητέ, είτε δεν γνωρίζεις τα πράγματα είτε ψεύδεσαι ασυστόλως. Στην υποδοχή του Πατριάρχη δεν παρέστησαν και άλλοι ιερωμένοι της Μητροπόλεως Φλωρίνης και εν τούτοις δεν διώχθηκαν. Να σου υπενθυμίσω ότι δεν παρέστη ούτε ο Αυγουστίνος, τον οποίο φυγάδευσαν στην Εύβοια εκείνοι που τον είχαν αναλάβει στα γεράματά του. Ο π. Μελέτιος επαύθη προπάντων γιατί ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΥΠΑΚΟΗ στην προϊσταμένη του εκκλησιαστική αρχή. Ανήκε στην παλαιά φρουρά που απολάμβαναν απεριόριστες εξουσίες και ελευθερίες τα τελευταία δύσκολα έτη της διαποίμανσης της Μητροπόλεως Φλωρίνης από τον αδύναμο και καταβεβλημένο λόγω ηλικίας Αυγουστίνο. Με την εκλογή του Θεοκλήτου τα πράγματα αποκαταστάθηκαν και επανήλθε η εκκλησιαστική τάξη. Αυτό ενόχλησε εκείνους που είχαν μάθει να δρουν ανεξέλεγκτα και χωρίς λογοδοσία. Να υπενθυμίσω ότι μπήκε τάξη και στην ιερά μονή Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης, όπου ως ξέφραγο αμπέλι ερχόντουσαν και λειτουργούσαν χωρίς γνώση και άδεια του οικείου Μητροπολίτη κληρικοί άλλων επαρχιών και μάλιστα κάποιοι Λογγοβαρδίτες. Έτσι εξηγείται και το απύθμενο μίσος όλων αυτών (συμπεριλαμβανομένης και της Ανδρονίκης Καπλάνογλου) προς τον π. Ιουστίνο Μπαρδάκα, ο οποίος παρά τις αδυναμίες του έπαιξε ρόλο ως πρωτοσύγκελλος στην αποκατάσταση της νομιμότητας στη Μητρόπολη Φλωρίνης.
    Τέλος να πούμε ότι πίνει νερό στο όνομα του Θεοκλήτου και του Ιουστίνου όλη η Μητρόπολη Φλωρίνης πλην εκείνων που επηρεάζονται από την κλίκα των ανυποτάκτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πλήρωνες φόρο για την ανοησία της τελευταίας παραγράφου του σχολίου σου 9:25 θα είχαμε σίγουρα λύσει το δημοσιονομικό μας πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Η παρέμβασή σου 9:25 δεν έχει καμία αξία.
      Την υπαγορεύει η μεροληψία κι αυτό φαίνεται από μακριά.

      Διαγραφή
    3. Ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος για την εκλογή του Ιουστίνου Μπαρδάκα:
      " Στην εκλογή αυτή φάνηκε υπέρ του εκλεγέντος Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ένας παραγοντισμός Μητροπολιτών και Αρχιμανδρίτου, που είναι εκ των στενών συνεργατών του κ. Ιερωνύμου. Νέοι στην ηλικία και νωποί στα αξιώματα που ανέλαβαν, δοθείσης ευκαιρίας, έκαναν ταξίδι στη Φλώρινα, για να δώσουν έμφαση στην υποψηφιότητα του π. Ιουστίνου και να δηλώσουν με τον τρόπο τους ότι και αυτοί ενήργησαν για την εκλογή του, την οποία θεωρούσαν, φυσικά, βεβαία... Ο τρόπος συμπεριφοράς τους είναι δείγμα ανωριμότητας πνευματικής και απουσίας καλλιεργημένης εκκλησιαστικής συνείδησης, όπως, όχι πολύ παλιά, δίδαξε με τα γραπτά του και με τη ζωή του ο Άγιος Νεκτάριος. Και ο π. Ιουστίνος, πνευματικό παιδί δύο εξαίρετων κληρικών, του μακαριστού Γέροντα Αυγουστίνου Καντιώτη και του σεμνού σημερινού Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου τι έπαθε και σχετικά νέος στην ηλικία, 46 ετών, θέλησε και το επιδίωξε να φύγει από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, όπου υπηρετούσε επί μακρόν και θα μπορούσε να ψηφιστεί στη θέση του 83χρονου γέροντά του; Αφήνει ερωτηματικά αυτή η επιλογή του και χρειάζεται μιαν εξήγηση.
      "Ως προς την αξιοκρατία, για την οποία μίλησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται επιλεκτικά. Μπορεί στην περίπτωση της Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς να έχει δίκιο, όμως διεξήχθησαν πολλές αρχιερατικές εκλογές και πρόσφατα ακόμη, στις οποίες δεν υπήρξε οποιαδήποτε αξιοκρατία και ουδείς διαμαρτυρήθηκε, ούτε ο ίδιος ο κ. Άνθιμος...".

      Διαγραφή
    4. Τι έπραξαν οι μητροπολίτες Θεόκλητος και Ιουστίνος όταν ο Προικοννήσου ισχυρίστηκε ότι ο π.Αυγουστίνος δήθεν ζήτησε συγγνώμη απ το πατριαρχείο για τη διακοπή του μνημοσύνου του Αθηναγόρα; Πώς αντέδρασαν; Πώς προστάτευσαν τη μνήμη αυτού που τους χειροτόνησε; Ακόμη κι όταν ξέσπασε σάλος στο διαδίκτυο τίποτε δεν έκαναν.

      Διαγραφή
  13. Ο π.Μελέτιος δεν πρωτοστατούσε σε πανηγύρια και συλλείτουργα και τραπεζώματα, ούτε έλλειπε συνέχεια απ τη μητρόπολή του, ούτε ήταν τελετάρχης στην υποδοχή του πατριάρχη, ούτε έβαλε σαν στόχο να γίνει δεσπότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο 9:25μ.μ. είπε αλήθειες. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πότε και με ποια αφορμή δεν υπάκουσε στο μητροπολίτη Θεόκλητο ο π.Μελέτιος; Μήπως υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος;
    Η υπακοή ποτέ δε λογίζεται απόλυτη.
    Υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες η ανυπακοή δεν αποτελεί μονάχα αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και επιβαλλόμενο καθήκον.
    Ο π.Μελέτιος κάποιο σοβαρό λόγο θα είχε προκειμένου να μην υπακούσει.
    Θέλουμε περισσότερα στοιχεία γι αυτό.
    Η σεπτή προσωπικότητα και η μέχρι τώρα αδιάβλητη πορεία του π.Μελετίου μας καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικούς στην υιοθέτηση των εναντίον του κατηγοριών.
    Όσο για τα απαράδεκτα περί "παλαιάς φρουράς" και τα όμοια φληναφήματα μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς στα σοβαρά με δαύτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με γενικόλογες φράσεις του τύπου "δεν έκανε υπακοή" δεν μπορεί να σροιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος του π.Μελετίου. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ακούσουμε και την altera pars.

      Διαγραφή
    2. Η μαζικότητα και ο παλμός της ζωηρής διαμαρτυρίας των χιλιάδων κατοίκων της Πτολεμαίδας για την άδικη απόφαση σε βάρος του π.Μελετίου αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους επικριτές του.

      Διαγραφή
  16. Σχολιαστής (11:01 π.μ.) γράφει ότι "Ο π. Μελέτιος δεν πρωτοστατούσε σε πανηγύρια και συλλείτουργα και τραπεζώματα, ούτε ήταν τελετάρχης στην υποδοχή του πατριάρχη". Να μας εξηγήσει, γιατί συνταξίδεψε με τον Βαρθολομαίο και συλλειτούργησε κατά τα εγκαίνια ναού στην Κούβα χωρίς άδεια από τον Μητροπολίτη Θεόκλητο; Πώς η "σεπτή προσωπικότητα" και η "αδιάβλητη πορεία" του π. Μελετίου συμβιβάζονται με την κατάλυση εκ μέρους του της εκκλησιαστικής τάξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να συνταξιδέψει κανείς με τον πατριάρχη αποτελεί "κατάλυση της εκκλησιαστικής τάξης";

      Διαγραφή
    2. Έπρεπε μήπως να πάει στην Κούβα με άλλη πτήση 7:51;

      Διαγραφή
    3. Αυτό κατάλαβες εσύ, 8:28 π.μ.;;;

      Διαγραφή
  17. Εκείνο που σκοπίμως αποσιωπά η δεσποινίς Καπλάνογλου είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αυγουστίνος Καντιώτης είχε επανειλημμένως προτείνει ως διάδοχό του τον Θεόκλητο. Αυτό είναι μία αναμφισβήτητη αλήθεια και το επιβεβαιώνουν μητροπολίτες που συνομιλούσαν μαζί του στις συνεδριάσεις των Συνόδων. Το έχει επιβεβαιώσει δημοσίως κατά την ενθρόνισή του και ο Θεόκλητος. Οι εχθροί του Θεοκλήτου κυριολεκτικά λυσσάζουν όταν ακούγεται η αλήθεια αυτή και επιστρατεύουν όλα τα ψεύδη για να την ανατρέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζήτημα είναι κατά πόσο ο μητροπολίτης Θεόκλητος ακολουθεί την παρακαταθήκη του π.Αυγουστίνου. Ή εάν ο ίδιος επιθυμεί μεν να την τηρήσει αλλά κάποιοι άλλοι κάνουν κουμάντο και τον εκθέτουν.

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου