Σάββατο 21 Ιουλίου 2012


Ο μητρ. Ναυπάκτου, ο π. Θ. Ζήσης, η λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ο «Ορθ. Τύπος»




Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΥΠΕΡ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡ. ΝΑΥΠΑΥΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ



Στο τελευταίο φύλλο του «Ορθόδοξου Τύπου» (20.7.12) δημοσιεύεται το άρθρο του μητροπολίτου Ναύπακτου κ. Ιερόθεου. 

Ο «Ορθόδοξος Τύπος» θέτει ως τίτλο στο άρθρο: «Ἁμαρτάνουν οἱ κληρικοί, ὅταν χωρίζουν τούς ἀνθρώπους μέ κομματικά κριτήρια καί ταυτίζονται μέ κομματικάς παρατάξεις». 

Και παρακάτω: «Τό Κανονικόν Δίκαιον τῆς Ἐκκλησίας ἀπαγορεύει εἰς τούς Κληρικούς νά πολιτεύωνται».


Στο άρθρο δε, ο κ. Ιερόθεος γράφει και το εξής: «Όταν γίνονται εκλογές ο Κληρικός είναι ελεύθερος να ψηφίζει το κόμμα που νομίζει ότι θα αντιμετωπίσει καλύτερα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά δεν μπορεί να προπαγανδίζει στους Ενορίτες του το κόμμα που εκείνος έχει επιλέξει».


Είναι γνωστό ότι τακτικός συνεργάτης του «Ορθοδόξου Τύπου» είναι και ο γνωστότατος στο πανελλήνιο για τους αγώνες κατά του Πάπα, καθηγητής πανεπιστημίου και πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης.


Άγνωστο είναι όμως, κι εμένα με ξάφνιασε όταν το έμαθα, ότι ο π. Θεόδωρος, έκανε εκστρατεία στο χώρο που επηρεάζει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, και καταφέρθηκε με αυστηρότητα κατά πιστών που δεν ψήφισαν Ν. Δημοκρατία, όπως επιβεβαιώσαμε και από κυρία, που παρακολουθεί κατά διαστήματα τις ομιλίες του, αλλά μάθαμε (από δημοσιογράφο) ότι παρόμοιες θέσεις είχε εκφράσει και παλαιότερα.


Είναι ηθικό, φίλτατοι αγωνιστές της εφημερίδος, ο «Ορθόδοξος Τύπος» να έχει συνεργάτη κληρικό που συνήργησε με πάθος στην εκλογή ως κυβέρνησης των τροφίμων της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ (Σαμαρά και Σία) και τα ταυτόχρονα (ο «Ορθ. Τύπος») να καταφέρεται κατά όλων αυτών των νεοταξικών μασονοκρατούμενων λεσχών;


Μου φαίνεται πολύ παράξενο, ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ως εγκρατής της Πατερικής Θεολογίας, δεν γνωρίζει ότι «δεν μπορεί να προπαγανδίζει στους Ενορίτες του το κόμμα που εκείνος έχει επιλέξει», όπως πολύ σωστά μας διδάσκει ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ναυπάκτου;


Πώς είναι δυνατόν, ο π. Θεόδωρος (και άλλοι γνωστοί κληρικοί), που αγωνίζεται κατά της Χάρυβδης του Πάπα και του Οικουμενισμού, να μας σπρώχνει στην Σκύλλα της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, του μασωνισμού και της Ν. Τάξης Πραγμάτων;


Κ.Ε., εκπαιδευτικός

2 σχόλια:

  1. Ο π.Ζήσης, ένας απλός κληρικός είναι και αυτός, του οποίου τις προσωπικές απόψεις δεν οφείλουμε να τις ασπαζόμεθα όλες (όπως το "Πιστεύω είς πατερικήν εκκλησίαν"). Αλλά γιατί γίνεται θέμα, αφού και επίσκοπος από άμβωνος και αναμεταδιδόμενος από τηλεοράσεως έκανε έμμεσα προεκλογική προπαγάνδα, λέγοντας στο εκκλησίασμα "ψηφίστε τα κόμματα που είναι με το μνημόνιο, μην τύχει και βγουμε από το ευρώ", "εμείς φταίμε σαν λαός που δανειζόμασταν περισσότερα από όσα έσοδα είχαμε (καμμία ευθύνη οι κλέφτες και καταχραστές, όταν ένας και μόνο κατηγορείται για είσπραξη μιζών 2 δις ευρώ)", "μην ψηφίστε τα κόμματα που θέλουν να φορολογηθεί η εκκλησία" ή "που θέλουν χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας", "μην ψηφίζετε κόμματα που έχουν αντεθνικές θέσεις στη Θράκη και στο Σκοπιανό" κ.λπ.

    Ἐπεσε μεγάλη προπαγάνδα, ιδίως σε συνταξιούχους που τους τρομοκρατούσαν ότι αν δεν βγεί το κόμμα ΝΔ με ΠΑΣΟΚ θα χάσουν τις συντάξεις, άλλοι διέδιδαν για εμφυλίους και πείνα, άλλοι για επιστροφή στη δραχμή, και όλοι υπόσχονταν στο φτωχό λαό ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο. Αλλά μόλις εξελέγησαν, άλλαξαν γνώμη και... θα το εφαρμόσουν!!!

    Αλλά και οι άλλοι, οι αντιμνημονιακοί, καλοί στα λόγια αλλά με πολλά ερωτηματικά.

    "Εάν μη Κύριος οικοδομήση οίκον εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες". Εξ άλλου "κατά τον λαόν και οι άρχοντες αυτού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Γνωστός εν τη Ιουδαία ο Θεός".

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου