Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Αποτειχισι: Moναχος Προδρομος Γρηγοριατης: "Δεν ειναι Αιρετικος ο πατριαρχης". Δηλαδη τα χαρακτηριστικα του Αιρετικου δεν φαινονται απο τα λογια του και απο τις πραξεις του; Σε BAR COOUNTΕ μετατρεψατε τον Αιρετικο επισκοπο σας εσεις οι Αγιορειτες; Αυτο που φαινεται, λεγει και πραττει, να μην ειναι; Ετσι σας διδασκει ο νεος Κυπριος ηγουμενος σας;;;ΝΕΟ .....ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ!!!!

ΣΟΚ!!! ΠΑΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ"




Δεῖτε ἐδῶ: https://www.youtube.com/watch?v=rBxVwpuhUrs
 
Ὁ Παπικὸς ἱερέας μπαίνει στὸ Ιερὸ καὶ στὴ συνέχεια ὁ Προτεστάντης!

6 σχόλια:

  1. http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-ellados/24200-the-voice
    Την ίδια στιγμή η"επίσημη" Εκκλησία των...συσσσιτίων συνεργάζεται με τον αντίχριστο ANTENNA και το άθλιo "the voice" για κοινωνικούς και "φιλανθρωπικούς" λόγους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπη σας που καταργειτε τους κανονισμους της Ορθοδοξου εκκλησιας Πατερες του Μαμωνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΆ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ, ΓΙΑ...ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχικά "Ωραία Πύλη" ονομάστηκε η κεντρική είσοδος στο ιερό βήμα της Αγίας Σοφίας ΚΠόλεως, μία από τις τρεις εισόδους στο ιερό. Ονομαζόταν ακόμη "Αργυρά Πύλη", "Πύλη του ουρανού", "Πύλη της Διαθήκης', ακόμη και "Βασιλική Πύλη".
    Από το Ναό της αγίας Σοφίας επικράτησε τελικά να λέγεται η κάθε κεντρική είσοδος στα Άγια των Αγίων, σε κάθε Ναό, "Ωραία Πύλη".
    Από την "Ωραία Πύλη" εισέρχονται μόνον οι λειτουργοί του Υψίστου, όταν φέρουν τα λειτουργικά άμφια. Ούτε χωρίς τα άμφια επιτρέπεται η είσοδος σε Ορθοδόξους Ιερείς, αν δεν φέρουν "περιτραχήλιο".
    Από τις παράπλευρες πύλες εισέρχονται εκτός των ιερέων και λαϊκοί ή γυναίκες ή μοναχοί, οι οποίοι έχουν λάβει πρότερον άδεια από τον προϊστάμενο του Ναού.
    Από την "Ωραία Πύλη" μπορεί να εισέλθει μόνον ο αυτοκράτορας, αφού προηγουμένως αποθέσει το στέμμα στην είσοδο της Πύλης και είναι ο μόνος, που κοινωνεί αφ' εαυτού του σε άγιο δισκοπότηρο, που τίθεται σε τράπεζα στο πλάϊ της αγίας Τράπεζας.
    Εξυπακούεται, ότι απαγορευέται η είσοδος από την "Ωραία Πύλη" λειτουργών άλλων δογμάτων ή ετερόθρησκοι, καθότι δεν φέρουν τα Ορθόδοξα λειτουργικά άμφια.
    Έτσι: Δεν μπορούν να εισέλθουν στο Ιερό βήμα Εβραίοι, Μονοφυσίτες, Λατίνοι, Προτεστάντες, Μουσουλμάνοι κ.λπ.
    Η παρατηρηθείσα είσοδος παπικού και προτεστάντη από την "Ωραία Πύλη" αποτελεί σαφή καταστρατήγηση Κανόνων και Παραδόσεων και εντάσσεται μέσα στην άμβλυνση του Ορθόδοξου κριτηρίου, με τις οικουμενιστικές συμπροσευχές, που έχουν ενταθεί στις ημέρες μας και βέβαια έχουν προϊστορία αιώνων.
    Άλλο παράδειγμα, που πιθανόν να πέρασε απαρατήρητο, κατά τη Μ. Εβδομάδα, όπου Ορθόδοξος ιερέας μπαινοβγήκε 3 φορές από την "Ωραία Πύλη", χωρίς περιτραχήλιο, για να φέρει κάποιο βιβλίο στον Επίσκοπο, που βρισκόταν στο Δεσποτικό.
    Όλα αυτά δείχνουν, αν μη τι άλλο, ότι τους Κανόνες και τις Παραδόσεις γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και η ευσέβεια που δείχνουμε έχει καταντήσει ένας υποκριτικός "ευσεβισμός".

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφ' όσον και εσύ κοινωνείς με αυτούς που "γράφουν τους Κανόνες εκεί που δεν πιάνει μελάνι", τότε σου απευθύνω αδελφικά τα φρικτά, αποκαλυπτικά και διαχρονικά λόγια του Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου: «Οία η κεφαλή, τοιούτον και το όλον σώμα» (P.G. 99, 1556A) καθώς επίσης «Οίον τό άρχον, και το αρχόμενον πέφυκε γίνεσθαι» (P.G. 99, 1633D). ΜΗΝ καταδέχεσαι να είσαι και συ συνεργός σ' αυτό το "αμέλανο γράψιμο" και Κανόνων "θάψιμο" βάζοντας την δική σου πινελιά και φτιαριά. ΜΗΝ δέχεσαι, αδελφέ μου Ιωάννη, να ανήκεις κάτω από μολυσμένη, μαγαρισμένη και οικουμενιστική διοικητική Κεφαλή. ΜΗ συνεχίζεις να άρχεσαι από αναρχικούς, δεσποτοκρατικούς ηγέτες που καταφρονούν το Θεό και εσένα επίσης, και να γίνεσαι ως αρχόμενος υπ΄ αυτών "ούνα φάτσα, ούνα ράτσα!" Εκτός από τις στείρες γνώσεις, έχεις ακόμη πιστεύω κατά βάθος το Ορθόδοξο αισθητήριο και ζωντανή ακόμη την συνείδηση η οποία κράζει και διαλαλεί την του Παντοκράτορος διαταγή: "ΕΞΕΛΘΕ εκ μέσου αυτών και αφορίσθητι, λέγει Κύριος" προς ΙΚ.

      Διαγραφή
  5. Ο Αλεξανδρουπόλεως τόλμησε κι έβαλε και τα κοριτσάκια - ιέρειες από την Ωραια Πύλη εντός του ιερού και πάλι κανείς δεν άρθρωσε (από τα ρετιρέ της εξουσίας) μία κουβέντα, δεν έβγαλε άχνα. Τώρα που συνηθίσαμε αυτά που κάνει ο άρχοντας του Φαναρίου θα μας πειράξει; Έχουμε γίνει αναίσθητοι ας το καταλάβουμε κάποια στιγμή, γι' αυτό τα ανεχόμαστε όλα. Και μη χειρότερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου