Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Στον Οικονομικό Εισαγγελέα 
ο κ. Ιερόθεος;


Στον λάκκο που έσκαβε ο ίδιος ο μητροπολίτης κ. Ιερόθεος όλα αυτά τα χρόνια για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως τον έριξε σήμερα το δικαστήριο του Μεσολογγίου – Ήρθε η ώρα του Οικονομ. Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη για τον Ιερόθεο.
 
Ο μητροπολίτης Ιερόθεος, αφού εδίωξε με μένος την Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου, μετά την άρνησή της να ενδώσει στις παράνομες απαιτήσεις του για την επιδότηση του ξενώνα της Μονής, αφού πέτυχε την επιβολή προστίμων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την ΔΟΥ Ναυπάκτου, αφού πέτυχε μέσω της Ιεράς Συνόδου να μην εκπροσωπείται η Μονή από κανένα μοναχό της από το 2006, και αφού πέτυχε την έκδοση Π.Δ. για την διάλυση της Μονής (για την οποία «επιτυχία» του έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση εναντίον του από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Παναγιώτα Φάκου για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση ψευδούς βεβαίωσης !!), τώρα που ήρθε η ώρα της ποινικής λογοδοσίας για τα «χρέη» αυτά προς το Δημόσιο, ήρθε και η ώρα να πληρώσει ο ίδιος ο Ιερόθεος τον διωγμό της Μονής.
 
 
 
 
 
Αρχικά ήρθε το σήμα από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για τη σύλληψη  ενός εκπροσώπου της Μονής, όπως αυτή εμφανιζόταν στο σύστημα taxis. Στη δίκη που έγινε σήμερα, μετά από διακοπή που αποφάσισε χθες η έδρα για να εξετάσει τα έγγραφα της υπεράσπισης και το αίτημα που διατύπωσε δια του συνηγόρου της Μονής, κ. Νίκου Αντωνιάδη, δικηγόρου Αθηνών, επί σειρά ετών νομικού παραστάτη της Μονής και των υπό διωγμό μοναχών της (και που χειρίζεται βέβαια και την υπόθεση της ψευδούς βεβαίωσης κατά του Ιεροθέου) να σταλεί ο φάκελος της δικογραφίας στην Εισαγγελία, για την άσκηση ποινικής δίωξης και τη σύλληψη του μητροπολίτη, ως μόνου εκπροσώπου της Μονής, κατά το επίδικο διάστημα, το δικαστήριο, μετά από πρόταση και της εισαγγελέως, ανέβαλε τη δίκη για την 12η Ιουνίου, αποδεχόμενο κατ’ ουσίαν το αίτημα και «ρίχνοντας το μπαλάκι» στον μόνο αρμόδιο εισαγγελέα, δηλαδή τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. 
 
 
 Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης έχει ήδη αποστείλει σήμα για τη σύλληψη του πρώτου ιερέα της τριμελούς επιτροπής που όρισε ο κ. Ιερόθεος για τη διαχείριση του νέου «μορφώματος» που δημιούργησε με την διάλυση της Μονής Μεταμορφώσεως και την απορρόφησή της από την Μονή Αμπελακιώτισας!
 
 
 
Έρχεται η ώρα των υπολοίπων δύο μελών, μεταξύ των οποίων και ο π. Αθανάσιος Λαουρδέκης, άνθρωπος του κ. Ιερόθεου, ο οποίος, ο φουκαράς, προφανώς αισθάνθηκε ιδιαίτερη τιμή που τον επέλεξε ο μητροπολίτης ως πρόεδρο της επιτροπής…! Τώρα αναμένει τη δική του σύλληψη. Όμως, όπως δήλωσε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, και προς τιμή του, καθώς τα επιλεχθέντα μέλη της επιτροπής είναι και αυτοί «αντίπαλοι», ως άνθρωποι του Ιερόθου, με το νομικά απολύτως τεκμηριωμένο αίτημα που υποβάλλεται στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, αποδεικνύει ότι δεν ευθύνονται ούτε τα μέλη της επιτροπής αυτής, καθώς μόνος εκπρόσωπος της Μονής και επομένως ποινικά υπόλογος, για τα βεβαιωμένα από την ΔΟΥ Ναυπάκτου χρέη της Μονής, είναι ο ίδιος ο μητροπολίτης Ιερόθεος και πρέπει άμεσα να συλληφθεί και να δικαστεί γι’ αυτά!! Δηλαδή να δικαστεί με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Μονής που ο ίδιος «κατάφερε» να αποκτήσει με το αδιοίκητο από τους μοναχούς της Μονής που ο ίδιος πέτυχε,  και να πάει φυλακή, για τα χρέη που ο ίδιος προκάλεσε και πέτυχε να βεβαιωθούν! Είναι η ώρα του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, που έχει αποδείξει ότι εφαρμόζει το νόμο όποιος και αν είναι ποινικά υπόλογος, όποια ιδιότητα και αν έχει…




1 σχόλιο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου