Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014



Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ 

ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ «ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ» 

ΤΟΝ… ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ 



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης   






Με ένα άρθρο με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο, «Korkutan Senaryo», δηλαδή, «Φοβερό Σενάριο», της τουρκικής εφημερίδας Vatan, που αναδημοσιεύεται και στην εφημερίδα MilliGazete, ο αρθογράφος Ruşen Çakir επισημαίνει ότι με τις τελευταίες αποκαλύψεις για μεγάλη διαφθορά του προσωπικού και συγγενικού περιβάλλοντος του Ερντογάν και τις έντονες αντιδράσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, η Τουρκία οδηγείται σε μια πολύ σκληρή εσωτερική σύγκρουση που μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε πολυδιάσπαση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή, ενώ είναι σε εξέλιξη πολύ σημαντικά ζητήματα.

Ενώ τι μέρες αυτές έχουν ξεσπάσει και νέα σκάνδαλα για τον Ερντογάν και το περιβάλλον του, η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας πολώνεται επικίνδυνα και σχεδόν καθημερινά γίνονται άγρια επεισόδια ξυλοδαρμού μεταξύ οπαδών και αντίπαλων του Ερντογάν εν όψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου. Το μεγάλο δίλλημα που πλέον έχει αναδυθεί, σύμφωνα και με τον Τούρκο αρθογράφο, είναι αν η Τουρκία θα προχωρήσει στις απαραίτητες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ή θα γλιστρήσει σε ένα πιο δικτατορικό ισλαμικό καθεστώς που θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη «θύελλα» αντιδράσεων. Οι τελευταίες κινήσεις του Ερντογάν με την εκδηλωμένη πρόθεση του να επέμβει ακόμα και στο διαδίχτυο, με την απαγόρευση του youtube και του face book, δείχνουν πως όσο εκτραχύνεται η κατάσταση, τόσο ο Τούρκος πρωθυπουργός θα προχωρεί σε πιο αντιδημοκρατικά μέτρα που όμως θα πολώσουν ακόμα περισσότερο το ήδη εκρηκτικό εσωτερικό κλίμα. Ο κίνδυνος ακόμα και για την επιβολή ενός καθεστώτος τύπου Σαρίας, με την επικράτηση των γνωστών φανατικών Σαλαφιστών, γίνεται όλο και πιο έντονος καθώς η κατάσταση οδηγείται σε όλο και πιο ακραίες θέσεις από την κυβέρνηση του Ερντογάν, (άλλωστε οι φίλοι και το πρότυπο του Τουρκου πρωθυπουργού, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου, είναι φανατικοί Σαλαφιστές).  Παράλληλα η τελευταία πρόθεση του Ερντογάν να ζητήσει από την Αμερική την έκδοση του Γκιουλέν, «άναψε» ακόμα περισσότερο τα πνεύματα κατά του Τούρκου πρωθυπουργού και από το τάγμα του μετριοπαθή ισλαμιστή ηγέτη, που ελέγχει αρκετά τουρκικά ΜΜΕ.



Εκείνο όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και πολλά ερωτηματικά, είναι από πού και πως έγιναν όλες αυτές οι υποκλοπές και μαγνητοφωνήσεις προσωπικών συνομιλιών του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει εξοργιστεί γιατί διαπίστωσε πως λειτουργεί ένας μηχανισμός παρακολουθήσεων ανεξέλεγκτος από την τουρκική μυστική υπηρεσία, την ΜΙΤ, (που είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του) και μάλιστα, όπως υπαινίχτηκε, ο μηχανισμός αυτός κατευθύνεται από έξω  λειτουργεί αποσταθεροποιητικά. Το εντυπωσιακό είναι πως οι υποκλοπές και στη συνέχεια η δημοσιοποίηση των απορρήτων τηλεφωνικών συνομιλιών του Ερντογάν με τον γιο του Μπιλάλ και παράλληλα των τηλεφωνικών υποκλοπών σε δεκάδες άλλα δημόσια πρόσωπα, έγινε με τελευταίας τεχνολογίας όργανα υποκλοπών, για να μπορούν στη συνέχεια να εκβιάζουν τον πολιτικό κόσμο της Τουρκίας. Το ενδιαφέρων εδώ είναι ότι οι μηχανισμοί αυτοί, όπως και τα κρυπτογραφικά τηλέφωνα του Ερντογάν και του περιβάλλοντος του, είναι παραγωγής των δυο μεγάλων τουρκικών πολεμικών βιομηχανιών, της Aselsan  και  της Tübitak. Εδώ γεννούνται πολλά ερωτηματικά. Οι δυο αυτές πολεμικές βιομηχανίες θεωρήθηκαν σαν η «πηγή» του σκανδάλου των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Τούρκου πρωθυπουργού. Για το θέμα αυτό υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο, που δεν είναι της ώρας να αναφερθούμε. Γεγονός πάντως είναι πως όλα αυτά δείχνουν πως στην Τουρκιά  μαίνεται ένας υπόγειος και έντονα παρασκηνιακός πόλεμος  μεταξύ  μυστικών υπηρεσιών, ενώ εδώ και καιρό είχε αρχίσει ένας αδυσώπητος «μυστικός» αγώνας έλεγχου των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, με πολλές «εκρηκτικές» προεκτάσεις στο πολιτικό και όχι μόνο πεδίο.


Όλα αυτά δείχνουν ότι η Τουρκία οδηγείται σε μια μεγάλη εσωτερική σύγκρουση. Οι Κούρδοι ετοιμάζονται μετά τις δημοτικές εκλογές της 30 Μαρτίου να ανακηρύξουν αυτονομία. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και ενώ συνεχίζεται η κρίση της Ουκρανίας, ο εμφύλιος της Συρίας, ενώ μαίνεται ο πόλεμος των ενεργειακών αγωγών, εμείς εδώ στην Ελλάδα, με μια μνημονιακή κατοχική κυβέρνηση, έχουμε βγει στην γύρα για να ξεπουλήσουμε όλα τα εθνικά μας θέματα, όπως Κυπριακό, Θράκη, Αιγαίο, ΑΟΖ, κλπ. Η Τουρκία διαλύεται και εμείς χορεύουμε τον χορό του …Ζαλόγγου! Α ρε καημένε Μακρυγιάννη! Εσύ πολέμησες για να χορεύουν πάνω στα συντρίμμια της σύγχρονης Ελλάδας, ο ΓΑΠ, ο Αντωνάκης και  ο ευτραφής Βαγγέλαρος, «άξιοι» απόγονοι, αξίων προγόνων! Ο Εφιάλτης δεν πέθανε ποτέ!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου