Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στο ''περιβόλι της Παναγιάς''



ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
 



Θέμα: Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στο ''περιβόλι της Παναγιάς''

Μπαρούτι «μυρίζει» η κατάσταση στο Άγιον Όρος και είναι έντονοι οι φόβοι για έξαρση της έντασης μεταξύ των Ζηλωτών μοναχών της Μόνης Εσφιγμένου και της Νέας Αδελφότητας, με αφορμή την ανακαίνιση στο κονάκι της μονής στις Καρυές. Η Νέα Αδελφότητα προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας την εκκένωση του χώρου, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η ανακαίνιση του και το Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου τη δικαίωσε, κάνοντας τους Ζηλωτές να τον εγκαταλείψουν. Οι τελευταίοι, ωστόσο, σε επιστολή που απέστειλε η Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου προς όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και σε όλες τις αρμόδιες Αρχές, αναφέρουν πως νέα έργα ξεκινούν στο κονάκι (αντιπροσωπείο – κτήριο Β) στις Καρυές από τη Νέα Αδελφότητα Ι.Μ Εσφιγμένου με κίνδυνο να υπάρξουν θύματα και να διαταραχθεί η ηρεμία εντός του Αγίου Όρους , καθώς και η εικόνα του σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η κραυγή αγωνίας από την Αδελφότητα για τα έργα που θα λάβουν χώρα και που σύμφωνα με την ερμηνεία τους θα προκαλέσει κρίσιμες καταστροφές στο κονάκι της Μονής στις Καρυές και συνεπακολούθως στη σωματική ακεραιότητα των μοναχών που διαβιούν στο χώρο, είναι κραυγή που δεν μπορεί να αγνοηθεί από τις κοσμικές Αρχές όσο και από τις Ιερατικές.


Όπως αναφέρουν, ''με αφορμή εργασίες (οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ) που έχουν δρομολογήσει στην σκεπή του κτηρίου Β στις Καρυές, δηλαδή στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου που εγκαταβιούν μοναχοί, θα προσπαθήσουν εντός ημερών να καταφέρουν ότι δεν κατάφεραν με λοστούς και βαριές. Αναλυτικά να σας ενημερώσουμε ότι το οίκημα στο οποίο μένουν οι μοναχοί μας στις Καρυές είναι ένα παμπάλαιο ξύλινο σπίτι Αγιορείτικου ρυθμού το οποίο δεν μπάζει νερά όπως δηλώνουν οι Κατσουλιέρηδες ώστε να δικαιολογήσουν εργασίες στην σκεπή οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, τρανή απόδειξη ότι μέσα σε αυτό μένουν οι μοναχοί μας, τους οποίους ξανά να σας θυμίσω ότι με λοστούς και βαριές ευτυχώς αποτυχημένα έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να βγάλουν από μέσα, αν και ζουν εκεί πολλές δεκαετίες πριν βαφτιστούν Νέα αδελφότητα Εσφιγμένου.


Έτσι λοιπόν με αφορμή τις εργασίες που δεν χρειάζονται, σκοπεύουν να φέρουν γερανό που θα ξηλώσει αυτή την σκεπή, με αποτέλεσμα ή να καταρρεύσει ολόκληρο το σπίτι στα κεφάλια των μοναχών μας ή να απομακρυνθούν οι μοναχοί μας για την ασφάλεια τους με την όποια αστυνομική συνδρομή. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι κοινό. Σας ενημερώνουμε ότι η ΣΚΕΠΗ είναι στεγανή και τα έργα είναι μεν μια αφορμή να δικαιολογηθούν έξοδα και δεύτερον γίνονται ώστε να τελειώνουν με τους Εσφιγμενίτες που ζουν στο αντιπροσωπείο στις Καρυές''.

Οι Χριστιανοδημοκράτες Ελλάδος, δεν μπορούν να μείνουν άπραγοι μπροστά σε ένα νέο επεισόδιο, ούτε θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, να βλέπουν αίμα μοναχών να ποτίζει το Αγιορείτικο χώμα, το οποίο θα εκθέσει τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ιεροσύνη, σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη ως Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, από σύνεση και σωφροσύνη και για τούτο καλούμε τον αρμόδιο υπουργό, να προστατεύσει την ηρεμία και τη γαλήνη στο Άγιο Όρος, συντονίζοντας τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποφευχθούν τραγελαφικές εικόνες του παρελθόντος που αμαύρωσαν την εικόνα της χώρας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

➢ Έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο υπουργός για τα αναφερθέντα έργα και τις ενστάσεις των εκεί μοναχών και εάν ναι, τι ενέργειες θα διατάξει για την αποφυγή νέων επεισοδίων;

➢ Αναλαμβάνει την ευθύνη ο υπουργός για τα όποια επεισόδια ή ακόμα χειρότερα για την όποια απώλεια ζωής προκληθεί από αμέλεια η από δόλο στο εν λόγω κονάκι;

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
ΓΓ Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

3 σχόλια:

  1. Γέρων Μεθόδιος συνέντευξη ,Ιερά Μονή Εσφιγμένου 24 Ιούλ 2013

    http://agiooros.org/viewtopic.php?f=39&t=8102

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΡΕΖΙΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΩΝΥΜΟ ΟΡΟΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΚΟ, ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Μεθόδιος ανήκει σε παλιοημερολογίτικη παράταξη και δεν έχει κανονική ιερωσύνη. Μάλιστα βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τη μητρική του παλιοημερολογίτικη παράταξη. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να υποστηρίζουμε αυτόν και την ομάδα του. Καλά θα κάνει να αποχωρήσει ειρηνικά από το Άγιο Όρος, γιατί έχει σκανδαλίσει πολύ κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου