Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ Γ.Ε.Δ.Δ. κ. ΛΕΑΝΔ. ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΚΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

«Ψάχνουν» τον Ρακιντζή



Τα βασικά σημεία της ετήσιας έκθεσής του για τη διαφθορά παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο...
γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ενημερώνοντάς τον για την παρούσα κατάσταση.
Και βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο απλά ενημερώθηκε ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Παναγιώτα Φάκου, μετά την κοινοποίηση στο γραφείο της εξώδικης αίτησης-διαμαρτυρίας-πρόσκλησης, έδωσε εντολή για τον σχηματισμό δικογραφίας, η οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, για προκαταρκτική εξέταση κατά του Λ. Ρακιντζή για τα καταγγελλόμενα στα εξώδικα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και ψευδούς βεβαίωσης.
Ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής αποκαλείται ακόμα και ως «κλητήρας της Μητρόπολης Ναυπάκτου» σε μια υπόθεση που έχει να κάνει ακόμα και με την εμπλοκή υπουργού της παρούσας κυβέρνησης, έστω και αν όλα ξεκινούν πίσω στο 1998. Τι όμως έχει συμβεί και γιατί καταγγέλλεται ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης;
Σύμφωνα με το εξώδικο του ιερομόναχου – αρχιμανδρίτη Ιγνατίου Σταυρόπουλου (διδάκτορος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πτυχιούχου Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπάρι Ιταλίας, υποψ. διδάκτωρος Νομικής, σύμφωνα με το βιογραφικό του), ο κ. Ρακιντζής φέρεται να ενήργησε εις βάρος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο μητροπολίτης Ναυπακτίας κ. Ιερόθεος, ο οποίος εμφανίζεται να έχει προνομιακή σχέση με τον κ. Ρακιντζή.

Η «επιλεκτική» ανταλλαγή εγγράφων

Ο μητροπολίτης είχε κάνει αίτημα για την ανάκληση απόφασης του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, με την οποία το μοναστήρι είχε ενταχθεί σε συγκεκριμένο πρόγραμμα επένδυσης. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως το έργο ολοκληρώθηκε κανονικά και πιστοποιήθηκε από όλους τους ελέγχους που έγιναν. Μόνο που η μονή διαλύθηκε και από τότε έχει ξεκινήσει ένας δικαστικός αγώνας, ενώ έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση και κατά του μητροπολίτη.
Τα μέλη της μονής ζήτησαν πλήρη αντίγραφα του φακέλου βάσει του οποίου εκδόθηκε και απόφαση για την ανάκληση της απόφασης του 1997! Και μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται στο εξώδικο, ο κ. Ρακιντζής έφτασε «στο σημείο να “απειλήσετε” τους αποδέκτες τού από 11.9.2012 εγγράφου σας με ποινικές και πειθαρχικές συνέπειες».
«Μετά από συνεχείς προσπάθειες και μεγάλη καθυστέρηση (χρειάστηκε να καταθέσουμε τρία διαδοχικά αιτήματα), μας χορηγήθηκαν (διά του πληρεξουσίου δικηγόρου που ορίσαμε στο αίτημά μας), με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 18632/18.4.2013 διαβιβαστικό έγγραφο (Σχετικό 5) είκοσι πέντε (25) έγγραφα, εκ των οποίων δικά σας είναι μόνον τα από 6.9.2011, 9.9.2011 και 11.9.2012 (Σχετικά 6-8), και τα οποία, παραδόξως, “παραλείψατε” να κοινοποιήσετε και στην άμεσα ενδιαφερόμενη Ιερά Μονή (παρά τα κοινοποιούσατε μόνο στον κ. Ιερόθεο, με τον οποίο και μόνον θεωρούσατε ότι “οφείλατε” να επικοινωνείτε, διατηρώντας την επικοινωνία σας αυτή κρυφή από την Μονή), από τα επίμαχα δε έγγραφα του μητροπολίτη μάς χορηγήθηκε μόνον το από 1.9.2011 έγγραφό του προς υμάς (και ευτυχώς, τουλάχιστον αυτό – θα εξηγήσω κατωτέρω το λόγο: Σχετικό 9)», τονίζεται στο εξώδικο καταδεικνύοντας πως η ανταλλαγή εγγράφων απέκλειε τον καταρχήν ενδιαφερόμενο που ήταν η μονή.
Ο αρχιμανδρίτης καλεί τον κ. Ρακιντζή «όπως εντός τριών ημερών από της επιδόσεως της παρούσης μού χορηγήσετε το σύνολο των δικών σας εγγράφων και των εγγράφων του μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου που αφορούν στο ζήτημα της ανάκλησης της επίμαχης επιδότησης, εκτός των ανωτέρω αναφερομένων που ήδη χορηγήθηκαν στα μέλη της Αδελφότητας».
Σύμφωνα με τον αρχιμανδρίτη, ο κ. Ρακιντζής δεν έχει χορηγήσει την από 20/7/2011 απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ενώ υποστηρίζει πως «…το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει άδεια με τα εγκεκριμένα σχέδια, οπότε και μόνο αυτό ακυρώνει την επένδυση…, το κτίριο του Ξενώνος ανεγέρθηκε αποδεδειγμένως χωρίς άδεια από την Ναοδομία ή την Πολεοδομία και κατατέθηκαν παραπλανητικά στοιχεία για να ληφθεί η επένδυση (σχετ. το αρ. 4658/2-10-2008 έγγραφο της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σελ. 15 της αναφοράς)… η Ιερά Μονή έδωσε ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία στο Υπουργείο ότι δήθεν το κτίριο του ξενώνος καλύπτεται από πλευράς αδείας από την άδεια του ΟΔΕΠ (Ν. 1892/1990, αν διαπιστωθεί ότι έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία η γνώση των οποίων θα μπορούσε να οδηγήσει στον αποκλεισμό της υπαγωγής της επένδυσης)…».
«Αναπαράξατε τα ψεύδη του μητροπολίτη…»

Ο αρχιμανδρίτης κατηγορεί τον κ. Ρακιντζή ότι λειτούργησε προς εξυπηρέτηση του Μητροπολίτη και διερωτάται γιατί «δεν μπορούσε ο μητροπολίτης να αποστέλλει απευθείας στο Υπουργείο τις αναφορές του και τα αιτήματά του, παρά τα έστελνε μέσω υμών; Προφανώς, όμως, έτσι αποκτούσαν αυξημένο κύρος και βαρύτητα, ως διαβιβαζόμενα από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ασκείτο η μεγίστη δυνατή πίεση προς το Υπουργείο, ώστε να εξασφαλιστεί η επίτευξη του –κοινού, ως φαίνεται– στόχου της ανάκλησης της επιδότησης, προς το συμφέρον –πάντα– του Δημοσίου, ο οποίος στόχος, άλλωστε, και επετεύχθη…».
Μάλιστα τον κατηγορεί και για ψεύδη και ως προς αυτό υποσημειώνει έγγραφο από την 1/9/2011 του μητροπολίτη, στο οποίο φαίνεται πως «κατά της αποφάσεως της Πολεοδομίας η Ι. Μονή προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών, εδόθη αναστολή και η αίτηση ακυρώσεως εκκρεμεί».
«Για να κλείσω με το θέμα της Πολεοδομίας Ναυπάκτου, σας ενημερώνω ότι μετά το “ράπισμα” από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών στα ψεύδη του μητροπολίτη (που εσείς, προδήλως εκ προθέσεως, αναπαράγατε στο από 6.9.2011 έγγραφό σας), για την περιβόητη έκθεση αυτοψίας-επιβολή προστίμου και την εν γένει διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Πολεοδομία Ναυπάκτου, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου και παραπέμπονται σε δίκη τέσσερις υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ναυπάκτου (μεταξύ των οποίων η διευθύντρια και ο συντάξας την έκθεση αυτοψίας) για σωρεία ποινικών αδικημάτων (παράβαση άρθρων 224 § 2-1, 227 § 1, 232Α και 259 του Ποινικού Κώδικα), όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται στο πολυσέλιδο σε βάρος τους κλητήριο θέσπισμα», καταλήγει ο Ιγνάτιος Σταυρόπουλος.
Αναρτήθηκε στις 8:37:00 μ.μ.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1103.html

 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ - ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/07/blog-post_26.html

ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ Γ.Ε.Δ.Δ. κ. ΛΕΑΝΔ. ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΚΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ερευνά, γράφει σχολιάζει ο Γιάννης Πορφύρης




Διαβάσαμε σήμερα στην εφημερίδα ΑΠΟΨΗ, με θέμα «Ψάχνουν τον Ρακιντζή», ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Παναγιώτα Φάκου, μετά την κοινοποίηση στο γραφείο της εξώδικης αίτησης-διαμαρτυρίας-πρόσκλησης, έδωσε εντολή για τον σχηματισμό δικογραφίας, η οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, για προκαταρκτική εξέταση κατά του Λ. Ρακιντζή για τα καταγγελλόμενα στα εξώδικα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και ψευδούς βεβαίωσης.

Μεταφερθείτε και διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες της είδησης εδώ:

http://www.iapopsi.gr/psaxnoyn-ton-rakintzh/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου