Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

στον Παπα της Ανατολης και Αρχιαιρεσιαρχη του Φαναριου που πιστευει οτι ειναι ο Αβδουλ Χαμιτ, γι αυτο και εχει κατατρομοκρατησει τους ανα τον κοσμον ρασοφορους με αυθαιρετες καθαιρεσεις και αφορισμους και τον φοβουνται και τον τρεμουν οι παντες.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΙΚ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗ

ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΨΕΥΔΟΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΕΥ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ


             


 του κ. Νικ. Πανταζη 


απο τη Μελβουρνη



Δεν θα μου κάνεις εσύ υποδείξεις, να "προσέχω τους χαρακτηρισμούς μου", άγνωστε, απρόσωπε και ΔΕΙΛΕ "ΙΚ". Δεν ξέρω κανένα ΙΚ ούτε με νοιάζει τι λέει ο κάθε ΙΚ για τα πιστεύω μου. ΙΚ μπορεί να είναι ότιδήποτε, Ι=πτάμενα Κ=ουραφέξαλα... Δεν κάνω διάλογο, δεν σε προκάλεσα και μου είναι παντελώς αδιάφορα τα σαχλά σχόλιά σου ΙΚ.




               Δεν θα μου προσάψεις εσύ, ΑΝΟΗΤΕ, ανοήτους χαρακτηρισμούς περί "ρόλου του συνηγόρου" ούτε θα σου επιτρέψω να "χώνεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν" και να μας κάνεις βλακώδη ανάκριση με παιδιαρίστικα ερωτήματα τύπου "Ναι ή όχι"  "Ναι ή όχι" "Ναι ή όχι" . Αντε, μασκαρά να πας να φορέσεις τη μάσκα της ανωνυμίας αλλού που δέχονται απρόσωπες επικρίσεις.

               Δεν με απασχολεί καθόλου η διαφορετική, ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ σου άποψη, ταλαίπωρε αντιφρονούντα στο βρόντο, και λυπάμαι πολύ που σπατάλησα τελείως τον πολυτιμότατο χρόνο μου για τα δικά σου ΑΝΟΥΣΙΑ λιβελογραφήματα. Και εάν υπάρχει κάτι από αυτά που είπα που να μην κατάλαβες, σου το ξαναλέω με κεφαλαία, ανώνυμε με περικεφαλαία: ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΦΡΟΝΕΣ ΣΟΥ και όλοι όσοι αναγνωρίζουν τον ανυπόστατο, ΨΕΥΤΟ-αφορισμό.




               ΜΕ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΕΣ, με μυαλά που χαίρονται ΕΠΙ ΤΗ ΑΔΙΚΙΑ και δεν συγχαίρουν τη αληθεία, που ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ την δικαιοσύνη του Θεού, ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ το Ευαγγέλιο του Θεού, ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ το ΝΟΜΟ του Θεού και την πωρωμένη τους συνείδησή και βάζουν πάνω από όλα αυτά τον ΕΩΣΦΟΡΙΚΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ και την εμμετική ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ με το να συνευδοκούν και να υποστηρίζουν φανατικώς ανατριχιαστικές και τρομακτικές καταδίκες ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΩΝ ανθρώπων που όμως συνεχίζουν να ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ, εσείς τους ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ του Πατριαρχικού Τείχους του Αίσχους!



               Αισχροί, σας συχαίνομαι και σας αηδιάζω ΟΛΟΥΣ όσοι προωθείτε σαν άλλος αντίχριστος ΟΧΛΟΣ, δυσεβής και παράνομος, και τσούρμο ασυνείδητο και δόλιο το σύγχρονο απάνθρωπο ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΑΦΟΡΙΣΟΝ ΑΥΤΟΝ που ακόμη και ο ίδιος ο ΠΙΛΑΤΟΣ είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ και ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΣ από σας, εφ΄ όσον ΚΑΛΕΣΕ, το ξαναλέω ΚΑΛΕΣΕ τον Ιησού μας Χριστό και του έδωσε την δυνατότητα να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ!!!





               Εσείς όμως ψωρο-Οικουμενιστές και Αυλοκόλακες-γλύφτες του συγχρόνου Αννα και Καϊάφα πάτε "με το στανιό" να επιβάλλετε την ΑΝΗΘΙΚΗ αυτή ποινή ως έγκυρη, την ποινή στην οποία ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ οι ΚΑΝΟΝΕΣ τις Εκκλησίας, στην ποινή που τελέστηκε ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και άρα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ φοβερώτατη και ΠΙΟ ΕΣΧΑΤΗ Ποινή του πνευματικού ΘΑΝΑΤΟΥ, της πνευματικής κρεμάλας, ώ όργανα του ΣΑΤΑΝΑ, είτε είστε Λαϊκοί, Θεολόγοι, Ιερείς και Αρχιερείς, όλοι σας δεν ΦΟΒΑΣΤΕ το Θεό από Τον Οποίο θα κριθείτε ως ΣΥΝΔΟΥΛΟΙ και συναμαρτωλοί μεταξύ σας, ΔΕΝ φοβάστε μήπως σας ΚΡΙΝΕΙ και σας μετρήσει (και πιστέψτε με, ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!) με την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ μεζούρα αδικίας που μετράτε, να αναμετρηθείτε και κατακριθείτε χωρίς απολογία, χωρίς συνηγορία του προσωπικού σας Αγγέλου, του αγαπητού σας προστάτου Αγίου, χωρίς την πολλά ισχύουσα Μητρική Δέηση της Θεοτόκου.




               Σκληρό λόγο θα πω μα όχι με έννοια κολασμού αλλά χαμού με την έννοια αποχωρήσεως και εξαφανισμού από το διαδύκτιο: ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΟΛΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ! "Η γαρ αναπολόγητος καταδίκη ανομία εστί και κατάρα επιστρέφουσα επί τας κεφαλάς των αδικησάντων!"

               Αφού δεν υπολογίζετε τον Αγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, που "αφορίστηκε και εξορίστηκε από ψευδαδέλφους Επισκόπους για χάρι της Πόρνης Ευδοξίας, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ δεν υπολογίζετε, Ω ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ και επιστρατεύετε με πανουργία του αρχεκάκου όφεως θεολογικά, φιλολογικά και φιλοσοφικά επιχειρήματα απορρήματα και αποκυήματα της ΑΔΙΚΟΥ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ για να στηρίξετε, ώ αστήρικτοι βλαμμένοι νόες την αδικία ττου παντελώς αδίκου αφορισμού!




               Πάτε αλλού, αν έχετε τα κότσια, πάτε στον Πατριάρχη και απαιτήστε να σας απάντηση αυτός ΓΙΑΤΙ να καταδικάσει στην ΕΣΧΑΤΗ των ποινών, σε παγκόσμια ΚΡΕΜΑΛΑ σε διαπλανητική διαπόμπευση και περίγελο σα κάθαρμα, ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, χωρίς την ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΗ απολογία;;;;;;; Καλύτερα ΣΩΠΑΣΤΕ, αποτραβηχτείτε και κρυφτείτε, αποσυρθείτε οριστικώς στα ταμεία της Αδικίας σας διότι ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ την Ορθοδοξία με τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΧΟΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ!

               Η Ορθοδοξία δε χορεύει θριαμβικό δαιβολοζεϊμπέκικο στην αιματοβαμμένη πίστα του Μείζονος και Υπερτελούς Εκτελεστικού Αποσπάσματος. Η Ορθοδοξία δεν φυλάγει σε λειψανοθήκη την κατάπτυστη κρεμάλα και θηλειά του ΑΔΙΚΟΥ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ για παλλαϊκό προσκύνημα των Οικουμενιστών απάντων.




               ΙΧΝΟΣ σεβασμού εάν είχατε, δεν θα υπερηφανευόσαστε για αυτήν την κατάντια της Εκκλησιαστικής μας Ηγεσίας να καταδικάζει και να εκτελεί την ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΙΧΩΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑ. Εγώ ντρέπομαι ούτε καν να το αναφέρω σε συζήτηση για να μην πληρώσει τη ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ η Ορθοδοξία μας.

               Οι αιρετικοί δεν έχουν τη διάκριση να πουν «είναι απλά λάθος των κακών εκπροσώπων» αλλά θα πουν «αφού είναι τέτοιοι οι Ορθόδοξοι και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΩΣ τα μέλη τους, ΑΡΝΟΥΜΑΙ να ανήκω, να προσχωρήσω σε τέτοιες σκοτεινές ομάδες!




               ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟ-ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ που γίνεισθε χειρότεροι και κατώτεροι από τη ΣΑΤΑΝΙΚΗ Εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ, που σας ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ και σας κάνει ΜΑΘΗΜΑ ΗΘΟΥΣ (από την ανάποδη βέβαια, δεν τους διαφημίζω) διότι όταν πρόκειται η ηγεσία τους να καταδικάσει κάποιον και να τον καταστήσει ΑΠΟΣΤΑΤΗ, πρωτίστως και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ τον καλούν και του εξηγούν τους λόγους που «αναγκάζονται» να προβούν σε αυτήν την εσχάτη των ποινών και του δίνουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να απολογηθεί.




               Και εσείς ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΡΩΝ ΕΧΙΔΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ έρχεστε να μας «πουλήσετε πνεύμα» και τυφλή υποταγή στον κάθε Αρχιεπίσκοπο πάσης Ωκεανίας και να επιβάλλετε θηλειά δουλοπρέπειας στον κάθε Οικουμενιστή, σφετεριστή του Οικουμενικού Θρόνου;





               Τέτοια κάνετε και διώχνετε χιλιάδες νέους ανθρώπους από την Ορθοδοξία! Δεν κοιτάς εσύ και κάθε παπα-Δημήτρη πόσες ψυχές της ευρύτερης ενορίας σου εγκατέλειψαν την Ορθοδοξία και έγιναν μπόρν αγκαίν, πεντηκοστιανοί και χιλιαστές και συ τολμάς, ώ σύμβουλε της Αγίας Τριάδος να μας στέλνεις στην κόλαση επειδή αρνούμαστε να δεχτούμε ΑΔΙΚΙΕΣ μέσα στην Ορθοδοξία; Ξεδιάντροπε! Σε μάραναν οι «ηγούμενοι» που υποτίθεται αγρυπνούν, (τρομάρα μας, ζήτω που καήκαμε!!) για τις ψυχές μας; Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ συμπεριλαμβάνει την κλήση για απολογία. Η αγρυπνία εμπεριέχει την αγάπη, τον πονο, τη θλίψη.





               Και πως παρακαλώ εκφράζεται αυτή η ΑΓΡΥΠΝΙΑ; Με Θεία Λειτουργία στον ενδοξότατο πανσέβαστο Πατριαρχικό Ναό όπου συλλειτουργούν με τον Πάπα και τολμούν να τον αποκαλούν ενώπιον Ορθοδόξου Θυσιαστηρίου κάτω από του οποίου τρέμουν τα Λείψανα των Αγίων, να τον αποκαλούν ΑΓΙΩΤΑΤΟ, τον φονιά και εντολοδόχο των Σταυροφοριών, που με μία δήθεν «συγνώμη» μας υποχρέωσε και μας έβαλε όλους κάτω από τη τιάρα του.

               


Αντε να πάτε να τον προσκυνήσετε και να μας αφήσετε ΗΣΥΧΟΥΣ χρονιάρες μέρες να προσευχηθούμε, να μετανοούμε και να επεξεργαγαζόμαστε τη σωτηρία μας.

               Πάψτε τις Αδικίες και κόψετε τους γραώδες μύθους, Για ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.



               Επώνυμα και υπεύθυνα

               Νικόλαος Πανταζής, Μελβούρνη

9 σχόλια:

  1. Εύγε

    Επώνυμε λιβελογράφε και κριτή της Οικουμένης.

    Εξέμεσες ουκ ολίγα κατά του προσώπου μου και γνωστότατου στον κ. Ν.Σ. και σκόπιμα διέστρεψες τα γραφόμενά μου.

    Τα ερωτήματα αφορούσαν τον Μητροπολίτη Πειραιώς και όχι τον κ. Ν.Σ.

    Εξ άλλου αποκαλώ τις θέσεις του Στυλιανού σας "μη ορθόδοξες" και τις θέσεις του κ. Ν.Σ. ως σωστές.

    Αλλά που να τα δεις αυτά, όταν το μίσος είναι απύθμενο και τυφλώνει;

    Κατά τα άλλα, διαστροφέα της αληθείας, ούτε λέξη για τον "ορθοδοξότατο", τον υμνητή του "οιακοστρόφου" σας.

    Ο Θεός να σε έχει καλά και να μας ελεί.

    Ο άγνωστος, απρόσωπος, δειλός, σαχλός, ανόητος, μασκαράς,
    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μια λεπτομέρεια, άγνωστη σε σένα, αλλά γνωστή στον κ. Ν.Σ.

    Ο ανωτέρω ΝΣ κατέχει, σε ανύποπτο για σένα χρόνο, βιβλίο του συγγραφέα ΙΚ δωρισμένο από τον άγνωστο, απρόσωπο, δειλό, σαχλό, ανόητο, μασκαρά κ.λπ. κοσμητικά επίθετα, σ' αυτόν και δικαιολογεί το "γνωστότατο".

    Ο Θεός να σε φυλάττει από την κατάκριση και την αθυροστομία.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Κατά του προσώπου σου;" Ποιού προσώπου, αφού είσαι απρόσωπος. Πρωτοχρονιάτικα ανέκδοτα θα λέμε τώρα; Μην τρελλαθούμε... Σου το είπα, το ΙΚ δεν λέει τίποτε και δεν θα κάτσω να μαντεύω ποιά ονόματα μπορεί να αντιστοιχούν στο ΙΚ ούτε το θεωρώ έντιμο να προσυπογράφουμε επιμόνως με αρχικά μόνο όταν το κοινό είναι παγκόσμιο. Το "δειλός, σαχλός κι ανόητος" αναφέρεται στη μέθοδο και συνήθη τακτική της απόκρυψης, στην αισχρή πράξη της δειλείας της ανωνυμίας την οποία δικαιούμε να σιχαίνομαι, ιδίως όταν αναφερόμαστε σε διαπλανητικό πάνελ για την εσχάτη των Εκκλησιαστιών ποινών, αυτήν του πνευματικού θανάτου. Δεν με ενδιαφέρει, αδερφέ μου, εάν είσαι γνωστός του κ. Νικολάου Σωτηροπούλου (όχι ΝΣ) και πόσα βιβλία του χάρισες, ας ήταν και τόμοι και εγκυκλοπαίδιες. Με συγκινεί το τι αγώνα και θυσία κάνουμε για τη διακαιοσύνη και πόσο μας κοστίζει αυτός ο αγώνας μας, τί διωγμό αλλά και μακαρισμό επιφέρει. Εξ' άλλου, θυμάμαι πόσο κυριολεκτικώς με ανατρίχιαζε να διαβάζω πάνω από αυτό τον ιερό άμβωνα του Αγιασμένου Πατρός Αυγουστίνου αλλά και του Ιερωτάτου λείαν ηγαπημένου μου μα λείαν Αδικημένου Εκκλησιαστικού μας Ανδρός, Νικολάου Σωτηροπούλου (όχι κΝΣ), θυμάμαι λέγω την ιστορική, συγκλονιστική Αγιογραφική Επιγραφή: "Έως θανάτου αγώνισαι υπέρ της αληθείας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου!" Ήταν κυριολεκτικά τα πρώτα μου αρχαία που έμαθα αυτοδίδακτα όταν ήρθα από την Αυστραλία να σπουδάσω την ιερή επιστήμη της Θεολογίας, της οποίας το πτυχίο όντως αναξίως κατέχω. Αυτό αδερφέ μου με νοιάζει, πόσους αγώνες έκανες για αυτόν τον άδικο αφορισμό.
    Νικόλαος Πανταζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο για τις προσβολές που αισθάνθηκες, Κύριος οίδεν, ΔΕΝ είναι από μίσος το οποίο δεν πρέπει σε χριστιανούς, όπως μου καταλογίζεις αλλά από ιερή αγανάκτηση, από ανεξέλεγκτο ξέσπασμα σε όλους τους θιασώτες του ψευτοαφορισμού. Έγραψα εν βρασμώ ψυχής και να με συγχωρέσεις. Αλλά γιατί αδερφέ μου δεν βάζεις ευθαρσώς και εντίμως ονοματεπώνυμο; Τί έχεις να φοβηθείς και από ποιόν; Και θα σου κάνουν τι;;; Θα σε αφορίσουν που υπερασπίζεσαι το δίκαιο; Έ λοιπόν, τότε σου το εύχομαι με όλη τη ψυχή μου! Πνευματικά, ένδοξα και αιώνια παράσημα θα σου παρασταθούν εν εκείνη τη ημέρα...
    ΧΑΙΡΕ
    Νικόλαος Πανταζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο για τους τυφλούς, φανατικούς και ΑΔΙΚΟΥΣ υπέρμαχους του ΑΔΙΚΟΥ αφορισμού, βρε άντε να χαθείτε από το ίντερνετ, αφήστε μας ήσυχους, ΔΕΝ μας ενδιαφέρει η ΑΔΙΚΗ γνώμη σας, η αγάπης και η σύνταξή σας με τον Οικουμενιστή Πατριάρχη, δικαίωμά σας, μεγειά σας και χαρά σας. Αυτή η χαιρεκακία σας όμως εις τραγικήν λύπην μεταστραφήσεται, όταν η κατάφωρη αδικία ανατραπεί, είτε μετά θάνατον, είτε εν ζωή. Κι, αν έρθετε στον τάφο του για συγνώμη... Ας χρησιμοποιήσουμε λίγω χιούμορ για να σπάσει λιγάκι το πολεμικό κλίμα, και ας θυμηθώ κάποιο παλιό λαικό άσμα, νομίζω ανήκει στα "παιδιά της Πάτρας":

    "Όταν πεθάνω (γράφε πεθάνει...)
    Βρε κουφάλες,
    Και στον τάφο του θα 'ρθείτε
    Τί καλό παιδί θα πείτε...
    (τί αδικημένος Θεολόγος θα πείτε)
    Βρε άντε να χαθείτε!"

    Στους εχθρούς της Αλήθειας
    τους θεομπαίκτες της Αδικίας
    και θιασώτες του ψευτοαφορισμού,
    σας το αφιερώνω, ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

    Νικόλαος Πανταζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ αδελφέ

    Δεν χρειαζόταν ολόκληρη απολογία, για ένα θέμα στο οποίον τελικώς δεν απάντησες και το οποίον προφανώς σε πείραξε και καταφέρθηκες με τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του προσώπου μου. Το ΙΚ είναι απλώς για λόγους συντομίας και τίποτε άλλο. Δεν κρύβομαι και έχω την παρρησία που χρειάζεται.

    Εσύ όμως είσαι πολύ όψιμος στην ιστοσελίδα αυτή, στην οποίαν μετέχω εδώ και 4 χρόνια και είμαι επώνυμος στα άρθρα μου και συντομογράφος στα σχόλια Σύμπασα η Οικουμένη με γνωρίζει και έχω συνηθίσει τα κοσμητικά επίθετα, από όσους δεν θέλουν να μάθουν την αλήθεια και δεν αντέχουν στο διάλογο. Εξ άλλου με τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας είμαστε συνεργάτες και συναγωνιστές εδώ και πολλά χρόνια και δώσαμε πολλούς αγώνες μαζί στη Θεσ/νίκη, για να ξεστραβώσουμε αρκετούς αδελφούς, ακόμη και με αστυνομική προστασία!

    Χρειάζεται λοπόν να μαζέψεις λίγο τους χαρακτηρισμούς και να μην επιτίθεσαι ως ταύρος εν υαλοπωλείο, όταν δεν γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα. Τον κ. ΝΣ (επιμένω) τον γνωρίζουμε πολύ καλά και αναγνωρίζω και εκτιμώ τους αγώνες του, παρακολουθώντας τον και από την αγίας Ζώνης.

    Θα επαναλάβω το ερώτημα για τον Πειραιώς και θα απαντήσω ο ίδιος: Ρώτησα, γιατί δέχτηκε χειροτονία από κακόδοξο Επίσκοπο, ενώ ήξερε τον έλεγχο του κ. ΝΣ εναντίον του και γνώριζε τον αφορισμό του τελευταίου. Απαντώ, χωρίς τις λεπτομέρειες: Για λόγους σκοπιμότητας. Και τώρα έρχεται υπερασπιστής του κ. ΝΣ, ενώ τότε τον είχε γράψει κανονικά. Αυτά γνωρίζω, αυτά μπορώ να πω, εκτός και εάν λανθάνω.

    Και μια παρατήρηση. Πολλοί από εμάς κάνουμε σαν τον "Ιεροεξεταστή" του Ντοστογιέφσκυ. Έχουμε κατασκευάσει το δικό μας Χριστό και τον έχουμε στο τσεπάκι και τον βγάζουμε, όποτε τον χρειαστούμε. Έχει καταντήσει το είδωλό μας.

    Καλή μετάνοια για όλους μας (και μη ξεχνάμε ότι ο πρώτος που μετάνοιωσε είναι ο ίδιος ο Θεός).

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ΙΚ

    Δεν είναι πρέπον να επιτίθεσαι στον Μητροπολίτη Πειραιώς και να αμφισβητείς την Ορθοδοξία του, μάλλον την ορθοπραξία του, σε σχέση με τον αφορισμό του θεολόγου Νικολάου Σωτηροπούλου και την προαγωγή του στην Αυστραλία. Τέτοια ερωτήματα δεν έθεσε ο ίδιος ο κ. Σωτηρόπουλος ως άμεσα ενδιαφερόμενος. Ο τελευταίος μάλιστα αποδέχθηκε και πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε σε ναό της Μητροπόλεώς του και εκφράστηκε με επαινετικά λόγια για το πρόσωπό του. Γιατί λοιπόν γίνεσαι βασιλικώτερος του βασιλέως; Γιατί ανασκαλεύεις άκαιρα το παρελθόν και προκαλείς σκανδαλισμό; Γιατί ανακινείς το θέμα τώρα, που ο Σεβασμιώτατος δέχεται ιοφόρα βέλη πανταχόθεν; Δεν θα έπρεπε τώρα, βλέποντας τον αγώνα του υπέρ της Εκκλησίας, να χαίρεσαι και να προσεύχεσαι, αντί να γογγύζεις και να κατηγορείς;

    Ομολογουμένως θα ήμουν ανειλικρινής αν έλεγα, ότι το θέμα της επισκοποιήσεως του κ. Σεραφείμ στην Αυστραλία δεν προβλημάτισε έντονα και τον υποφαινόμενο. Ενδεχομένως και πολλούς άλλους. Όμως καιρός του σιγάν και καιρός του λαλείν. Χρειάζεται διάκριση. Οφείλουμε, αδελφέ μου, τώρα που ο Σεβασμιώτατος δίνει τον ύψιστο αγώνα της Πίστεως και συγκρούεται μετωπικά με τις αντίχριστες δυνάμεις να χαιρόμεθα, να του συμπαραστεκόμεθα, να τον ενθαρρύνουμε, και όχι να τον αμφισβητούμε βάναυσα. Ποιος έντιμος πατριώτης, την ώρα που η πατρίδα του κινδυνεύει από εχθρούς, τολμά να ανασκαλεύει το παρελθόν του στρατηγού και να υπονομεύει την ακεραιότητα του; Δεν προδίδει αφροσύνη; Όποιος κρίνει τον εαυτό του καλύτερο του Σεραφείμ, ας γινόταν ο ίδιος Μητροπολίτης. Είναι εύκολο και ακίνδυνο να κρίνουμε και να καταδικάζουμε από τον καναπέ μας. Είτε μας αρέσει είτε όχι ο Πειραιώς Σεραφείμ είναι ο αγωνιστικώτερος και ηρωικότερος Μητροπολίτης, που διαθέτει σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος, ανθρωπίνως η ελπίδα του πιστού λαού. Η αμφισβήτηση του κύρους του είναι εκ του Πονηρού και αφορμή χαράς για τους εχθρούς της Εκκλησίας.

    Δημήτριος Τσουμάκος
    Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου