Σάββατο 21 Ιουλίου 2012


 H KAΚΟΜΟΙΡΑ Η ΚΥΠΡΟΣ






του ιατρού κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ  ΝΑΝΗ




Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς αναστοχαζόμενος το δράμα της Κύπρου!

Απ τα ατελείωτα σφάλματα της μυωπικής και κοντόφθαλμης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, απ την υποκριτική εφαρμογή απ την πλευρά των δήθεν συμμάχων της γηραιάς-πονηράς αλβιόνος της πολιτικής του διαίρει και βασίλευε που έμπασε στο παιχνίδι την Τουρκία με την τριμερή του Λονδίνου, απ την προβληματική εγγενώς συμφωνία Ζυρίχης-Λονδίνου, απ τη διχόνοια τη δολερή που τόσο έβλαψε την εθνική αυτή υπόθεση με τη διαίρεση σε Γριβικούς και Μακαριακούς, απ την άμεικτη μείξη της εκκλησιαστικής με την πολιτική εξουσία που ενσάρκωσε με την πολιτεία του ο αρχιεπίσκοπος-πρόεδρος sic! Μακάριος και που οδήγησε στο εκκλησιαστικό σχίσμα της νήσου με την κατ αρχήν καθαίρεση του Μακαρίου και την μετά ταύτα καθαίρεση των τριών κανονικών μητροπολιτών απ τη διαβόητη Μείζονα Σύνοδο, απ το παντελώς άφρον ιωαννιδικό πραξικόπημα που αποτέλεσε το πρόσχημα της εισβολής των απογόνων της ασιατικής στέππας στο νησί του αποστόλου Βαρνάβα, από την επίσης άφρονα ομιλία του Μακαρίου στα Ηνωμένα Έθνη στις 19 Ιουλίου 1974 με την οποία κατήγγειλε την εισβολή άκουσον,άκουσον(!)ξένου κράτους στην Κύπρο παρέχοντας ένα ακόμη άλλοθι στον Αττίλα προκειμένου να πραγματοποιήσει την εισβολή, απ την έλλειψη αντίστασης στην επιχειρηθείσα απόβαση των Τούρκων που μετετράπη πανηγυρικά σε αποβίβαση, απ την αποφυγή αναχαίτισης των προελαυνόντων ορδών του Αττίλα 2 με την από μέρους του τότε πρωθυπουργού Καραμανλή του Α χρησιμοποίηση της παντελώς έωλης δικαιολογίας ότι η Κύπρος κείται μακράν, απ το ένοχο γεγονός της μη διενέργειας δίκης της Κύπρου, απ την κοροιδία του ελληνικού λαού με την περίφημη υπόθεση του φακέλλου της Κύπρου, από τόσα και τόσα!

Η ημέρα όμως του Κυρίου η επιφανής θα αποκαλύψει την πραγματική αλήθεια και θα αποδώσει εις έκαστον των ενόχων κατά τα έργα αυτού!

Ναι!Το αδικοχυμένο αίμα, οι δηώσεις, οι βιασμοί, η εκτέλεση αμάχων, η χρήση βομβών Ναπάλμ παρά τις διεθνείς απαγορεύσεις, η αποφυγή εκ μέρους των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρεττανίας πρωτοβουλιών για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού δε θα μείνουν χωρίς ανταπόδοση απ τον εισακούοντα τη φωνή των πεπεδημένων Θεού!

Εμοί εκδίκησις, εγώ ανταποδώσω, λέγει Κύριος!

3 σχόλια:

  1. Καλά τα λες κ.Νάνη,αλλά αποφεύγεις να μιλήσεις για τους πραγματικούς ενόχους:Μακάριο,Γρίβα,Καρα
    μανλή"Η Κϋπρος ευρίσκεται μακράν της Ελλάδος"!!!
    και κυρίως της κυβερνώσας ΧΟΥΝΤΑΣ!ο Θεός καθάρι-
    σε τους περισσότερους με τη φοβερή ασθένεια του καρκίνου,όπως και κάποιους...νεότερους!!Σημασία έχει ότι τα ξένα κέντρα,τα σκοτεινά θα ΞΕΠΑΤΩ-
    ΣΟΥΝ τον ελληνισμό με όσα του έχουν φορτώσει και ΚΥΡΙΩΣ με τον αφανισμό του!Δημογραφικό πρό-
    βλημα και λαθρομετανάστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλαφυρότατη η περιγραφή, και πολλές οι αλήθειες που αναφέρονται. Στημένο παιχνίδι σκακιού που τα πιόνια κινούν οι μεγάλες δυνάμεις, οι "σύμμαχοι", χάριν της συμμαχίας των οποίων ο Ελληνισμός υπέφερε τόσα δεινά στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο 1940 - 1945, εν αντιθέσει με την ουδέρερη Τουρκία. Αντί για ευχαριστώ, μας ανταπέδωσαν αδικία. Δεν πίεσαν τους Γερμανούς να μας εξοφλήσουν το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις που όλες οι χώρες πήραν. Οι "σύμμαχοι" μας πρόσφεραν αντί του μάνα, χολήν! Δεν ξεχνούμε τους Ήρωες της ΕΟΚΑ, τον Γρηγόρη Αυξεντίου που έκαψαν ζωντανό το 1957 οι Άγγλοι σε ηλικία 29 ετών, τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη που απαγχονίστηκε σε ηλικία 18 ετών το 1957 από τους Άγγλους. Επακολούθησε και ένα διεθνές βραβείο λογοτεχνίας, μετά τα διπλωματικά παζαρέματα, σεφέρι με σεφέρι. Κάποτε το σύνθημα Ελλάς - Κύπρος - 'Ενωσις, και το η Κύπρος είναι Ελληνική, κατακτούσε τις καρδιές των Ελλήνων και όλοι το τραγουδούσαν http://www.youtube.com/watch?v=RiTBK4qojoM

    Αλλά, οι λανθασμένοι προδοτικοί διπλωματικοί χειρισμοί Ελλαδιτών και Κυπρίων, δεν δικαιολογούν και την επέμβαση των κατακτητών, σε διατεταγμένη αποστολή των συμμάχων.

    Επίσης μεγάλη η ευθύνη της Ελλάδας και της Κύπρου, ηγεσίας πολιτικής, ηγεσίας εκκλησιαστικής, ηγεσίας επιστημονικής και κοινωνικής, και όλου του λαού, ενός λαού που μπορούσε μετά το 1974 να τρώει, να πίνει, και να γλεντάει, όταν οι αγνοούμενοι αιχμάλωτοι αδελφοί μας Ελλαδίτες και Κύπριοι Χριστιανοί υπέφεραν... Κύριος οίδε τι υπέφεραν, αν ζουν κάποιοι, αν εξαναγκάσθηκαν να γίνουν μουσουλμάνοι κάποιοι άλλοι, ή αν και πώς δολοφονήθηκαν. Έπρεπε να το κάνουμε πρώτο θέμα, έγκαιρα, όσο υπήρχαν ελπίδες. Θεέ μας συγχώρεσέ μας για την αδιαφορία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου