Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αυτή είναι η τουρκική υποκρισία και η επίδειξη της τουρκικής «παλικαριάς».
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ :   

Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΟΣ 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Σε μια μακροσκελή του συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα, Sabah και στον δημοσιογράφο, Okan Müderrisoğlu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ρωτηθείς αν βλέπει κάποιες ομοιότητες στην περίπτωση της Κριμαίας με άλλες περιπτώσεις αλλαγής συνόρων, τόνισε με έμφαση πως δεν υπάρχει καμία ομοιότητα στην περίπτωση της Κριμαίας, όπου οι Ρώσοι «βίαια» άλλαξαν τα σύνορα της Ουκρανίας, με την περίπτωση της Κύπρου, αλλά και του Χατάϊ, την περιοχή της Συρίας στην Αντιόχεια που η Τουρκία κατέλαβε με παράνομη στρατιωτική εισβολή το 1939, γεγονός που μέχρι σήμερα η Συρία δεν το έχει αναγνωρίσει και θεώρει την περιοχή, που κατοικείται κυρίως από Άραβες χριστιανούς, σαν διεκδικούμενη από την Συρία.

Αλλά το εξοργιστικό είναι πως ο «κύριος» αυτός που κατευθύνει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, αναφερόμενος στην Κύπρο υποστήριξε ότι η Τουρκία ήταν… υποχρεωμένη να εισβάλει στρατιωτικά στην νήσο και να καταλάβει το βόρειο τμήμα, γι' αυτό και, όπως ισχυρίστηκε, η περίπτωση της Κύπρου δεν… έχει καμία σχέση με την Κριμαία. Αλλά η Κριμαία, όπως είναι γνωστό, είχε παραχωρηθεί στην Ουκρανία από μια σοβιετική απόφαση του Χρουστσόφ ενώ τώρα με ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα επανήλθε στην πραγματική της πατρίδα, την Ρωσία. Ο κ Νταβούτογλου όμως δεν αρκέστηκε σε αυτές τις δηλώσεις για το Κυπριακό. Προχωρώντας ακόμα περισσότερο υποστήριξε πως η τουρκική πλευρά είναι η… μόνη που εκπροσωπεί την νομιμότητα στην Κύπρο και ότι μετά το δημοψήφισμα του 2004 για το σχέδιο Ανάν, που απέρριψε υπερήφανα ο κυπριακός λαός, η Τουρκία που αποδέχτηκε αυτό το σχέδιο αγωνίζεται μέχρι σήμερα στην εφαρμογή του παρά την πολεμική που δέχεται από ελληνικής πλευράς. Το σχέδιο Ανάν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είναι η… εγγύηση για την επίλυση του Κυπριακού. Φυσικά δεν ανέφερε ότι με επίλυση του Κυπριακού βάσει ενός νέου σχεδίου Ανάν, η Τουρκία θα βάλει πόδι στα ενεργειακά κοιτάσματα της μεγαλονήσου, καθώς αυτό είναι το επίμαχο σημείο ένεκα του οποίου η Τουρκία πιέζει συνεχώς να προχωρήσει μια παρόμοιας φύσης επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Και δυστυχώς την τουρκική άποψη ενστερνίζονται και κάποιοι που ασκούν μειοδοτική πολιτική στο Κυπριακό από την ελληνική πλευρά.


Αλλά η τουρκική υποκρισία δεν σταματά εδώ. Όπως  θα δούμε εκεί που έχει πέραση κάνει τον «νταή», αλλά εκεί που δεν της πάει, βάζει… την ουρά στα σκέλια! Με ένα μακροσκελές άρθρο του ο πολύ γνωστός και παλαίμαχος Τούρκος δημοσιογράφος, Ertuğrul Özkök, στην τουρκική εφημερίδα, Hürriyet, (25/3),  αναφερόμενος στην υπόθεση της κατάρριψης του συριακού αεροπλάνου από την τουρκική πολεμική αεροπορία, ξεσκεπάζει την τουρκική υποκρισία με τον πιο ενδεικτικό τρόπο. Συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι στις 22 του παρελθόντος Οκτωβρίου και ώρα, 16,37 μ.μ., ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πλησίασε και παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στην Μαύρη Θάλασσα. Σήμανε συναγερμός στην τουρκική πολεμική αεροπορία και από την αεροπορική βάση της Μερτζιφούντας του Πόντου απογειώθηκαν τα τουρκικά F-16 με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα. Το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος απτόητο συνέχισε να παραβιάζει τον τουρκικό νεώριο χώρο ενώ τα τουρκικά, που διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για αεροσκάφος της ρώσικης πολεμικής αεροπορίας, τύπου II-20, το παρακολουθούσαν επί μια σχεδόν ώρα χωρίς καν να τολμούν να το παρενοχλήσουν. Δηλαδή, όπως τόνισε ο Τούρκος δημοσιογράφος, στην περίπτωση της Συρίας μόλις πλησίασε το ξένο αεροσκάφος  σπεύσαμε  να το καταρρίψουμε, ενώ στην περίπτωση του ρωσικού, ούτε λίγο ούτε πολύ οι Τούρκοι… έκαναν την πάπια, (δική μου έκφραση).

Αυτή είναι η τουρκική υποκρισία και η επίδειξη της τουρκικής «παλικαριάς». Μας θυμίζει αυτό που έλεγαν οι πρόγονοι μας από την Μικρά Ασία ότι τον Τούρκο όταν του δείχνεις τα πισινά σου, σου δείχνει τα μπροστινά του, αλλά όταν του δείχνεις τα μπροστινά, κατεβάζει το κεφάλι και σου δείχνει τα …πισινά του ! Για να μαθαίνουμε και λίγο πραγματική ιστορία!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος =================

Η ΚΡΙΜΑΙΑ, (ΤΑΥΡΙΔΑ),   

ΑΡΧΗ  ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ 

ΑΝΑΤΡΟΠΗΣΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεκαπέντε χρόνια από την εγκληματική επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, φαίνεται πως κάτι σημαντικό αλλάζει στις παγκόσμιες γεωπολιτικές ισορροπίες, μια εξέλιξη που δεν την είχαν υπολογίσει οι σχεδιαστές της Νέας Τάξης και της υποδούλωσης των λαών στα ψυχοκτόνα σχέδια τους.

Μετά την κατάνευση της ΕΣΣΔ, ο διπολισμός κατέρρευσε και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόβαλαν σαν ο παγκόσμιος πλανητάρχης ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολούνταν με την αφομοίωση και δορυφοροποίηση της ανατολικής Ευρώπης από την Γερμανία. Εικοσιπέντε σχεδόν χρόνια μετά και ενώ φάνηκε πως θα κυριαρχούσαν απόλυτα οι ταγοί της Νέας Τάξης καθώς «έπαιζαν μονότερμα», τα πράγματα έχουν ανατραπεί δραματικά σε σημείο που κανείς δεν θα το φαντάζονταν στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα. Τότε είχε κυριαρχήσει η ψευδαίσθηση της παγκόσμιας συμφιλίωσης και ειρήνης, βασισμένη όμως στην κυριαρχία της Νέας Τάξης που έδειξε με την πρώτη ευκαιρία τα «δόντια» της στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και όχι μόνο, ( η ιστορία της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας ακόμα δεν έχει γραφτεί και πολλά σημεία παραμένουν «σκοτεινά» κυρίως όσον αφόρα τον υπονομευτικό ρόλο της Γερμανίας).

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά. Η Αρκούδα από τον βορρά και ο Δρακός από την Ανατολή έχουν πλέον πλασαριστεί, ειδικά η Αρκούδα, σαν ανάχωμα στην επέλαση των Αμερικανοευρωπαίων που επέβαλλαν διεθνώς τον πολιτισμό της διαστροφής, της καταναλωτικής ρομποτοποίησης του ανθρώπου, της πολτοποίησης των λαών με την δια της βίας σχεδόν ανάμειξη διαφορετικών εθνοφυλετικών και θρησκευτικών αποχρώσεων και την καταστροφή της δυνατότητας του ανθρώπου να σκέφτεται αφού τον πλημμύρισαν με διάφορα τεχνολογικά «ευρήματα» για να τον ελέγχουν και τα οποία τον έκαναν ανίκανο να δημιουργεί ανεξάρτητους συλλογισμούς και να βγάζει αντικειμενικά συμπεράσματα. Βέβαια δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι και η Ρωσία και η Κίνα είναι μέσα στον παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, άλλωστε δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Η κρίση όμως της Κριμαίας σήμανε την σημαντική ανατροπή σε όλα τα μέχρι σήμερα παγκόσμια δεδομένα. Η απληστία της Γερμανίας συνδυαζόμενη με την αρχομανία των ΗΠΑ να επεμβαίνουν όποτε θέλουν στρατιωτικά και να υποτάσσουν λαούς και έθνη, τους έφερε μέσα στην «φώλια» της Αρκούδας, συμμαχώντας εναντίον της με τον πιο ακραία ναζιστική παράταξη της Ουκρανίας που έχει παρελθόν με τον Χίτλερ κα με τα εγκλήματα των ναζιστών στην πάλε ποτέ Σοβιετική Ρωσία. Οι μυστικές τους υπηρεσίες με μεγάλη αφέλεια παραπλάνησαν τους ηγέτες της Γερμανίας και τον πολύς κ. Ομπάμα, ότι η Αρκούδα δεν θα τολμούσε να αντιδράσει ενώ παράλληλα βάφτιζαν τον ναζισμό δημοκρατία, τους διαδηλωτές, ειδικά εκπαιδευμένα στρατιωτικά σώματα, σαν… αγωνιστές για την ελευθερία της Ουκρανίας.  Όλα αυτά όμως προκάλεσαν για πρώτη φορά την έντονη αντίδραση της Αρκούδας. Με ένα ηγέτη που κρατούσε μέχρι τώρα μια μετριοπαθή στάση στις δυτικές προκλήσεις, όπως αυτές εκδηλώθηκαν στον Καύκασο, στον Βόρειο Πόλο, στην Βαλτική θάλασσα, ακόμα και στην Κύπρο, προχώρησε για πρώτη φορά σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους δυτικούς ινστρούχτορες της υποταγής των λαών στην νέα Τάξη Πραγμάτων. Είχε καταλάβει ο Πούτιν ότι μετά την Ουκρανία έρχονταν η σειρά της Ρωσίας και αυτό για αυτόν ήταν αδύνατο να τον δεχτεί. Ίσως κάποιος άλλος να έκανε τα «στραβά μάτια» και να έσκυβε το κεφάλι. Εντωμεταξύ όλα αυτά τα χρόνια είχε ανακαινίσει την τρομερή στρατοκρατική μηχανή της Ρωσίας που σήμερα είναι ο φόβος και ο τρόμος των δυτικών ανδρείκελων. Αυτά τα ανδρείκελα για εκδίκηση προχώρησαν σε αστεία οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας ανοίγοντας όμως έτσι τον ασκό του Αιόλου. Ήδη η Ρωσία στρέφετε προς άλλες οικονομικές επιλογές που αναπόφευκτα θα πλήξουν ανοιχτά τις δυτικές οικονομίες. Η ομάδα των BRICS, η «Συμφωνία της Σαγκάης» και η Ευρασιατική Ένωση, θα αντιπαραταχτούν  στην υπό διάλυση Ευρωπαϊκή Ένωση και στην αμερικανική οικονομία που έχει ήδη χρεοκοπήσει. Όσον αφοα την Ιαπωνία, αυτή δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει όσο απέναντι της θα έχει τον Δράκο.  

Άρχισε άραγε η αντιστροφή της παγκόσμιας κυριαρχίας της νέας Τάξης ; Είναι δύσκολο να απαντήσουμε καταφατικά καθώς οι ταγοί της παγκόσμιας υποδούλωσης θα πολεμήσουν λυσσαλέα για να συνεχίσουν να κυριαρχούν οικονομικά, πολιτιστικά και στρατηγικά. Τα δεδομένα όμως δείχνουν ότι τώρα υπάρχει ένα ισχυρό ανάχωμα και οι πρώτοι που θα το πληρώνουν ακριβά θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοαμερικανοί.  Με μια κίνηση κατάργησης του δολαρίου σαν διεθνές οικονομικό μέσο συναλλαγής, κυρίως για τα ενεργειακά αποθέματα, θα είναι το κύκνειο άσμα της Αμερικής ενώ η ενεργειακή καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι η σκληρή τιμωρία στην γερμανική αλαζονεία και στην γερμανική αναισθησία για την καταστροφή των λαών της Ευρώπης.  Οψόμεθα, αλλά οι εξελίξεις σίγουρα θα επιταχυνθούν καθώς η ανοησία αυτών που χαράσσουν τις παγκόσμιες εξελίξεις στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο, έχει χάσει τον λογαριασμό με αρχή τη Συρία και τώρα την Κριμαία.

Κάπου στον χάρτη υπάρχει και η χώρα μας. Η σημερινή Ελλάδα έχει μια κατοχική κυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων αδίστακτων αφεντάδων της. Έχει όμως ένα μεγάλο ατού που κάνεις δεν μπορεί να της το ακυρώσει. Είναι ο πνευματικός πατέρας της Ρωσίας, όπως το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Πούτιν. Μήπως η λύτρωση μας θα έρθει από έξω, καθώς εδώ μέσα το «παιχνίδι» φαίνεται πως  είναι σημαδεμένο ; Εμείς πολύ απλά έχουμε να διαλέξουμε : Με αυτούς που επί δεκαετίες μας πρόδωσαν επανειλημμένα με τον χειρότερο τρόπο και τώρα λεηλατούν την χώρα με μια αδίστακτη δοσιλογική κυβέρνηση, ή με το «ανάχωμα» της Αρκούδας, που έχει δείξει με ειλικρίνεια ότι θέλει να επενδύσει στο μέλλον μας ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος ================================


ΠΡΟΣΟΧΗ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ «ΡΕΣΤΑ» ΤΟΥ


Γράφει ο Νίκος ΧειλαδάκηςΗ κατάρριψη του συριακού αεροπλάνου από τους Τούρκους, μόλις μια εβδομάδα πριν από τις πολύ κρίσιμες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά αποκάλυψης αλλεπάλληλων σκανδάλων του Τούρκου πρωθυπουργού, με αποκορύφωμα τις φήμες ότι υπάρχει βίντεο που τον δείχνουν σε πολύ «τρυφερή» στάση με γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, έχει κάνει τον Ερντογάν να αντιδρά τελείως ανεξέλεγκτα και με άκρως επικίνδυνο τρόπο για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή που ήδη βρίσκεται σε ένα μια εκρηκτική κατάσταση. Παρόμοιες εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες από συριακά αεροπλάνα στα τουρκικά σύνορα αντιμετωπίστηκαν μόνο με απλές αεροπορικές  εμπλοκές από τα τουρκικά F-16 σε αντίθεση με το επεισόδιο της κατάρριψης. Από την άλλη οι συνεχείς δηλώσεις διαφόρων παραγόντων της πολιτικής ζωής της Τουρκίας, αλλά και από το εξωτερικό, κυρίως Αμερικανών, ότι ο Ερντογάν έχει φτάσει στο τέλος του, έχουν προκαλέσει ένα ντελίριο λαϊκισμού από τον Τούρκο πρωθυπουργό ο οποίος διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία που μας θυμίζει τις δικές μας προεκλογικές εκστρατείες της δεκαετίας του ογδόντα, όταν είχαν κατασπαταληθεί εκατομμύρια στον βωμό του εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και επειδή ακούγονται και διάφορα  στην χώρα μας για τα εξελίξεις στην Τουρκία καθώς υπάρχει αρκετή άγνοια, θα αναφέραμε δειγματικά τα εξής : Την αυστηρή προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση ότι η ενδεχόμενη ανάμειξη της Τουρκίας σε μια στρατιωτική επέμβαση στην Συρία θα αποτελέσει την «θρυαλλίδα» για να ανάψει η φωτιά στο εσωτερικό της Τουρκίας με ανεξέλεκτες συνέπειες για την ίδια την συνοχή της χώρας, απεύθυνε ο παλαίμαχος Τούρκος διπλωμάτης, Nüzhet Kandemir, και πρώην σύμβουλος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών. Ο Τούρκος διπλωμάτης επεσήμανε τον κίνδυνο να δημιουργηθεί άλλη μια μόνιμη πολεμική εστία στην Μέση Ανατολή που θα εμπλέξει αυτή την φορά άμεσα τη Τουρκία. Ήδη έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια με εμπρησμούς οίκους προσευχής Τούρκων Αλεβητών και επιθέσεις Αλεβητών ενάντια σε Σουνίτες Σύριους πρόσφυγες, σε περιοχές όπου πλειοψηφεί το τουρκικό αλεβητικό στοιχείο. Οι Αλεβήτες μισούν τον Ερντογάν και μια σπίθα είναι ικανή να ανάψει μεγάλη φωτιά και να προκαλέσει  αιματηρές συγκρούσεις.  

Αλλά χαρακτηριστικό της ψυχολογικής κατάστασης που βρίσκεται ο Ερντογάν, είναι ένα άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Türkiye, που αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν φοβάται ακόμα και… πιθανή δηλητηρίαση του στα φαγητά που του σερβίρουν. Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί… ειδική ομάδα δοκιμής πριν από κάθε γεύμα, γεγονός που πάει την Τουρκία πίσω στην εποχή των σουλτάνων, (φαίνεται πως πολλοί ζήλεψαν τον Σουλεϊμάν τον μεγαλόπρεπη, αλλά… από την ανάποδη). Τη εποχή εκείνη πριν από κάθε γεύμα του σουλτάνου προηγούνταν οι δοκιμαστές για την περίπτωση απόπειρας δηλητηριάσεως του. Ακόμα και τα νερό και τα ποτά που πρόκειται να πιει ο Τούρκος πρωθυπουργός, (δηλαδή το κλασικό αιράνι ή το μουσουλμανικό μποζά γιατί ο Ερντογάν πιστός στο Ισλάμ δεν πίνει ποτέ αλκοόλ), ελέγχονται αυστηρά σύμφωνα με το δημοσίευμα, για κάθε ενδεχόμενο ενώ παρακολουθείται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του. Όλα αυτά δείχνουν πως η κατάσταση στην Τουρκία συνεχώς διολισθαίνει επικίνδυνα και από μια περίοδο που είχε διαφανεί διασφαλισμένη η πολιτική σταθερότητα βαίνουμε σε μια περίοδο επικίνδυνης αποσταθεροποίησης με πολλές πτυχές και σημαντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή

Το πιο επικίνδυνο όμως, όπως έχει αρχίσει να διαφαίνεται για το τι μπορεί να επακολουθήσει αν οι Ερντογάν-Νταβούτοβλου  βλέποντας από τις εξελίξεις να καταρρέει με καταστροφικό τρόπο όλη η πολιτική τους πορεία, είναι να θελήσουν να εκτονώσουν όλη αυτή την κατάσταση με εξωτερική εμπόλεμη εμπλοκή, όπως είδαμε ένα πρώτο δείγμα με το συριακό αεροπλάνο.  Μία εμπόλεμη εμπλοκή όμως στην Συρία συγκεκριμένα, σίγουρα θα εμπλέξει και άλλες χώρες. Ήδη το Ιράν έστειλε μια πρώτη προειδοποίηση προς την Τουρκία με την επισήμανση ότι ανησυχεί έντονα για το επεισόδιο με το συριακό αεροπλάνο, ενώ να μην ξεχνάμε ότι και μεγάλη μερίδα  του ρωσικού στόλου εξακολουθεί να βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα «καυτά» στα ανατολικά μας, να μην  ξεχνάμε και το Αιγαίο όπου συνεχίζονται και εντείνονται οι τουρκικές παραβιάσεις και οι αεροπορικές εμπλοκές καθώς εδώ δεν υπάρχει κάποιος να πει στους «συμμάχους» μας τους Τούρκους αυτό που είπε ο ίδιος ο Ερντογάν για το συριακό αεροπλάνο, ότι όποιος παραβιάζει τον εθνικό μας εναέριο χώρο θα καταρρίπτεται.  Τέλος να μην ξεχνάμε και ότι οι Κούρδοι της Τουρκίας ετοιμάζονται να ανακηρύξουν αυτονομία μετά τις δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου